Bebeklerde Yara Izi Kalmaması Için Ne Yapmalı?
Çocuklardaki İzleri Azaltmak İçin İpuçları – Yara izleri tamamen kaldırılamazsa da genellikle daha az görünür hale getirilebilirler. Kesi izleri veya yaraizlerini tedavi etmenin en iyi yolu ilk müdahalenin doğru ve zamanında yapılmasıdır.
- Yara Kabuklarını Kopartmayın: Bir yara iyileşmeye başladığında, vücut onu onu korumak için doğal bir pansuman malzemesi “kabuk” oluşturur. Ancak çocuklar kabuğu koparmayı isterler böylece iyileşme sürecini geciktirirler. İleride oluşacak yara, daha geniş ve daha kalın olacaktır.
- Kaliteli bir nemlendirici uygulayın. Bal da iyi bir nemlendirici gibi davranır ve doğada bulunan antibiyotiktirler.
- Dikiş izi kalmaması için E Vitamini veya Kakao Yağı: E vitamini yağı, yara izlerini tedavi etmek için etkili bir yöntemdir. Bu, doğal, ucuz ve yara izlerine olumlu etkisi olan bileşenler içerir. Çocuğunuzun yara izine günde bir veya iki kez uygulayabilirsiniz. Kakao yağı, yara izlerini tedavi etmek için etkili bir başka ilaçtır.
- Dikiş sonrası yara bölgesini güneş ışığından uzak tutun: Çocuğunuzu güneş ışığından korumak yara izi bölgesinde leke ve siyahlaşma olmaması için daha az iz kalması için yerinde bir önlem olacaktır.
- Çocuklar için yara temizleme kremi ve çocuklarda iz kalmaması için kremler: Yara izi gidermek için çeşitli kremler mevcut olduğundan, çocuklardaki yara izlerini tedavi edebilecek olanı bulmak için doktorunuza danışınız. Yara izi giderme kremleri veya iz kalmaması için kremler çocuklar tarafından kolayca tolere edilebilecek iyi formüle edilmiş içerikler içerir. Bununla birlikte, çocukların gözleri, açık yaraları ve mukozalarına bu kremleri sürmemeye dikkat etmelidir. Yara izleri kötüleşirse veya yedi günden fazla sürerse doktorunuza danışınız. Kremleri çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Çocuğunuzun kazayla yutması durumunda, tıbbi yardım çağırın veya hemen bir zehir kontrol merkezi ile irtibata geçiniz.
Çocuklarda izlerini tamamen önlemek mümkün değildir, ancak çocuklarınızı kazalardan uzak tutmaya çalışmalısınız. Onları sonuçlar hakkında eğitin, böylece oyun oynarken daha fazla dikkatli olurlar.
Contents
Bebeklerde yara izi ne zaman geçer?
Bebeklerde yara izi nasıl geçer? – Bebeklerde ve çocuklarda yara izinin iyileşme süresi, yaralanmanın ciddiyetine ve yara bakımına bağlı olarak birkaç günden birkaç aya kadar sürebilir. Yine de, su çiçeği izi veya derin yaralanmaları bile olsa, çocukların hücre yenileme süreçleri şaşırtıcı derecede hızlıdır ve bu sayede izler yetişkinlere oranla daha çabuk iyileşir.
Hafif bir yaralanma ise, epidermis (cildin üst tabakası) etkilenir. Hasarlı cildi onarmak için yeni bir cilt tabakası oluşacak ve birkaç hafta sonra cilt tekrar eski halinde görünecektir. Yara daha derin ise, cildin dermisine (orta katman) ulaşır ve dermisin esnekliği olmadığı için arkasında kalıcı bir iz bırakabilir. Bu durumda, bir doktora gitmeniz gerekebilir.
Yara izi iyileşme süreci birkaç farklı adımlarda gerçekleşir:
Yara başlangıçta pembe veya kırmızıdır. Daha sonra beyaz olur veya tamamen kaybolur. Çok yeni bir yara izi güneşe maruz kalırsa kahverengiye dönebilir.
Bebeklerde ısırık izi nasıl geçer?
Isırılan bölgeyi su ve sabunla yıkamalı ve kanıyorsa çocuğa ilk yardım uygulamalısınız. Yara derinse doktora göstermek de gerekli olabilir. Kimi ısırıklar antibiyotik tedavisi ve tetanoz aşısı yapılmasını gerektirir.
Yüzdeki darbe izleri nasıl geçer?
Yara izleri vücudun her yerinde olmakla birlikte yüzde de oluşabilmektedir. Özelikle yüzde oluşan yara izlerinin görünümü canımızı daha çok sıkabilir. Yüzde oluşan yaraların büyüklüğü ve ne çeşit bir nedene bağlı olduğu tedaviyi hızlandırmada etkilidir. Peki, yüzdeki yara izleri nasıl geçer? işte cildinizi onarmaya yardımcı doğal ürünler. – Sivilce ve siyah noktaların bıraktığı izler, deri hastalığına bağlı ciltte oluşan izler veya kaza ve yaralanmalardan oluşabilecek tüm yaralanmaların izleri bazen geçici olsa da zaman zaman iz bırakabilirler. Yüzde oluşan yaraları makyajla kapatmak geçici bir yöntem olmasının yanı sıra cildin sürekli kimyasal ürünlere maruz kalması sonucunda cildin tahriş olmasına ve yaraların daha çok belirginleşmesine neden olabilir.
Ciltte oluşan yaraların güneş ile aşırı teması da aynı şekilde yara izlerinin kalıcılığını sağlar. Yüksek korumalı güneş kremi kullanmak cildi bu zararlı etkenlerden korumaya yardımcı olmaktadır. Yara izlerini çeşidine göre tedavi uygulamak yara izlerinin iyileşmesinde daha etkili bir yöntem olabilir.
Lazer ile tedavisi mümkün olabilen yara izlerini doğal malzemelerle cilde zarar vermeden belirginliğini azaltmak ve yok etmek mümkün olabilir. İşte bu doğal yollarla yüzdeki yara izleri nasıl geçer? İşte yanıtı YÜZDEKİ YARA İZLERİ NASIL GEÇER? BAL İLE YARALARIN ONARILMASINI SAĞLAYIN Bal cildi yenileyici ve hücre oluşumunu arttırma özelliğinden dolayı yara izlerini geçirmede etkili bir uygulamadır. Ciltteki yaraların iyileşmesini ve izlerin belirginliğinin azalmasına yardımcı olmaktadır.1 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu bir kasede karıştırın.5 dakika boyunca yara izinin üzerinde dairesel hareketlerle masaj yaparak ovun.
- Daha sonra sıcak bir havluyu yara izinin olduğu bölgeye koyun.5 dakika bu şekilde beklettikten sonra durulayabilirsiniz.
- LİMON İLE YARALARIN GÖRÜNÜMÜNÜ AZALTIN Limon renk açıcı ve iyileştirici özelliğinden dolayı yaraların tedavisinde de kullanılmaktadır.
- C vitamini açısından zengin olan limon cilde gerekli vitamin ve mineralleri sağlayarak cildin onarılmasını ve yaraların iyileşmesini sağlar.
Düzenli olarak 1 ay boyunca kullanmanız sonucunda etkisini muhakkak göreceksiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 1 çay kaşığı limonu pamuğa damlatarak yara izinin bulunduğu bölgeye sürün ve nazikçe masaj yapın. Ardından 10 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın.
Bebeklerde ısırık izi nasıl geçer?
Isırılan bölgeyi su ve sabunla yıkamalı ve kanıyorsa çocuğa ilk yardım uygulamalısınız. Yara derinse doktora göstermek de gerekli olabilir. Kimi ısırıklar antibiyotik tedavisi ve tetanoz aşısı yapılmasını gerektirir.
Kabarık yara izi nasıl geçer?
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Dürdane Keskin, yaşlı ya da genç hemen hemen herkesin bir yara izi olduğunu belirterek, “Küçük bir sıyrık veya bir kazaya bağlı meydana gelmiş olabilir. Yaşanan olayın hatırası gibi görünse de kimse yara izi kalsın istemez.
Yara izi kalmaması için plastik cerrah müdahalesi isteriz. Ama öncelikle izin az kalması için yapılabilecek birçok şey vardır” dedi. Geniş yara oluşmuşsa, dikiş için mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini ifade eden Op.Dr. Dürdane Keskin, “Küçük sıyrık ya da çizikler dikiş atılmadan kendiliğinden iyileşirken, geniş ve derin yaralara uzman müdahalesi gerekir.
Yara yerinin ilk 24 saat içinde temizlenip dikiş ile kapatılması, oluşacak yara izini azaltır. Ayrıca dikiş, yara dudaklarını uç uca getirdiği için yara daha hızlı iyileşecektir” diye konuştu. Erken dönemde yara yerinin kuru tutulması gerektiğini kaydeden Keskin, “Yara oluşunca deri bütünlüğü bozulmuştur.
Kesi ilk 48-72 saatte epitelizasyonunu yani yüzeysel iyileşmesini tamamlar. Bu sayede su geçirmez olur. Erken dönemde kesi yerini kuru tutunuz, su ile temas ettirmeyiniz. Büyük yara ve kesiler için bu süre daha uzun olabilir. Yara izi kalmaması için en önemli nokta enfeksiyondan korumaktır. Açık yarada düzenli pansuman yapmak gerekir.
Yara yeri de oluşan enfeksiyon iyileşmeyi geciktirir. Enfeksiyon gelişen bölgede belirgin yara izi gelişmesi muhtemeldir. Dikişlerinizi zamanında aldırın. Yara izi, estetik dikiş atılsa bile minimal kalabilir. Ancak dikişler geç alındığında yara izine dik olacak şekilde tren yolu görünümünde iz kalabilir.
- Bu konuda doktorunuzun önerdiği zamanda dikişlerinizi aldırın, ötelemeyin.
- Yara yerini güneşten koruyun.
- Güneş yara izini kızartır ve kabartır.
- Bilinenin aksine güneş görünce yara izleri kaybolmaz.
- Güneş ışını yara izinin kalıcı olmasına neden olur.
- İlk altı ay yara izinin direk güneşe maruziyeti engellenmelidir.
Güneş kremi ve UV filtreli mayolar yara izini korur. Silikon bazlı kremler yara izinde kabarıklığı azaltır. Silikonun doğal nemlendirici etkisi kaşıntıyı da azaltır. Aynı zamanda renginin solmasını da sağlar. Fakat yara izi giderici kremleri kullanmak için yaranın tamamen kapanmasını beklemek gerekir.
- Açık yaraya uygulanmamalıdır.
- Doktorunuz aksini söylemediyse yara oluşumundan üç hafta sonra başlayabilirsiniz.
- Tüm önlemlere rağmen belirgin kırmızı ve kabarık yara iziniz gelişmiş olabilir.
- Bu duruma erken dönemde plastik cerrah müdahalesi ile yara izi inceltilebilir.
- Abaran yara izlerine kortizon enjeksiyonu, lazer müdahalesi veya silikon tabaka yapıştırması uygulanabilir.
Yara oluştuktan altı ay sonra kalıcı iz oluşur. İziniz hala belirginse, canınız sıkılmasın. Yara izlerini düzeltmek için her zaman bir şans vardır. Geç dönemde cerrahi ve lazer tedavisi ile yara izi düzeltilebilir” şeklinde konuştu.
Isırık izi ne zaman geçer?
Deri altında yer alan kan damarlarının patlaması ile beraber boyun bölgesinde morluklar oluşabiliyor. Aşk ısırığı olarak da tabir edilen bu durum boyun kısmında rahatsız edici bir görüntü oluşturur. Genel olarak kendiliğinden yaklaşık bir hafta içerisinde iyileşme potansiyeline sahip olan bu morluklardan, bazı yöntemler üzerinden 2 gün içerisinde kurtulmak mümkün.
Boyundaki Morluk Nasıl Geçer? Gün içerisinde yaşanan bazı darbe ve çarpmalara bağlı olarak boyunda morluk meydana gelebiliyor. Özellikle hassas bir bölge olduğu için sık yaşanan durumlar içerisinde yer alır. Çarpma sonucu meydana gelen bu durumlar için hematom ismi verilir. Aynı zamanda, ‘aşk ısırığı’ şekilde ifade edilen bu bölüm adına, birçok farklı çözüm yöntemi ele alınmaktadır.
Öncelikle uzman bir doktor kontrolü altında yapılan tetkik neticesinde tedavi yöntemi uygulanır. Ayrıca bir hafta içerisinde vücut boyundaki morlukları ortadan kaldırma potansiyeline sahiptir. Daha hızlı yöntemler açısından ise birçok uygulama ön plana çıkıyor.
- Boyun Morluğu Hemen Geçiren Yöntemler Nelerdir? Özellikle kadınlar için oldukça rahatsız edici bir durum olarak ön plana çıkan boyun morluğu nasıl geçer sorusu üzerinden çok fazla araştırılıyor.
- Çok daha çabuk ve hızlı şekilde geçmesini isteyenler için ise, evde uygulanabilecek belli başlı bazı yöntemler bulunmaktadır.
– Yaklaşık 20 dakika boyunca bir beze sarılmış buz ilgili bölgeye tutulabilir. – Diş fırçası ile mor olan bölgeye masaj yapılabilir. – Her ne kadar biraz acılı olsa bile, madeni paranın kenar kısmı ile mor bölgedeki ölü hücreler kazınmak suretiyle atılabilir.
- Birkaç dakika boyunca herhangi bir kaşığı buzlukta tuttuktan sonra, ilgili bölgeye sürmek iyi gelir.
- Özel kapatıcı makyajlar iki güne bile gerek kalmadan hemen bölgenin ten rengine benzemesine fırsat verebilir.
- Iyafetleri kullanmak suretiyle de yine aksesuarlar üzerinden kamuflaj gerçekleştirmek mümkün.
Boyun Bölgesindeki Morluklar Kaç Günde Geçer? Boyun bölgesine oturmuş olan morluklar hem acı verebilir hem de rahatsız edici bir görüntü oluşturabilir. Ancak darbe ya da çarpma ile beraber oluşmuş bölgedeki morluklar genel olarak bir hafta içerisinde iyileşir.