Gebelikte Cilt Kuruluğu Için Ne Yapılmalı?

31.10.2022 0 Comments

Gebelikte Cilt Kuruluğu Için Ne Yapılmalı
Kaşıntıları azaltmak için neler yapılmalı? – –

İçeriğinde cilde yumuşaklık ve esneklik kazandırmada yardımcı özler bulunan ürünleri tercih etmelisiniz. Düzenli olarak kullanacağınız doğru ürünleri özellikle çok soğuk ve çok sıcak günlerde birkaç defa uygulamanız cildinize gereken korumayı sağlayacaktır.Gün aşırı ılık ve kısa süreli duşlar almalı; sıcak ve buharlı banyolardan kaçınmalısınız. Duştan sonra hamilelere özel nemlendirici kremlerden kullanarak cildinizin yoğunlaşan nemini koruyabilirsiniz.Hamilelik döneminde önceden olan egzama gibi bazı cilt problemleriniz, bağışıklık sistemindeki bazı değişiklikler sonucunda artış gösterebilir. Bu gibi durumlarda güneşten korumanız gerekmektedir. Vücudunuza kullandığınız tüm ürünlerde daha az kimyasal içerikli olanları tercih etmelisiniz.

Kaşıntılar tüm önlemlere rağmen azalmıyor ve şiddetleniyor ise doktorunuza danışmalısınız. Atopik düzeyde hassas ciltlerde strese bağlı alerji artışı yaşanılabilir.20. haftadan sonra şiddetli kaşıntılar; bebeğin büyümesi ve safra yollarına baskı yapmasıyla kolestaz adı verilen durumun belirtisi olabilir.

Hamileyken cilt kuruluğuna ne iyi gelir?

Hamilelikte vücutta meydana gelen değişiklikler, karnınızın büyümesiyle kalmaz. Sabah bulantıları, aşermeler, ruh hali değişimleri ve değişen memeler de dahil birçok belirti, en çok bilinenleridir ancak ciltte ve dudaklarda görülen kuruluklar da oldukça yaygındır.

Çatlayan dudaklar ve kaşıntılı, kuru bir cilt, hamileliğin ilk üç aylık döneminde başlayabilir ve bazı kadınlarda hamilelik boyunca devam edebilir. Vücut, hamilelik sırasında daha fazla sıvıya ihtiyaç duyar ve bebek büyüdükçe, daha çok suya duyulan ihtiyaç artar. Eğer gebelikte yeterince su içilmezse, dudaklarda ve ciltte kuruluk görülmesi normaldir.

Hamilelikte sıklıkla görülebilen kusma ve ishal durumları da dehidrasyona neden olabilir. Özellikle ilk aylarda şiddetli bulantılar yaşayan kadınlar, daha fazla susuz kalabilirler. Hamileliğin başlamasıyla beraber vücuttaki kan basıncı artar, bu da kan şekerinin yükselmesine ve böbreklerin aşırı çalışmasına neden olabilir.

  1. Bu da sık sık idrara çıkmaya ve vücuttaki su miktarının azalmasına neden olur.
  2. Artan kan hacmi ve ödem birikmesi, cildi gerer.
  3. Bu da kuruyan cildin esnemesine ve çatlamasına neden olabilir.
  4. Doktor Konstantin Vasyukevich, “Gelişmekte olan bir bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için hamilelik sırasında daha fazla vücut sıvısı ve kan üretilir.

Cilt esnedikçe, cilt bariyeri bozularak daha fazla nemin dışarı çıkmasına neden olabilir” diyor. Hamilelik sırasında artan vazopressin hormonu seviyeleri, vücutta normalde olduğundan daha fazla su tutulmasına neden olur ve bu da ödem ve şişkinlik olarak kendini gösterir.

Aşırı şişkinlik, cildi gererek kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. Hamilelikte vücut, büyüyen bebeği desteklemek için hızla büyümek de dahil olmak üzere birçok önemli değişim geçirir. Cildiniz büyüyen bebeğinize uyum sağlamak için gerildiğinde, elastikiyetini ve nemini kaybeder. Bu elastikiyet kaybı, cildin daha kuru ve daha ince görünmesine, hatta ciltteki hassasiyet nedeniyle morluklara daha yatkın olmasına neden olur.

Gebelik sırasında cildin ve dudakların kuruması çoğu zaman beklenen bir durum olsa da, daha ciddi bir soruna işaret ettiği durumlar da vardır. Kuru cilt şiddetli bir şekilde kaşınıyor veya ciddi bir rahatsızlığa neden oluyorsa, mutlaka doktorunuza bu durumu bildirmeniz gerekir.

Gestasyonel diyabet ( gebelik şekeri ) veya demir eksikliği gibi sorunların varlığının araştırılması gerekebilir. Hamileliğin ilk üç aylık döneminden (ilk trimesterden) sonra da devam eden kusma ve ishal durumunda yine doktorunuzu bilgilendirmeniz ve gerekirse dehidrasyonu engellemek için bazı önlemler almanız gerekir.

Üçüncü trimesterde devam eden aşırı kaşıntılı kuru cilt ise, safranın düzgün şeklde işlenmesini engelleyen bir karaciğer rahatsızlığı olan kolestaz durumuna işaret ediyor olabilir. Kolestaz, erken doğum ve mekonyum lekelenmesi gibi ciddi doğum komplikasyonlarına neden olabilen ciddi bir durum olduğundan mutlaka araştırılmalıdır.

Hamilelikte hangi nemlendirici kullanılmalı?

Hamilelikte bakım ve güzellik önerileri arasından ilki, C vitamini içeren ürünler kullanmak. Bu vitamin, hamile kadınların cilt lekelerine iyi etki gösteriyor. C vitaminli ürünlerin cildi açma ve leke giderme gibi faydaları var, bu yüzden vitaminli nemlendiricileri kesinlikle favorilerinize ekleyebilirsiniz.

Hamilelikte vücut nasıl nemlendirilir?

Cildinde kuruluk yaşayan bir kadın normal sabun kullanmak yerine cildin nemlenmesini sağlayacak gliserin bazlı sabunlar kullanılabilir. Banyo esnasında vücut yağlarının kullanılması ve banyodan çıktıktan sonra mutlaka nemlendirici krem sürülmesi önerilmektedir.

You might be interested:  Cilt Kanseri Ne Kadar Sürede Öldürür?

Hamilelikte cilt kuruluğu neden olur?

Cilt kurumaları ve kaşıntıları – Hamileliğin daha ilk aylarında ciltte kuruluş oluşabilir. Bu kuruluk da ya derinin pul pul dökülmesine ya da kaşıntıya yol açar. Sebebi ise yüksek düzeylerde olan progesteron hormonudur. Bazı hamileliklerde 5. ve 6. aydan itibaren kaşıntı artabilir.

Hamilelikte cilt kremleri kullanılır mı?

Hamilelik dönemi her kadın için son derece önemli bir süreçtir. Bir kadın anne olacağını öğrendiği andan itibaren yediğine, içtiğini, oturup, kalkmasına kadar her şeye çok daha dikkat eder. Anne adayları yapacakları yanlış bir davranışın bebeklerini olumsuz etkileyeceğini düşünür.

  1. Ancak gebelerin atladığı en önemli husus hiç kuşkusuz kullandıkları kozmetik ürünler.
  2. Hamile bir kadın kullandığı şampuandan cildine sürdüğü kreme kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar incelemelidir.
  3. Parabenden uzak durun Anne adayları içerisinde paraben, ftalatlar ve triklosan içeren makyaj ve kişisel bakım ürünlerinden uzak durmalı.

Söz konusu bu maddeler güneş kremlerinden diş macununa kadar birçok üründe bulunuyor. Yapılan araştırmalar söz konusu maddelerin insan vücudu tarafından son derece zor parçalandığını kanıtlamıştır. Parçalanamayan bu maddeler kan dolaşımı aracılığıyla bebeğe ulaşır.

Bu da bebeğin üreme sistemine zarar verir. Hamilelik döneminde akne tedavisinde kullanılan kremlerden de uzak durulmalı. Kırışıklık kremlerine mola Hamilelik döneminde özellikle yaşlanma karşıtı kremleri cildinize uygulamayın. Bırakın bu kremler 9 ay sizden uzak kalsın. Tamamen bitkisel olan kırışık karşıtı kremler içinse en güvenilir kaynak doktorunuzdur.

Saç boyası zararlı mı? Saç boyasının bebeklere zarar verdiğiyle ilgili kesin bir bilgi yok. Bu konu üzerinde halen önemli çalışmalar yürütülüyor. Ancak birçok doktor özellikle ilk üç ay anne adaylarının saç boyasından uzak durmasını sonraki aylarda ise bitkisel boyara kullanabileceklerini söylüyor. Gebelikte Cilt Kuruluğu Için Ne Yapılmalı Şampuan önemli Uzmanlar anne adaylarının hamilelik süreçlerinde bitkisel şampuan kullanmalarını öneriyor.

Hamilelikte hangi kremler kullanılmaz?

Hamilelikte kullanılan cilt bakım ürünlerinde hangi içeriklerden uzak durmak gerekiyor? – Gebelikte kimyasal olmayan, doğal ve organik ürünler tercih edilmelidir. Hamilelik süresince kullanılan temizleyiciler ve bakım ürünleri parfüm, paraben, silikon, alkol ve oksibenzon içermemelidir.

  1. Retinoidler (retin-a, retinol, retinil palmitat, accutane gibi A vitamini türevleri), hidrokinon, salisilik asit ve benzoil peroksit de hamilelikte kaçınılması gereken içeriklerdir.
  2. Hormonlar çok aktif olduğu için kullanılan nemlendiricilerin içinde kıllanma ve tüylenmede artmaya yol açan B5 vitamininin olmamasına da özellikle dikkat edilmelidir.

Bebeğe zararı söz konusu olan aromaterapik ürünlerden uzak durulmalıdır. Özellikle fesleğen, sedir ağacı, karanfil, servi, rezene, ardıç, biberiye ve kekik gibi saf aroma yağlarından sakınılmalıdır. Ürün seçimleri mutlaka hekim kontrolünde olmalıdır. Gebelikte Cilt Kuruluğu Için Ne Yapılmalı Hamilelikte cilt hassasiyetini gidermeye ve cildin sakinleşmesini sağlamaya yönelik ürünler kullanmak, cildi nemlendirmek ve beslemek çok önemlidir.

Bepanthol nemlendirici hamilelikte kullanılır mı?

Gebelik ve emzirme döneminde kullanımının herhangi bir yan etkisi görülmemiştir.

Hamilelikte hangi marka kozmetik?

Cildimiz vücudumuzun % 70 ini kaplayan en büyük organımızdır. Cilt üzerinde kullandığımız maddeler gözeneklerden süzülerek cildin en alt tabakasına kadar inerler buradan da kan dolaşımına katılarak organlara dağıtılırlar. Bu yüzden cildimiz için kullandıklarımız hayati önem taşımaktadır.

  1. Özellikle hamilelik ve emzirme sırasında cildimiz üzerinde kullanacaklarımız ise hayati önem taşır.
  2. Fetusun ciltte kullanılan maddelerden direkt olarak etkilendiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.
  3. Bu yüzden hamilelik ve emzirme döneminde toksik maddeler ve sentetik içerikler içermeyen, doğal ürünleri tercih etmenin önemi doğmaktadır.

Kozmetik yönetmeleri nasıl? Dünyada kozmetik yönetmelikleri ve içerik yasaklamaları ülkelere göre değişkenlik göstermektedir. Amerikan İlaç Federasyonu zarar verdiği iddia edilen içeriklerden, sadece dokuz kimyasalı yasaklarken, Avrupa Birliğine bağlı üyelerin kozmetik yönetmelikleri 1.000 ‘den fazla zararlı maddenin kullanımını yasaklamıştır. Gebelikte Cilt Kuruluğu Için Ne Yapılmalı Organik etiketliler %100 doğal değil! Burada bir noktayı açmalıyım, piyasada bulunan pek çok ürün organik ya da doğal etiketi altında satılmaktadır. Ancak bu o ürünün %100 doğal ya da organik olduğunu göstermez. Etilen oksit türevi 1.4 Dioksan isimli hammadde hala kendilerine doğal ya da organik diyenpek çok ünlü markanın kullandığı ve böbrek, sinir sistemi ve solunum yolları toksikasyonuna yol açtığından şüphelenilen kanserojen bir hammaddedir.

  • Organik kozmetikler, sedece sertifkasyon yetkisi verme yetkisine sahip firmaların verdikleri sertifikalarla organik ismi altında olabilirler.
  • Yani Ecocert Avrupa birliğince tanınan bir sertifikasyon merciidir.
  • Bu firmadan alınacak bir sertifika ile firma yasal olarak ürünün organic olduğunu ispat edebilir.

Kozmetiklerde kullanılan ambalaj zararlı malzemeler içerir Kozmetiklerde kullanılan ambalaj da ayrı zararlı malzemeler içerir. Bunların başında PVC (polivinil Klorid) ki bu ürün kansere yol açtığı ispatlanmış çok tehlikeli bir maddedir. Çocuk oyuncaklarında ve bazı mutfak gereçlerinde kullanılır,

  1. Ayrıca BPA ( Bisfenol A) ise biberonlarda ve bebek mutfak gereçlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
  2. Plastikler kendi içlerinde paketleme kodları ile üretilirler.
  3. Bir ürünün altında üçgen içinde 1 2 ya da 5 gibi rakamlar göreceksiniz bu rakanlar plastiğin hangi kategoreide olduğunu gösterir.
  4. Bu kodlarla ilgili detaylı bilgi almak için Smart Plastics Guide.
You might be interested:  Asiviral Krem Nedir Ne Için Kullanılır?

(Akıllı Plastik Rehberi) Kullanın. Gebelikte Cilt Kuruluğu Için Ne Yapılmalı Ben de ürünlerimi hazırlarken ambalajından hammaddesine insane sağlığına dost, güvenli, doğa dostu ambalaj ve hammadde kullandım.

Gebelikte vazelin kullanımı zararlı mıdır?

CİLDE ÇOK DA DOST BİR ÜRÜN DEĞİL Bilindiği üzere vazelin her ne kadar tesadüf eseri bulunmuş ve direkt olarak üretilmemiş olsa da aslında bu ürün petrol rafinelerinden elde ediliyor ve sentetik bir ürün. O nedenle doğada saf olarak bulunduğunu söyleyemeyiz.

  1. Bu yönüyle de cilt ile direkt olarak uyumlu olma gerçeği ortadan kalkabiliyor.
  2. Aynı zamanda vazelin ciltteki gözenekleri de kapatabiliyor.
  3. HER CİLDE UYGUN BİR ÜRÜN DEĞİL Vazelin herkesin kullanımının serbest olduğu bir ürün elbette.
  4. Ancak bu herkesin vazelini gönül rahatlığı ile kullanabileceği anlamına gelmiyor.

Çünkü vazelin her cilt tipine uygun değil. Özellikle fazla yağlı dokusu nedeni ile fazla yağlı ciltlerin kesinlikle uzak durması gereken bir ürün. Zaten yağlı olan bir cildi vazelin ile bir miktar daha yağlandırmak çok doğru davranış olmayacaktır. Hatta sonrasında sivilcelerin ve çeşitli cilt lekelerinin görülme ihtimali de artıyor.

Bu yüzden cilt tipinizden tam olarak emin olmadan vazelin kullanmamalısınız. HAMİLELİKTE KULLANILMAMALI Bilindiği üzere hamilelik döneminde kadınları bazı şeyleri tüketmesi ya da tamamen kullanması yasaklanabiliyor. Özellikle bu konuda vazelin için de gebelere pek uygun olmadığı söyleniyor. Bu nedenle uzmanlar da gebelik döneminde vazelin kullanımını kısıtlayabiliyor.

CİLDİN NEM DENGESİNİ BOZABİLİR Vazelinin fayda olarak gösterilen en yaygın özelliği elbette cildi nemlendirmesi. Ancak cildin üstünde bir tabaka oluşturan vazelin zaman içinde cildin nem oluşma mekanizmasını bozabiliyor. Yani cildin yeniden nemli ve canlı bir görünüme sahip olmak için her defasında vazelin kullanımına ihtiyaç ortaya çıkıyor.

  • Bu durum uzun vadede düşünüldüğünde cildin nem mekanizmasının bozulması ciltte bazı çok ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini öngörüyor.
  • Bundan dolayı vazelin kullanmadan önce dikkatli olunması ve hiçbir zaman aşırı vazelin tüketiminden kaçınmak gerekiyor.
  • Çünkü nem dengesi bozulmuş ve kremlere ihtiyaç duyan bir cildin eski zamanlarına dönmesini sağlamak biraz zaman alabiliyor.

CİLTTE ERKEN ZAMANDA YAŞLANMA ETKİSİ GÖSTEREBİLİYOR Vazelin cilde yoğun olarak uygulandığında ciltte başka sorunlar da meydana getirebiliyor. Özellikle vazelin kullanımı ile hücre olgunlaşması yavaşlayabiliyor. Oysa cildin hücrelerinin olgunlaşma ve yenilenme süreci cildin sağlıklı kalabilmesi için çok önemli.

  1. Bunun yanı sıra dolaylı olarak vazelin ciltte erken yaşlanma etkilerinin daha erkenden görülmeye başlamasına yol açabiliyor.
  2. Görüldüğü üzere vazelinin çok net bir zararı olduğu tam olarak henüz ortaya konulabilmiş değil.
  3. Bu kararı ürün ile alakalı yapılan daha derinlemesine araştırmalar netliğe kavuşturacaktır.

Fakat yine de her ürün için olduğu gibi vazelinde de kullanmadan biraz dikkatli davranmaya ihtiyaç var.

Aşırı kuru ciltler için ne yapılmalı?

Cilt kuruluğunu önlemek için neler yapmalı? – Ciltte kuruluk gelişmesini önlemek için atılabilecek en önemli adımlar yaşam tarzı değişiklikleri ve nemlendirici krem kullanımı şeklinde sıralanabilir. Aşağıdaki ipuçlarını takip etmek bu problemi önlemeye yardımcı olabilir;

Günde en az 2,5-3 litre sıvı tüketilmelidir. Nemlendirici kullanımı ihmal edilmemelidir. Nemlendiriciler cildi kaplayarak suyun ciltte hapsedilmesini sağlar. Cildin nemini kaybetmemesi için suya maruz kalmayı sınırlandırmak önemlidir. Bu sebeple banyo ve duş süresini 10 dakika veya daha kısa tutmak ve ılık suyla banyo yapmak iyi olacaktır. Ayrıca günde bir defadan fazla banyo yapmamaya çalışmak cilt sağlığını korumak açısından önemlidir. Cilt bakımı düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Ciltte kuruluk yapan sabunlar yerine temizleyici kremler, yumuşak cilt temizleyicileri ve ilave nemlendirici içeren duş jelleri kullanmak faydalı olabilir. Cilt soğuk havalardan korunmalıdır. Kışın dışarı çıkarken atkı, şapka ve eldiven kullanımı ihmal edilmemelidir. Ellerin suyla temasını gerektiren bulaşık yıkama ve temizlik sırasında lastik eldiven giyilmelidir. Özellikle sert temizleyiciler kullanılıyorsa mutlaka giyilmelidir.

Uzm. Dr. Kamile Demirci Dermatoloji (Cildiye) Dermatoloji (Cildiye) 23.11.2021 891456 Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Hamilelikte Yuzumuze ne iyi gelir?

Cildinizi temizlemek için bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı susam yağı ve 3 – 4 damla limon suyunu iyice karıştırıp, yüzünüze sürdükten sonra 10 dakika bekleyin. Cildinizin çok çabuk kuruyorsa 5 – 6 tane çileği ezerek sütle karıştırdıktan sonra yüzünüzde 10 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın.

You might be interested:  Dudak Üstü Yara Izi Nasıl Geçer?

Hamilelikte nemlendirici krem kullanılır mi?

Özellikle nemlendirici kullanımından, saç boyamaya, makyaj malzemelerinden, güneş koruma ürünlerine kadar bakım uygulamaları konusunda çok dikkatli olunması gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meltem Aksu, gebelik döneminde kozmetik ürün kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

HAMİLEYKEN SAÇ BOYASI VE DÜZLEŞTİRİCİSİNDEN UZAK DURULMALI Gebelik esnasında kullanılan kozmetik ürünlerle ilgili anne adaylarını en çok tedirgin eden konunun saç boyaları olduğunu belirten Dr. Aksu, “Piyasada bulunan ve en sık kullanılan saç boyaları ile ilgili yapılan araştırmalarda bebek üzerinde kalıcı bir etki saptanmamıştır.

Bununla birlikte gebelik döneminde kullanılan saç boyalarının bebekte ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan hastalıklarla bağlantılı olabileceğini gösteren araştırma sonuçları da bulunmaktadır. Bu nedenle mümkünse saç boyalarının doğum sonrasında kullanılması önerilmektedir.

  1. Saç düzelticilerinin içerdiği sodyum hidroksit ve bisülfit denilen kimyasal oluşumlar nedeniyle gebelik boyunca kullanılmaları tavsiye edilmemektedir.
  2. Yine perma gibi yöntemler esnasında kullanılan kimyasal maddeler de saçlı deriden emilip kana karışabildiği için gebelik esnasında yaptırılmamalıdır” dedi.

LEKELENMEYE KARŞI GÜNEŞ KORUYUCU KULLANILMALI Parfüm, deodorant, şampuan, makyaj ürünleri ve diğer cilt bakım ürünlerinin bebek gelişimi üzerinde olumsuz etkileri olup olmadığı ile ilgili yeterli bilimsel araştırma bulunmadığını aktaran Aksu, “Bununla birlikte şimdiye kadar herhangi bir problem rapor edilmemiştir” diyerek şöyle devam etti: “Nemlendiriciler ve güneş koruyucular gebelik boyunca doktora danışılarak kullanılabilir.

  1. Özellikle güneşli havalarda, dışarı çıkarken güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
  2. Yoğun bir ultraviyole ışık kaynağı olan güneşten uzak durmak ve güneşe çıkarken en az 20 faktörlü bir güneş kremi kullanmak lekelenmelerden korunmak için oldukça etkilidir.
  3. Lekelenme olan bölgelerin makyajla kapatılmasında bir sakınca yoktur.

Gebelik esnasında oluşan karın ve basen bölgesi hatta memelerde görülebilen cilt çatlaklarının oluşmasını azaltmak için kakao, nemlendirici yağlar ve lanolin kremler kullanılabilir.” SİVİLCE İLAÇLARI DOĞUMSAL ANOMALİLERE YOL AÇABİLİR Gebelik döneminde vücuttaki birçok sistem üzerinde fizyolojik değişikliklerin olduğunu hatırlatan ve “Bu dönemde değişen hormonların etkisiyle ciltte de bazı değişiklikler gözlenmektedir” diyen Dr.

  • Aksu, gebelikte kullanılan kozmetikler hakkında şunları söyledi: “Bu değişiklikler cilt kuruluğu, karın ve basen bölgesinde çatlaklar, ciltte alerjik reaksiyonlar, yüzde sivilcelenmeler, yağlanma ve tüylenmede artış olarak sıralanabilir.
  • Özellikle yüz bölgesinde görülen sivilceler gebeleri sıkıntıya sokmaktadır.

Gebelik döneminde sivilce tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta izotretinoin içerikli sivilce ilaçlarının kullanılmasının sakıncalı olduğudur. İzotretinoin içerikli ilaçların gebelik esnasında kullanımının bebeklerde doğumsal anomalilere neden olduğu kanıtlanmıştır.

Hamilelikte cilt sorunları ne zaman başlar?

1-Yüzdeki pigment değişiklikleri Gebelikte hormonların etkisi ile melanositlerden aşırı sentezlenen melanin pigmenti nedeniyle cilt renginde koyulaşmalar meydana geliyor. Çoğunlukla yüzde görülen lekeler, gebeliğin 4. veya 5. ayına doğru, düzensiz ve renkli lekeler şeklinde ortaya çıkıyor.

  1. Gebelelik maskesi’ olarak anılan bu lekeler genelde alın, yanaklar ve dudak üzerinde yoğunlaşıyor.
  2. Bu problemler doğumdan sonra kendiliğinden kaybolsa da bazıları kalıcı da olabiliyor.
  3. Neler yapılabilir? Daha az oluşması için her şeyden önce cildin temiz tutulması elzem.
  4. Günlük hayatta hava kirliliği, stres, makyaj artıkları gibi etkenlerden dolayı meydana gelen kirlilikten kurtulmak adına günlük cilt temizliğinin ihmal edilmemesi şart.

Ayrıca yaz kış fark etmeksizin mutlaka güneşten korunmak gerekiyor çünkü güneş, içinde barındırdığı UVA ve UVB ışınlarından dolayı, lekelerin artmasında çok önemli bir faktör. Gebelik dolayısıyla kimyasal içermeyen fiziksel koruyuculu güneş kremlerinin tercih edilmesi öneriliyor.

Oluşan güneş lekelerinin tedavisinde ise leke açıcı kremler, karbonpeeling, kimyasal peeling, thulium Lazer, PRP (plazma tedavisi) ve mezoterapi gibi farklı yöntemler kullanılıyor.2- Çatlaklar Gebelik döneminde en fazla karşılaşılan problemden biri olan çatlaklar, alt derinin esnekliğini ve hormonal dengesini kaybetmesiyle ortaya çıkıyor.

Çatlakların oluşmaması için cildin nemli tutulması, ılık su ile duş sonrası nemlendirilmesi, çatlak önleyici krem ve jellerin kullanılması ve toplamda 16 kg’dan fazla kilo alınmaması öneriliyor. Neler yapılabilir? Önce kırmızı, daha sonra sedefimsi bir renk alan cilt çatlakları için ne kadar erken önlem alınırsa, o derece iyi sonuçlar elde ediliyor. Gebelikte Cilt Kuruluğu Için Ne Yapılmalı 3- Sivilceler (akne) Gebelikte akne, sıklıkla karşılaşılan ve can sıkıcı bir durum. Hormonların etkisi ve beslenme alışkanlıklarındaki değişim akneyi artırıyor. Akneler en sık yüz bölgesi olmak üzere sırt ve saçlı deride gözlemlenebiliyor. Gebelik süresince bazı sivilce karşıtı ilaçlar (antibiyotik ve yüksek doz A vitaminleri)kullanılamıyor.