Hindistan Cevizi Yağı Cilt Lekeleri Için Nasıl Kullanılır?

30.10.2022 0 Comments

Hindistan Cevizi Yağı Cilt Lekeleri Için Nasıl Kullanılır
Hindistan cevizi yağının bu özelliğinden faydalanmak için bir cezvede Hindistan cevizi yağını ısıtın. Ardından ciltteki lekenin üzerine 10 dakika kadar masaj yaparak yağı uygulayın. Yağın cilt tarafından emilmesi için bir saat kadar beklemelisiniz. Sürenin sonunda cildinizi temizleyerek yağdan arındırın.

Hindistan cevizi yağı kararmaya iyi gelir mi?

Hindistancevizi yağını yüzünüze uygulamanın en önemli 5 faydasını ve gece boyunca bırakıp bırakamayacağınızı öğrenin. YÜZ İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KULLANMALI MIYIM? Hindistan cevizi yağının cilt için kullanılması yeni bir kavram değildir. Antik çağlardan beri cilt bakımı amacıyla kullanılmıştır.

Hindistan cevizi yağı, doğada antimikrobiyal olan laurik asit içerir. Akneye neden olan bakterilere karşı savaşır ve onları öldürür. Hindistan cevizi yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve cildiniz için güçlü bir nemlendirici ajandır. Hindistan cevizi yağının birçok faydası ile yüz cildiniz için kullanılabileceğini söylemek güvenlidir.

DİKKAT: Hindistan cevizi yağı komodejeniktir, yani gözeneklerinizi kapatır, bu nedenle onu cildinizde bırakmamanız gerekir. Hindistan cevizi yağı sürdükten sonra sabah cildinizi yağdan arındırmalısınız. YÜZÜNÜZE HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SÜRMENİN FAYDALARI

Cilt nemlendirmesi

Hindistan cevizi yağı %80 ila %90 doymuş yağ içerir. Çatlakları esansiyel yağ lipidleri ile doldurarak cildinizin üst tabakasındaki çatlakları ve su kaybını kontrol etmeye yardımcı olur. Cildinizde hindistan cevizi kullanmak cildinizin koruyucu bariyerinin sağlığını korur ve nemi hapseder. Bu şekilde cildiniz nemli ve esnek kalacaktır.

Akneye neden olan bakterilerle savaşır

Saç kökleriniz sebum yağı ve ölü deri hücreleri tarafından tıkandığında, Propionibacterium acnes adı verilen bir bakterinin neden olduğu sivilcelere yol açabilir. Hindistan cevizi yağı, yüksek miktarda antimikrobiyal olan laurik asit içerdiğinden faydalı olabilir.

  1. Hindistan cevizi yağının antimikrobiyal özellikleri sivilceye neden olan bakterilere karşı savaşır.
  2. Aslında, laurik asidin antimikrobiyal özellikleri üzerine yapılan bir çalışma, laurik asidin P.
  3. Akne bakterilerini öldürmede popüler bir akne tedavisi olan benzoil peroksitten daha güçlü olduğunu düşündürmektedir.
You might be interested:  Acnelyse Krem Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Biliyor musun? Laurik asit (hindistan cevizi yağı) ve retinoik asit kombinasyonu, cildinizde akneye neden olan bakterilerin büyümesini durdurabilir.

Kollajen üretimini artırır

Hindistan cevizi yağı, cildin sıkılığını ve elastikiyetini korumanın anahtarı olan yüksek miktarda antioksidan içerir. Ayrıca cildinizi serbest radikallerden koruyan A ve E Vitamini içerir. Serbest radikaller, cildinizin kolajen tabakasını parçalama eğilimindedir ve kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi cilt yaşlanma belirtilerine yol açar.

Cilt enflamasyonunu azaltır

Hindistan cevizi yağı genellikle iltihaplı cilt koşullarını iyileştirmek için kullanılır. Cildi içeriden yatıştıran anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Egzama gibi cilt iltihabı durumlarında kullanılabilecek %100 doğal ve güvenli bir bileşendir. Çift kör bir klinik araştırmaya göre, saf hindistancevizi yağının topikal uygulaması genç egzama hastalarının cilt durumunu iyileştirdi.

Kararmaları, lekeleri aydınlatır

Şaşırtıcı gelebilir ama hindistancevizi yağının cilt beyazlatma özellikleri vardır.

Hindistan cevizi yağı kırışıklara iyi geliyor mu?

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI YÜZE FAYDALARI NELERDİR? – Hindistan cevizi faydaları saymakla bitmemektedir. Cildimiz için vazgeçilmez bir bitkisel yağdır. Egzamadan cilt lekelerine kadar pek çok rahatsızlıklara oldukça iyi gelmektedir. Hindistan cevizi yağı içerisinde; C, E ve K vitaminlerinin yanında potasyum, sodyum ve bol miktarda protein bulundurması sayesinde çok zengin bir bitkisel yağdır.

Hindistan cevizi yağı göz çevresini nemlendirerek kırışmasını önlemektedir. Hindistan cevizi yağı içeriğindeki faydalı yağ asitleri sayesinde ciltte bir nevi bariyer oluşturur ve burada nemin kaybolmadan tutunmasını sağlar. Bu yüzden Hindistan cevizi yağını dudaklarınıza uygulayarak doğal dudak kremi elde edebilirsiniz. Bu sayede dudaklarınız daha yumuşak hale gelmiş olacaktır. Hindistan cevizi yağı doğal peelingdir. Ciltteki ölü deriyi temizlemek için Hindistan cevizi yağını bir fırça yardımıyla cildinize sürüp ovalayın. Uygulama sonrasında cildinizdeki yumuşamayı fark edeceksiniz. Hindistan cevizi yağının içeriğindeki Laurik asit ciltte virüs, bakteri ve mantar oluşumunu ortadan kaldırır. Bu sayede yüzde oluşabilecek enfeksiyonlar engellenmiş olacaktır. Hindistan cevizi yağı en iyi ve en doğal makyaj temizleyicidir. Göz ve dudaklarınızdaki makyajı temizlemek için bir pamuğa Hindistan cevizi yağı damlatabilir ve bununla makyajınızı temizlemenizde yarar vardır. Bu yöntem sayesinde cildinizi rahatlatmış ve bakım yapmış olursunuz. Özellikle hassas cilde sahip kişiler piyasadaki makyaj temizleme ürünlerini kullandıklarında alerji problemi yaşadıkları için bu ürünler yerine Hindistan cevizi yağı kullanmaları önerilir. Hindistan cevizi yağı, E vitamininin yanı sıra antioksidanlar ve A vitamini içerir. Kolajen üretimini teşvik eder, yaşlanma etkileri ile savaşır ve yüzün kırışmasını engellemektedir. Hindistan cevizi yağı yüz için en etkili doğal nemlendiricidir. Nemlendirmeyi ciltte yağlı bir his bırakmadan yağar ve ciltte çok kolay emilir. İşte bu yüzden ciltteki kuruluğu gidermede kullanılmaktadır.

You might be interested:  Sinek Kaşıntısına Ne Iyi Gelir Krem?

Hindistan cevizi yağı yüzdeki lekeleri götürür mü?

Hindistan cevizi yağı içerisindeki E vitamini sayesinde cilt lekelerini gidermede son derece etkilidir. Cilt tonunu eşitler. Hindistan cevizi yağının bu özelliğinden faydalanmak için bir cezvede Hindistan cevizi yağını ısıtın. Ardından ciltteki lekenin üzerine 10 dakika kadar masaj yaparak yağı uygulayın.

Hindistan cevizi yağı ne işe yarar Saraçoğlu?

Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterolü yükseltir. Antioksidan kaynağıdır: Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağı hindistancevizi yağı, grip, bronşit ve akne oluşumu engellediği gibi yaşlanmayı da geciktirir.

Yüz kararmasına ne iyi gelir?

Kışın kıyafetlerle kamufle edilen kararmalar, bahar ayları yaklaştıkça kadınların kabusu haline gelir. Özellikle dizlerde, dirseklerde, koltuk altında ve bikini bölgesinde görülen karartılar kabusunuz olmasın. Pratik yöntemlerle kararmayı önleyebilir, var olan renk değişimleri ile mücadele edebilirsiniz. Paniğe gerek yok! Derin bir nefes alarak pratik çözümlerle kararmalarla baş edebileceğinizi bilmelisiniz. Kararmaların, cilt renginde koyulaşmanın birçok farklı nedeni olabilir. Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir.

Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir. Yaşla beraber elastikiyetini kaybeden deride, yenilenme yavaşladığı için renk koyulaşması görülür. Cildiniz lekeye eğilimli ise kararma ihtimali daha yüksektir.

Esmer ciltlerde cilt kararması daha koyu renkte olduğu için daha çok dikkat çekebilir. Cildinizdeki ölü deriden kurtulduktan sonra düzenli olarak nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Cildin alt tabakalarındaki nem kaybı sorunun esas nedenidir. Cilt Kararmaları ile Savaşırken Dikkat!

    Limon suyu, pudra, sirke gibi malzemelerle hazırlayacağınız maskeler kararmaya geçici çözüm üretir.Kararan bölgelere uygulama yaparken sert davranmamalısınız. Cildi tahriş edecek haşin hareketler kararmayı arttırır.Kullandığınız kozmetik ürünlerin dermatolojik testlerden geçtiğine ve onaylı olduğuna emin olmalısınız.Sir ağda ile epilasyon yaparken küçük alanlara işlem yapmalı, bir anda geniş alanı temizlememelisiniz. Sir ağda uygulamalarında geniş alan bir anda temizlendiğinde cilt tahriş olabileceğinden kararma artar.Sürtünme yaratacak darlıkta iç çamaşırları ve kıyafetler giymemelisiniz. Cildinizde kararma varsa pamuklu giysileri tercih etmelisiniz.Lazer uygulaması sonrası cilt pH’ına uygun temizleyiciler kullanmalısınız. Sabun cildi kurutacağından florayı bozabilir.Mantar sorunu da kararmaya neden olabilir, kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz.Cildinizin güneş gören alanlarına maske uyguladığınızda gece saatlerinde işlem yaptığınızdan emin olmalısınız.

    Hindistan cevizi yağı kaç saat bekletilmeli?

    Tamamen eritilen yağı saçın tüm alanlarına sürmek gerekiyor. Saçlarına güzelce sürülen bu yağ daha sonra bekletilmelidir. Tam olarak 2 saat bekletilmesi yeterli olacaktır.2 saat boyunca saçta bekletilen Hindistan cevizi yağı, yıkanarak kurulanmalıdır.