Yüzdeki Akne Ve Sivilceler Nasıl Geçer?
Ergenlik çağından itibaren ortaya çıkan sivilceler vücudun verdiği tepkiler olarak değerlendirilebilir. Çeşitlerine göre farklılık gösteren sivilcelere uygulanan yanlış tedaviler yara ve iz oluşumuna neden olabilir. Sivilcelerin nedenleri arasında genetik yatkınlık, düzensiz beslenme faktörleri yer alır.
- İnsanların fiziki ve psikolojisini olumsuz yönde etkileyen sivilceler hafif semptomlar gösteriyorsa evde doğal yollarla yapılan bazı maskeler geçirmeye yardımcı olabilir.
- Sivilce problemleri kronik hal alan kişilerin doktor kontrolünde tedavi olması çok daha iyi sonuçlar verecektir.
- Sivilce nasıl geçer, ne iyi gelir? diyorsanız “Yüzdeki sivilce izlerine evde bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
– Dünya genelinde en yaygın cilt problemi olarak yer alan sivilceler ergenlik döneminden itibaren başlar. Çeşit nedenlerden dolayı cilt yüzeyin beliren sivilceler tedavi edilmediği sürece yara ve leke halini alır. Hafif semptomlar gösteren sivilceler için evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel çözümlerle geçirmek ise mümkün.
Sivilce neden olur? Sivilce kir, ölü cilt ve çeşitli sebeplerle tıkanan gözeneklerde oluşabilir. Tıkanmış gözenekler siyah noktalara veya inflamasyona da sebep olur. Sivilce, aşırı aktif yağ bezleri, hormonal dengesizlik veya dalgalanma, stres, kötü bir diyet, ilaçtan kaynaklanan yan etkiler ve hijyen eksikliğinden kaynaklı olabilir.
Contents
Sivilce Nasıl Geçer ? | Sivilce İzleri ve Lekelerinden 1 Günde Kurtulun !! | Bitkisel Kesin Çözüm
Sivilce nasıl geçer? Evde akneden kurtulmanın birçok yolu var olsa da, sivilceleri yönlendiren tek madde limondur. Limonda bulunan bileşenler ve özellikler bu sinir bozucu ve utanç verici sivilcelerden etkili bir şekilde kurtarır. Limonlar akneye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan doğal bir antibakteriyeldir.
Limonlarda bulunan sitrik asit, cilt üzerinde biriken aşırı yağdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ölü deriyi döker ve temizler. Limonlar C vitamini açısından zengin olup, ciltte kolajen üretimini arttırır ve yeni cilt hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur. Askorbik asit gözenekleri küçültmeye yardımcı olan sıkılaştırıcı bir özelliktir.
Limon zengin antioksidanlar ile cilt hasarını önlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda, sivilce izlerinin yanı sıra koyu renk lekelerin azaltılmasına yardımcı olmak için doğal bir görev yapar. Limon ile doğru malzemelerle kullanarak güzel saçlar ve lekesiz bir cilt elde edebilirsiniz.
- Limon suyu güçlü bir bileşen olduğundan cildinizin hassasiyetini kontrol etmeniz gerekir.
- Bunu yapmak için, bileklerinize 2 veya 3 damla limon suyu damlatın ve 15 dakika bekletin.
- Izarıklığa veya kaşıntıya neden olmazsa, çözümlerle başlayabilirsiniz.
- Cildinize uymuyorsa, sivilceden kurtulmak için başka çözüm yollarına bakın.
Limon suyu ve tarçın Tarçın ve limon, sivilce tedavisinde kullanılabilecek güçlü antibakteriyel maddelerdir.
Yüzdeki akne sivilce nasıl geçer?
Sivilce tedavisi nasıl yapılır? – Akne tedavisinde Retinoid denilen ilaçların krem ve ağızdan formları kullanılabilir. Cildin sebum dengesinin sağlanması için etkili cilt temizliği yapılmalıdır. Antibiyotiklerin de akne tedavisinde yeri vardır. Krem ve veya oral formu tercih edilebilir.
Yüzdeki sivilceler en hızlı nasıl geçer?
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün.20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Akne nasıl temizlenir?
Hafif aknelerde tedavi, genellikle cilde sürülen solüsyonlar, jeller veya antibiyotikli kremler yardımıyla yapılır. Bu ürünler yağ oluşumunu baskıladığından cildinizde kuruluk yapabilir. Bu nedenle bu tür ürünlerle birlikte su bazlı nemlendiriciler kullanabilirsiniz.
Sürekli sivilce neden çıkar?
Sivilce çıkmasına neden olan etkenler – Sivilce, kıl folikülleri olarak bilinen derideki küçük delikler tıkandığında ortaya çıkar. Yağ bezleri cilt yüzeyinin yakınında bulunan küçük bezlerdir. Bu yağ bezleri sebum adı verilen yağlı bir madde üreterek saçları ve cildi yağlandırır ve kurumalarını önler.
Aşırı sebum, ölü cilt hücreleriyle karışır ve folikülde tıkanmaya neden olur. Tıkanan folikül, cildin yüzeyine yakınsa bir siyah nokta oluşur. Deri üzerinde yaşayan normalde zararsız bakteriler bu tıkanmış folikülleri kirleterek ve enfekte ederek sivilceye neden olabilir. Sivilce oluşumuyla ilişkili olan faktörlerden birisi de ergenlik döneminde, erkeklerde ve kızlarda androjen olarak adlandırılan seks hormonlarının artmasıdır.
Androjenler yağ bezlerinin büyümesine ve kıl köklerinde daha fazla sebum üretimine neden olur. Sivilce özellikle ergenlik döneminde daha yaygındır Sivilcenin oluşumuna veya daha da kötüleşmesine neden olabilen diğer durumlar şöyledir:
Adet dönemi, gebelik veya polikistik over sendromu gibi hormonal değişikliklere neden olan durumlar. Genetik yatkınlık Bazı ilaçlar (Steroid ilaçlar, lityum, bazı epilepsi ilaçları vb.) Hava kirliliği veya yüksek nem Uzun süreli şapka, kafa bandı veya sırt çantası kullanmak Cildin yağlanmasına neden olan cilt ürünleri Restoran gibi yağ temasının yoğun olduğu yerlerde çalışmak Stres
İltihaplı sivilce neden olur? Ne iyi gelir, nasıl geçer?
Akneler evde nasıl geçer?
Çoğunlukla hormonal nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan akneler, bazen cildin iyi temizlenememesi, dış etmenler ve yanlış beslenme nedeniyle de görülebiliyor. Vücudunuzu içeriden destekleyecek gıdalara yönelmeniz ve cilt bakımınızda bazı püf noktalarına dikkat etmeniz, akne sorunu ile mücadelenizi kolaylaştırabilir.Çoğunlukla hormonal nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan akneler, bazen cildin iyi temizlenememesi, dış etmenler ve yanlış beslenme nedeniyle de görülebiliyor.
Vücudunuzu içeriden destekleyecek gıdalara yönelmeniz ve cilt bakımınızda bazı püf noktalarına dikkat etmeniz, akne sorunu ile mücadelenizi kolaylaştırabilir. Cildimize dokunan her ürün önemli. Bazı ürünlerin içeriğinde bulunan maddeler, görünüşte temizliyor olsa da içten içe akne sorunumuzu tetikliyor olabilir.
Özellikle lanolin, mineral yağı, alüminyum, retinil asetat, alkol, oksibenzon, triklosan, parapen, polietilen, BHA, BHT ve formaldehit bazlı koruyucular içeren ürünler, akne sorununun daha da kötüye gitmesine neden olabiliyor. Cildinizde kullandığınız ürünleri satın almadan önce etiket okumayı alışkanlık haline getirin ve bu içerikleri bulunduran ürünleri kullanmamaya özen gösterin.
1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı elma sirkesi
20 damla çay ağacı yağı
2 kapsül probiyotik
Bütün malzemeleri iyice karışana kadar karıştırın, serin bir yerde saklayın. Her kullanımdan önce çalkalayın. Yüzünüzü biraz ıslattıktan sonra karışımdan yaklaşık 1 çorba kaşığı kadar alın ve yavaşça masaj yaparak yüzünüze yedirin. Mümkünse biraz beklettikten sonra ılık su ile durulayın ve nazikçe kurulayın.
Dilerseniz bu karışımı iki-üç günde bir maske şeklinde de uygulayabilirsiniz. Yüzünüzü temizledikten sonra hem olası kalıntıları derinlemesine tekrar temizlemek hem de cildin doğal pH seviyesini korumasına yardımcı olmak için tonik uygulaması önemlidir. Sabahları ve akşamları birer kez bir pamuğun üzerine biraz doğal elma sirkesi dökün ve bu pamukla yüzünüzü nazikçe ıslatın.
Elma sirkesinin içeriğindeki potasyum, magnezyum, asedik asit ve çeşitli enzimler, cilt üzerindeki bakterilerin azalmasını sağlayacaktır. Haftada iki-üç defa cildinize uygulayacağınız maskeler, yüzünüzün derinlemesine nemlenmesine yardımcı olurken doğru içerikleri kullanırsanız akneler için de uygun bir tedavi uygulamanızı sağlar.