El Egzamasına Hangi Krem Iyi Gelir?

28.11.2022 0 Comments

El Egzamasına Hangi Krem Iyi Gelir
Egzamada kırmızı, kızgın cilte ne iyi gelir (egzama krem ve ilaçları) – Kaşıntı veren kırmızı egzama lekeleri durumunda kortizon kremi genellikle ilk tercihdir. Kortizon preparatları, birinci grubun en hafif olduğu dört gruba ayrılır. Bazı kremler, mantar ve bakterilere karşı antimikrobiyal maddeler katkılıdır.

  • Grup birde olan kremler hafif egzamaya günde 1-2 olmak üzere sürülebilir.
  • Genel olarak şunu söyleyebiliriz ki yeterince güçlü preparatlar yeterince kullanılmalıdır.
  • Çok hafif kortizon kremi seçildiğinde egzama üzerinde kontrol eksikligi riski yaşanır, ve nöbetler daha sık olarak gelir.
  • İsilik nedir, neden olur? İsiliğe ne iyi gelir? Belirtileri ve tedavisi Çocuklarda egzama ağırlaştığı zaman grup 2 veya 3 kortizonu ile başlanılmalıdır.

Kaşıntıyı kontrol altına aldıktan sonra daha nadir, her 2 ila 3 günde bir, yağlama uygulanabilir. Daha da iyileşme görüldüğü takdirde daha hafif bir kreme geçilebilir, ve daha sonra tedavi her 2 ila 3 günde bir yapılmak üzere düşürebilir. Cilt iyileştiyse, yağlamaya haftada 1-2 kez olmak üzere en az 2-4 hafta, mümkün olan en iyi sonucu sağlamak için devam edilir.

  1. Sabah ve akşam, ayrıca duş veya banyo sonrası, cildin sağlam, egzamasız olduğu dönemlerde bile, bol nemlendirici krem tavsiye edilir.
  2. Ortizon kremini günde 1-2 kez (doktorun verdiği tavsiyeyi izleyin) aktif tahriş üzerine, iyice içine çekmesi için, uygula, ve birkaç dakika sonra (yaklaşık 10) tüm kuru cilde nemlendirici krem sürülür.

Eğer cildin ihtiyacı varsa, gün içinde yeniden nemlendirici krem bir kez daha sürülür – bu şekilde “eski” kortizon, yeni kortizon sürmeden, yeniden serbest bırakılmış olur. Kortizon kremi, eğer uygun zaman aralığı ile doğru yerde doğru ürünü kullanırsanız, kullanımı güvenlidir.

  1. Aşıntı kontrol altına alındıktan sonra kortizon kremi olmadığı aralar vermek, cilt de yan etkileri önlemek için gereklidir.
  2. Immünomodülatörler diye adlandırılan (Elidel ve Protopic) kortizon katkısız egzama kremleri, kortizon kremleri yerine iyi alternatifler olabilir.
  3. Bunlar günde 2 kez uygulanır.
  4. Elidel / Protopic’in yararları, uzun vadeli egzama tedavisi gerekli olduğunda, eğer kortizon kremi tatmin edici derecede işe yaramazsa, veya yan etki tehlikesi olmadan kortizon kremi kullanarak kontrol sağlanamazsa, cilt kalınlığını etkilememesidir.

Yağ banyosu bir alternatif olabilir (kuru cilt ile ilgili bölüme bakınız). Kaliumpermanganat 3 % kırmızı, kızarmış cilt üzerinde kullanılabilir (enfeksiyonlu cilt ile ilgili bölüme bakınız).

Eldeki egzama için hangi krem?

El Egzamasına Hangi Krem Iyi Gelir Herkesin günlük hayatında yaşayabileceği sağlık problemlerinden biri egzamadır. Bazen kaşıntılı bazense kabarcık şeklinde görülen egzamalara karşı uzmanlar binlerce kremler piyasaya sürmüştür. Bugün sizlere en etkili ve en iyi egzamayı geçiren eczanedeki kremleri araştırdık.

Egzama çeşitli kaşıntılı deri hastalıklarını kapsayan genel bir terimdir. En yaygın türleri atopik egzama, kontakt dermatit, seboreik egzama ve çocuk bezi egzamasıdır. Egzamanın kesin bir nedeni yoktur. Genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonu şeklinde geliştiği bilinir. Egzama bulaşıcı değildir.

Ancak anne ve babalarda atopik hastalık varsa, çocukların egzama olması yüksek ihtimaldir. Ayrıca çevresel faktörler de egzama semptomlarına neden olabilir. Genelde vücut üzerindeki etkileri kaşıntı olarak boy gösteren ve kremlerle tedavi edilen egzama, kişiler tarafından hızlı sonuca ulaşmak ve etkili tedavi yöntemi için en iyi egzama kremi araştırmaları başlanıyor.

  • En pahalı kremlerin en iyi olması gerekmez.
  • Parfüm içermeyen ürünler kullanın.
  • Sabah ve akşam olmak üzere yağlama yeterli olabilir, ama kaşıntılı, şiddetli kuru cilt olduğu takdirde daha sık yağlama gereklidir.
  • El yıkarken ve duş alırken az sabun/ şampuan kullanımı tavsiye edilir.
  • Uru cilt halinde haftada 2-4 defa olmak üzere sıvı yağ banyosu iyi bir takviye olacaktır.

PEKİ EN ETKİLİ VE EN İYİ EGZAMA KREMLERİ HANGİSİDİR?

1- EUMOVATE KREM / 30.56 TL

El Egzamasına Hangi Krem Iyi Gelir Özellikle egzama hastalığı ve birçok cilt problemi ile deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan Eumovate krem son yıllarda satış rekorları kırıyor. Siz de bu ve benzeri hastalıklarınıza çare arıyorsanız, Eumovate krem nedir?, Eumovate krem ne işe yarar? sorularının cevabını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

2- DERMOVATE KREM / 31,78TL

El Egzamasına Hangi Krem Iyi Gelir dermovate krem Dermovate krem genellikle sedef ve egzama tedavisinde kullanılan, uzmanların en sık reçete ettiği bir ilaçtır. Egzama gibi rahatsızlıklarla başa çıkamayan kişilere adete mucize gibi iyi gelen Dermavote egzamaya bağlı oluşan kaşıntı ve kızarıklığı da kısa sürede giderir. İLİŞKİLİ HABER Dermovate kremin cilde faydaları! Dermovate krem nasıl kullanılır? Dermovate krem fiyatı 2021

3- SUDOCREM / 66,95 TL

You might be interested:  Jelgo Jel Krem Ne Için Kullanılır?

El Egzamasına Hangi Krem Iyi Gelir Sudocrem Sudocrem, yıllardır bebekler için pişik, kuruluk yada egzama gibi sorunları gidermek için uzmanlar tarafından önerilen bir kremdir.

Eldeki egzama nasıl çabuk geçer?

Aloe vera egzamanın neden olduğu kaşıntıyı iyileştirir ve ciltteki hasarları hızlıca onarır. Aloe vera jelinin egzamalı bölgeye zarif hareketler ile masaj yapılarak uygulanması önerilir. Düzenli olarak aloe vera ile tedavi uyguladığınızda ciltteki dokular yenilenir ve kuruluk giderek kaşıntı da ortadan kalkar.

El üzerinde egzama nasıl geçer?

Egzama tedavisinde kortizon dışı bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar, ıslak pansumanlar ve lokal kortikosteroidli pomadlar kullanılır. Atak sıklığını azaltmak, deriyi güçlendirmek amacıyla nötral sabunlar, bariyer kremler, nemlendiriciler, egzama eldivenleri ve egzama şampuanları önerilmektedir.

Vazelin egzamaya iyi gelir mi?

Aşırı kuruluk yaşayan, hatta egzama belirtileri baş gösteren ciltlere doktor kontrolünde vazelin uygulanabilir. Vazelin döküntülerin giderilmesine, tahriş ve kaşıntıların engellenmesine yardımcı olacaktır.

Eldeki egzamayı ne tetikler?

Egzama hastalığı çeşitleri nelerdir? – Egzama hastalığı, oluşum nedenine göre aşağıdaki çeşitlere ayrılır:

El Egzaması: Zayıf uyaran maddelerin el ile teması sonucunda ortaya çıkan, el bölgesinde görülen egzama türüdür. Genellikle temizlikle uğraşan kişilerde, ev hanımlarında kimyasal maddeler ile temas eden kuaförlük, metal işçiliği gibi mesleklerle uğraşan bireylerde sıklıkla görülür. Atopik Egzama: Alerjik yatkınlık ve çevresel etmenler nedeniyle görülür ve bebeklik döneminden itibaren ortaya çıkar. Hastalık zamanla hafifleyip iyileşme eğilimine geçse de tekrarlayıcı özelliğe sahiptir. Seboreik Egzama: Nedeni tam olarak bilinmeyen bir egzama türü olmakla birlikte cildin yağlı olduğu bölgelerde ortaya çıkar ve kızarıklık, pullanma ve kabuk oluşumuna sebep olur. Kış ve bahar aylarında artış gösterir. Kontakt Egzama: Cilde temas eden iritan maddeler ve cildin koruyucu yağ tabakasının oluşumuna izin vermeyen kimyasallarla sürekli temas nedeniyle ortaya çıkar. Akut veya kronik olabilir. Numuler Egzama: Genellikle eller, kollar ve bacaklarda yaygınlık gösterir. Kaşıntılı dairesel lezyonlara sebep olur ve genellikle erişkinlik döneminde görünen kronik seyirli bir egzama türüdür. Asteatotik Egzama: Cilt yüzeyindeki yağ tabakasının azalması nedeniyle ortaya çıkar. Sık banyo yapılması ve yaşlılık nedeniyle cildin kuruması gibi nedenlerden kaynaklı olarak ortaya çıkar. Stres Egzaması: Strese bağlı olarak ortaya çıkan psikolojik kaynaklı egzama türüdür.

Egzamayı ne azdırır?

Prebiyotikler bağışıklık sistemini destekleyerek egzamanın iki ana sebebi olan iltihabı azalar ve egzamaya karşı sizi korur. Yoğurt, kefir, süt ve süt ürünleri bol miktarda prebiyotik içerir. Sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, kereviz ve enginar gibi sebzeler ve çilek, elma, muz ile üzüm gibi meyveler prebiyotik içerir.

El egzaması kendiliğinden geçer mi?

Egzama Tedavisi – Atopik dermatit, şiddeti mevsimsel olarak değişebilen bir hastalıktır. Kalıcı bir tedavisi olmamakla birlikte semptomlar sırasında alınan önlemler sonucu hastalığın atak dönemi daha hafif bir şekilde atlatılabilir. Bazı vakalarda tedaviye gerek duymadan belirtiler kendi kendine geçebilir.

  • Egzamada tedavinin asıl amacı cilt bariyerinin korunması, cildin nemlendirilerek kuruluğun giderilmesi, kaşıntının giderilerek yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve kaşıntıya bağlı ciltte oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesidir.
  • Atak dönemlerinin dışında normal cilde göre daha hassas olan atopik cildin sağlıklı halde tutulabilmesi için de koruyucu önlemler almak gerekmektedir.

Atopik dermatitte temel tedavi cildin nemlendirilmesidir. Bunun dışında, kaşıntının şiddetli olduğu bölgelere kısa süreli kortizonlu ve devamında kortizonsuz kremler verilmektedir. Egzamaların üzerine eklenebilen bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için lokal olarak uygulanan antibiyotikli kremler ya da şiddetli enfeksiyon olması durumunda ağızdan antibiyotik tedavileri de verilebilmektedir.

  • Ayrıca kaşıntıyı baskılamak için antihistaminik şuruplar da verilir.
  • Bütün bu tedavilerle gerilemeyen, şiddetli atopik dermatit tedavisinde sistemik kortizonlu ilaçlar ya da bu egzamayı alevlendiren hücreleri baskılayan bazı ilaçlar da dermatoloğunuz tarafından uygun görülürse başlanabilir.
  • Atopik dermatit hastalarında cilt kuruluğu kaşıntı ve hastalık alevlenmesine sebep olabildiği için cildin nem dengesini geri kazanması amacıyla düzenli periyotlarla cilt özel kremlerle nemlendirilir.

Hastanın günlük olarak yeterli su içmesi de burada önem taşır. Hastalık alevlenmesinde kısa süreli kullanılan kortizonlu kremlerin mutlaka dermatoloğunuzun önerdiği şekilde kullanılması önemlidir. Kortizonlu kremler her ne kadar lokal olarak uygulansa da cilt üzerinde incelme, kılcal damar görünümünde artış, çatlak oluşumu gibi yan etkilere neden olabilir.

El üstünde egzama neden olur?

Eller, dış dünya ile en sık temas eden bölgemiz olduğu için egzama buralarda sıklıkla görülür. Avuç içi, el sırtı veya el parmakları en sık yerleşim alanlarıdır. Ellerde kuruluk, kızarıklık, kepeklenme, su dolu kabarcıklar ve sulantılı yaralar şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

El egzaması; en sık su, kuru hava, sabun, deterjan, kimyasal maddeler, lastik eldivenler, kişisel bakım ürünleri ile aşırı temas sonrasında deride tahriş nedeniyle gelişmektedir. Atopik egzama gibi alerjik yatkınlığı olan kişilerde daha kolay gelişir. Bazı meslek grupları tahriş edici ve alerjen maddelerle daha sık maruz kaldıkları için el egzaması gelişmesine daha yatkındır.

Kişinin mesleği kadar hobileri de önemlidir. Bu meslek grupları; temizlik ve bulaşıkla yoğun uğraşan kişiler, fırın işçileri, kuaförler, diş teknisyeni, doktor ve hemşire gibi sağlık personeli, çimento, tuğla ve boya işi ile uğraşanlar, resim, maket, bahçe işi vs.

You might be interested:  W Lab Beyazlatıcı Krem Nasıl Kullanılır?

Zeytinyağı egzamaya iyi gelir mi?

Egzama Tedavisinde Zeytinyağı – Zeytinyağı, egzama tedavisinde önemli rol oynayan ve cilt bakımında da kullanılan doğal bir üründür. Zeytinyağı, egzamayı kurutma etkisinden dolayı sık tercih edilen bir yöntemdir. Egzama için zeytinyağı, ciltte oluşan yaralara veya hasarlara iyi gelmektedir.

Egzama için hangi sabun iyi gelir?

Egzama sabunu olarak bilinen bittim sabunu oldukça etkilidir. Bittim sabunu cilt üzerindeki kızarıklık ve lekeleri de kolay bir şekilde önlemeye yardımcı olur. Egzama Sabunu Olarak Ne Kullanılır? Günümüzde en yaygın karşılaşılan cilt sorunlarından birisi de egzamadır.

  • Egzama olduğunda ciltte kızarıklık ve kaşıntı oluşur.
  • Vücut üzerinde egzamaya en çok kol ve el kısımlarında rastlanmaktadır.
  • Çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan egzamanın geçmesi için doğru ürün kullanımı çok önemlidir.
  • Egzama tedavisinde egzama sabunlarından da yardım alınabilir.
  • Egzama sabunu olarak bilinen çok sayıda sabun vardır.

Özellikle bıttım sabunu, papatya sabunu, zeytinyağı sabunu, kefir sabunu ve kakao sabunu en çok kullanılan sabun çeşitlerindendir. Egzama Sabunu Nasıl Kullanılır? Egzamaya iyi gelen çok sayıda sabun bulunmaktadır. Bıttım sabunu en bilinen egzama sabunlarından bir tanesidir.

Bıttım sabunu ciltteki bakteri oluşumlarını engellerken mikropları da kısa bir süre içerisinde öldürür. Cilt gözeneklerini açan bıttım sabunu özellikle saç diplerinde oluşan yara ve tahrişleri geçirmede etkilidir. Ayrıca papatya sabunu da egzama nedeniyle oluşan yanma ve kaşıntıları önler. Zeytinyağı sabunu ise yüksek miktarda E vitamini içermektedir.

Saç köklerini iyice besleyen zeytinyağı sabunu bebeklerde ve hassas cilde sahip kişilerde rahatlıkla kullanılır. Egzamaya İyi Gelen Doğal Sabunlar Cilt sorunlarından birisi olan egzamayı önlemek ve egzamanın geçmesini sağlamak için sabunlardan da yardım alınır.

Egzamaya iyi gelen sabunlardan birisi de kakao sabunudur. Kakao sabunu hücre yenileyici bir özelliğe sahiptir. Pullanma ve çatlak oluşumunu önleyen kakao sabunu egzamayı da kısa sürede geçirebilir. Hindistan cevizi sabunu ise doğal bir nemlendirici görevi görmektedir. Antibakteriyel bir özelliği olan kakao sabunu ciltte oluşan enfeksiyonları kısa sürede giderir.

Egzamaya iyi gelen sabunlardan birisi de kefir sabunudur. Kefir sabunu saçtaki kepeği önlerken saç dökülmesinin de önüne geçer. Ayrıca kefir sabunu sayesinde mantar ve egzama da yok olur. Katran sabunu da antiseptik ve antibakteriyel bir özelliğe sahip olduğu için egzama rahatsızlıkları ile savaşır.

Bitkisel sabunlar kullanılırken alerjik etkilerine ve pH değerlerine de mutlaka dikkat edilmelidir. Egzamanın Nedenleri Nedir? Önemli cilt rahatsızlıklarından birisi olan egzama çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Günümüzde bazı yiyecekler ve içecekler egzamaya yol açabilir. Ayrıca kimyasal ürünler, stres, karaciğer hastalıkları de egzamanın nedenleri arasında gösterilmektedir.

Bunun yanı sıra bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde egzama yoğun olarak görülebilir. Kullanılan bazı ilaçların yan etkisi de egzamaya neden olan faktörlerdendir. Kişilerin bünyesine göre alerjik nedenler, toz ve ya parfümler de egzamayı tetikleyebilir.

Elde egzama bulaşıcı mı?

Cevabı en çok merak edilen sorulardan biri ‘ Egzama bulaşıcı mıdır?’ sorusudur. Ancak bu noktada korkulmasına gerek yoktur. Cilt yüzeyinde oluşan ve görünümü rahatsız edici olabilen bu hastalık bulaşıcı değildir.

Kantaron yağı egzamaya faydası var mı?

Kantaron yağının enfeksiyon hastalıklarına faydaları – Kantaron yağı; enfeksiyonlara neden olan bakteri, virüs ve mantar gibi mikroorganizmalarla savaşarak hastalıklardan korunmayı sağlar. Özellikle ayak mantarı, deride oluşan enfeksiyonlar, akneler, herpes virüsünün neden olduğu uçuk gibi birçok hastalıkta kantaron yağı uygulaması enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda deri üzerinde oluşan enfeksiyonlarda iyileşme hızlandırılırken yara ve aknelere bağlı olarak enfeksiyon sonrasında iz kalma olasılığı da büyük ölçüde azaltılabilir. Düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte ciltte yeni enfeksiyonların oluşumu da önlenebilir. Bunun için kantaron yağı doğrudan cilde uygulanabileceği gibi doğal içerikli olduğundan emin olunan kantaron yağı içerikli krem ve losyonlardan da yararlanılabilir.

Tüm bunların yanı sıra egzama, kontakt dermatit ve pişik gibi sorunların önlenmesini sağlar. Kendinizde kullanabileceğiniz gibi çocuğunuzda da kantaron yağı kullanımını tercih edebilirsiniz. Fakat özellikle alerjik bünyeye sahip çocuklarda bu uygulamanın öncesinde hekime danışılmasında fayda vardır.

Tuzlu su egzamaya iyi gelir mi?

Egzama hakkında bilmeniz gerekenler – NAAF’ın bilgi metni Egzama nedir? Egzama çeşitli kaşıntılı cilt hastalıklarına verilen genel bir terimdir. En çok görülen türleri atopik egzama, temas egzaması, seboreik egzama ve bebek bez bölgesi egzamasıdır. Atopik kelimesi farklı anlamına gelir.

Bu durumda derideki farklılık kastedilmektedir ve kalıtsal alerjik egzama türünün tanımında kullanılmaktadır. Egzama kronik (uzun süreli) veya akut olabilir ve bir çok kişide yazları iyileşmeye kışları da kötüleşmeye giden bir gelişme gösterebilir. Egzamanın kronik hali kaşıntılı kızarıklık ile karakterize edilir.

Kaşınarak tahriş edilmiş egzama bölgelerinde genellikle deri kuruyup kalınlaşır ve kolaylıkla çatlayabilir. Akut egzamada deride kızarıklık, şişlik ve kaşıntı ve muhtemelen su toplamış kabarıklar da ön plandadır. Egzama durumunda derideki savunma mekanizması enfeksiyonlara karşı güçsüzdür ve bu sebeple enfeksiyonlardan dolayı egzama da kolayca kötüleşme oluşur.

  • Egzama belirtileri? Atopik egzama deride kaşıntı ve kuruluğa sebep olur.
  • Yeni başlayan veya tekrar ortaya çıkan temas egzamasında deride küçük büyük kabarıklar ile akıntılı yaraların da görüldüğü kızarıklık ve şişkinlik oluşur.
  • Egzama cildin reaksiyon gösterdiği maddelere direk maruz kalan bölgelerinde oluşur.
You might be interested:  Porselen Gibi Bir Cilt Için Ne Yapmalı?

Eğer temas egzaması uzun süre devam etmişse deride kuruluk ve çatlaklar oluşur. Şiddetli kaşıntı olması normaldir. Başlarda egzama sadece reaksiyon gösterdiğiniz şeyle temas ettiğiniz deri bölgesinde ortaya çıkar ancak daha sonra bu bölge genişler ve derinin diğer alanlarna yayılabilir.

  • Bebeklerde görülen Seboreik egzamada bebeğin derisi yağlı ve kızarıktır ve alnında, kafa derisinde, yüzünde, ve boyun ve alt bölgelerinde ki deri kıvrımlarında yağlı kabuklar görülür.
  • Yetişkinlerde ise yüzün merkezi bölümlerinde, kafa derisinde, kulak arkalarında ve göğüste kızarıklık, yağlı ve döküntülü cilt şeklinde kendini gösterir.

Bebek bez bölgesi egzamasında bebeklerin bez bağlanan bölgelerinde kızarıklık, daha ağır olgularda bölgede içi su dolu kabarıklar ve yaralar görülür. Egzama kimlerde görülür? Atopik egzama öncelikle küçük çocuklarda görülür. Norveç’li çocukların yaklaşık % 15 oranında egzama olduğu tahmin edilmektedir.

Hastalık genellikle çocuk bir kaç aylık iken başlar ve % 60 oranında çocuk dört yaşına varmadan kendiliğinden geçer. Ancak hastalık daha sonraları gençlik veya yetişkinlik yaşında tekrar ortaya çıkabilir. Temas egzaması çok küçük yaşlardaki çocuklarda oldukça nadir görülür, ancak okul yaşından itibaren görülme sıklığında bir artış görülür.

Kulak deldirme, piercing ve deriye temas eden baz metallerin kullanımı nikele karşı temas alerjisinde önemli bir artışa neden olmuştur. Dövme yaptırmak dövmenin yaptırılmasından haftalar ve aylar sonra ortaya çıkabilecek alerjik temas egzamasına yol açabilir.

El egzaması geçer mi?

Birçok hastalık günlük yaşamı olumsuz etkilemektedir. Fakat özellikle ciltte meydana gelen hastalıklar kişinin hayat kalitesini ciddi anlamda düşürebilmekte ve oldukça rahatsızlık verici olabilmektedir. En sık rastlanan cilt hastalıklarının başında gelen el egzaması da birçok kişinin sebebini, tedavisini merak ettiği önemli problemler arasındadır. – El Egzamasına Hangi Krem Iyi Gelir Özellikle şiddetli kaşıntılarla kendini gösteren el egzaması kişilerin günlük yaşamını olumsuz etkileyen hastalıkların başında gelmektedir. Bu nedenle de birçok kişi tarafından en sık araştırılan konulardandır. Egzama hakkındaki bilgileri aşağıdaki yazımızda sizler için derledik.

İşte o bilgiler El egzaması, insanlarda en sık rastlanan egzama çeşidi olmakla birlikte birçok kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilen hastalıkların da başında gelmektedir. Aşırı stres, kimyasala maruz kalma, soğuk iklimde yaşama ve elleri sık sık yıkama sonucunda meydana gelmektedir. Vücudun hemen her bölgesinde görülmekle birlikte en sık ellerde rastlanan egzama özellikle soğuk ve nemli havalarda artış göstermektedir.

Elde şiddetli kaşıntı, kuruluk, acı, soyulma, yarılma, çatlama ve dökülme gibi belirtiler veren egzama hakkındaki bilgileri ve eldeki egzamaya ne iyi gelir, el egzaması nasıl geçer gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında okuyabilirsiniz. El Egzaması Belirtileri Kişinin yaşam kalitesini büyük oranda düşüren cilt hastalıklarının en yaygınlarından biri el egzamasıdır.

Egzama cildin çok fazla yıpranarak savunma mekanizmasının kaybolması sonucu meydana gelen bir deri rahatsızlığıdır. Cildin savunma mekanizmasının yok olmasına neden olan faktörler ise; aşırı nemli ya da soğuk ortam, kimyasalla yüksek oranda temastır. Özellikle sıklıkla bulaşık yıkayan ve temizlik malzemelerini çok sık kullanan ev kadınlarında sıklıkla rastlandığı gözlemlenmektedir.

Bu cilt hastalığının sıklıkla görülen ve ilerlediğinde ortaya çıkan belirtileri ise şu şekildedir:

Elde kuruluk, kaşıntı, yarılma, kanama, çatlama, soyulma, yanma ve acı. Su toplaması, iltihap akması, kırmızı ve mor lekelenme.

El Egzaması Nasıl Geçer? El egzaması tedavisi bu cilt rahatsızlığından mustarip birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Birçok kişi el egzaması nasıl geçer sorusunun yanıtını merak etmektedir. Öncelikle egzama belirtileri görüldüğünde mutlaka uzman dermatologlara muayene olunması önerilmektedir.

  • Dermatologların tedavi planı ise hastalığın şiddetine göre nemlendirici, kortizonlu ya da antibakteriyel steroid krem ve merhemler olmaktadır.
  • Bu krem ve merhemler muhakkak doktorunuzun söylediği şekil ve dozlarda kullanılmalıdır.
  • Özellikle mevsim geçişlerinde de ellerin sık sık nemlendirilmesi de koruyucu bir yöntem olarak önerilir.

Aynı zamanda kronik el egzamasından mustarip kişilerin kimyasalla temasını azaltması, kimyasalla temas gerektiren işleri muhakkak eldivenle yapması da uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Egzamayı ne azdırır?

Prebiyotikler bağışıklık sistemini destekleyerek egzamanın iki ana sebebi olan iltihabı azalar ve egzamaya karşı sizi korur. Yoğurt, kefir, süt ve süt ürünleri bol miktarda prebiyotik içerir. Sarımsak, kuşkonmaz, pırasa, kereviz ve enginar gibi sebzeler ve çilek, elma, muz ile üzüm gibi meyveler prebiyotik içerir.

Zeytinyağı egzamaya iyi gelir mi?

Egzama Tedavisinde Zeytinyağı – Zeytinyağı, egzama tedavisinde önemli rol oynayan ve cilt bakımında da kullanılan doğal bir üründür. Zeytinyağı, egzamayı kurutma etkisinden dolayı sık tercih edilen bir yöntemdir. Egzama için zeytinyağı, ciltte oluşan yaralara veya hasarlara iyi gelmektedir.