Burun Ameliyatı Sonrası Hangi Krem Kullanılır?

03.12.2022 0 Comments

Burun Ameliyatı Sonrası Hangi Krem Kullanılır
Burun estetiği ameliyatından sonra morlukların geçmesi için ne yapılmalı? – Estetik burun ameliyatından çıktığınızda ve sonraki 24 saatte burun üzerine buz uygulaması faydalıdır. Morlukların ve şişmenin önlenmesi için yardımcı olacaktır. Ayrıca operasyondan 3 gün öncesi ve 3 gün sonrasına kadar Arnica krem morluklara etkili olmaktadır.

Burun ameliyatından sonra burun içine ne sürülür?

Ameliyattan sonra ilk saatlerde ağrı pek olmamakla birlikte bulantı ve baş dönmesi görülebilir. Bu durumlar anesteziye bağlı ve geçicidir. Ameliyattan 2-3 saat sonra sulu gıdalar ile beslenmeniz başlar ve dolaşmanıza izin verilir. Beslenmede yumuşak gıdalar tercih edilmeli, ilk 1 hafta sert tost, çekirdek, ayva, dürüm gibi dişleri zorlayacak gıdalar yenmemelidir.

Ameliyat sonrası ilk gün daha fazla, ikinci gün ise daha az olmak üzere burundan sızıntı şeklinde kanama olması doğaldır. Bu kanı buruna değmeden, üst dudaktan peçete ile silmelidir. Ameliyat sonrası ilk saatlerde burundan iyi nefes alırken, burun içi ödem, şişlikler nedeniyle akşama burun tıkanıklığı başlar.

ilk hafta bu beklenen ve doğal bir durumdur ve geçicidir. Burun içine günde 2 kez krem ve 3-4 kez sinomarin deniz suyu yapılmalıdır. Burun tıkanıklığına bağlı boğaz kuruluğu olacaktır. Bu nedenle bol su içilmelidir. Oda buhar makineleri ile nemlendirilmelidir.

  1. Sabah yapılan ameliyatlarda öğleden sonra eve gitmenize izin verilebilir.
  2. Ameliyatınızda estetik yoksa 1 gün sonra duş alabilirsiniz.
  3. Estetik ameliyatılar 10 gün boyunca burun ve yüzlerini ıslatamazlar.
  4. Alçı yerinden kalkar! İlk 15 gün sırt üstü ve burun yastığa değmeden, baş yüksek yatılmalıdır.
  5. Yine ilk 15 gün ağır kaldırılmamalı ve öne eğilmemelidir.15 gün boyunca sümkürülmemelidir.

Burun içindeki dikişlere, kabuklara müdahale edilmemelidir. Temasla enfeksiyon gelişebilir. Ameliyattan sonra erken dönemde burun darbelerden korunmalıdır. Bu nedenle vücut teması gereken sporlar ilk 8 hafta içinde sakıncalıdır. Aynı şekilde ödem oluşmaması için sauna, solarium, güneş banyosu ve buhar banyosuna aynı süreyle maruz kalınmamalıdır.

  • Buna karşın 15 günden sonra egzersiz, yüzme ve bireysel sporlar yapılabilir.
  • Ameliyat sonrası uçak yolculuğu 1 hafta süre ile önerilmemektedir.
  • Pansumanlar ameliyat sonrası 1 ve 7. gündür.
  • Estetik burun ameliyatlarında ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara her saatte bir 10 dk.
  • Soğuk (buz) uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır.

(geceler dahil) Üçüncü günden itibaren şişlik ve morluklar hızlı bir şekilde geçmeye başlar. Günlük aktivitelere yavaş yavaş dönülür. Estetik ameliyatlarda burun dışındaki dikişlere günde 2 kez bactroban pomad sürülmelidir. Dikişlere asla dokunulmamalı ve burun ucuna elle, peçeteyle temas edilmemelidir. Ankara Burun eğriliği bilinenin aksine sadece estetik bir problem olmamakla birlikte Devamını oku. Başınız yukarda yatınız.

Burun ameliyatı sonrası krem sürülür mü?

Öncelikle geçmiş olsun. Burun estetik ameliyatı olmuş ve ameliyat sonrası hakkında bilgi edinmek isteyen bir hasta olarak nelerle karşılaşacağınızı ve neler yapacağınızı anlatan bu yazı size çok yardımcı olacaktır. Bu yazıda birinci günden itibaren iyileşme döneminizi zaman aralıkları şeklinde bulacaksınız.

Burada anlatılan öneriler çoğunlukla kabul edilmiş önerileri içermekle birlikte bizzat tarafımdan yapılan ameliyatların özelliklerini de içermektedir. Başka bir cerrah tarafından ameliyat olan hastalar bu konu ile ilgili sorularını doktorlarına danışmalıdırlar. İlk gün: İlk geceyi hastanede geçirmenizi tavsiye ederim.

Burnunuzun dışında plaster, içinde ise kendinden eriyen sünger jeller olacaktır. İlave olarak ameliyat sırasında burnun dışındaki kemiklerde kesme, düzeltme veya yeniden şekillendirme yapıldıysa burun sırtınıza kalıp yerleştirilmiş olacaktır. Burnunuzdan giderek azalan ve pembeleşen kan sızıntılarını toplaması için koyduğumuz burun önü-dudak üstü gazlı bezi olacaktır ve hemşirelerimiz bunu kirlendikçe değiştirecektir.

  1. İlk günden itibaren en az bir hafta 2-3 yastık desteği ile başınız yüksekte yatmalısınız.
  2. Başınızın sürekli alçakta kalması, yüzünüzde ve göz çevrenizde ödem ve şişliğe neden olur.
  3. Eğer burnun dışındaki kemiklerde kesme ve daraltma yapıldıysa morarma ve şişliği önlemek için burun çevresine, göz altlarına İlk 48 saat buzlu paket veya kalıp uygulaması yapılmalıdır.

Bunu her saat başı 10 dakika süre ile uygulayınız. Endişe etmeyin abartılı morluk ve şişlik beklenen bir durum değildir. Çoğu hastam umduklarından daha konforlu bir ameliyat sonrası geçirdiklerini ifade etmektedir. Ameliyattan çıkışınızın üçüncü saatinden sonra bol sıvı için ve daha çok yumuşak gıdalar yiyin.

  1. İlk 24 saatte narkoz ilaçlarının atılması ve buna bağlı yorgunluk hissedebilirsiniz.
  2. Mide bulantısı ve kusma olabilir.
  3. Gerekli ilaç desteğini biz size sağlayacağız.
  4. Oyu kanlı kusmuk nadiren ameliyat sırasında yutulan kanlara bağlı olabilir, endişelenmeyiniz.
  5. Bu ilk gün refakatçi desteğine gereksiniminiz olabilir.

İkinci gün – 1. hafta: Taburcu olacaksınız. Burun önü-dudak üstü tamponunuzu çıkartıp atacaksınız. Burun sırtına yapıştırılmış plaster ve kalıp kalacak. Artık burundan kan sızıntısı beklemiyoruz. Burun içinde sümüksü bir dolgunluk hissedersiniz. Bunu içinize çekmeyin veya sümkürmeyin.

Size yazılan deniz suyu spreyini kullanarak burun içi temizliğini yapmalısınız. Her saat başı her iki burun deliğine birer kez sprey sıkınız. Böylece ikinci veya üçüncü günden itibaren burnunuz kendiliğinden açılacaktır. Burnunuzu kuru bırakırsanız kabuklanmalar olur ve tıkanıklık hissi verir. Bu durumda kontrole geldiğinizde onu ben temizleyerek sizi rahatlatacağım.

Size reçete edilen ilaçlarınızı kullanmaya başlayınız. Burun ucundaki dikiş bölgesini örtecek şekilde saat başı antibiyotikli krem sürünüz. Göz çevresinde morarma olursa ikinci geceden itibaren gece boyunca üzerini örtecek şekilde size önereceğim morarma önleyici kremi kullanmanızı tavsiye ederim.

You might be interested:  Estriol Vajinal Krem Ne Işe Yarar?

Burun ameliyatı sonrası yüze krem sürülür mü?

İhtiyaç durumunda su bazlı nemlendiriciler tercih edilebilir. Gözeneklerin tıkanmasını önlemek için dermokozmetik makyaj ürünleri tercih edilmelidir. Dermokozmetik makyaj ürünleri cildin nefes almasına yardımcı olacaktır.

Burun ameliyatı sonrası hangi ilaçlar?

Burun Ameliyatı Sonrası Hangi Krem Kullanılır Burun estetiği ameliyatları ve septumdeviasyonu (burun tıkanıklığı) sonrasın da hastaların sorun yaşamaması ve dikkat etmesi için doktorun vermesi gereken bir takım ilaçlar bulunmaktadır. Hastalar bu ilaçlar sayesinde iyileşme sürecini daha rahat ve hızlı bir şekilde tamamlamaktadırlar.

Burun estetiği ameliyatı sonrasın da her ne kadar antibiyotik kullanımı tartışılsa da genel olarak hastalara antibiyotik takviyesi yapılır. Ameliyat sonrası beş gün süreyle hastalara antibiyotik verilir. Burun estetiği ameliyatı sonrasın da çok fazla ağrı sızı olmasa da yine hastalara ağrı kesici haplar tavsiye edilmektedir.

Daha sonra okyanus suyu ya da deniz suyu dediğimiz spreylerin her iki burun deliğine de sıkılması gerekmektedir. Böylece hasta daha rahat nefes almakta ve burun içini temizlemektedir. Burun içerisin de bulunan kan, pıhtı ya da burun ifrazatının giderilmesi için önemli bir takviye türüdür.

  • Hastalar doktorun tavsiye ettiği bu tarz ilaçları kullanabilirler.
  • Ancak hasta kendi isteğine göre ilaç kullanımını gerçekleştiremez.
  • Çünkü kullanılan ilaçlar hasta da baş dönmesi yapabilmektedir.
  • Doktorun verdiği ilaçlarda belirli süreler de kullanılır ve düzenli sprey kullanımı gerçekleştirilmelidir.

Burun ameliyatından sonra meydana gelebilecek olan göz etrafı morlukları içinde herhangi bir tedavi amaçlı kremler verilebilir. Yine bahsettiğimiz üzere doktor kontrolünde olan ilaçlardır bunlar. Daha sonrasın da hastanın kendine dikkat etmesi ve vitamin takviyelerinin yapılması gerekir.

Burun içi yarasına hangi krem iyi gelir?

Burun içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak yaralar ortaya çıkabilmektedir. Burun içindeki yaraların mutlaka araştırılması gerekmektedir. Kulak burun boğaz uzmanları tarafından yapılan testler ve analizler sonucu kişinin burun içindeki yaraların nedenleri belli olmaktadır.

Son günlerde burun içinde yara ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, burun içinde yara neden olur ? Burun içinde ortaya çıkan yaralara ne iyi gelir? Hangi vitamin eksikliğinden kaynaklı olarak burun içi yaraları meydana gelir tüm detayları ile derledik. Burun içindeki yaralar mutlaka önemsenmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

Burun içinde yaralar enfeksiyona bağlı olarak da gelişebilir. Burun İçinde Yara Neden Olur? 1) Kıl Koparma Burun içinde kıllar burun sağlığı açısından çok önemlidir. Burun içindeki kılları nedene bağlı olmaksızın koparma sonucunda burun içinde yaralar meydana gelebilir.

  • Burun içindeki kılların koparılması burun sağlığını da olumsuz etkiler.
  • Bundan dolayı burun içinde yaralar ortaya çıkar.2) Burun Kanaması Burun içi yaraların en büyük nedenleri arasında da burun kanaması gelmektedir.
  • Burun kanaması burun kenarına alınan darbeler ya da travma neticesinde ortaya çıkabilir.

Özellikle uzun süre devam eden burun kanamaları devam edince burun içinde yaralar gözlemlenir.3) Burun Tıkanıklığı Nezle ya da grip hastalığında ortaya çıkan burun tıkanıklığı sonucunda ortaya burun içi yaralar ortaya çıkmaktadır. Burun tıkanıklığı sonucunda burun yaraları oldukça fazla olabilir.

Burun tıkanıklığından kaynaklı olan burun içi yaralara da burun spreyleri önerilmektedir.4) Alerji Alerji etmenleri burun içi yaraların başlıca sebepleri arasında sayılır. Özellikle mevsim geçişlerinde sonbahar aylarında ağaçlardan dökülen polenler sonucunda burun içi kaşıntılar ve burun içi yaralar ortaya çıkabilir.

Alerji olan kişiler alerjik reaksiyonlarda bu aylarda kendine daha fazla dikkat etmesi gerekir. Burun İçi Yaralarına Ne İyi Gelir? 1) Hindistan Cevizi Yağı Hindistan cevizi yağı burun içi yaralar için birebir bir çözüm olarak bilinmektedir. Eğer sürekli olarak burun içi yaralarından müzdaripseniz Hindistan cevizi yağı tüketebilirsiniz.

  • Hindistan cevizi yağı hızlı bir şekilde burun içi yaralarını geçirecek mucizevi olan yağlardan bir tanesidir.
  • Hindistan cevizi yağı burun içindeki her türlü enfeksiyonu ve bakteri oluşumunu yok eder.
  • Günde iki kez olmak üzere bu tedavi seçeneğini kullanabilirsiniz.2) Vazelin Burun içi yaralar için en çok tercih edilen tedavi seçenekleri arasında vazelin gelmektedir.

Vazelin burun içerisinde yer alan kuruluğu da giderir ve burnun daha nemli olmasını sağlar. Aynı zamanda burun içi yaralarına neden olabilecek her türlü faktörü ortadan kaldırır. Bundan dolayı pek çok kişi tarafından burun içi yaraları için vazelin önerilmektedir.

Yan yatmak burun şeklini bozar mı?

Hastanın yaptığı bir yanlıştan dolayı burun değişir mi? – Hastaların en çok dikkat etmesi gereken konu buruna alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları veya yastığa değdi gibi küçük şeyler burnu bozmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, üstüne çanta düştü gibi) burnun şeklini bozabilir.

Burundaki ödemi atmak için ne yapmalı?

Burun Ameliyatı Sonrası Ödem Neden Olur? – Estetik operasyonların içinde en fazla tercih edilen rinoplasti işlemidir. İstediğimiz görüntüye kavuşabilmek için son derece etkili bir yöntemdir. Burun ameliyatı sonrası ödem en sık rastlanılan sonuçtur. Burun derimiz ve kıkırdaklarımız hassas bir yapı olduğu için ameliyattan sonra şişlik görülür.

Bu şişlikler bazı hastalarda çok olurken bazı hastalarda az miktarda olabilir. Ancak bu şişlikler kısa sürede geçer. Ayrıca ödem iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Vücudumuzun kendini savunma şekli olarak şişlikler oluşmaktadır. Burun ameliyatı sonrası günlük aralıklarla buz uygulamak, beslenmemize dikkat etmek ve yüksekte yatmak ödemin daha hızlı geçmesini sağlar.

Burun içinde oluşan ödemler 6 ay içinde geçerken tüm burundaki şişliklerin inmesi 1 yıla kadar sürmektedir. Ödemler tam olarak geçtikten sonra ameliyatın sonucu görülür.

You might be interested:  Besvita Likit Cilt Temizleyici Nasıl Kullanılır?

Dikiş yerine ne sürülür?

YARA BAKIMI ve YARA İYİLEŞMESİ YARA ÇEŞİTLERİ: Dokunun normal anatomik yapı bütünlük ve fonksiyonunun bozulmasına ‘yara’ denir. Yaralar çeşitli sebeplerle olabilmektedir.1-Akut cerrahi yaralar: Ameliyat sırasında düzgün kesici bir alet ile açılmış düzgün kesilerdir.

Genelde sistematik bir şekilde ve düzenli bir iyileşme gösterirler.2-Travmaya bağlı yaralar: Travmanın şekline göre basit ve komplike olabilen, doku eksikliklerine yol açabilen, uzun süreler medikal ve cerrahi tedavisi gerekebilen yaralardır.3-Yanık yaraları: Sıcak-alev, sürtünme, elektrik, soğuk, radyasyon ve kimyasallara bağlı farklı derecelerde yanık yaraları gelişebilir.

Tedavileri uzun süreler devam edebilir.4-Kronik yaralar 5-Bası yaraları 6-Enfekte yaralar KESİLERE YAKLAŞIM: 1-Muayene: İrili ufaklı cilt kesileri özellikle çocuklarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu kesilerin tedavisine başlamadan önce hastanın travma nedeniyle tam bir fiziksel muayene ve gerekirse radyolojik incelemeleri yapılmalıdır.

Olası kafa travması, karın içi organ yaralanması, vücutta başka bir yaralanma gözden kaçırılmamalıdır. Kesi yerinde muayenede ise tendon-kas, sinir, damar kesileri, yaradaki kirlilik ve yabancı cisim varlığı ve olası kemik kırıkları iyice muayene edilmelidir.2-Anestezi: Lokal ve genel çeşitli anestezi yöntemleri uygulanabilir.

Kooperasyonun zor olduğu çocuk ve bebeklerde, komplike müdahalelerin gerektiği durumlarda genel anestezi tercih edilebilir.3-Yara temizliği: Yaralar antiseptik solüsyonla tezmilenir ve yabancı maddeler çıkarılır. Fırçalama, basınçlı su kullanımı gibi yöntemlerle yara temizlenebilir.

Enfekte yaralarda debridman ve ölü dokuların temziliği yapılabilir, bazı durumlarda yara kapatılması ertelenebilir.4-Yaranın kapatılması: -Çok küçük kesiler ve sürtünme tarzı yaralarda sadece pansumanla yara kapatılabilir. -Doku yapıştırıcısı : Yüzeyel, kanaması olmayan, temiz, küçük, yara gerginliği olmayan kesilerde cilt doku yapıştırıcısı kullanılabilir.

Yaranın içinde doku yapıştırıcı kullanılmamalıdır. Çünkü vücut tarafından emilmeyen yapıştırıcı, reaksiyon yapıp, enfeksiyon ve fazla iz kalması sebebi olabilir. -Steristrip: Temiz, yüzeyel, kanaması olmayan yaralarda, yara kenarları yaklaştırılıp Steristrip kullanılabilir.

  1. Steristripler ayrıca dikiş atılması sonrasında da destek olarak kullanılabilir.
  2. Gergin ve derin yara kenarlarında steristrip tek başına başarılı değildir.
  3. Yara açılmasına sebep verebilir.
  4. Sutürle (dikişle) kapama: Kesininin olduğu vücut bölgesi ve derinliğine göre farklı dikiş materyalleri ve teller kullanılabilir.

Derin kesilerde derialtı dikiş de gerekli olabilir. Aslında ‘ estetik dikiş, lazerle dikiş’ gibi tabirler gerçekçi değildir. Her bölgede farklı bir dikiş tekniği kullanılabilir. Önemli olan nazik tekniklerle dokuya zarar vermeden mümkün olan en az doku gerilimini sağlamak, mümkün olan en ince dikişleri kullanmak ve yeterli doku iyileşmesi sonrası mümkün olan en erken zamanda dikişleri almaktır.

Buruna nemlendirici sürülür mü?

T Bölgesine Nemlendirici Sürülür Mü? – Alnı, burnu ve çeneyi kapsayan T bölgesi, yağlanma probleminin en sık görüldüğü alanlardır. Bu bölgede nemlendirici kremin kullanılması, yağlanmanın artmasına neden olacakmış gibi düşünebilirsiniz. Burnu da kapsayan T bölgesinin nemlendirici sürünce parlayacağına inanmak, cilt bakımıyla ilgili yanlış düşüncelerden birisidir.

Burun içindeki dikişler ne zaman düşer?

Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.

Burun ameliyatı sonrası burun üstü nasıl temizlenir?

Burun cildi nasıl temizlenir ? – Burun estetiği sonrası burun üstündeki yağlanmayı her akşam yatmadan önce temizlemeliyiz. Bu sabun, şampuan veya yüz yıkama jelleri ile yapabilirsiniz. Yine duş alırken burun temizliği dikkatlice yapılmalıdır. Burun temizliğinin nasıl olacağını youtube videomad görebilrsiniz.

Burun içi yaralar ne zaman iyileşir?

Burun estetiği ameliyatı olmayı düşünüyorsunuz ama çekincelerinizden birisi de iyileşme süresi ve bu sürenin nasıl geçtiği Aşağıdaki yazıda burun estetiği iyileşmesi ile ilgili birçok bilgi bulacaksınız 1. BURUN ESTETİĞİ İYİLEŞMESİ VE AĞRI Burun estetiği ameliyatı sonrası ağrı şikayeti hemen hemen yok denecek kadar azdır.

  • İlk bir iki gün hafif ağrısı olan hastalarda da bu durum ağızdan alınan ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilmektedir.2.
  • BURUN ESTETİĞİ İYİLEŞMESİ VE NEFES ALMA Artık ameliyatlarda eski klasik bez tip tamponlar yerine burun içerisine ya hiç birşey kullanılamakta ya da silikon hava kanallı splintler kullanılmaktadır.

Özellikle içerideki şişliğe karşı bir hava yolu sağladığı için burnunuzdaki silikon hava kanallı splintler ile ameliyattan hemen sonra rahatlıkla nefes alabilirsiniz.3.BURUN ESTETİĞİ İYİLEŞMESİ VE ŞİŞLİK Şişlikler kişiden kişiye değişmekle beraber, genelde kaba şişlikler (sizi tanıyan tanımayan herkesin anlayabileceği) birkaç haftada kadar geçer.

Sadece sizi yakınen tanıyan kişilerin anlayabileceği ince şişlikler ise ameliyattan sonra 1 yıl civarında kaybolur. Bu şişliklerin inmesi ilk aylarda daha hızlıdır.4. BURUN ESTETİĞİ İYİLEŞMESİ VE MORLUK Takdir edersiniz ki herkesin bünyesi farklı hassasiyettedir. Genellikle morluk olmamakla beraber bazı hastalarda hafif derecede morluk görülebilir.

Bu hafif morluklar çoğu hastada burnunuzun üzerindeki plastik koruyucu 7-12 gün arasında çıkana kadar geçer. Morarıp morarmaması ameliyat sonucunuzu etkilemez.5. BURUN ESTETİĞİ İYİLEŞMESİ VE MAKYAJ Burun estetiği iyileşmesinde şüphesiz kadınların en çok merak ettiği konulardan birisi de makyaj yapabilmektir.

  • Makyaj yapmaya ameliyattan 2 gün sonra başlayabilirsiniz.
  • O gün kaşlarınızın yanlarını, 2 hafta sonra da kaşlarınızın ortasını aldırabilirsiniz.
  • Temizleme tarzında hafif cilt bakımı için plastik koruyucunun çıkmasını beklemelisiniz.
  • Öte yandan sıkıştırmalı cilt bakımları için en az 1 ay beklemeli ve tecrübeli kişilerden hizmet almalısınız.6.
You might be interested:  Kalıcı Eyeliner Sonrası Hangi Krem Kullanılır?

BURUN ESTETİĞİ İYİLEŞMESİ VE SPOR Spor yapmaya ameliyattan sonraki 1. ay sonunda başlayabilirsiniz. Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.

Burun ameliyatı sonrası burun içi yaraları nasıl geçer?

Burunda meydana gelen şekil bozukluğu Rinoplasti denen burun ameliyatı ile düzeltilmektedir. Estetik açıdan daha güzel görünüme kavuşturan burun ameliyatı, aynı zamanda kişinin nefes almasını engelleyen çeşitli sebeplerin ortadan kaldırılması amacıyla da yapılmaktadır.

Burun ameliyatı yapıldıktan sonra burunda oluşan kabukların temizlenmesi oldukça önemli bir konudur. Ameliyattan sonra yaklaşık 6 ila 8 hafta arasında burunda kabuk oluşumu meydana gelmektedir. Burun delikleri arasından gelen kabuklar; sümüklü, kanlı yada kuru şekilde olabilir. Burunda oluşan kabukları temizlemek için doktorun önerdiği krem ve spreyler kullanılabilir.

Temizlik için bunun dışında bir şey kullanmaya yada yapmaya gerek yoktur. Gece yatmadan önce sürülecek krem kabukların temizlenmesinde yardımcı olacaktır. Yatmadan önce burun deliğine sürülen krem kuvvetli bir şekilde içeri çekilir ve sabah kalktıktan sonra sümkürerek çıkarılır.

Burun ameliyatı sonrası burun içi nasıl temizlenir?

Estetik Operasyondan Sonra Burun Yıkama Nasıl Yapılır? – Burun estetiği operasyonunun ardından, temizlik konusunda nasıl hareket etmeliyim diye düşünüyorsanız, aşağıdaki bilgileri dikkate alabilirsiniz:

Burnunuzu temizlerken, uzun bir süre hafif ve yumuşak hareketlerle, nazik bir şekilde temizlik yapmalısınız. Burundan nefes vererek yapılan burun temizliğinden uzak durmalısınız. Bu durum burnunuza zarar verebilir. Operasyonun ardından ilk birkaç hafta, burun temizliği için özel olarak verilen su ile temizlik yapılmalıdır. Burun delikleri, temizlik esnasında ovalanmamalıdır. Burun silmekten de kaçınılmalıdır. Burun temizliği, tamponların çıkmasının ardından kulak temizleme çöpünü, su ile ıslatarak günde birkaç kez yapılabilir. Kulak çöpleri kesinlikle burna sokulmamalıdır. Bu süreçte burun spreyi ya da damlası kullanılmamalıdır. Hapşırma durumunda ise, ağzınızın açık olması önemlidir, zira burnunuza baskının azalmasını sağlar.

Burun içindeki kurumuş kan nasıl temizlenir?

Burun Estetiği – Burun, en göz önünde olan organlarımızdan bir tanesidir. Her ırk ve kişinin, belli bir burun şekli vardır. Çoğunlukla travmaya bağlı bazen de yapısal olarak burun şeklinde bozukluklar olabilir. Doğallıktan uzak görüntüler kişiyi rahatsız ederse, kişinin “burun şeklinin değiştirilmesi”ni isteme hakkı vardır.

Burun şekil bozukluklarının en sık karşılaşılanları, burun sırtında kemer şeklinde eğrilik, burun ucunun kalın ve düşük olması, burunun yüze göre geniş olmasıdır. Ameliyatımı Kime Yaptırmalıyım? Burun birçok görevi olan bir organdır. İlk ve en önemli görevi nefes alıp vermektir. Çünkü normal solunum burundan yapılır.

Böylece solunan hava burunda ısıtılır, nemlendirilir, temizlenir ve akciğerlere öylece gönderilir. Ayrıca burunun koku ve tat alma görevleri de çok önemlidir. Burun içerisine açılan sinüsler ve bunların rahatsızlıkları da son yıllardaki teknolojik gelişmelerle oldukça değişiklikler ve başarılar kazanmıştır.

Burunun görevlerinin sağlıklı olmasından, ihtisas eğitimi sırasında her türlü burun rahatsızlığının ilaç ve cerrahi tedavisinin öğretildiği kulak, burun, boğaz hekimleri sorumludur. Kulak, Burun, Boğaz uzmanı aynı zamanda bir baş-boyun cerrahıdır. Burun estetik operasyonu, yüz estetik operasyonlarının içerisinde değerlendirilir.

Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Cemiyetinin üyelerinin %60’ı Kulak, Burun, Boğaz uzmanları tarafından oluşturulmaktadır. Burun estetik operasyonları günümüzde kulak, burun, boğaz hekimleri ve plastik ve rekonstrüktif cerrahlar tarafından yapılmaktadır.

  1. Her iki branştaki hekimlerin özel ilgileri olabilir.
  2. Bizim estetik ameliyat prensibimiz, kişinin yüzüne uyan, abartılı, müdahale edilmiş görüntüsü vermeyen burun şeklini kazandırmaktır.
  3. Bunun belirlenmesi için, kişinin ve hekimin yapılacak değişiklikleri, fotoğraf üzerinde konuşması ve kişinin beklentilerinin anlaşılması çok önemlidir.

Güzel burun yoktur, güzel görünen burun vardır. Burunu sadece estetik özellik arz eden bir organ olarak görmemekte, diğer önemli görevlerinin de mutlaka sağlanması gerektiğine inanmaktayız. Tıkalı, fakat çok estetik kabul edilen bir burun şekli bizim için hiç muteber değildir.

  1. Işi de bunun yarattığı tıbbî şikayetlerle er geç karşı karşıya kalacaktır.
  2. Bu iki operasyon da, hassas operasyonlardır ve başarılı olmaları, sadece operasyona değil, sizin operasyondan sonra kendinize dikkat etmenize de bağlıdır.
  3. Estetik operasyon prensibimiz, kişinin yüzüne uyan, abartılı, müdahale edilmiş görüntüsü vermeyen burun şeklini kazandırmaktır.

Bunun belirlenmesi için kişinin ve hekimin yapılacak değişiklikleri, fotoğraf üzerinde konuşması ve beklentilerin anlaşılması çok önemlidir. Estetik burun operasyonu, “açık” ve “kapalı” türde yapılabilir. Müdahale, sadece burun ucuna yapılabileceği gibi, bütün burun çatısına da yapılabilir.

Burun içi ödeme ne iyi gelir?

Burun Ameliyatı Sonrası Ödem Neden Olur? – Estetik operasyonların içinde en fazla tercih edilen rinoplasti işlemidir. İstediğimiz görüntüye kavuşabilmek için son derece etkili bir yöntemdir. Burun ameliyatı sonrası ödem en sık rastlanılan sonuçtur. Burun derimiz ve kıkırdaklarımız hassas bir yapı olduğu için ameliyattan sonra şişlik görülür.

  • Bu şişlikler bazı hastalarda çok olurken bazı hastalarda az miktarda olabilir.
  • Ancak bu şişlikler kısa sürede geçer.
  • Ayrıca ödem iyileşme sürecinin bir parçasıdır.
  • Vücudumuzun kendini savunma şekli olarak şişlikler oluşmaktadır.
  • Burun ameliyatı sonrası günlük aralıklarla buz uygulamak, beslenmemize dikkat etmek ve yüksekte yatmak ödemin daha hızlı geçmesini sağlar.

Burun içinde oluşan ödemler 6 ay içinde geçerken tüm burundaki şişliklerin inmesi 1 yıla kadar sürmektedir. Ödemler tam olarak geçtikten sonra ameliyatın sonucu görülür.