Yara Olmuş Sivilce Izi Nasıl Geçer?
Dermatologlar yara ve sivilce izleri için İğneli Lazer, Kimyasal Peeling, Radyofrekans ve IPL lazer gibi uygulamaları önerebilir. Ev yapımı kolay ve pratik maskelerle yara ve sivilcelerden kurtulabilir, pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.
Contents
Sivilce yara izleri geçer mi?
Sivilce İzleri Nasıl Geçer? – Kişilerin ciltlerinde meydana gelebilen bu lekelerde en çok sorulan soru ise oluşan bu sivilce izleri geçer mi? sorusudur. Sivilce lekelerinin bazıları zamanla kendiliğinden geçerken bazıları da kalıcı olabilir. Genellikle de kırmızı renkte meydana gelen ve yara izlenimi veren sivilce lekeleri de zaman içinde iyileşerek kaybolabilir.
Yüzdeki yara izleri nasıl geçer?
03.04.2021 13:11 Son Güncelleme: 03.04.2021 13:13 Yara izlerini geçirmek için kullanılan birçok tedavi seçeneği vardır. Bu tedavi seçenekleri ile birlikte yaralar kısa süre içerisinde geçmektedir. Özellikle yara izlerine sahip olan kişiler doğal tedavi seçeneklerine başvurmaktadırlar.
- Yüz yaraları deri hastalıklarına neden olabilmektedir.
- Bundan dolayı tedavi edilmesi çok önemlidir.
- Yara İzi Nasıl Geçer? 1) Limon Limon cilt yaraları için birebir olarak tercih edilmektedir.
- Limon yüzdeki tüm yara faktörlerini ortadan kaldırıcı özelliktedir.
- Yaraların üzerine doğrudan etki eder ve iyileşme sürecini hızlandırır.
Limon yoğun miktarda c vitamini içerir. C vitamini ile cildi besler ve ciltte yara izlerinin olmasını da engellemektedir. Limon aynı zamanda cildin gerekli mineral ihtiyacını da karşılar. Cilt bakımı açısından da limon önemlidir. Limon ile yara izlerini tedavi etmek için düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir.2) Bal Cilt yaralarını geçirmek için kullanılan bir diğer besin de baldır.
- Bal cilt yaralarını tedavi etmek için son derecede önemlidir.
- Bal aynı zamanda cildi önemli ölçüde temizler ve onarır.
- Ciltteki yararlı hücrelerin çoğalmasını sağlamaktadır.
- Bal cilt yara izlerini de geçirmektedir.
- Bundan dolayı cilt yaraları için mutlaka bal tercih edilmelidir.
- Bal ile birlikte kabartma tozu ile cilt yaralarınızı tedavi edici bir maske oluşturabilirsiniz.
Bu şekilde bal maskesi ile birlikte yara izleri önemli ölçüde geçer.3) Buz Buz kürü de yine yaraların geçmesi açısından son derecede önemlidir. Buzu cildin üzerinde gezdirerek yaraların çabucak iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Buz yara tedavisinde kullanılmaktadır.
- Yaranın içerisinde yer alan iltihaplı hücrelerin de yok olmasını sağlar.
- Bundan dolayı buz iyi bir alternatif yöntem olarak bilinmektedir.
- Buz kürünü günde 2 defaya mahsus olmak üzere yapabilirsiniz.
- Bu şekilde yüzde ya da cildin herhangi bir noktasında yer alan yara izlerinden kurtulabilirsiniz.4) Soğan Kürü Soğan kürü ile de yüzdeki ve ciltteki yaralarınızın hızlı bir şekilde geçirebileceğinizi biliyor muydunuz? Yüz ve cilt yaraları için kullanılan bir diğer kür ise soğan kürüdür.
Soğan kürü soğanın özü içinden oyulduktan sonra ovalama şekli ile cilde uygulanır. Bu şekilde soğan kürü doğrudan yara izlerine etki eder. Ayda bir kez soğan kürünü cilt yaralarına uygulanması durumunda yara izleri önemli ölçüde geçmektedir. Soğan kürünü cildiye doktorları tarafından da önerilen bir kür olduğu bilinen bir gerçektir. Yüzdeki Yara İzleri En Kolay Nasıl Geçirilir? 1) Salatalık Maskesi Salatalık maskesi yüz yaraları için oldukça iyidir. Salatalık maskesi ile birlikte yüzdeki bütün yaraları ve sivilceleri geçirebilirsiniz. Bunun için salataları yatay şekilde kesmeniz gerekiyor. Yatay şekilde kestikten sonra yara olan bölgelere salatalığı koyabilirsiniz.
Neden sivilce izi kalır?
Sivilce (Akne) İzi Çeşitleri Nelerdir? – Sivilce (akne) izlerinin oluşma ihtimali ve sivilce (akne) izinin türü, kişiden kişiye ve dolayısı ile ciltten cilde değişir. Sivilce (akne) izleri temelde iki çeşittir: Hipertrofik ve atrofik izler, Cilt, sivilcenin (aknenin) deride oluşturduğu hasarı iyileştirirken bu süreçte bazen çok fazla kolajen üretir.
Bu da cildin yüzeyinde sert, kabarık, yığın benzeri bir dokuya, yani izlere sebep olur. Genellikle kırmızı/pembe renkte, yumuşak veya sert şişlikler şeklinde oluşan bu izler, hipertrofik skar veya keloid olarak adlandırılır (4), Bazı durumlarda ise sivilcenin (aknenin) iyileşme sürecinde, ciltte doku kaybı oluşur.
Doku kaybı ise cilt üzerinde atrofik izler olarak adlandırılan izlere sebep olur. Atrofik sivilce (akne) izlerinin, sık görülen 3 çeşidi vardır. Küçük fakat derin çukurluk şeklinde izlere “Icepick”; kenarları dik, genellikle yuvarlak çöküntülere “Boxcar” adı verilir.
Patlamış sivilce kızarıklığı nasıl geçer?
Sivilce kızarıklıkları için krem – Sivilcenizi sıkmanız durumunda hasar gören cilt bariyerinizi, formülünde panthenol, centella ya da seramid gibi içeriklere sahip olan kremlerle onarabilirsiniz. Ancak bu kremleri mutlaka sivilceniz söndükten sonra kullanın.
Sivilceleri patlatmak doğru mu?
Sivilce Patlatmak Zararlı mıdır? Sivilceler içerisinde iltihap bulunduran, doku yapılarıdır. Her iltihap türü sivilce içerisinde bulunabilir. Sivilce patlatmak, iltihabın kana karışmasına yol açabilir. Özellikle tamamen patlamaya hazır olmayan bir sivilceyi sıkmak, deri altına daha fazla iltihap yayılmasına yol açabilir.
Deri altına iltihap yayılması, sivilcenin geçmesini büyük bir oranda etkilemektedir. Ayrıca deri altına yayılan iltihap dokusu, bütün vücuda yayılabilir. Bununla beraber sivilce patlatmanın zararları şu şekildedir; Deri altı içerisinde bulunan sivilcelerin, içerisinde yer alan iltihaplar kana daha hızlı karışabilmektedir.
Deri altında bulunan sivilceler, normal sivilcelere göre daha fazla can acıtmaktadır. Sivilcenin bilinçsiz bir şekilde patlatılması, vücudun o bölgesindeki sinirlerine hasar verebilmektedir. Olgunlaşmamış bir sivilceyi patlatmak, deri üzerinde kalıcı yara ve hasar bırakabilir.
- Özellikle bu tarz izlerin kalması, oldukça olasıdır genel olarak estetik müdahaleler ile bu izler geçmektedir.
- Sivilce patlaması, bölgeyi kronik bir hale getirebilir ve bununla beraber kişilerin kronik sivilce problemi olması durumunda ilaç kullanması gerekmektedir.
- En Sağlıklı Sivilce Patlatma Yöntemleri Nelerdir? Kronik olarak kişilerin sürekli sivilce sahibi olması, kişilerin hayatını olumsuz olarak etkileyebilir.
Kronik olarak irinli, iltihaplı veya ağrılı sivilceler için kişilerin mutlaka uzman bir hekimle görüşmesi gerekmektedir. Ancak kişiler ev içerisinde de doğal kürler ile beraber bu sivilce sorununu çözebilirler. Evde uygulanabilecek sivilce kürleri ise şu şekildedir; Elma sirkesi kullanımı, sivilceleri büyük bir oranda yok etmektedir bunun için kişiler temiz bir pamuk ile sivilce olan alana elma sirkesi sürebilirler, elma sirkesi genel olarak iltihap kurutucu olarak kullanılmaktadır.
- Elma sirkesi, sivilcelerin tekrar çıkmasını engellemektedir.
- Diş macunu ise hızlı bir şekilde sivilceden kurtulmak isteyen kişilerin tercih edebileceği yöntemler arasındadır.
- Diş macunu tekniğini uygulayacak olan kişilerin, sivilce olan bölgeye diş macunu sürmesi gerekmektedir, diş macunu uygulandıktan birkaç saat sonra sivilceyi tamamen yok etmektedir.
Aloe Vera hem sivilce için hemde deri için sıklıkla tercih edilen doğal ürünler arasındadır, kişiler Aloe Vera kullanarak hem derilerini yenileyebilirler ve sivilcelerini yok edebilirler. Defne yaprağı, sivilce kurutmak açısından son derece faydalıdır bununla beraber kişiler on dakika defne yaprağı kaynatarak ve bu yaprağı ezerek temiz bir pamuk ile kolayca suratlarını temizleyebilirler.
Sivilce sıkmak iz bırakır mı?
Sivilceleri (akneleri) sıkmak sivilceyi (akneyi) kötüleştirip iz bırakabilir. – Hiç sivilcenizi (aknenizi) patlatmanızın üstünden sadece birkaç saat geçmişken tekrar çıktığını ya da hemen yanında bir ikincisinin çıktığını gördünüz mü? Bu mümkündür çünkü sivilceleri (akneleri) sıkmak onları daha da kötüleştirebilir.
Hasar sadece yüzeyin altında değil, aynı zamanda ciltte görebileceğiniz şekilde de meydana gelir. Sivilce (akne) patlatmak kalıcı ve derin bir iz bırakabilir. Eğer sivilce (akne) sıkma işlemini, papül (beyaz başsız bir sivilce) tip bir sivilcede (aknede) yapıyorsanız, ondan kurtulmak yerine cildinizin çok daha fazla kızardığını ve şiştiğini görebilirsiniz.
Sivilce (akne) patlatmak, normal bir sivilceyi (akneyi) bile daha şiddetli bir sivilce (akne) çeşidi olan nodül (sert, kırmızı, ağrılı ve cildin derinliklerinde olan) ya da sivilce (akne)kistine dönüştürebilir. En ciddi sivilce (akne) türü sivilce (akne) kistleridir ve bunlar büyük ağrılı iltihaplı lezyonlardır.
Istler, dermisteki enfeksiyonun etrafında bir zar oluştuğunda, yumuşak, sıvı dolu bir yumru oluşturup gelişirler. Sivilce (akne) kistlerini geçirmek için mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. Sivilce (akne) patlatmak, şişmiş bir gözenek veya kabuk tutmuş bir durumdan çok daha ciddi ve uzun vadeli etkilere neden olabilir.
Ayrıca, sivilce (akne) izi oluşma olasılığını artırmanın en kesin yoludur. Her cilt zedelenmesinde, cilt iyileşirken doku kaybetme olasılığı yaşar. İşte çukurlaşmış sivilce (akne) izleri bu şekilde oluşmuş olur. Cilde ne kadar zarar verirseniz doku kaybetme olasılığı da o derece artar.