Hamilelikte Cilt Lekelerine Ne Iyi Gelir?
Hamilelikte Güneş Lekesi Nasıl Geçer? – Hamilelikte oluşan karakteristik güneş lekeleri, genellikle hamileliğin sonlanmasını takiben bir sene içerisinde kendiliğinden kaybolur. Lekelerin kalıcı olması halinde ışık dolgu, PRP tedavisi, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler uygulanabilir.
- Estetik açıdan kadınları oldukça rahatsız eden bu durum için dermatoloğa gidilmelidir.
- Dermatolog, lekelerin boyutu ve kalıcılık durumuna göre bir tedavi yöntemi uygular.
- Öncelikli olarak lekelerin giderilmesine yönelik dermatolojik kremler uygulanabilir.
- Rem tedavisine yanıt alınamadığında kimyasal peeling ya da lazer tedavisine geçilebilir.
Güneş lekesi için en etkili tedavi yöntemlerinden biri lazer uygulamasıdır. Güneş lekesinin bulunduğu bölgeye lazer ışınları uygulanır ve bu bölgede birikim yapan melanin pigmenti dağıtılır. Sadece pigmentin yoğun olduğu bölgeyi etkileyen ışın, diğer bölgelere zarar vermez.
Contents
Hamilelik lekeleri için ne yapılmalı?
Hamilelik oldukça büyüleyici bir süreçtir. Bununla birlikte anne adaylarının hayatında birçok değişiklik meydana gelir. Öyle ki, duygular değişir, fiziksel özellikler değişir, küçük bir misafir ile hayat değişir. Hamilelik süreci ile birlikte çeşitli sağlık problemleri ve estetik açıdan birçok sorun da kendini göstermeye başlar.
- Hamilelikle birlikte gelen cilt lekeleri ise bu dönemin en can sıkıcı sorunları arasındaki yerini alır.
- Avrasya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı hamilelikte oluşan cilt lekeleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
- Hamilelik döneminde salgılanan hormonlar, cilt lekelerini tetikliyor Gebelikte cilt lekeleri sıklıkla karşılaşılan bir problemdir.
Bunun asıl sebebi ise hamilelik döneminde salgılanan östrojen veprogesteron hormonlarıdır. Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarına karşı hassasiyetini arttırmasıyla ciltte lekelenmeler görülebilir. Yüz bölgesinde en sık yanak, üst dudak ve alında meydana gelen lekeler, yüzün yanı sıra göğüs arası, boyun ve kolların dış yüzeyinde ortaya çıkabilir.
Güneş görmeyen yerde oluşan lekeler koyu bir şekilde belirirler ve hamilelik sonrasında genel olarak kaybolurlar. Açık tenli anne adayları risk grubu altında Leke oluşumuna yatkın esmer kadınlarda daha çok görülse de cilt teninin açık olması cildi, güneşin etkilerine karşı daha savunmasız hale getiriyor.
Bir de buna hamileliğin getirdiği hassasiyet eklenince açık tenli gebeler, hamilelik lekeleri için açık hedef haline geliyor. Üstelik gün ışığı, ciltteki pigmentasyonu arttırarak kalıcı hamilelik lekelerine yol açabiliyor. Açık tenli olmanın yanı sıra;
Kişinin genetik yapısı, Beslenme alışkanlıkları, Gebelik öncesinde uzun süre doğum kontrol hapı kullanması, Uzun süre güneşe maruz kalması gibi etkenlerde hamilelik döneminde cilt lekelerinin oluşumunda rol oynuyor.
Hamilelik lekeleri doğumdan sonra geçer mi? Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde artar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor.
Bu lekeler doğumdan sonra çoğu zaman kendiliğinden kaybolabiliyor. Ancak risk faktörlerini taşıyan ve güneşe savunmasız çıkan kişilerde kalıcı hale gelebiliyor. Güneşe çıkmamak çözüm değil Hamile kadınların cilt lekelerini önlemek için güneşten uzak durması doğru bir yol değildir. Çünkü hamilelik boyunca güneşe çıkmamak bebeğin gelişimini olumsuz anlamda etkiler.
Bir hamilenin her gün en az 20 dakika boyunca güneşten faydalanması ve vücudu için gerekli olan D vitaminini alması gerekir. Ancak güneşe çıkarken uygun şartları hazırlar ve önlemini alırsa cilt lekesi oluşma riskini minimize edebilir. Leke tedavisi için gebeliğin bitmesini bekleyebilirsiniz Hemen her hamilenin ortak problemi olan cilt lekelerinin tedavisinin hamilelik sırasında yapılması önerilmez.
Doğum lekeleri nasıl geçer evde?
· Lekenin oluştuğu bölgeye süt ile temizleyebilirsiniz. Süt aynı zamanda kuru ciltlere de iyi gelmektedir. · Süt kullanmak istemiyorsanız limon veya limon suyu da kullanabilirsiniz. Limon hem cildinizi parlatır hem de cilt lekelerini azaltır.
Hamileyken Yuzdeki lekeleri nasil yok edebiliriz?
Hamilelikte Güneş Lekesi Nasıl Geçer? – Hamilelikte oluşan karakteristik güneş lekeleri, genellikle hamileliğin sonlanmasını takiben bir sene içerisinde kendiliğinden kaybolur. Lekelerin kalıcı olması halinde ışık dolgu, PRP tedavisi, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler uygulanabilir.
- Estetik açıdan kadınları oldukça rahatsız eden bu durum için dermatoloğa gidilmelidir.
- Dermatolog, lekelerin boyutu ve kalıcılık durumuna göre bir tedavi yöntemi uygular.
- Öncelikli olarak lekelerin giderilmesine yönelik dermatolojik kremler uygulanabilir.
- Rem tedavisine yanıt alınamadığında kimyasal peeling ya da lazer tedavisine geçilebilir.
Güneş lekesi için en etkili tedavi yöntemlerinden biri lazer uygulamasıdır. Güneş lekesinin bulunduğu bölgeye lazer ışınları uygulanır ve bu bölgede birikim yapan melanin pigmenti dağıtılır. Sadece pigmentin yoğun olduğu bölgeyi etkileyen ışın, diğer bölgelere zarar vermez.
Hamileyken Hangi meyveler leke yapar?
Çilek tüketiminin bebeklerde cinsiyet belirlediği yönünde olan görüşlerin haricinde hamilelik döneminde çilek yemenin leke yaptığı düşünülmektedir. Hamilelik döneminde çilek yenirse bebeğin kusurlu doğabileceği görüşleri yaygındır. Peki hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Hamilelikte çilek yemek zararlı mı? Hamilelikte çilek tüketimi ile ilgili bilinmesi gerekenler.
- Hamileliği yaz aylarına denk gelen anne adaylarından kimileri, hamilelik hurafeleri arasında sık geçen bazı bilgilere göre hareket ederek kendini olumsuzluklara inandırabiliyor.
- Bu hurafelerden birisi de anne adayının hamilelik sürecinde tükettiği bazı bilgilerin bebek doğmasa bile olumsuz etki edip vücudunda birtakım leke oluşumuna sebep olabildiğidir.
Dolayısıyla da hamileler kulaktan dolma bilgilerle hareket ederek çilek yeme kaygısı yaşayabiliyor. Çünkü, çilek yerlerse doğacak olan bebeklerinin lekeli olacağını düşünürler. Bilinçsiz ve batıl inanışlar yüzünden çilek yemedikleri için bebeklerinin bazı organlarının eksik doğabileceğini bile düşünenler var.
- Somon lekeleri, hemanjiyomlar, pigmente ve şarap lekeleri gibi çeşitli izlerle dünyaya gelen bebeklerde görüldüğü gibi hamileliğinde çilek yiyen anne adaylarının da bebeklerinde bu gibi lekeler görülebileceğine inanılır.
- Peki hamilelikte çilek yemek leke yapar mı? Hamilelik döneminde yenen çileğin bebek için herhangi bir etkisi var mıdır? Hamilelik döneminde anne adaylarının çilek tüketimiyle ilgili bilmesi gerekenler.
TIKLA OKU: ÇİLEK YEMEK KİLO ALDIRIR MI? İDEAL ÇİLEK DİYETİ LİSTESİ HAMİLELİKTE ÇİLEK TÜKETİLMELİ Mİ? ÇİLEK YEMENİN FAYDALARI. hamilelikte çilek yenir mi Vitamin ve minerallerle dolu olan yaz meyvesi yüksek besin değerlerine sahiptir. Bol lifli yapısı uzun süre tokluk hissettirirken, hamilelik dönemi boyunca kilo kontrolünü de sağlar. Çileğin içerisindeki Folat: Bebeğin beyin, kafatası ve omurilik gelişimini sağlarken, Potasyum: bebeğin kalp fonksiyonlarını iyileştirir.
hamilelikte çilek yemek leke yapar mı – Canı çilek aşeren anne adayları isterlerse çileği meyve olarak, – Meyve suyu veya milkshake olarak, – Ara öğüne yoğurt arasında çilek koyularak, – Reçel olarak çilek meyvesi tüketebilirler. ÖNEMLİ NOT: Ancak, çilek alerjisi olan hamileler kesinlikle bu meyveden uzak durmalıdır.
Hamilelik sonrası kararmalar nasıl geçer?
Doğum Sonrası Lekeleri Nasıl Geçer? – Hamilelik sırasında oluşan lekeler, doğum sonrası kış aylarında etkisini kaybetmeye başlar. Tabi bu durum, güneşin etkisini hissettirdiği yaz aylarında daha da koyulaşabilir. Gebelik sonrasındaki lekeleri geçirmek için kozmetik içerikli tedaviler uygulanabiliyor.
- Renk açıcı kremler, güneş koruyucuları, kimyasal peeling ve lazer gibi yöntemler bu tedaviler arasındadır.
- Ancak bu uygulamalar kesin sonuçlar vermeyebilir.
- Hamilelik lekeleri, yazın güneş etkisi ile tekrar artar.
- Hamilelik lekelerini geçirmek için doğal ve etkili olan çözümlerde mümkündür.
- Hiçbir şekilde katkı maddesi içermeyen ve evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz doğal tedavi yöntemleri şunlardır: Maydanoz Suyundan Maske: Yıkanıp temizlenen 1 demet maydanoz, yarım litre kadar suyun içinde kaynatılarak suyu süzülür.
Elde edilen bu suya 1 limon sıkılarak, karışımın soğuması beklenir. Sonrasında pamuk yardımıyla cilde sürülebilir. Sadece limon suyu uygulamak da lekelerin renginin açılması ve cildin kendini yenilemesine etki eder. Salatalık Suyu: Evde rendelediğiniz salatalıktan çıkan suyu, bir pamuk yardımıyla cildinize nazikçe yedirebilirsiniz.
Salatalık, cilt lekelerinin önemli ölçüde azalmasına yardımcı olur. Süt-Hardal Maskesi: Yarım bardak süt ve 1 yemek kaşığı hardal karıştırılır. Elde edilen bu karışım, lekelerin olduğu bölgeye sürülür ve üzerine temiz bir bez örtülür. Sabah uyandıktan sonra, bez ciltten kaldırılarak, nazik bir şekilde ılık su ile yıkanır.
Süt ve hardal karışımı lekelerin renginin açılmasında yardımcıdır. Soğan : Doğum sonrası lekelere karşı doğal yöntemlerden bir diğeri de soğandır. Bir dilim soğanı cilt lekelenmelerinin olduğu bölgeye nazikçe sürün. Günde 2 kez uygulayabileceğiniz bu basit yöntem sayesinde, cilt lekelerinden kısa sürede kurtulabilirsiniz.
- E vitamini ve Hint Yağı Karışımı: E vitamini kapsülü ile hint yağını her ikisinden de 5 damla olacak şekilde birbirine karıştırılır.
- Elde edilen karışım, ciltteki lekelerin üzerine sürülür ve sabaha kadar yıkanmaz.
- Sabah, ılık suyla cilt yüzeyi nazik bir şekilde yıkanır.
- Bu karışım, haftada 3 ya da 4 kez uygulanabilir.
Nişasta ve Susam Tozu Karışımı: Yarım bardak sütün içine katılan birer ölçek nişasta ve susam tozu, karışım haline getirilerek, lekelerin üzerine sürülür ve yaklaşık 20 dakika beklenir. Daha sonra cilt durulanır. C Vitamini Maskesi: C vitamini cilt hücrelerini besleyen ve cildin yenilenmesine yardımcı olan en önemli vitaminlerdendir.