Hamileyken Cilt Lekelerine Ne Iyi Gelir?
Hamilelikte Güneş Lekesi Nasıl Geçer? – Hamilelikte oluşan karakteristik güneş lekeleri, genellikle hamileliğin sonlanmasını takiben bir sene içerisinde kendiliğinden kaybolur. Lekelerin kalıcı olması halinde ışık dolgu, PRP tedavisi, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler uygulanabilir.
- Estetik açıdan kadınları oldukça rahatsız eden bu durum için dermatoloğa gidilmelidir.
- Dermatolog, lekelerin boyutu ve kalıcılık durumuna göre bir tedavi yöntemi uygular.
- Öncelikli olarak lekelerin giderilmesine yönelik dermatolojik kremler uygulanabilir.
- Rem tedavisine yanıt alınamadığında kimyasal peeling ya da lazer tedavisine geçilebilir.
Güneş lekesi için en etkili tedavi yöntemlerinden biri lazer uygulamasıdır. Güneş lekesinin bulunduğu bölgeye lazer ışınları uygulanır ve bu bölgede birikim yapan melanin pigmenti dağıtılır. Sadece pigmentin yoğun olduğu bölgeyi etkileyen ışın, diğer bölgelere zarar vermez.
Contents
Hamilelikte leke kremi kullanılır mı?
Hamilelik lekeleri geçer mi? – Gebelik lekesi için geçer ya da geçmez demek mümkün değildir. Ama sevindirici haberi de verelim: Hamilelik lekelerinin çoğunluğu geçiyor! Tabii tedbiri elden bırakmamak şartıyla. Hamilelikte yüz lekelerini önlemek için cildini mutlaka bu dönemde güneşten korumalısın.
Hamileler için kullanımı uygun güneş kremlerini kullanarak UV ışınlarının cildinde leke oluşturmasına engel olabilirsin. Gebelikte yüzde lekelenme sorunu yaşayan kadınlara baktığımızda hem açık tenlileri hem de esmerleri görüyoruz. Bu nedenle lekelenme sorununu ten rengiyle ilgili değil. Esmer tenlerde cilt lekeleri daha az belirgin olduğu için belki sana esmerlerde leke olmuyor gibi gelebilir ama bu doğru bir bilgi değil.
Hamilelikte leke kremi kullanılır mı?: Hamilelik döneminde önerilmeyen içeriklerin başında kojik asit, retinoid, arbutin, salisilik asit geliyor. Bu nedenle hamilelikte yüzde oluşan lekeler için emzirme döneminin de sonunda leke açıcı kremleri kullanılıyor.
Yüzdeki doğum lekeleri evde nasıl geçer?
Limon hem cildinizi parlatır hem de cilt lekelerini azaltır. · Uyumadan önce Hint yağı ve E vitaminini bir kasede karıştırıp lekenizin üzerine sürün. Sabah kalktığınızda sürdüğünüz bölgeyi temizleyebilirsiniz. · Elma sirkesiyle yulaf ezmesini karıştırıp lekenin üzerine sürdükten sonra 15 dakika bekleyip temizleyin.
Yüzdeki lekeler nasıl yok edilir?
Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır.1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz. Yeterince bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla bu karışımı sürdüğünüz yeri durulayabilirsiniz.
Hamilelik lekeleri doğumdan sonra geçer mi?
HAMİLELİK LEKESİ KALICI MIDIR? – Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde çıkmaya başlar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor.
Yüzde doğum lekesi nasıl geçer?
Doğum lekesi tedavisi – Doğum lekeleri lazer tedavileri ile giderilebilir. Tedavi prensibi lekeyi oluşturan damarların içinden geçen kan hücrelerinin, lazer ışığı ile yakalanmasıdır. Böylece damar içinde ısı etkisiyle damar zedelenir. Bir süre sonra damar kaybolur ve böylece her seansta leke solmaya başlar.
Hamilelikte cilt bakımı nasıl olmalı?
Hamilelikte medikal cilt bakımı yaptırılabilir mi? – Gebelikte cilt bakımı hekimler tarafından özellikle önerilir. Bu cilt bakımları hekim kontrolünde ve gebeye özel olmalıdır. Cildin her dönemde temiz tutulması önemlidir ama gebelikte ekstra önem kazanır.
Özellikle buharsız temizleme uygulanmalı, lekelere karşı koruyucu C vitamini ağırlıklı bakımlar yapılmalı, cilt nemlendirilmeli ve beslenmelidir. Hyalüronik asit ve K vitamini ağırlıklı cilt güçlendirici ürünlerle devam edilmelidir. Peeling’den uzak durulmalı, AHA’lar gibi soyucu hiçbir içerik kullanılmamalıdır.
Sıcak ve vakumlu uygulamalardan, ısı teknolojilerinden, lazer teknolojilerinden, enjeksiyonlu uygulamalardan gebelik süresince kaçınılmalıdır. Sıcak ve vakumlu uygulamalardan, ısı teknolojilerinden, lazer teknolojilerinden, enjeksiyonlu uygulamalardan gebelik süresince kaçınılmalıdır.