Cilt Tonunu Eşitlemek Için Ne Yapılmalı?

26.10.2022 0 Comments

Cilt Tonunu Eşitlemek Için Ne Yapılmalı
Cilt Tonu Dengeleyici Maske – Peelingle birlikte cilt tonu eşitleyici maske kullanımıyla, daha etkili sonuçlara ulaşabilirsin. Limon özü ve kil içeren maskeler, cildin arınması ve renk düzensizliklerinin eşitlenmesi için etkili çözüm sunuyor. Özellikle limon, içerdiği meyve asitleri ve C vitamini sayesinde cilt tonu eşitlemek için birebir.

Yüzdeki renk eşitsizliği nasıl geçer?

Yüzdeki Renk Eşitsizliği İçin Doğal Yöntemler – Ciltteki renk eşitsizliği probleminden kurtulmak için evinizde doğal maskeler de yapabilirsiniz. Sıklıkla tercih edilen maskeler; limon maskesi, gül suyu maskesi, kil maskesi, bal-yoğurt maskesi, patates maskesi, salatalık maskesi, elma maskesi ve aloe vera maskesidir.

Cilt tonu eşitleme evde nasıl yapılır?

Özellikle kadınların ortak olararak şikayetçi oldukları konulardan biri de cilt eşitsizlikleridir. Bu sebeple çareyi, cildimize zararlı ve kimyasal maddeler içeren kapatıcılarda buluyoruz. Cilt tonu eşitsizliklerini önüne geçebilmek için makyaj malzemelerini, günlük kurtarıcılarımız haline getiriyor aynı zamanda cildimizin hava almasını önlüyoruz.

  • Bu durum da zaman zaman ciltte deformasyonlar yaratabiliyor.
  • Ciltteki deformeleri önleyen ve cildinize ferahlık verecek bir çok doğal maske cilt tonu eşitsizliğinizin önüne geçebilir.
  • Cilt tonunu eşitleyen doğal maskeler şunlardır: Limon suyu maskesi – Limon cildi beyazlatıcı özellikler gösterir.
  • İçerisindeki asitler ile cilt tonunu dengeler ve cildi besler.Ölü deri hücrelerinin ciltten arınmasına yardımcı olur.

Aynı zamanda kaşıntı ve tahriş için de kullanılabilir. – Taze sıkılmış limon suyu ile soğuk su karıştırılır. Bu karışım yüz ve boyun bölgesine eşit miktarda uygulanır. Yaklaşık 10 ila 15 dakika kadar ciltte bekletilir ve ardından durulanır. – Hassas ciltlerde su oranının artırılması önerilir.

  1. Ayrıca limon suyu uygulamalarından sonra güneşe çıkılmamalıdır.
  2. Aksi takdirde cilt bronzlaşabilir.
  3. Gül suyu maskesi Gül suyu, cilt tonunu dengelemede son derece etkilidir.
  4. Cildin daha yumuşak ve canlı kalmasını sağlar.
  5. Cilt yapısını besler.1.
  6. Yöntem: -Biraz gül suyu pamuk yardımı ile cilde uygulanır.
  7. Ciltte kuruması beklenir.

Durulama gerektirmez. -Sonuç alınana kadar her gün iki kez düzenli olarak cilde uygulanması önerilir.2.yöntem: – 2 kaşık gül suyu, 1 kaşık limon suyu, 1 kaşık un, 2 kaşık süt karıştırılır. Cilde maske olarak uygulanır ve ardından 30 dakika kadar bekletilir.

Daha sonra ılık su ile durulanır. – Düzenli olarak uygulandığında ciltteki renk dengesizliklerin azalmasına yardımcı olur. Yoğurt maskesi – Yoğurt, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir çözümdür. Ciltteki kiri ve ölü deri hücreleri arındırır. Aynı zamanda cildi besler ve güçlendirir. -2 çay kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı bal karıştırılır.

Pürüzsüz bir kıvama gelen karışım cilde uygulanır. Yaklaşık 15 dakika kadar ciltte bekletilir. Ardından cilt soğuk su ile durulanır. -Uygulama her gün düzenli olarak yapılabilir. Patates maskesi Patates içerdiği çeşitli vitaminler, mineraller, yağ asitleri ve fitokimyasallar ile cilt tonunu dengelemeye yardımcı olur.Aynı zamanda ölü deri hücrelerini ciltten arındırılmasını sağlar -1 adet soyulmuş patates, kalın dilimler halinde kesilir.

Ardından cilde uygulanır. Lekeli alanlara daha fazla uygulanmalıdır. Eğer, patates dilimi çok kuru ise su ile hafifçe ovularak sulandırılabilir. -10 dakika kadar bekletilir. Ardından ılık su ile durulanır. – Günde 3 ya da 4 kez yapılması önerilir. Meyve maskeleri – Meyve maskeleri de cildin beyazlatılmasında etkilidir.

– Taze meyveler cilt bakımında kullanılan etkili besinler arasındadır. – Bir kaşık avokado, 1 kaşık papaya ve 1 kaşık salatalık püre haline getirilerek karıştırılır. Elde edilen karışıma 2 çay kaşığı kaymak ve 2 çay kaşığı kil eklenir. Elde edilen karışım cilde uygulanır.

Cilt tonu eşitlemek için ne kullanılır?

Cilt tonu eşitsizliği neden olur? Cilt tonu eşitsizliği nasıl geçer? Cilt tonunu eşitlemek için ne yapmak gerekir? İşte, cilt tonu eşitliği için uygulayabileceğiniz 4 yöntem: Cilt Tonunu Eşitlemek Için Ne Yapılmalı 08 Haziran 2022, 16:10 Cilt tonu eşitsizliği, ciltte oluşan pürüzler, lekeler ve kızarıklıklarla cildinizi olduğundan daha bakımsız gösterebilir. Cilt tonu eşitsizliğinin nedenleri arasında çok fazla güneşe maruz kalmak, ergenlik döneminde kontrol edilemeyen akneler, stres, cilde yanlış bakım uygulanması, hormonsal dengesizlikler, yaşlanma, menopoz ve kalitesiz makyaj malzemeleri vardır.

Peeling

Cildinizde pürüzler varsa, ışık yüzünüze vurduğu an minik gölgeler ve renk dalgalanmaları görülür.

Cilt tonum neden eşit değil?

Cilt Lekeleri Neden Oluşur? – Cilt tonu eşitsizliğinin nedenleri güneş ışığına fazla maruz kalmak, stres, ergenlik döneminde kontrol altına alınamayan akneler, cilde uyumlu olmayan yanlış bakımın uygulanması, menopoz, hormonsal dengesizlikler veya yaşlanma olabilir. Cilt rengindeki bozuklukların en önemli nedenlerinden biri olan güneş ışığına maruz kalmak melanin birikmesine neden olacağı için güneş koruyucu bakım ürünleri ile kolaylıkla önleyebilirsiniz. Cilt tonu bütünlüğünün bozulmasına neden olan bir diğer etken ise yanlış kullanılan cilt bakım ürünleridir.

Cilt nasıl beyazlar evde?

Yulaflı Yoğurt Maskesi ile Cilt Beyazlatma – Bildiğiniz gibi yulaf muhteşem bir besin kaynağıdır. Vitamin ve mineral açısından son derece zengin olan yulafı yiyerek de tükettiğiniz zaman sağlığınıza çok faydalı olacaktır.1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün.30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. İşlem sonrasında kendi nemlendiricinizi kullanabilirsiniz.

Bu maskeyi haftada 1 gün uygulayabilirsiniz.

Aloe vera cilt tonu eşitler mi?

Aloe Vera ile Cilt Bakımı Sırları – Cilt bakımının yeni favorisi; ALOE VERA! Cilt bakımında sık sık kullanılmaya başlayan aloe verayı detaylı olarak beraber tanıyalım. Aloe, kaktüs benzeri bir bitkidir. Kuru, sıcak iklimlerde yetişir. İlaç yapımında da kullanılan jel ve lateks Aloe Vera bitkisinden elde edilir. Aloe Vera faydalarını araştırdığımızda pek çok faydası bulunan bir bitki olduğunu söyleyebiliriz. Kas ve eklem ağrılarından, bağışıklığın güçlenmesine kadar pek çok fayda sunmaktadır. Ancak en merak edilen konulardan biri olan cilde etkisini ve cilt üzerindeki faydalarını sizin için hazırladık.

  • Aloe Vera içeriğinde yüksek miktarda potasyum olan bir bitkidir. Bu sebeple cilt üzerinde iyileştirici, yapıcı bir etkisi vardır.
  • Yüksek oranda mineral ve su içeren bitki, güneş yanıkları üzerinden de oldukça etkilidir. Güneşin yakıcı etkisiyle kuruyan ve gerilen cildinizi anında nemlendirerek cildin rahatlamasına yardımcı olur.
  • Aloe vera faydalarından bir diğeri de içeriğinde bulunan kolajen sayesinde kırışıklık karşıtı bir bakım sunmasıdır. Yaşlanmaya ve cilt üzerinde yaş aldıkça meydana gelen kayıplar için doğal bir çözüm arayanlardansan, bu bitki sana göre!
  • Bitkiyi incelediğimizde akne ve sivilce problemi yaşayanlar için de faydalı olabileceğini gördük! Akne ve sivilcelerin kurumasına yardımcı olur.
You might be interested:  Secret Age Termal Kil Cilt Bakım Maskesi Nasıl Kullanılır?

Aloe Vera Jeli Sivilce için Nasıl Kullanılır? Bitkinin yapraklarından birini kopararak, bıçak yardımıyla keserek jel kısmını ortaya çıkarın ve cildinizde bulunan sivilcelerin üzerine uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra cildinizi durulayabilirsiniz. Aloe Vera faydalarının neler olduğunu öğrenmeye devam edelim;

  • Lekeler! Cilt tonu eşitsizliği yaşayanların da çok sık tercih ettiği aloe veranın faydalarından bir diğeri de renk açıcı özellik göstermesidir. Eşit bir cilt tonu için de aloe vera jelini tercih edebilirsiniz.
  • Mat bir cilt görünümü sağlayarak, sebum dengesinin korunmasına yardımcı olur.

Aloe Veranın Saça Faydaları Sağlıklı ve güçlü saçlar için de fayda sağlayan bitki, elektriklenen saçları kontrol altına almaya yardımcı olur aynı zamanda saçlarınızın güçlenmesini de destekler! Aloe veranın saça faydalarını da inceleyerek problem yaşadığınız konulara çözüm bulabilirsiniz.

Cilt tonu eşitsizliği nedir?

Vücudunuzun veya yüzünüzün bazı bölümlerinin, vücudunuzun diğer bölgelerinden farklı tonda olduğunu fark edeceksiniz. Buna renk eşitsizliği denmektedir. Örneğin, ağzınızın etrafındaki alanda, yüzünüzün geri kalanından daha koyu veya yüzünüz boynunuzdan daha hafif gözükebilir.

Bunun nedeni, cilt tonunuzun eşit olmaması ve bunun birkaç nedenden dolayı gerçekleşmesidir. Renk eşitsizliğine en çok neden olan etkenler Güneşe Maruz Kalma: Bronz bir cildi kim sevmez? Fakat güneşle olan aşk ilişkisi çok yoğunlaştığı zaman, cildiniz aşırı melanin üretir. Bu pigmentler, en sonunda cilt hücrelerine zarar veren UV ışınlarını emer ve maruz kalan alanları diğerlerinden daha karanlık yapar.

Bu da hiperpigmentasyona ve renk eşitsizliğine neden olur. İnflamatuvar Hiperpigmentasyon: Eğer cildinizin herhangi bir parçası sürekli yara geçirirse, yara daha koyulaşabilir. Buna skar denir. Yüzünüzdeki sivilce bile arkada çirkin izler bırakıp renk eşitsizliğine yol açabilir.

Hormonal Değişiklikler: Hamileyseniz veya kontraseptif kullanıyorsanız, hormonlardaki dengesizlik yüksek melanin üretimine neden olabilir. Bu duruma melazma denir ve cildinizde renk eşitsizliğine yol açabilir. Cildiniz belirli kozmetik ürünlere veya ilaçlara tepki gösteriyorsa, melazma olabilirsiniz. Yaşlanma : Yaşlandıkça yüzünüzde ve diğer alanlarda yaşa bağlı lekeler görürsünüz.

Lipofuksin adı verilen pigment renk eşitsizliğine yol açabilir.

Bir insanın yüzü neden kararır?

Kışın kıyafetlerle kamufle edilen kararmalar, bahar ayları yaklaştıkça kadınların kabusu haline gelir. Özellikle dizlerde, dirseklerde, koltuk altında ve bikini bölgesinde görülen karartılar kabusunuz olmasın. Pratik yöntemlerle kararmayı önleyebilir, var olan renk değişimleri ile mücadele edebilirsiniz. Paniğe gerek yok! Derin bir nefes alarak pratik çözümlerle kararmalarla baş edebileceğinizi bilmelisiniz. Kararmaların, cilt renginde koyulaşmanın birçok farklı nedeni olabilir. Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir.

  • Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır.
  • Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.
  • Yaşla beraber elastikiyetini kaybeden deride, yenilenme yavaşladığı için renk koyulaşması görülür.
  • Cildiniz lekeye eğilimli ise kararma ihtimali daha yüksektir.

Esmer ciltlerde cilt kararması daha koyu renkte olduğu için daha çok dikkat çekebilir. Cildinizdeki ölü deriden kurtulduktan sonra düzenli olarak nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Cildin alt tabakalarındaki nem kaybı sorunun esas nedenidir. Cilt Kararmaları ile Savaşırken Dikkat!

    Limon suyu, pudra, sirke gibi malzemelerle hazırlayacağınız maskeler kararmaya geçici çözüm üretir.Kararan bölgelere uygulama yaparken sert davranmamalısınız. Cildi tahriş edecek haşin hareketler kararmayı arttırır.Kullandığınız kozmetik ürünlerin dermatolojik testlerden geçtiğine ve onaylı olduğuna emin olmalısınız.Sir ağda ile epilasyon yaparken küçük alanlara işlem yapmalı, bir anda geniş alanı temizlememelisiniz. Sir ağda uygulamalarında geniş alan bir anda temizlendiğinde cilt tahriş olabileceğinden kararma artar.Sürtünme yaratacak darlıkta iç çamaşırları ve kıyafetler giymemelisiniz. Cildinizde kararma varsa pamuklu giysileri tercih etmelisiniz.Lazer uygulaması sonrası cilt pH’ına uygun temizleyiciler kullanmalısınız. Sabun cildi kurutacağından florayı bozabilir.Mantar sorunu da kararmaya neden olabilir, kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.Cildinizin güneş gören alanlarına maske uyguladığınızda gece saatlerinde işlem yaptığınızdan emin olmalısınız.

    Cilt beyazlatma pirinç nasıl yapılır?

    2 su bardağı pirinci bir kaba koyun ve üzerini kapatıncaya kadar su ekleyin. Sonrasında güzelce ovun ve beyaz unlu kısmının suya karışmasını sağlayın. Ardından süzerek, ağzı kapalı püskürtmeli bir şişeye koyarak, haftada 1 kere cildinize uygulayın.

    Yüzdeki renk değişikliği neden olur?

    Günümüzde insanların sağlık hizmetlerine erişimi oldukça kolaylaşmış durumdadır. Medyanın bilgilendirme ve farkındalık oluşturma yönünden etkinliği de inkar edilemez. Yine de bazı hastalık belirtileri çok ciddiye alınmayıp önemsenmeyebiliyor. Oysa pek çok hastalığın erken tanı ve tedavisinde ilk belirtilerin fark edilip bir an önce hekime başvurmak gerekir.

    Çok sayıda ufak benlerin çıkması gibi ya da ani titremeler veya istemsiz organ kasılmaları gibi. Bazen de insanların derilerinin renginde farklılaşmalar gözlenebilir. İşte deride renk değişimi, deride renk değişimi neden olur, ten rengi koyulaşması, ciltte kararma ya da renk açılması hangi hastalığın belirtisi olabilir gibi konu hakkında çok ayrıntılı bilgileri sizler için derledik.

    Deride Renk Değişimi Neden Olur? Deride renk değişimi yani tıptaki adıyla “vitiligo hastalığı”; cilde rengini veren melanosit hücrelerinin farklı nedenlerden dolayı hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması sonucu ortaya çıkan bir deri hastalığıdır.

    • Bu hastalık halk arasında ala hastalığı olarak da bilinir.
    • Bunun dışında kişilerin ten rengindeki değişimlerinin pek çok ve birbirinden farklı sebepleri olabilir.
    • Bu sebepler Yanlış epilasyon uygulamaları neticesinde oluşabilir Renk değişimine uğrayan bölgenin sürekli bir sürtünmeye maruz kalması Tendeki o bölgenin yoğun bir biçimde güneşe maruz kalması Kozmetik kullanımı, yani kullanılan kozmetik ürünler de ten renginin açılmasına veya koyulaşmasına neden olabilmektedir.

    Kişinin sürekli sıcak sir uygulaması yapması Epilasyon uygulaması olan lazer uygulamaları Sürekli sentetik giysi giyilmesi Ayrıca regl döneminde ve günlük ped kullanımı da ciltte kararmaya neden olabilmektedir. Bunun yanında yaşa bağlı olarak da ciltte kararma meydana gelebilmektedir.

    Ozmetik açıdan da hem kadın hem erkek herkesi rahatsız eden ciltteki renk değişimleri daha çok dirseklerde, dizlerde, koltuk altlarında ve bikini bölgesinde görülebilmektedir. Buralarda veya vücudun başka bölgelerinde oluşan bu renk değişimlerini paniklemeden ciddiye alıp nedeninin tespit edilmesi gerekmektedir.

    Bazı cilt rengi değişimleri basit çözümlerle giderilebilecektir. Diğerleri önemli hastalıkların habercisi olabilmektedir. deride renk değişimi eğer pigment kaybı sebebiyle oluşmuşsa mutlaka tıbbi teşhis ve tedavi için sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

    Ten Rengi Koyulaşması, Cildin Kararması Ve Renk Açılması Hangi Hastalığın Belirtisidir? Sürtünme, dış etkenler ve yukarıda sayılan sebeplerle deride renk değişimleri oluşmuşsa pek de endişe edecek bir durum olduğu düşünülmez. Fakat vücudun herhangi bir bölgesinde renk değişikliği melanosit hücrelerinin bir nedenle hasar görmesinden ve pigment kaybı yaşanmasından kaynaklanmışsa akla ilk olarak halk arasındaki adıyla ala hastalığı gelmektedir.

    Vitiligo hastalığı bir deri hastalığıdır. Cilde renk veren melanosit hücrelerinin farklı nedenlerle hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması neticesinde ortaya çıkan bir deri hastalığıdır. Vitiligo hastalığının sebebi hala kesin olarak bilinmemekle birlikte hastanın bağışıklık sistemini ilgilendiren bir hastalık olduğu değerlendirilmektedir.

    Esmerlik nasıl geçer?

    Bir kasede 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu, yarım tatlı kaşığı kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı süt ve yarım yemek kaşığı buğday ununu karıştırın ve cildinize sürün.20 dakika veya kuruyana kadar bekletin. Ilık suyla yıkayın.

    Bir insan nasıl beyazlar?

    Cilt beyazlatma maskeleri son zamanlarda çok fazla merak edilmeye başlandı. Güneşte oluşan lekeler ve bu lekeleri gidermek için cilt beyazlatma maskelerine sıkça başvuruluyor. Sizinde yüzünüzde güneşten veya çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan lekeler varsa, bunları cilt beyazlatma maskeleri ile giderebilirsiniz.

    Üstelik cilt beyazlatma maskelerini, evde bulunan malzemelerle yapılabiliyor. cilt beyazlatma maskeleri nelerdir diye merak ediyorsanız işte cevapları. Ciltte oluşan lekelerin sebepleri nelerdir? Cildinizde meydana gelen koyu lekelerin nedenleri genellikle, sigara, aşırı kahve ve kafein içeren ürünlerin tüketilmesi, güneş koruyucu kullanmamak, aşırı stres, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı gibi bir takım hatalar ciltte koyu lekeleri beraberinde getiriyor.

    Genellikle bu problemleri yaşayan insanlar cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar. Ara ten rengine ve esmer ten rengine sahip olan insanlarda beyaz ten rengine olan hayranlıkları yüzünden cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar. Bu nedenlerden dolayı cilt beyazlatma alanında bir sürü Pazar oluşmuş, bu alanda bir sürü kozmetik ürünler ve çeşitli ilaçlar üretilmiş.

    Siz bunları kullanmak yerine doğal yollardan cildinizi beyazlatma yöntemlerini denemek istiyorsanız dilerseniz vereceğimiz önerileri değerlendirebilirsiniz. İşte doğal cilt beyazlatma yöntemleri Yoğurt yöntemi ile cilt beyazlatma Yoğurtta rengi gibi cildinizi beyaz hale getirmeye yardımcı olan besinlerden bir tanesi.

    Yoğurdun içerisinde bulunan laktik sitler cildinizin beyazlamasına yardımcı olur. Sade halde bulunan yoğurdu cildinize hafif hafif dokunuşlarla sürün. İnce bir tabaka olmasına dikkat edin. B,ir kaç dakika yoğurdu cildinizde beklettikten sonra su ile durulayın.

    Dilerseniz yoğurdun içerisine bal veya yulaf unu karıştırarakta yüzünüzde 10 dk bekletebilirsiniz. Tam buğday uyu ve zerdeçal karışımı ile cilt beyazlatma Cilt beyazlatma yöntemlerinin bir diğeri de tam buğday unu ve zerdeçal karışımı. Bu beyazlatıcı maske için gerekli olan malzemeler şu şekilde; Bir tutam zerdeçal tozu, iki tatlı kaşığı buğday unu, bir tatlı kaşığı limon suyu.

    Bu malzemelerin hepsini karıştırın. Karıştırmış olduğunuz malzemeleri yüzünüze sürün ve 15 dk bekletin. Ilık su ile durulayın. Belirli aralıklarla uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ile cilt beyazlatma Hindistan cevizi yağını tüm yüzünüze sürmek yerine rengini açmak istediğiniz bölgeye sürmelisiniz.

    Aksi takdirde yüzünüzü yağlandırıp sivilce problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Hindistan cevizi yağını pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bal ve badem maskesi ile cilt beyazlatma Bir tatlı kaşığı süt tozu ile bir tatlı kaşığı badem ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze uygulayıp 10 dk bekletin.10 dk sonunda yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

    Pirinç suyu ile cilt beyazlatma Pirinç suyu hem cildi beyazlatması hem de cildi beslemesi açısından oldukça önemlidir. Bir miktar pirinç suyunu suda haşlayın. Ilınmış olan suyu her gün tonik yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Kullananlar cildinde ciddi beyazlama etkisinin görüldüğünü söylüyorlar.

    Deride renk değişikliği nasıl geçer?

    VİTİLİGO – Vitiligo, cildin çeşitli bölgelerinde soluk beyaz lekelerle kendini gösteren kronik bir cilt rahatsızlığıdır. En sık etkilenen bölgeler yüz, boyun, eller ve kırışıklıklardır. Durum, melanin öldüğünde veya çalışmayı bıraktığında ortaya çıkar.

    • Bağışıklık sisteminin vücuttaki sağlıklı dokulara saldırdığı bir otoimmün durum olarak kabul edilir.
    • Çeşitli vitiligo biçimleri vardır.
    • Farklı kombinasyonlarda meydana gelen 30’dan fazla gendeki varyasyonlar, artan vitiligo riski ile ilişkilendirilmiştir.
    • Vitiligo, dünya çapında nüfusun yüzde 0,5 ila 1’ini etkileyen yaygın bir hastalıktır.

    Belirtiler Vitiligo’nun ana belirtileri ağızda, gözlerde, parmaklarda, bileklerde, koltuk altlarında, kasıklarda, cinsel organlarda ve ağız içinde görülebilen beyaz lekelerdir. Saç derisinde de ortaya çıkabilir ve gri veya beyaz saç lekelerine yol açabilir.

    Tedavi Vitiligo’nun neden olduğu cilt lekeleri zararlı değildir, ancak bazı kişiler kozmetik nedenlerle tedavi aramaya karar verebilir. Vitiligo için bazı tedavi seçenekleri şunlardır: – Deri kremleri küçük lekeleri kapatabilir. – Etkilenen bölgelere pigmenti geri kazandırmak için steroid kremler kullanılabilir.

    – Cildin rengini geri kazanmaya yardımcı olmak için fototerapi veya ışık tedavisi kullanılabilir. Mevcut tedaviler, durumun vücudun diğer bölgelerine yayılmasını engelleyemeyecektir. Cilt Tonunu Eşitlemek Için Ne Yapılmalı

    Cilt tonu Eşitsizligi nedir?

    Vücudunuzun veya yüzünüzün bazı bölümlerinin, vücudunuzun diğer bölgelerinden farklı tonda olduğunu fark edeceksiniz. Buna renk eşitsizliği denmektedir. Örneğin, ağzınızın etrafındaki alanda, yüzünüzün geri kalanından daha koyu veya yüzünüz boynunuzdan daha hafif gözükebilir.

    Bunun nedeni, cilt tonunuzun eşit olmaması ve bunun birkaç nedenden dolayı gerçekleşmesidir. Renk eşitsizliğine en çok neden olan etkenler Güneşe Maruz Kalma: Bronz bir cildi kim sevmez? Fakat güneşle olan aşk ilişkisi çok yoğunlaştığı zaman, cildiniz aşırı melanin üretir. Bu pigmentler, en sonunda cilt hücrelerine zarar veren UV ışınlarını emer ve maruz kalan alanları diğerlerinden daha karanlık yapar.

    Bu da hiperpigmentasyona ve renk eşitsizliğine neden olur. İnflamatuvar Hiperpigmentasyon: Eğer cildinizin herhangi bir parçası sürekli yara geçirirse, yara daha koyulaşabilir. Buna skar denir. Yüzünüzdeki sivilce bile arkada çirkin izler bırakıp renk eşitsizliğine yol açabilir.

    Hormonal Değişiklikler: Hamileyseniz veya kontraseptif kullanıyorsanız, hormonlardaki dengesizlik yüksek melanin üretimine neden olabilir. Bu duruma melazma denir ve cildinizde renk eşitsizliğine yol açabilir. Cildiniz belirli kozmetik ürünlere veya ilaçlara tepki gösteriyorsa, melazma olabilirsiniz. Yaşlanma : Yaşlandıkça yüzünüzde ve diğer alanlarda yaşa bağlı lekeler görürsünüz.

    Lipofuksin adı verilen pigment renk eşitsizliğine yol açabilir.

    Bir insanın yüzü neden kararır?

    Kışın kıyafetlerle kamufle edilen kararmalar, bahar ayları yaklaştıkça kadınların kabusu haline gelir. Özellikle dizlerde, dirseklerde, koltuk altında ve bikini bölgesinde görülen karartılar kabusunuz olmasın. Pratik yöntemlerle kararmayı önleyebilir, var olan renk değişimleri ile mücadele edebilirsiniz. Paniğe gerek yok! Derin bir nefes alarak pratik çözümlerle kararmalarla baş edebileceğinizi bilmelisiniz. Kararmaların, cilt renginde koyulaşmanın birçok farklı nedeni olabilir. Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir.

    Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir. Yaşla beraber elastikiyetini kaybeden deride, yenilenme yavaşladığı için renk koyulaşması görülür. Cildiniz lekeye eğilimli ise kararma ihtimali daha yüksektir.

    Esmer ciltlerde cilt kararması daha koyu renkte olduğu için daha çok dikkat çekebilir. Cildinizdeki ölü deriden kurtulduktan sonra düzenli olarak nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Cildin alt tabakalarındaki nem kaybı sorunun esas nedenidir. Cilt Kararmaları ile Savaşırken Dikkat!

      Limon suyu, pudra, sirke gibi malzemelerle hazırlayacağınız maskeler kararmaya geçici çözüm üretir.Kararan bölgelere uygulama yaparken sert davranmamalısınız. Cildi tahriş edecek haşin hareketler kararmayı arttırır.Kullandığınız kozmetik ürünlerin dermatolojik testlerden geçtiğine ve onaylı olduğuna emin olmalısınız.Sir ağda ile epilasyon yaparken küçük alanlara işlem yapmalı, bir anda geniş alanı temizlememelisiniz. Sir ağda uygulamalarında geniş alan bir anda temizlendiğinde cilt tahriş olabileceğinden kararma artar.Sürtünme yaratacak darlıkta iç çamaşırları ve kıyafetler giymemelisiniz. Cildinizde kararma varsa pamuklu giysileri tercih etmelisiniz.Lazer uygulaması sonrası cilt pH’ına uygun temizleyiciler kullanmalısınız. Sabun cildi kurutacağından florayı bozabilir.Mantar sorunu da kararmaya neden olabilir, kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.Cildinizin güneş gören alanlarına maske uyguladığınızda gece saatlerinde işlem yaptığınızdan emin olmalısınız.

      Yüzdeki renk değişikliği neden olur?

      Günümüzde insanların sağlık hizmetlerine erişimi oldukça kolaylaşmış durumdadır. Medyanın bilgilendirme ve farkındalık oluşturma yönünden etkinliği de inkar edilemez. Yine de bazı hastalık belirtileri çok ciddiye alınmayıp önemsenmeyebiliyor. Oysa pek çok hastalığın erken tanı ve tedavisinde ilk belirtilerin fark edilip bir an önce hekime başvurmak gerekir.

      Çok sayıda ufak benlerin çıkması gibi ya da ani titremeler veya istemsiz organ kasılmaları gibi. Bazen de insanların derilerinin renginde farklılaşmalar gözlenebilir. İşte deride renk değişimi, deride renk değişimi neden olur, ten rengi koyulaşması, ciltte kararma ya da renk açılması hangi hastalığın belirtisi olabilir gibi konu hakkında çok ayrıntılı bilgileri sizler için derledik.

      Deride Renk Değişimi Neden Olur? Deride renk değişimi yani tıptaki adıyla “vitiligo hastalığı”; cilde rengini veren melanosit hücrelerinin farklı nedenlerden dolayı hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması sonucu ortaya çıkan bir deri hastalığıdır.

      • Bu hastalık halk arasında ala hastalığı olarak da bilinir.
      • Bunun dışında kişilerin ten rengindeki değişimlerinin pek çok ve birbirinden farklı sebepleri olabilir.
      • Bu sebepler Yanlış epilasyon uygulamaları neticesinde oluşabilir Renk değişimine uğrayan bölgenin sürekli bir sürtünmeye maruz kalması Tendeki o bölgenin yoğun bir biçimde güneşe maruz kalması Kozmetik kullanımı, yani kullanılan kozmetik ürünler de ten renginin açılmasına veya koyulaşmasına neden olabilmektedir.

      Kişinin sürekli sıcak sir uygulaması yapması Epilasyon uygulaması olan lazer uygulamaları Sürekli sentetik giysi giyilmesi Ayrıca regl döneminde ve günlük ped kullanımı da ciltte kararmaya neden olabilmektedir. Bunun yanında yaşa bağlı olarak da ciltte kararma meydana gelebilmektedir.

      1. Ozmetik açıdan da hem kadın hem erkek herkesi rahatsız eden ciltteki renk değişimleri daha çok dirseklerde, dizlerde, koltuk altlarında ve bikini bölgesinde görülebilmektedir.
      2. Buralarda veya vücudun başka bölgelerinde oluşan bu renk değişimlerini paniklemeden ciddiye alıp nedeninin tespit edilmesi gerekmektedir.

      Bazı cilt rengi değişimleri basit çözümlerle giderilebilecektir. Diğerleri önemli hastalıkların habercisi olabilmektedir. deride renk değişimi eğer pigment kaybı sebebiyle oluşmuşsa mutlaka tıbbi teşhis ve tedavi için sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

      1. Ten Rengi Koyulaşması, Cildin Kararması Ve Renk Açılması Hangi Hastalığın Belirtisidir? Sürtünme, dış etkenler ve yukarıda sayılan sebeplerle deride renk değişimleri oluşmuşsa pek de endişe edecek bir durum olduğu düşünülmez.
      2. Fakat vücudun herhangi bir bölgesinde renk değişikliği melanosit hücrelerinin bir nedenle hasar görmesinden ve pigment kaybı yaşanmasından kaynaklanmışsa akla ilk olarak halk arasındaki adıyla ala hastalığı gelmektedir.

      Vitiligo hastalığı bir deri hastalığıdır. Cilde renk veren melanosit hücrelerinin farklı nedenlerle hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması neticesinde ortaya çıkan bir deri hastalığıdır. Vitiligo hastalığının sebebi hala kesin olarak bilinmemekle birlikte hastanın bağışıklık sistemini ilgilendiren bir hastalık olduğu değerlendirilmektedir.