Kuyruk Sokumu Ağrısına Hangi Krem Iyi Gelir?

11.12.2022 0 Comments

Kuyruk Sokumu Ağrısına Hangi Krem Iyi Gelir
Kuyruk Sokumu Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? – Kuyruk sokumu ağrısı için reçetesiz satılan ibuprofen içeren ilaçlar kullanılabilir. Yine reçetesiz satılan tropikal kremler uygulanarak ağrı azaltılabilir.

Kuyruk sokumu ağrısı hangi ilaç?

Kuyruk kemiği ağrısı için ilaçlarlar nelerdir? – Ağrı birkaç hafta içinde geçer, ancak bazen aylar sürebilir. Kuyruk kemiği iyileşene kadar rahatsızlığı gidermek için nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAID’ler) kullanılabilir. Daha şiddetli ağrı için bölgeye lokal anestezik, sinir bloğu veya steroid ilaç enjeksiyonu yapılabilir.

Kuyruk sokumu ağrısına ne iyi gelir?

Ağrılı bölgeye el ile yapılan uygulamalar ve masajlar ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Rahatsızlığın durumuna göre buzla kompres yapmak ya da sıcak su torbası uygulamak ağrınızı hafifletebilir. Kuyruk sokumu ağrısı için minder kullanmak rahat etmenizi sağlayabilir.

Oturunca kuyruk sokumu ağrısı neden olur?

Gün içinde küçük molalar vermeyi unutmayın – Ofis ortamında veya oturarak çalışmak zorunda olan kişilerde daha sık görülen kuyruk sokumu ağrıları koltuk seçimi ve oturuş şeklinden de kaynaklanabilmektedir. Uzun süre yanlış pozisyonda ve sert zeminde oturmak kuyruk sokumu üzerindeki baskıyı artırarak zaman içinde kronik ağrılara yol açabilmektedir.

Kuyruk sokumu ağrısı kaç gün sürer?

Sürekli oturmamak, arada kalkıp hareket etmek önemli Uzmanlar sürekli oturarak çalışanların sık aralıklarla kalkıp hareket etmelerini önermektedir. Aksi halde sürekli oturma halinden dolayı kuyruk sokumuna yapılan baskı bir süre sonra batma ve dayanılmaz ağrılara neden olmaktadır.

  • Sık sık yolculuk yapanlarda da görülen bu rahatsızlık hareketsizlikle daha da çekilmez bir hal almaktadır.
  • Uyruk sokumu batması uzun süreli olabilir Başlayan kuyruk sokumu ağrıları hemen geçmeyebilir.
  • Uzmanlar başlayan bu ağrı ve batmaların uzun süreli olabileceğini, neredeyse 1-2 yıl kadar aralıklarla devam edebileceğini söylemektedirler.

Kuyruk sokumu ağrıları ve batmaları genellikle kırık olduğunu akla getirmektedir. Kırık olmasından ziyade daha çok çıkıkların meydana geldiği görülmektedir. Kuyruk sokumu batması başladığında ihmal edilmemeli Ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık olan kuyruk sokumu batması kesinlikle ihmal edilmemeli ve bir an önce doktora gidilmelidir.

  1. Başlayan ağrıların ve batmaların zaman zaman geçtiği hissi oluşsa da tedavi edilmeden geçme ihtimali pek yoktur.
  2. Ara sıra kuyruk sokumu batmasının geçiyor olması rahatsızlığın bittiği anlamına gelmemektedir.
  3. Erkeklere nazaran kadınlarda daha sık ortaya çıkar Kuyruk sokumu batmaları genellikle kadınlarda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Bunun nedeni ise kadınlarda pelvis bölgesinin yapısının kuyruk sokumunu daha korumasız bıraktığından dolayıdır. Bu sebeple kadınlar daha fazla kuyruk sokumu batması yaşamaktadırlar. Doğum sonrasında sıkça görüldüğü bilenen kuyruk sokumu batması sebepsiz yere de ortaya çıkabilir.

  • Uyruk sokumu batması nasıl tedavi edilir? Enjeksiyon tedavisi yapılabilir Şiddetli kuyruk sokumu batması yaşayanlara uzmanların tavsiyesi enjeksiyon tedavisidir.
  • Enjeksiyon tedavisi de hastadan hastaya değişkenlik gösterebilen bir tedavi şeklidir.
  • Her hastaya uygulanamayabilir.
  • BU tedavi yönteminde doktorun tedavi planı önemlidir.

Doktor hastanın enjeksiyon tedavisine uygun olup olmadığını muayeneyle tespit eder ve tedaviyi ona göre uygulamaktadır. Tedavide tanı çok ve tespit çok önemlidir Kuyruk sokumu batmasının tedavisinde doktorun tanısı çok önemlidir. Öncelikle ağrının neden kaynaklandığı bulunur ve o bölgeye gerekli uygulama yapılmaktadır.

Cerrahi tedavi her zaman gerekli olmayabilir Kuyruk sokumu batmalarında cerrahi müdahale o bölgedeki duruma göre değişkenlik göstermektedir. Her durumda cerrahi müdahaleyi uzmanlar önermemektedir. İlk tedavi yöntemi olarak cerrahi müdahale pek uygulanmamaktadır. Oturma simidi tedavi amaçlı değildir Kuyruk sokumu batması tedavisi görenlerin oturma simidini tedavi amaçlı değil o bölgeyi koruma amaçlı kullandıkları bilmeleri gerekmektedir.

Geçici bir kullanım süresi olan oturma simidi batan bölgeye dokunmadan kişinin rahat oturmasını sağlamaktadır. Bir tedavi yöntemi olmayan oturma simidi kuyruk sokumu batmalarında rahat oturulması için kullanılmaktadır.

Kuyruk sokumu iltihabı nedir?

Son zamanlarda sık sık tekrarlamaya başladı. Birkaç kez antibiyotik aldım, o da fayda etmedi.Y.KARACA / İSTANBUL Kuyruk sokumunda zaman zaman beliren çıbanlar, halk arasında kıl dönmesi olarak da anılan, tıpta kist dermoid sakral olarak adlandırılan bir hastalıktır.

You might be interested:  Anti Skab Krem Ne Işe Yarar?

Bu bölgede bulunan kıl kökleri, oturma, pantolon sürtmesi gibi etkenlerle içe doğru döner ve kıl deri altına doğru büyümeye başlar. Deri altında oluşan kıl yumağı, kendine yer açar ve bu bölgede kistik bir yapı oluşturur. Bu bölgenin iltihaplanması ise sizin çıban olarak adlandırdığınız, cerahatli bir bölge oluşmasına yol açar.

Kendiliğinden ya da yardımla patladığı zaman içindeki cerahat boşalır, ancak kistik yapı ve kıl yumağı içeride kaldığı için olay tekrar tekrar kendini gösterir. Tekrarlayan olaylarda ameliyat yapılarak bu kistik yapı ortadan kaldırılır ancak bu bölgede bulunabilen başka kıl köklerinin aynı olaya tekrar yol açması mümkündür.

Kuyruk sokumu ağrısı nerelere vurur?

Kuyruk Sokumu Ağrısı Belirtileri – Kuyruk Sokumu Kuyruk sokumu bölgesinde huzursuzluğa neden olacak derecede ağrı gözlenir. Nadiren ağrı çok şiddetlidir. Hastalar tam yerini tarif edemeyebilir. Ağrılara her yaşta ve her zaman rastlanabilmektedir. Ağrıya kadınlarda erkeklere oranla 5 kat daha fazla rastlamak mümkündür.

Kuyruk sokumu etrafında derin ağrı Kuyruk sokumunun kenar kısımlarına parmak ucu ile dokununca hassasiyet Bacakta keskin ağrı Dışkılama öncesinde ve sonrasında ağrı Oturma sırasında rahatsızlık duyma Cinsel birleşme sırasında ağrı Kadınlarda adet döneminde kuyruk sokumunda ağrı görülebilmektedir.

Kuyruk sokumu için hangi doktora gitmeliyim?

Omurganın en alt kısmında üçgen şekilde yer alan kemiktir. Farklı nedenlerden dolayı bu kemikte ağrılar yaşanabilir, hasar görebilir. Bu bölgede oluşan hasar ve ağrı bacak ve bel bölgelerindeki sinirleri etkileyebilir. Kuyruk sokumu ağrısı nedir ve hangi bölüme gitmek gerekir ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Aniden oluşan sert düşmelerde kuyruk sokumu hasar görebilmektedir. Uzun süreler boyunca hareketsiz oturmak da bu gölgede ağrılara yol açabilmektedir. Doğum sırasında oluşabilen eklem hasarları nedeniyle de bu bölgede ağrı ve batmalar oluşabilmektedir. Otururken, tuvalet ihtiyacını giderirken batma ve ağrı yaşanabilmektedir.

Kadınlarda erkeklere görülen ağrıya oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Kemiklerle ilgili olarak yaşanan bir arı olması nedeniyle tedavi için hangi bölüme gidileceği merak konusu olmaktadır. Kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların ortopedi bölümüne gitmeleri gerekmektedir.

Doktorunuz tarafından gereken inceleme ve tetkikler sonrasında uygun tedavi yöntemi sağlanacaktır. Kuyruk sokumu ile ilgili ağrı ve batmalar yaşanması durumunda ortopedi bölümüne başvurulmalıdır. Kuyruk Sokumu İçin Hangi Doktora Gidilir? Tamamen kemik ve çevresinde oluşabilecek bir hasar nedeniyle ağrı ve batmalar yaşanmaktadır.

Farklı nedenle kemik ve bölgesinde hasar oluşabilmektedir. Kalça kemiğinin geniş olması nedeniyle kadınlarda daha yüksek oranlarda görülür. Yine bu ağrılara ve batmalara doğumda yaşanan zorlanmaların da sebep olabileceği bilinmektedir. Eğer ağrılar devam ediyorsa mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.

Bu bölgede oluşan ağrılar bel ve bacak bölgesine kadar yayılabilmektedir. Özellikle bu bölgede dokunulduğunda hassasiyet oluşur. Dışkılama öncesinde, cinsel birleşme sırasında ve otururken ağrılar yaşanabilmektedir. Bu durumun bir süre devam etmesi halinde bir doktora başvurmak en doğru seçimdir. Ani ve sert düşmelerden sonra oluşan kuyruk sokumu ağrılarında acilen doktora başvurmak doğru olacaktır.

Kuyruk sokumunda oluşan ağrılar için ortopedi doktorundan yardım alınmalıdır. Gereken inceleme ve muayenelerden sonra tedavi uygulanmaktadır. Kuyruk sokumunda yaşanan ağrı, batma ve hassasiyet şiddetli olmasa dahi yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkilemektedir.

Kuyruk sokumunda tümör belirtileri nelerdir?

Belirtiler – Bazen sadece bel veya bacak ağrısı, bazen kuyruk sokumunda ağrı olabilir. Bazen bacaklarda uyuşmalar ya da güç kaybı görülebilir. İşeme bozukluları ve sindirim sistemi ve dışkılama problemleri görülebilir. Kabızlık ve dolgunluk hissi bazen ilk görülen belirtilerdendir.

Kuyruk sokumu iltihabı nasıl patlatılır?

Kıl Dönmesi Apsesi Nasıl Boşaltılır? – Sadece 5 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşen apse boşaltma işlemi genelde o bölgede küçük bir kesi ile yapılmaktadır. Cilt altında biriken irin boşaltılarak sıvı ile içi temizlenmektedir. Idea Kıl Dönmesi Tedavi merkezi ve devlet hastanelerinin genel cerrahi bölümlerinde bu işlem yapılır.

  • Apse boşaltmasına müteakip hekimler antibiyotik tedavisi önerebilir.
  • Bu işlem mikrop kapmasını önlemek içindir.1-2 Ay Sonra Kıl Dönmesi Tedavi Edilir! Apseye neden olan kıl dönmesi tedavi edilmediği sürece apse problemi devam edecektir.
  • Apsesi boşaltılan kıl dönmesi tedavisi hemen yapılamayarak öncelikle apseli dokunun onarılması beklenir.

Önce apse boşaltılıp, tedavisi ise 1-2 ay sonra yapılmaktadır. Apse boşaltma kıl dönmesi tedavisi olmadığını bilmelisiniz.

Kuyruk sokumu muayenesi nasıl yapılır?

Rektumdan elle yapılan muayenede kuyruk kemiğinin hareketliliği, kalçanın konumu ve iç organlarda bir etkilenme olup olmadığı kontrol edilir. Elle yapılan muayene sırasında rektum ve kuyruk sokumunda ağrı hissi oluyorsa koksigodini ihtimali üzerinde durulur.

You might be interested:  Topuk Ağrısına Hangi Krem Iyi Gelir?

Kuyruk sokumu kemiği nasıl düzeltilir?

Kuyruk sokumu kemiği omurganın alt tarafında bulunan bir kemiktir. Leğen kemiği ile sırt kemiğini birbirine bağlar ve bu kemiklerin senkronize olarak hareket etmesini sağlar. Kuyruk sokumu kemiği ince bir kemik olması sebebi ile çok çabuk hasar görerek kayma gibi durumlar meydana gelebilmektedir.

Ayma durumu kadınlarda erkeklerden daha fazla olmaktadır. Kuyruk Sokumu Kayması Nedir, Neden Olur? Özellikle çok ağır yüklerin kaldırılması halinde, doğum esnasında ya da bir kaza sonucu kuyruk sokumu bölgesinin darbe alması ile kuyruk sokumunda kayma meydana gelebilmektedir. Kişilerin çok fazla kilo alıp vermesi, yaş ilerlemesi, iskelet sistemindeki genetik bozukluklar ve kuyruk sokumu kemiğinin iltihaplanması durumunda da bu kemikte kayma olduğu görülmektedir.

Kuyruk sokumu kemiğinin kayması durumunda; Kişi oturmakta sıkıntı yaşar. Kayma sebebi ile yürümede sıkıntı yaşanabilir. Bel ya da sırt bölgesinde şiddetli ağrılar meydana gelebilir. Vücut hareketlerinde sınırlamalar yaşanabilmektedir. Kuyruk Sokumundaki Kayma Nasıl Tedavi Edilir? Kuyruk sokumu kaymasının tedavi edilebilmesi için öncelikle hastalığın tanısının konması gerekmektedir.

Bu hastalığın tedavisi fiziki muayene ve görüntüleme teknikleri ile sağlanmaktadır. Uzman doktorların kuyruk sokumuna elle muayene etmesi ile hastalık anlaşılabilir. Bunun yanında bölgede gözle görünür bir problem olmasa da kuyruk sokumuna baskı yapıldığında kişiler ağrı hissediyorsa bu durumda koksigodini rahatsızlığından şüphelenilmektedir.

Kuyruk sokumu kaymasının tedavisinde hastalara ağrının şiddetine göre bir tedavi yöntemi uygulanır. Tedavi yöntemleri olarak, fizik tedavi, anestezi altında manipülasyon, cerrahi müdahale, lokal enjeksiyon gibi yöntemler uygulanabilmektedir. En sık başvurulan tedavi yöntemi ise fizik tedavidir.

Kuyruk sokumunda fıtık olur mu?

Kuyruk sokumu (koksiks), omurganın alt kısmında bulunan son parçasıdır.

Kuyruk sokumu batması nasıl olur?

Kuyruk sokumu ağrıları hemen geçmeyebilen ağrı türleri olup uzmanlar tarafından bu ağrı ve batmaların uzun süreli olabileceği ve yaklaşık olarak 1-2 yıl aralıklarla sürebileceği açıklanmaktadır. Kuyruk sokumu ağrıları ile batmaları çoğunlukla kırık olduğunu akla getirebiliyor.

  • Bununla birlikte kırık olmasından ziyade daha çok çıkıklar sonucu kuyruk sokumu ağrılarının ve batmalarının oluşabildiği gözlemlenmektedir.
  • Uyruk Sokumu Batması Nedir? Bel kemiği bitim noktasındaki kuyruk sokumu; 2-5 kemiğin birbirine eklemlenmesiyle oluşan ve üçgen yapıya haiz bir kemik yapısıdır.
  • Uyruk sokumunun temel işlevi; doku, kas ve tendonlar arasındaki bağlantıyı sağlamaktır.

Ayrıca oturur pozisyonda dururken omurgayı desteklemektedir. Kuyruk sokumu batması, kuyruk sokumu bölgesinde görülen düşme, ağrı çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkan rahatsız edici düzeyde batmalardır. Kuyruk Sokumu Batması Neden Olur? Kuyruk sokumu batmasının sürekli oturarak çalışma durumunda olanlarda sıklıkla görüldüğü biliniyor.

  1. Uyruk sokumu ağrısı da zamanla rahatsız edici düzeye ulaşarak ağrılı batmalara yol açmaktadır.
  2. Doğum sonrasında genellikle görüldüğü bilinen kuyruk sokumu batması ise herhangi bir sebep olmaksızın oluşabiliyor.
  3. Uzmanlar sürekli oturarak çalışanların sık aralıklar ile kalkarak hareket etmelerini tavsiye ediyorlar.

Aksi durumda sürekli oturma halinden ötürü kuyruk sokumuna yapılan baskı bir süre sonra batma ve dayanılmaz ağrılara sebep olmaktadır. Sıklıkla seyahat edenlerde de yaygın olarak görülebilen kuyruk sokumu batması hareketsizlikle oldukça çekilmez bir hal alabilmekte ve bu noktada doğru bir şekilde tedavi edilmesi önem kazanmaktadır.

  1. Uyruk Sokumu Batması Nasıl Tedavi Edilir? Kuyruk sokumu tedavisinde uygulanan tedavilerden biri enjeksiyon tedavisidir.
  2. Şiddetli kuyruk sokumu batması yaşayanlara uzmanların önerisi enjeksiyon tedavisidir.
  3. Bu tedavi yöntemi hastadan hastaya değişiklik göstermektedir.
  4. Her hastaya da uygulanmayabilir.
  5. Doktorun tedavi planı önem kazanmaktadır.

Kuyruk sokumu batma tedavisinde tanı ve tespit mühimdir. Ağrının ve batmanın kaynağı tespit edilmekte ve o bölgeye gereken uygulama yapılmaktadır. Cerrahi tedavi her zaman gerekli olmamaktadır. Kuyruk sokumu batmalarında ilk tedavi yöntemi olarak pek uygulanmaz.

Kuyruk sokumu kayması nasıl anlaşılır?

Kuyruk sokumunda meydana gelen ağrılar kişilerin hayatlarını oldukça olumsuz etkiler. Omurganın alt tarafında bulunan bir kemik olan kuyruk sokumu, sırt ve leğen kemiğini birbirine bağlayarak, kemiklerin senkronize bir şekilde hareket etmesinde görevlidir. İnce bir kemik olan kuyruk sokumu kemiği kolaylıkla hasar görebildiği için kişileri aldıkları darbelerde daha dikkatli olması gerekmektedir. – Kuyruk Sokumu Ağrısına Hangi Krem Iyi Gelir Kuyruk sokumu kayması belirtileri Sırt ve leğen kemiğinin birbirine bağlanarak senkronize bir şekilde hareket etmesini sağlayan kuyruk sokumu kemiğinin sağlıklı olması, günlük hayat içerisindeki hareketler için çok önemli bir yere sahiptir. İşte, kuyruk sokumu ve kayması hakkında bilinmesi gerekenler.

  1. Uyruk Sokumu Kayması Nedir? Kuyruk sokumu kayması, omurganın alt tarafında yer alan ve farklı nedenler ile yerinden oynaması ile meydana gelen bir durumdur.
  2. Leğen ve sırt kemiği arasındaki senkronizasyonun bozulmasına yol açan kuyruk sokumu kayması, kişilerin hareketlerini kısıtlar.
  3. Uyruk Sokumu Kayması Neden Olur? Kuyruk sokumu kaymasının meydana gelmesinin farklı sebepleri bulunur.
You might be interested:  Estriol Vajinal Krem Ne Işe Yarar?

Kişiler dikkatsiz bir şekilde ağır bir yük kaldırırsa burada kuyruk sokumu kayması meydana gelebilir. Bunun yanı sıra kaza ya da doğum sırasında meydana gelen komplikasyonlar ve genetik bozukluklar da kuyruk sokumu kaymasına yol açabilir. Bu tür sağlık sorunlarının aksine kişilerin kilo alıp verme dönemlerindeki düzensizlik, yaşın ilerlemesi ve kuyruk sokumunda oluşan iltihaplanmalar da kuyruk sokumu kaymasına sebebiyet verebilir.

Kuyruk Sokumu Kayması Nasıl Geçer? Kuyruk sokumu kaymasının meydana gelmesi ile birlikte uzman hekimler tarafından tedavi uygulanması gerekmektedir. Kişiler yanlış bir hareket ile kaymanın meydana getirdiği olumsuz etkileri daha büyük boyutlara taşıyabilir. Burada kuyruk sokumu kaymasının geçmesi için fizik tedavi ilk başvurulan yöntemdir.

Bunun yanı sıra lokla enjeksiyonlar ve cerrahi müdahaleler de kuyruk sokumu kaymasının seviyesine göre değişkenlik gösterebilir. Kuyruk sokumu kayması ile birlikte ağır ve sancılı bir dönem de olacağı için ağrı kesici ilaçlar ve iğneler de uygulanabilir.

  • Uyruk Sokumu Kayması Evde Tedavi Yolları Kuyruk sokumu kayması medyana geldiğinde doktor müdahalesinin ardından evde ağrıyı ve acıyı azaltmanın yanı sıra tedavi sürecinin hızlanması için bazı yöntemler uygulanabilir.
  • Bunlardan biri masajdır.
  • Doğru masaj teknikleri ile kuyruk sokumu ağrısı azaltılabilir.

Bunun yanı sıra buz kompresi ve sıcak su torbası uygulaması da kaymadan dolayı meydana gelen ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Kuyruk Sokumu Kayması Belirtileri Kuyruk sokumu kayması nasıl anlaşılır? Sorusu kişiler tarafından en çok merak edilen konuların başında gelir.

    Kuyruk sokumu ağrısı meydana gelen bölgede şiddetli bir ağrı ve acı hissedilir.

    Kuyruk sokumu için hangi doktora gitmeliyim?

    Omurganın en alt kısmında üçgen şekilde yer alan kemiktir. Farklı nedenlerden dolayı bu kemikte ağrılar yaşanabilir, hasar görebilir. Bu bölgede oluşan hasar ve ağrı bacak ve bel bölgelerindeki sinirleri etkileyebilir. Kuyruk sokumu ağrısı nedir ve hangi bölüme gitmek gerekir ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

    – Aniden oluşan sert düşmelerde kuyruk sokumu hasar görebilmektedir. Uzun süreler boyunca hareketsiz oturmak da bu gölgede ağrılara yol açabilmektedir. Doğum sırasında oluşabilen eklem hasarları nedeniyle de bu bölgede ağrı ve batmalar oluşabilmektedir. Otururken, tuvalet ihtiyacını giderirken batma ve ağrı yaşanabilmektedir.

    Kuyruk sokumu ağrıları nasıl tedavi edilir?

    Kadınlarda erkeklere görülen ağrıya oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Kemiklerle ilgili olarak yaşanan bir arı olması nedeniyle tedavi için hangi bölüme gidileceği merak konusu olmaktadır. Kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların ortopedi bölümüne gitmeleri gerekmektedir.

    Doktorunuz tarafından gereken inceleme ve tetkikler sonrasında uygun tedavi yöntemi sağlanacaktır. Kuyruk sokumu ile ilgili ağrı ve batmalar yaşanması durumunda ortopedi bölümüne başvurulmalıdır. Kuyruk Sokumu İçin Hangi Doktora Gidilir? Tamamen kemik ve çevresinde oluşabilecek bir hasar nedeniyle ağrı ve batmalar yaşanmaktadır.

    Farklı nedenle kemik ve bölgesinde hasar oluşabilmektedir. Kalça kemiğinin geniş olması nedeniyle kadınlarda daha yüksek oranlarda görülür. Yine bu ağrılara ve batmalara doğumda yaşanan zorlanmaların da sebep olabileceği bilinmektedir. Eğer ağrılar devam ediyorsa mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.

    Bu bölgede oluşan ağrılar bel ve bacak bölgesine kadar yayılabilmektedir. Özellikle bu bölgede dokunulduğunda hassasiyet oluşur. Dışkılama öncesinde, cinsel birleşme sırasında ve otururken ağrılar yaşanabilmektedir. Bu durumun bir süre devam etmesi halinde bir doktora başvurmak en doğru seçimdir. Ani ve sert düşmelerden sonra oluşan kuyruk sokumu ağrılarında acilen doktora başvurmak doğru olacaktır.

    Kuyruk sokumunda oluşan ağrılar için ortopedi doktorundan yardım alınmalıdır. Gereken inceleme ve muayenelerden sonra tedavi uygulanmaktadır. Kuyruk sokumunda yaşanan ağrı, batma ve hassasiyet şiddetli olmasa dahi yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkilemektedir.

    Kuyruk sokumu nasıl tedavi edilir?

    Kuyruk Sokumu Ağrısının Tedavisi Nasıl Yapılır? Kuyruk sokumu ağrısının tedavisi ağrıların nedeni, şiddeti ve hastaların genel sağlık durumlarına göre planlanır. Fizik tedavi, lokal enjeksiyonlar, anestezi altında manipülasyon, cerrahi girişimler temel tedavi yöntemleri arasında bulunur.

    Kuyruk sokumunda tümör belirtileri nelerdir?

    Belirtiler – Bazen sadece bel veya bacak ağrısı, bazen kuyruk sokumunda ağrı olabilir. Bazen bacaklarda uyuşmalar ya da güç kaybı görülebilir. İşeme bozukluları ve sindirim sistemi ve dışkılama problemleri görülebilir. Kabızlık ve dolgunluk hissi bazen ilk görülen belirtilerdendir.