Dövme Sildirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır?

03.12.2022 0 Comments

Dövme Sildirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır
Dövme Bakımında Nemlendirici Krem / Merhem Kullanımı – Dövme sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında doktorunuzun ya da dövme sanatçısının önerdiği kremin düzenli kullanımı ilk sıralarda gelir. Peki, ideal dövme bakımı nasıl olur? İlk haftalarda dövmeyi temizledikten ve kuruladıktan sonra mutlaka ince bir tabaka halinde nemlendirici özellikte bir krem veya merhem uygulanmalıdır.

Dövmeden sonra Bepanthol® Derma Onarıcı Bakım Merhemi sürerek cildinizin gerginliğini azaltabilir, dövmenize ihtiyacı olan nemi kazandırarak ilk günkü parlak görüntüsünü koruyabilirsiniz. Bepanthol® Derma Onarıcı Bakım Merhemi dövme sonrası bakım için ideal bir nemlendiricidir. Yeni dövme üzerine merhem sürmeden önce cildi eski krem artıklarından tamamen arındırmalı ve merhemi temizlenip kurulanmış bölgeye sürmelisiniz.

Bu aşamada el hijyeniniz de son derece önemlidir. Her merhem uygulamasından önce ellerinizi sabunla iyice yıkamalı ve kurulamalısınız. Merhemi ince bir tabaka halinde sürerek cildin nefes almasına izin vermelisiniz.

Dövme silme kaç günde iyileşir?

Dövme Sildirme İşleminde İyileşme Süreci Ne Kadar? – Sildirmek istenen dövmeler için belli bir seans sayısı ve bu seasnlar arasında bırakılacak süreler gerekmektedir. Dövmenin büyüklüğüyle beraber hastanın acı eşiği de bu sürelerde değişkenlik gösterilmesine sebep olur.

  1. Dövmeden önce krem veya iğneler ile lokal anestezi uygulanmaktadır.
  2. Ancak dövme sildirme işlemi lazerle yapılıyorsa ciltte hafif şekilde yanıklar oluşur.
  3. Bu hafif yanıkları krem kullanarak hızlıca iyileştirmek mümkündür.
  4. Lazer işleminden 4 gün sonra pansuman açılır ve bir hafta içerisinde cilt iyileşmeye başlar.

Yine doktorlarımızın önerdiği kremlerle bu süreç hızlandırılır.

Dövme Sildirmede su toplaması nasıl geçer?

Hayatın belli dönemlerinde yaptırılan dövmelerin daha sonraki dönemlerde pişmanlık oluşturduğu görülebilmektedir. Bu dövmelerden kurtulmak için bazı dövme silme yöntemleri bulunmaktadır. Dövme sildirmek için kullanılan farklı yöntemler; dermabrazyon, kimyasal peeling ve lazer ile dövme silme olarak sıralanabilir.

  1. Dövme silme işlemi sırasında kahverengi veya beyaz leke oluşması ya da yara izi bırakma olasılıkları vardır.
  2. Dövme silmede kullanılan en etkili yöntemler, dövme silme tedavisinin yapıldığı bölgedeki deriye zarar vermeden dövmeyi bulup parçalayan lazer sistemleridir.
  3. Pico lazer, dövme sildirme tedavisinde kullanılan yeni lazer sistemidir.

Önceki lazer sistemlerinde saniyenin milyarda biri sürede işlem yapılırken, Pico lazer saniyenin trilyonda biri sürede işlem yapmaktadır. Diğer lazer sistemlerinden daha hızlı bir şekilde işlem yaptığı için dövme boyalarını çok daha küçük parçalara ayırabilmekte ve daha etkili sonuç alınabilmektedir.

PİCO-LAZER’İN AVANTAJLARI Yapılan eski dövme silme yöntemlerine göre seans süresini yarı yarıya indirebilmektedir. Önceden kullanılan yöntemlerde dövme yapıldıktan sonra bir sene vakit geçmesi gerekirken, pico lazer ile dövme silme yönteminde bu sürenin beklenilmesine gerek yoktur. Yeni yapılmış olan dövmelerde bile uygulanabilmektedir.

Pico lazer yönteminde yapılan işlem diğer lazer yöntemlerine kıyasla çok daha hızlı olduğu için uygulanan bölgedeki dövme kalıntıları çok daha etkili bir şekilde parçalanabilmektedir. Çok ufak parçalara ayrılan dövme ise vücuttan kolaylıkla atılabilmekte ve daha az dövme kalıntısı kalmaktadır.

Bu yöntemde işlem uygulanırken tedavi çok hızlı (Picosaniye) bir şekilde gerçekleştiği için ısı etkisi olmadan dövme pigmentini şok dalgalarıyla parçalamakta ve ısıl etki olmadığı için de leke bırakmamaktadır. PİCO-LAZER İLE DÖVME SİLME TEDAVİSİNDEKİ SÜREÇ Pico lazer ile dövme silme tedavisi ortalama 4-6 seans arasında sürmektedir ancak bazı durumlarda azabilmekte bazılarında ise artabilmektedir.

Bu seanslar arasındaki süreçte de her seans arasında 4-6 hafta iyileşme sürecine göre zaman olmalıdır. Eski dövme silme yöntemlerine kıyasla pico lazer çok daha hızlı ve etkili bir yöntemdir. PİCO LAZER SONRASI OLUŞAN YAN ETKİLER Pico lazer ile dövme silme tedavisi sonucunda oluşan kızarıklıklar ve derinin su toplaması birkaç gün içerisinde geriler.

  • Bu süreçte de tedavinin uygulandığı bölgeye de antibiyotik kremle tedavi yapılmaktadır.
  • PİCO-LAZER TEDAVİSİ SONRASI SÜREÇ Pico lazer tedavisinin etkisi, ilk seansın iyileşmesinden sonra görülmektedir.
  • Dövme olduğu renkten daha açık bir renk almaktadır.
  • Seanslar tamamlandıktan sonra iyileşme dönemi orantılı olarak dövme silinmiş olur.

Pico lazer yöntemi sonrasında uygulanan bölgede iz oluşması beklenmemektedir. Picosaniye lazerlerde eski yöntemlere kıyasla daha az ısıl işlem için hem derinin rengini belirleyen renk pigmentlerine zarar vermemekte hem de yanık izi bırakmamaktadır. Eski yöntemlere kıyasla ağrı daha az olmakta ve iyileşme süreci daha sancısız olmaktadır.

Kalıcı dövmeyi Sildirdikten sonra iz kalır mı?

Lazerle Dövme Silme İşlemi Sonrasında Cilt Yüzeyinde İz Kalır Mı? – Ne tür bir dövme olursa olsun silindikten sonra eski yerinde az da olsa bir iz kalmaktadır. Bu iz daha çok beyaz bir renkte hafif kabarıklık olarak görülmektedir. Zaman içerisinde görünüm olarak azalan bu alana isterseniz sonrasında yeniden başka bir dövme yaptırabilirsiniz.

Fucidin krem dövmeye sürülür mü?

Yapıldıktan 2 saat sonra dövme ılık su ile yıkanır, sonrasında enfeksiyonun önlenmesi için teramycin ya da fucidin gibi antibakteriyel özellikli bir krem yaklaşık 1 hafta sürülmelidir.ilk yapıldığınla güneşle kesinlikle temas ettirilmemeli, daha sonraki dönemlerde de yüksek spf li kremler uygulanmadan güneşe

You might be interested:  Aklovir 5 Krem Ne Için Kullanılır?

Madecassol dövme için kullanılır mı?

Madecassol Kremin Faydaları – Madecassol kremin öncelikli kullanım alanı yara ve yanıkların tedavi edilmesi olsa da pek çok cilt sorunun giderilmesinde de sıklıkla kullanılır. Sağlıklı, bakımlı, lekeden arınmış, nem kazanmış ve yumuşak bir cilt için Madecassol kremden yararlanılır. Madecassol kremin faydaları:

Deriyi onarıp yenileyen etkisinden ötürü cilt bakımında kullanılır. Cildi nemlendirir. Özellikle kuru ve hassas cilt tiplerinin kullanımına oldukça uygundur. El ve ayak bakımında etkili bir nemlendiricidir. Özellikle kış aylarında soğuktan etkilenip çatlayan eldeki deriyi hızla onarıp yumuşatır. Yüzde çıkan sivilcelerin tedavisinde tercih edilir. Sivilce üzerine uygulanan krem ile hem sivilce kurutulur hem de ciltte leke bırakması önlenir. Dudak çevresinde çıkan uçukların tedavi edilmesinde etkilidir. Uçuk üzerine krem uygulanması halinde uçuk tedavi edilir ve iz bırakması önlenir. Uzun süreli yatağa bağlı kalan hastaların derilerinde oluşan yaraların geçirilmesinde etkili bir kremdir. Ameliyat sonrası deride oluşan yaraların tedavisi için kullanılır. Madecassol sayesinde bu tür yaralar hızla kapanıp iyileşir. Cerrahi operasyonlara bağlı olarak görülen bıçak izlerini silikleştirir. Gebelik veya aşırı kilo değişimleri nedeniyle deride çatlaklar meydana gelir. Söz konusu çatlakların hafifletilmesi için kullanılır. Sürekli meme emen bebeklerden kaynaklanan göğüs ucundaki çatlakların tedavisinde oldukça faydalıdır. Bebek süt emdikten sonra çatlak bölgeye krem sürülür, bebek yeniden emene kadar cilt yüzeyinde kremin kalması gerekir. İçeriğindeki Centella Asiatica bitkisi sayesinde oldukça güzel bir kokuya sahiptir. Deride uygulanan bölgeye kalıcı ve hoş bir koku verir. Cilde nem katarak kırışıklıkların görünümünü azaltır. Hücre yenileyici özelliğiyle kırışıklıkları hafifletir, cilde yumuşak ve pürüzsüz, lekesiz bir görünüm sağlar. Madecassol krem ile cilt bakımı yapılabilir. Etkili bir sonuç elde etmek için bir ay boyunca düzenli olarak cilde uygulanması gerekir. Kremin düzenli olarak kullanılmasıyla dokuların kendini yenileme hızı artırılır. Dirsekteki kararmanın engellenmesinde faydalıdır. Kararan bölgeye uygulandığında ten renginin açıldığı görülür. Ağda ya da lazerli epilasyondan sonra meydana gelen tahrişleri geçirir. Ciltteki kızarıklığı giderir. Sünnetten sonra deride oluşan sorunlar için de çoğunlukla tercih edilen bitkisel bir kremdir. Radyoterapi sonrası deride görülen radyo-epitermitis tedavisinde sıklıkla kullanılır. Bağ dokusu oluşumu hızlandırmak suretiyle cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

1. ve 2. dereceden oluşan yanıklarda doktorların kullanılmasını önerdiği kremlerin başında gelir.

İstenmeyen dövmeler lazer işlemle cilt üzerinden sildirilebilir. Ancak yine de dövmenin izleri deride kalır. Lazer işleminin ardından Madecassol, ince bir tabaka halinde cilde sürülürse izlerin hafifletilmesine yardımcı olur. Kedi tırmalaması, kağıt kesiği ve topuktaki çatlakların giderilmesinde faydalı kremlerin başında gelir.

Dövme Sildirdikten sonra sarılır mı?

Lazerle Dövme Sildirme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler – İlk 24 saat işlem uygulanan bölge, kesinlikle su ile temas edilmemelidir. Geçen süreden sonra duş alınabilir fakat çok sıcak su ile alınmamalıdır. Ortalama 6-7 gün sıcak ortamlardan kaçınılmalıdır.

Uygulamanın yapıldığı alan temiz ve kuru tutulmalı. Hatta birkaç gün kapalı kalmasında fayda vardır. Tedavi uygulanan bölgenin duş alırken streç film vb. gereçlerle sarılarak korunması gerekir. Tedavi bittikten sonra, bir süre bölgeye antibiyotik krem uygulanabilir. Semptomlar uzun sürerse, işlemi gerçekleştiren uzmana başvurun.

Silinen dövme vücuttan nasıl atılır?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, dövmelerden kurtulmanın mümkün olabildiğini söyledi. Ertek, ” Dövme silme tedavisinde dövmenin türüne uygun lazerler dalga boyuna göre belirlenir. Uygun dalga boyunda lazer ışığıyla dövme boyası parçalanır ve patlar.

Çok ufak parçalara ayrılan boya, hücreler tarafından taşınarak sindirilerek vücuttan atılır” dedi. – Dövme yaptırmanın geçmişinin en az 5 bin yıl öncesine dayandığını kaydeden Dr. Ata Nejat Ertek, “Dövme uygulamasının özellikle son 20 yılda ve gelişmiş ülkelerde genç popülasyonda popülaritesi artmıştır.18-50 yaş arası dövme yaptırmış kişiler 18-50 yaş grubunun yaklaşık yüzde 25’ini, Avrupa ve Avustralya’da ise yaklaşık yüzde 10’unu oluşturmaktadır.

İstenerek yapılan bu dövmeler zamanla, ilgi alanlarının değişmesi, inanç, ayrılık, yeni iş hayatı, utanç, daha iyi rol model olabilme gibi nedenlerden dolayı bazı kişiler için istenmeyen bir durum haline gelmektedir. DÖVME SİLDİRME YÖNTEMLERİ – DÖVME NASIL ÇIKAR? Dövme silmek için yapılan ilk denemeler kesme ve zımparalama yöntemleri olmuştur.1990ların sonunda Q Switch lazerler geliştirilmiştir.

Bu yeni nesil lazer sistemleri dövme silme için kullanılan son teknolojidir. Ayrıca, renkli dövmelerin çıkarılmasına da imkan vermektedir. İşleminin risklerini minimuma indirmek ve oluşabilecek yara izlerini engellemek istiyorsanız Q Switch lazer tercih etmelisiniz. Tek bir dalga boyuna sahip lazer ile her renkteki dövmeyi silmek mümkün değildir.

Değişik dalga boyuna sahip lazerler, değişik renkteki dövmeleri silebilirler. İşte detaylar. Örneğin, siyah dövmeyi çıkarmak için kullanılan dalga boyu, kırmızı renkteki dövme üzerinde etkili olmayarak deriye zarar verebilir. Dövme silme tedavisinde dövmenin türüne uygun lazerler dalga boyuna göre belirlenir.

  1. Uygun dalga boyunda lazer ışığıyla dövme boyası parçalanır ve patlar.
  2. Çok ufak parçalara ayrılan boya, hücreler tarafından taşınarak sindirilerek vücuttan atılır” dedi.
  3. Q Switch lazerler çevredeki sağlıklı deriye zarar vermeden dövme silme işlemini gerçekleştirdiğini kaydeden Dr.
  4. Ata Nejat Ertek, “Makineden çıkan lazer ışını ile dövme mürekkebi parçacıklara ayrılır ve bu parçalar, vücudun doğal mekanizması ile atılır.

Bu atılma işlemi genelde birkaç hafta sürer. Dövmenin silme işlemini birçok faktör etkilemektedir. Koyu renk dövmeler en hızlı şekilde cevap verirken bunu mavi, yeşil, kırmızı, turuncu ve pembe gibi sıcak renkler takip etmektedir. Koyu renk dövmeler için 4-6 seans yeterli olurken, açık renk dövmeler için bu sayı 12’yi bulabilmektedir.

Işinin kendi ten rengine yakın olan renkleri ve açık tonları silmek daha zordur. Dövmenin silinmesini etkileyen bir faktörde dövmenin derinliğidir. Dövme boyası ne kadar derindeyse, silme işlemi o kadar zor olmaktadır. Çünkü dövme lazerle silindiğinden,lazer ışığının etkisi derinin ne kadar altına inerse o kadar azalır.

You might be interested:  Imex Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Lazerle dövme sildirmede büyük rol oynayan diğer etmense dövmenin yapıldığı bölgedir. Örneğin yüz ve boyun bölgelerinde çalışmak daha kolay olmaktadır. Bu bölgeler daha hızlı iyileştiğinden daha yüksek enerji ile çalışma imkanımız oluyor.

Siyah dövme kaç seansta silinir?

Dövme silme işlemi genellikle 4-6 hafta ara verilerek 4-8 seans uygulanmaktadır. Seans süresi ise 10 ile 40 dakika arasında değişmektedir. Ancak dövmenin ne kadar sürede silineceği dövmenin ne zaman yapıldığına, profesyonelliğine, rengine ve büyüklüğüğne göre değişmektedir.5 yıldan eski dövmeler daha kolay silinmektedir.

Dövme Sildirdikten sonra banyo yapılır mı?

Lazerle dövme silme işleminden sonra ilk 24 saat bölge kesinlikle su ile yıkanmamalıdır. İşlemden bir gün sonra duş alınabilir, ancak su sıcak olmamalıdır. Ilık ya da gerekirse soğuk su ile duş alınmalıdır.

Dövme cilt kanserine yol açar mı?

‘DERİ VE KANSERİ VE İYİ HUYLU TÜMÖR OLUŞTURABİLİR’ Yani kısacası dövme göründüğü kadar masum olan bir işlem değil. Sadece kozmetik sorunların yanı sıra deri kanseri gibi veya bulaşıcı hastalıklar gibi ciddi problemleri de beraberinde getirebilen bir işlemdir’ diye konuştu.

En iyi dövme silme makinesi hangisi?

Lazerle dövme silmede hangi cihazlar kullanılır? – Dövme silme tedavisinde en sık kullanılan cihaz Q-swithched (Q anahtarlı) lazerler dövme boyasını küçük parçalara ayırarak hücreler tarafından kolay yutulmasını sağlar. Fraksiyonel lazerler Q-switch lazerle birlikte kullanılarak hücrelerin dövme boyasını daha çabuk götürmelerine yardımcı olabilir.

Cildiye doktoru dövme siler mi?

Türkiye’de 1 milyondan fazla kişide dövme var – Dövme Sildirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır Dermatoloji uzmanı Dr. Zehra Doust, lazerle dövme sildirmenin medikal bir işlem olduğunu belirterek, kesinlikle dermatolog hekim gözetiminde yapılmasını önerdi. Araştırmalara göre, Türkiye’de 1 milyonun üzerinde kişi vücudunun çeşitli yerlerine dövme yaptırmış durumda.

Çiftlerin evlilik veya ayrılık kararlarında, yeni iş ve kariyer planlaması gibi dönemlerde sildirilmeye çalışılan dövmeler, son yasal düzenlemeyle birlikte okullarda da yasaklandı. Dövmenin okullarda yasak olması üzerine çoğunluğu gençlerden oluşan bir çok kişi dövmelerini sildirmenin yöntemlerini aramaya başladı.

Ancak gelişi güzel şekilde dövme sildirme işlemi; onarılmayacak cilt tahrişlerinin yanı sıra keloid rahatsızlığına dahi neden olabiliyor. Uzmanlar, dövme silme işleminin sağlık kurumları veya donanımlı muayenehanelerde mutlaka bir dermatolog gözetiminde yapılması gerektiğini vurguluyor.

  1. Dövmelerin tüm dünyada sıklıkla yaptırıldığını ama aynı oranda da sildirildiğini ifade eden Dermatoloji Uzmanı Dr.
  2. Zehra Doust, bunda kişisel kararlarla beraber sosyolojik etkenlerin de payı olduğunu söyledi.
  3. Doust, dövmelerin okullarda yasaklanmasının ardından birçok kişinin sildirme işlemleri için doğru adres arayışında olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca hostes ve pilotların yanı sıra evlilik ya da ayrılık kararı alan çiftlerinde dövme sildirme işlemlerine sıklıkla baş vurduklarını ifade etti. Bu kararla beraber yapılan en büyük hatanın aceleci davranmak olduğunun altını çizen Dematoloji Uzmanı Dr.

Zehra Doust, “Yapılırken oldukça büyük zahmetlere katlanan kişiler, bu dövmeleri sildirmeye karar verince aceleci davranabiliyor. Öncelikle dövme silme işlemi medikal bir uygulamadır ve sağlık kurumları dışında yaptırılmamalıdır. En önemlisi ise mutlaka bir dermatoloji uzmanı gözetiminde yapılmalıdır.

Uzman dermatologlar bu uzun süreli tedavi işlemi sırasında, en düşük komplikasyonlarla en yüksek başarı oranları için gereken önlemleri alırlar. Lazerle yapılan silme işlemlerinde yapılacak küçük hatalar büyük sorunları beraberinde getirebilir. Kişinin cildinde yanık benzeri izler kalıcı olarak hasara yol açabildiği gibi keloide de neden olabilir.

  1. Bu gibi durumlarda en doğru tedaviyi dermatologlar belirleyecektir” dedi.
  2. Dermatoloji Uzmanı Dr.
  3. Zehra Doust, dövme ve kalıcı makyajların silinmesinin aşamaları olduğunu belirterek, bu aşamaların doğru uygulanmasının önemine vurgu yaptı.
  4. Dövme silme işlemlerinin artmasıyla paralel olarak lazer sistemlerinin de giderek daha teknolojik cihazlar haline geldiğini belirten Doust, “Lazer ışınları cilt üzerinde renk işlevini gören pigmentleri parçalıyor ve böylelikle bağışıklık sistemimizdeki hücrelerimizin onları yok etmeleri kolaylaşıyor.

Her hastada farklı şekilde yapılmış olan dövmeler aynı zamanda farklı marka ve boyalarla yapıldığı için tedavi kişiye özel olmalıdır.

Kalici dövme en kolay nasil silinir?

Lazer İle Dövme Silme İşlemi Sonrası İz Kalır Mı? – Kalıcı olarak yaptırılan dövmelerden sıkıldığınızda sildirmek isteyebilirsiniz. Günümüzde uygulanan Q-switch tekniği ile silme yöntemi en güvenli yöntemlerdendir. Lazer ile dövme sildirme işlemi sonrasında uygulanan bölgede herhangi bir iz ya da leke kalmaz.

Limon dövme siler mi?

LİMON VE TUZ İLE DÖVME SİLİNİR Mİ? – Evde doğal yöntemlerle dövme silme yöntemleri arasında limon ve tuz çok sık duyulmaktadır. Fakat, hiçbir zaman böyle deri, deri altı işlemlerinin doktor kontrolü dışında uygulanması tavsiye edilmemektedir. Dövme, derinin altına uygulanan bir işlemdir.

Silinen dövme vücuttan nasıl atılır?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, dövmelerden kurtulmanın mümkün olabildiğini söyledi. Ertek, ” Dövme silme tedavisinde dövmenin türüne uygun lazerler dalga boyuna göre belirlenir. Uygun dalga boyunda lazer ışığıyla dövme boyası parçalanır ve patlar.

Çok ufak parçalara ayrılan boya, hücreler tarafından taşınarak sindirilerek vücuttan atılır” dedi. – Dövme yaptırmanın geçmişinin en az 5 bin yıl öncesine dayandığını kaydeden Dr. Ata Nejat Ertek, “Dövme uygulamasının özellikle son 20 yılda ve gelişmiş ülkelerde genç popülasyonda popülaritesi artmıştır.18-50 yaş arası dövme yaptırmış kişiler 18-50 yaş grubunun yaklaşık yüzde 25’ini, Avrupa ve Avustralya’da ise yaklaşık yüzde 10’unu oluşturmaktadır.

İstenerek yapılan bu dövmeler zamanla, ilgi alanlarının değişmesi, inanç, ayrılık, yeni iş hayatı, utanç, daha iyi rol model olabilme gibi nedenlerden dolayı bazı kişiler için istenmeyen bir durum haline gelmektedir. DÖVME SİLDİRME YÖNTEMLERİ – DÖVME NASIL ÇIKAR? Dövme silmek için yapılan ilk denemeler kesme ve zımparalama yöntemleri olmuştur.1990ların sonunda Q Switch lazerler geliştirilmiştir.

You might be interested:  Sivrisinek Isırıklarına Hangi Krem Iyi Gelir?

Bu yeni nesil lazer sistemleri dövme silme için kullanılan son teknolojidir. Ayrıca, renkli dövmelerin çıkarılmasına da imkan vermektedir. İşleminin risklerini minimuma indirmek ve oluşabilecek yara izlerini engellemek istiyorsanız Q Switch lazer tercih etmelisiniz. Tek bir dalga boyuna sahip lazer ile her renkteki dövmeyi silmek mümkün değildir.

Değişik dalga boyuna sahip lazerler, değişik renkteki dövmeleri silebilirler. İşte detaylar. Örneğin, siyah dövmeyi çıkarmak için kullanılan dalga boyu, kırmızı renkteki dövme üzerinde etkili olmayarak deriye zarar verebilir. Dövme silme tedavisinde dövmenin türüne uygun lazerler dalga boyuna göre belirlenir.

  • Uygun dalga boyunda lazer ışığıyla dövme boyası parçalanır ve patlar.
  • Çok ufak parçalara ayrılan boya, hücreler tarafından taşınarak sindirilerek vücuttan atılır” dedi.
  • Q Switch lazerler çevredeki sağlıklı deriye zarar vermeden dövme silme işlemini gerçekleştirdiğini kaydeden Dr.
  • Ata Nejat Ertek, “Makineden çıkan lazer ışını ile dövme mürekkebi parçacıklara ayrılır ve bu parçalar, vücudun doğal mekanizması ile atılır.

Bu atılma işlemi genelde birkaç hafta sürer. Dövmenin silme işlemini birçok faktör etkilemektedir. Koyu renk dövmeler en hızlı şekilde cevap verirken bunu mavi, yeşil, kırmızı, turuncu ve pembe gibi sıcak renkler takip etmektedir. Koyu renk dövmeler için 4-6 seans yeterli olurken, açık renk dövmeler için bu sayı 12’yi bulabilmektedir.

Kişinin kendi ten rengine yakın olan renkleri ve açık tonları silmek daha zordur. Dövmenin silinmesini etkileyen bir faktörde dövmenin derinliğidir. Dövme boyası ne kadar derindeyse, silme işlemi o kadar zor olmaktadır. Çünkü dövme lazerle silindiğinden,lazer ışığının etkisi derinin ne kadar altına inerse o kadar azalır.

Lazerle dövme sildirmede büyük rol oynayan diğer etmense dövmenin yapıldığı bölgedir. Örneğin yüz ve boyun bölgelerinde çalışmak daha kolay olmaktadır. Bu bölgeler daha hızlı iyileştiğinden daha yüksek enerji ile çalışma imkanımız oluyor.

Tuzlu su dövmeye zarar verir mi?

İki Hafta Boyunca Havuza, Denize Girmeyin – ” Dövme yaptırdıktan sonra denize girilir mi? ” en sık sorulan sorulardan biridir. Deniz ve havuz yeni dövmenizin tahriş olmasına ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir dövme yaptırdıktan sonra genellikle dört hafta beklenmesi önerilir. Dövmeniz büyük bir cilt yüzeyini kaplıyorsa bu süre daha da uzayabilir.

Kalici dövme en kolay nasil silinir?

Lazer İle Dövme Silme İşlemi Sonrası İz Kalır Mı? – Kalıcı olarak yaptırılan dövmelerden sıkıldığınızda sildirmek isteyebilirsiniz. Günümüzde uygulanan Q-switch tekniği ile silme yöntemi en güvenli yöntemlerdendir. Lazer ile dövme sildirme işlemi sonrasında uygulanan bölgede herhangi bir iz ya da leke kalmaz.

Dövme en hızlı nasıl silinir?

Siz de büyük bir hevesle yaptırdığınız dövmenizden sıkıldınız mı? Üzülmeyin, çaresiz değilsiniz! Q anahtarlamalı lazer sistemleri yüksek enerjili kısa atımları sayesinde ciltte iz bırakmadan ve çevredeki normal dokulara zarar vermeden dövmeleri silebiliyor.

  • Bu uygulamalar uzman ellerde yapıldığında dövmeleri etkin şekilde silerken komplikasyon riskini de minimuma indiriyor.
  • Sembol, isim, harf veya bir deyim Dövmelerin nedeni çoğu zaman duyguları, yaşam tarzını veya kişilik özelliklerini dışa vurmak, kimi zaman da vücutta oluşan bir izi veya lekeyi kamufle etmek olabiliyor.

Büyük bir heves ve özenle yaptırılan dövmelerin hayat boyunca vücutta taşımayı istesek de kişisel, sosyal veya iş hayatındaki değişimler ya da eşten ayrılık gibi çeşitli nedenler yüzünden insan dövme(lerin)den bir an önce kurtulmak isteyebiliyor. İşte bu noktada devreye giren Q anahtarlamalı lazer sistemleri dövme silinmesinde güçlü bir seçenek oluşturuyor.

  1. Q anahtarlamalı lazer sistemlerinde yüksek enerji tek bir güçlü kısa atımla hedefe (dövme pigmentine) veriliyor ve hedefte ısı yoluyla ani parçalanma oluşturuluyor.
  2. Çok küçük parçalara bölünen dövme pigmenti de vücudun bağışıklık mekanizmasında yer alan hücreler tarafından uzaklaştırılıyor ve yok ediliyor.

Acıbadem Maslak Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz, Q anahtarlamalı lazer sistemlerinin sadece istenen hedefe yönelik lazer ışını vermeleri sayesinde çevredeki normal doku hasarının da en az düzeye indirildiğini belirterek, “Bu sayede istenmeyen yan etkilerin gelişmesi de büyük oranda önlenebiliyor” diyor.

Q anahtarlamalı lazerlerin dalga boylarına göre farklı türleri mevcut. Bazıları siyah, mavi ve yeşil renkli dövmelerin silinmesinde etkili olurken, diğerleri ise kırmızı, turuncu ve sarı renklerde etkili oluyor. Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz çok renkli dövmelerde işlemin etkili olabilmesi için birden fazla Q anahtarlamalı lazer sisteminin seri seanslar halinde kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Siyah dövmeler genellikle çeşitli renklerdeki dövmelerden daha iyi yanıt veriyor. Aynı şekilde amatör dövmelerden profesyonel dövmelere nazaran daha iyi sonuç alınıyor. Eski dövmelerde de yeni dövmelerden daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Daha önce kimyasal peeling veya dermabrazyon ya da salabrazyon yöntemi uygulanmış dövmeler ise lazer uygulamasına daha dirençli oluyor ve dövmenin tam olarak silinmesi zorlaşıyor.

Uygulama sırasında beklenen yanma, iğnelenme, sızlama veya ağrı gibi hislere tolerans kişiden kişiye değişiyor. Ağrıya toleransı olmayan kişilerde uygulamadan 30-60 dakika önce lokal anestezik kremlerle deri uyuşturuluyor. Seans aralıkları dövmenin büyüklüğüne, uygulama bölgesine ve renk çeşitliliğine göre 4-8 hafta; seans süresi 10-40 dakika, toplam seans sayısı ise 8-10 arasında değişiyor.

Seans sonrasında ciltte sızlama hissi, kızarıklık, deri altı kanama, su kabarcığı oluşumu, kabuklanma ve geçici koyu lekelenme gelişebiliyor. Ancak bunlar iyi bir bakım ile zamanla geriliyor. Tecrübeli ellerde ve kişinin tüm önerilere uyması durumunda enfeksiyon, beyaz lekelenme ile kalıcı iz gibi yan etkiler son derece nadir görülüyor.