Arı Sokmasına Hangi Krem Iyi Gelir?

08.12.2022 0 Comments

Arı Sokmasına Hangi Krem Iyi Gelir
Arı Sokmasına Ne İyi Gelir? Arının soktuğu bölgedeki oluşan şişliği azaltmak için bir buz torbası yardımıyla kompres yapılabilir. Arı sokmasında; Kızarıklığı, kaşıntıyı veya şişmeyi azaltmak için hidrokortizon kremi veya kalamin losyonu uygulayın.

Arı sokmasına hangi ilaç kullanılır?

Arının soktuğu bölgedeki oluşan şişliği azaltmak için bir buz torbası yardımıyla kompres yapılabilir. Şişlik ve kaşıntıyı azaltmak için difenhidramin (Benadryl) gibi bir antihistaminik kullanılması önerilir. Ağrı için ibuprofen veya asetaminofen denemek mümkündür.

Fucidin Arı sokmasına iyi gelir mi?

Hafif yanıklar, arı sokmaları, böcek sokmaları, sivri sinek ısırıkları, sivilceler ve akneler, yara izleri, sivilce izleri, genital siğil gibi pek çok durumda doktorlar tarafından reçete edilir.

Arı sokmasına ne ıyı gelır dogal?

Arının soktuğu bölgedeki zehri almak için, soğanı ikiye bölün ve iç kısmını yaraya bastırın. Yanma hissine karşı en etkili yöntem ise yoğurttur. Yaranın üzerine bir kaşık soğuk yoğurt sürmek hem yanmayı, hem de ağrıyı azaltacaktır. Kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissine karşı etkili yöntemlerden biri de karbonattır.

Arı sokmasında kolonya iyi gelir mi?

T24 – Zaman gazetesi yazarı Rasim Küçükusta, arı sokması halinde neler yapılacağına dair bilgiler verdi. Küçükusta, arı tehdidine karşı ‘parfüm, deodorant, kolonya, ruj gibi arıları çekebilecek kokuları kullanmayın’ dedi.

Arının iğnesi içerde kalırsa ne olur?

Bal Arıları Hayatlarında 1 Defa mı İğne Sokabilirler? – Halk arasında yaygın olarak bilinen bir yarı-mit, arıların sadece 1 defa sokabileceğidir. Bal arısı haricindeki arı türlerinin hemen hepsi için bu tamamen asılsızdır. Birçok arı türü, ömürleri boyunca hedeflerini defalarca sokabilirler.

  1. İşçi bal arılarında ise durum, sokulan canlının deri kalınlığına bağlı olarak değişir.
  2. Aslında bal arılarında evrim sel süreçte “tek sefer sokabilme” ile ilgili bir adaptasyon bulunmamaktadır.
  3. Yani işçi arıların anatomi si, normalde ömürleri boyunca sayısız defalar iğnelerini sokabilecek şekilde evrimleşmiştir.

Ancak bal arılarının tek sefer soktuğuna dair kanı, insanları sokan arıların genellikle sokma sonrasında ölmesinden ileri gelmektedir. Halbuki bu, arı ile ilgili bir durum değildir; insan gibi memeli hayvan türlerinin derisiyle ilgilidir. Memeli hayvanlar ın derisine geçmeden önce, yukarıdaki paragrafta ” genellikle ” sözcüğünün anahtar sözcük olduğunu vurgulayalım.

Çünkü bir işçi bal arısı bir memeliy hayvanı (örneğin insanı) soktu diye ölmek zorundadır diye bir kâide de bulunmamaktadır. Aşağıdaki video, insanı sokan bir işçi arının normal şekilde hayatına devam ettiğini göstermektedir: Şimdi gelelim memeliler in deri kalınlığı meselesine: Genellikle memeli hayvanların (ve dolayısıyla insanların) derileri, böcekler gibi omur gasız hayvanlara göre çok daha kalındır ve çok katmanlı olabilmektedir.

Dolayısıyla arının iğnesinde bulunan mikrosiller, sokma işlemi sonrasıdna bu kalın deriye saplanıp kalır. Bal arısı, iğnesini geri çekmeye çalışsa da bunu başaramaz. Panik halinde hedeften uzaklaşmaya çalışan bal arısının hayvana yapışıp kalmış iğnesi izin vermez ve bal arısının bunu zorlaması sonucu iğne iç organ ları da çekerek dışarıya çıkarır.

  • Buna bağlı olarak arı dakikalar içerisinde ölür.
  • Yani bu durum, bal arılarının kabiliyetsizliğinden veya tek bir sefer sokabiliyor olmalarından değil, bizlerin derisinin bal arıları için fazlasıyla kalın olmasından kaynaklanır.
  • Eğer bal arısı, sizi soktuktan sonra iğnesini geride bırakmazsa (daha doğrusu iğne geride kalmazsa), hayatta kalarak birçok sefer düşmanlarını sokmaya devam edebilir.

Benzer şekilde, böyle kalın derili bir hayvanı sokmak zorunda kalmadığı müddetçe, bal arıları sayısız defa iğnelerini kullanabilirler (özellikle de diğer böcekler üzerinde). Aslında maddi destek istememizin nedeni çok basit: Çünkü Evrim Ağacı, bizim tek mesleğimiz, tek gelir kaynağımız.

  • Birçoklarının aksine bizler, sosyal medyada gördüğünüz makale ve videolarımızı hobi olarak, mesleğimizden arta kalan zamanlarda yapmıyoruz.
  • Dolayısıyla bu işi sürdürebilmek için gelir elde etmemiz gerekiyor.
  • Bunda elbette ki hiçbir sakınca yok; kimin, ne şartlar altında yayın yapmayı seçtiği büyük oranda bir tercih meselesi.

Ne var ki biz, eğer ana mesleklerimizi icra edecek olursak, Daha fazla göster Aslında maddi destek istememizin nedeni çok basit: Çünkü Evrim Ağacı, bizim tek mesleğimiz, tek gelir kaynağımız. Birçoklarının aksine bizler, sosyal medyada gördüğünüz makale ve videolarımızı hobi olarak, mesleğimizden arta kalan zamanlarda yapmıyoruz.

You might be interested:  Basur Kaşıntısına Hangi Krem Iyi Gelir?

Arı sokması kaç gün sürer?

Arı sokmalarında küçük kaşıntılar olabilir. Bunlar genellikle 24 saat içinde kaybolurlar. Bazen de 2 gün içinde ortaya çıkan kızarıklık ve kabartılar olabilir. Bunlar 2 ile 7 gün arasında kaybolur.

Sarı arı sokarsa ne olur?

Ankara’daki Tıp Fakültesi öğrencisinin ölüm nedeni olarak arı sokması düşünülünce akıllara arı alerjisi ölüme neden olabilir mi geliyor. Arı sokmaları genellikle soktuğu yerde biraz şişliğe neden olurken bazen de çok ciddi, alerjik şok olarak tanımladığımız alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

  • Arı sokmalarına bağlı ciddi alerjik reaksiyonların çocukların yaklaşık %1’inde ve yetişkinlerin %3’ünde görüldüğünü belirten İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.
  • Ahmet Akçay, açıkladı.
  • Arı sokmasında ne gibi belirtiler gelişir? Arı sokmasına bağlı genellikle arının soktuğu yerde küçük bir şişlik, kızarıklık, yanma ve kaşıntı olur.

Bu reaksiyonlar genellikle birkaç saat ile birkaç gün içinde, bazı önlemler alarak veya kendiliğinden düzelir. Bazen de arı sokmasına bağlı alerjik reaksiyon görülebilmektedir. Arı sokmasına bağlı alerji geliştiğini nasıl anlarım? Böcek sokmalarına bağlı alerjik reaksiyon gelişebilir.

  • Arı sokmasına bağlı sokma yerinde şişlik 10 cm’den büyük olduğu zaman büyük bir reaksiyon gelişmiş demektir.
  • Arı sokmasına bağlı alerji, sokma bölgesinin etrafında şişme ile başlar ve bu şişlik birkaç saat içinde olur, bir ile iki gün boyunca şişlikte artış olur ve daha sonra üç ile on gün içinde düzelme görülür.

Büyük şişlikler her 4 kişiden birinde görülebilir. Büyük şişlik olması arı alerjisin ciddi alerjik reaksiyon olduğu anlamına gelmez ve daha sonra da ciddi alerjik reaksiyon olacağı anlamına gelmez. Arı sokmasına bağlı bazen ciddi alerjik reaksiyonlar bazen ölüme neden olabilmektedir.

Arı sokmasına bağlı ciddi alerjik reaksiyon geliştiğini nasıl anlarım? Arı sokmasına bağlı ciddi alerjik reaksiyonlar iki tiptir. Birinci tip sadece ciltte görülen, ikinci tip ise nefes sıkışıklığı tansiyonda düşme şeklinde görülen alerjik belirtilerdir. Cildi etkileyen alerjik reaksiyonlarda vücudumuzda yaygın kurdeşen, şişlik, kaşıntı ve kızarıklık olur.

Çocuklarda görülen ciddi alerjik reaksiyonlar genelde bu şekilde olur. Yetişkinlerde ise bu şekilde olmaz. Yetişkinlerde arı sokmasına bağlı ciddi reaksiyon geliştiği zaman sadece ciltte belirti olmaz. Ciltte yaygın kurdeşen, şişlik olmasıyla birlikte, öksürük, hırıltı, nefes darlığı, boğaz sıkışması, karın ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve tansiyonda düşme, nabızda hızlanma belirtileri görülebilmektedir.

Alerjik şok gelişen beş kişiden birinde ciltte alerjik belirtiler görülmez. Sonuç olarak çocuklarda arı sokmasına bağlı ciddi alerjik reaksiyonlar ciltte görülürken yetişkinlerde, tansiyonda düşme, nabızda hızlanma, nefes sıkışması gibi belirtiler görülür. Arı sokmasından sonra alerji belirtileri ne zaman ortaya çıkar? Ciddi alerjik reaksiyonlar yetişkinlerde, çocuklardan daha sık görülmektedir.

Yetişkinlerin her 15’inden birinde çocukların ise her 30’undan birinde ciddi alerjik reaksiyon görülmektedir. Ciddi alerjik reaksiyonlar, arı sokmasından hemen sonra dakikalar içinde ortaya çıkmaktadır.

Arı sokmasına sirke iyi gelir mi?

Arı Sokmasına İyi Gelen Yöntemler – Arı sokmasına iyi gelen evde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemeleri aşağıda sizler için detaylandırdık. Karbonat Arı sokmasına ne iyi gelir, karbonat bu anlamda kişinin şişen bölgedeki ağrıyı ve sancısını azaltmasını sağlamaktadır.

İltihap kurutucu etkisi vardır karbonatın bu yüzden biraz su ile karıştırıp macun haline getirilen karbonatı şişen veya kızaran reaksiyon gösteren bölgeye sürmek yeterli olacaktır. Lavanta Yağı Lavanta yağı tüm arı türlerinde reaksiyon gösteren bölgenin mevcut durumunun hafiflemesini sağlamaktadır. Lavanta yağını bir pamuk yardımıyla arının soktuğu bölgeye sürmek etkili olacaktır.

Sarımsak Arı sokmasına ne iyi gelir, sarımsak arı sokmasında oldukça faydalı bir yöntemdir. Güçlü bir etkisi vardır sarımsağın bu anlamda. Sarımsağı ikiye bölüp arının soktuğu bölgeye içerisindeki sıvıyı sürmek o bölgedeki mevcut durumu hafifletecek ve rahatlatacaktır.

  1. Soğan Arı sokmasına ne iyi gelir, soğanda aynı sarımsak gibi güçlü bir etkiye sahiptir.
  2. Arının soktuğu bölgeye soğanı sürmeniz o bölgeyi rahatlatacak ve iyi gelecektir.
  3. Elma Sirkesi Elma sirkesi o bölgede meydana gelen kızarıklık ve kaşıntı hissini azaltacaktır.
  4. Bir miktar pamuk ile elma sirkesini o bölgeye uygulayabilirsiniz.

Arı sokmasına ne iyi gelir, arı sokması genellikle kişide bir alerji durumu olmadığı sürece evde yapılacak birkaç yöntemle tedavi edilebilmektedir. Fakat kişinin arıya alerjisi varsa mutlaka bir doktora gitmesinde veya bir sağlık kuruluşuna gitmesinde fayda vardır.

Bazen alerjisi olan kişilerde bir arının sokması alerjiyi tetiklememektedir fakat her ne olursa olsun önlem açısından sağlık kuruluşuna gidilmesinin bir faydasını vardır. Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022 Yayınlama Tarihi: 27 Nisan 2021 Kategori: Sayfa içeriğinde yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

You might be interested:  Fucitec Plus Krem Ne Işe Yarar?

İlgili sayfada tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğeler yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Fenistil Jel Arı sokmasına iyi gelir mi?

Çok eski yıllardan itibaren eczane raflarında satılan hem sigortalı hem de normal bir şekilde satın alabileceğiniz Fenistil Jel hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Fenistil Jelin nasıl kullanılması gerektiğinden Fenistil Jelin faydalarına kadar birçok detayı haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

  1. Etken maddesi Dimentinden maleat olan Fenistil Jel, vücuttaki doğal bir kimyasal olan histaminin etkilerine zıt yönlü etki gösteren ve alerjik belirtilerin tedavisinde kullanılır.
  2. Eczanelerden alabileceğiniz fenistil jel arı sokmaları, böcek ve sinek ısırmaları, yüzeysel hafif yanıklar, güneş yanıkları, iltihabi olmayan cilt hastalıklarına bağlı kaşıntılar ile kurdeşen gibi rahatsızların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Uygulandıktan kısa bir süre sonra etkisini gösteren bu jel günümüzde satış rekorları kırıyor. İLİŞKİLİ HABER Munderm Jel ne işe yarar? Munderm Jel nasıl kullanılır? Munderm Jel fiyatı 30 gramlık alüminyum tüplerde satışa sunulan Fenistil Jel, mutlaka uzman doktor tarafından reçete edilerek kullanılması gerekir. Y anıklar ve güneş yanıkları için etkili olan Fenistil jel isilik ve su çiçeği için kullanılmaktadır. Bu krem topikal antihistaminikler olarak adlandırılan ilaçlar sınıfından olup, hızlıca etki gösterir. FENİSTİL JEL NASIL KULLANILIR? Öncelikle uzman doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanmalısınız. Bunun dışında Gün içerisinde 2 yada 4 defa kullanılması yeterlidir. Krem 1 hafta düzenli kullanıma bağlı olarak etkisini göstermektedir. Kremi uygulamadan önce bölgenin temiz olmasına özen gösterin.

Kantaron yağı Arı sokmasına iyi gelir mi?

Böcek sokmalarında etkilidir – Kantaron yağı böcek-sinek ısırıklarında ve arı sokması nda da etkilidir. Yatıştırıcı etkisi sayesinde, hızlı bir rahatlama sağlar ve kaşıntı ya da ağrıyı azaltır.

Arı sokunca ağrı kesici içilir mi?

Arı sokmasında ilk yapılması gerekenler: Ağrıyı önlemek için soğuk kompres veya buz uygulanmalıdır. Parasetamol veya İbuprofen içeren ağrı kesiciler verilmeli, antihistaminikli losyon veya şuruplar faydalıdır.

Arı sokmasına buz iyi gelir mi?

Arı sokması sonrası oluşan şişliğe ne iyi gelir? – Arılara karşı alerjisi olmayan ve arı sokması sonrasında ciddi semptomlar gelişmemiş olan hastalarda evde alınabilecek basit önlemlerle bölgede oluşan reaksiyonlar kolaylıkla yatıştırılabilir. Öncelikle arının bırakmış olduğu iğne çıkarılmalıdır.

  • Bunu tırnakla kazıyarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • İğnenin hemen çıkarılması, iğneden salınan toksinlerin önünü keseceğinden gelişen reaksiyonların şiddetlenmesini önler.
  • Ardından sokma bölgesi su ve sabun yardımıyla iyi bir şekilde temizlenmelidir.
  • Arının sokmuş olduğu bölgeye buz uygulanması, zehrin vücut tarafından emilimini azaltma konusunda oldukça etkilidir, mümkünse soğuk kompres ve buz uygulaması da yapılabilir.

Bu uygulama aynı zamanda şişliğin azaltılmasında da etkilidir. Eğer yakında bir sağlık kuruluşu var ise her ihtimale karşılık buraya başvurulması önerilir. Arı sokmalarına karşın evde alınabilecek birçok yöntem vardır. Yıllardır uygulanan bu yöntemler bilimsel araştırmalarla kanıtlanmamış yöntemler olsa da çoğu durumda kullanılmakta ve faydası görüldüğünden halk arasında yaygın şekilde tercih edilmektedir.

Bal: Yaranın iyileşmesinin hızlandırılması, ağrı ve kaşıntının azaltılması için arı sokmasının ardından sokma bölgesine bal sürülmesi yaygın olarak uygulanan bir evde tedavi yöntemidir. Uygulanan doğal balın üzeri bir bandajla örtülerek bir saat kadar beklemesi sağlanabilir. Sirke: Arı zehrini nötralize edebilen sirke, zehrin etkisini azaltarak sokmaya bağlı gelişen komplikasyonların giderilmesinde kullanılabilir. Bunun için sokma bölgesi içi sirke dolu bir kapta 15 dakika kadar bekletilebilir veya bir pamuk sirkeye batırıldıktan sonra sokma bölgesine uygulanabilir. Karbonat: Arı zehrini nötralize eden ve ağrı, şişlik, yanma gibi komplikasyonların azaltılmasına yardımcı olan bir diğer uygulama ise karbonat ve su ile hazırlanan macundur. Su ve karbonat karıştırıldıktan sonra hazırlanan macun sokma bölgesine uygulanır ve üzeri bir bandajla örtüldükten sonra 15 dakika bekletilebilir. Diş Macunu: Arı zehrini nötralize etme üzerindeki etkileri halen tartışılsa da her evde bulunması nedeniyle kolaylıkla ulaşılabilen bir diğer evde bakım yöntemi diş macunlarının kullanımıdır. Tıpkı karbonat macununda olduğu gibi diş macunu da sokma bölgesine uygulandıktan sonra bir süre bekletilir ve ardından su ile durulanır.

Yukarıdaki doğal uygulamalara ek olarak sokma bölgesine et parçası koyup bekletme, lavanta yağı, aspirin, kalendula bitkisinden elde edilen kremler, aloe vera bitkisi, çay ağacı yağı gibi birçok uygulamadan yararlanılmaktadır. Bu uygulamaların hiçbirinin tıbbi tedavinin yerine geçmediği ve kesin olarak etkili olmadığı bilinmeli ve mümkünse belirtiler çok şiddetli olmasa da önlem amacıyla bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Arı insanı neden sokar?

Arı Sokması Nedir? – Arılar genellikle saldırgan bir yapıya sahip değillerdir fakat bazı durumlarda, insanların yaptığı bazı hareketleri tehdit olarak algıladıkları için kendilerini savunmak maksadıyla, vücutlarında bulunan iğneyi batırarak arı sokması olarak adlandırılan durumu meydana getirirler.

Arı sokmaları yaygın olarak yaşanan bir açık hava sıkıntısıdır. Tedavi yöntemi şiddetine bağlı olarak değişir. Ağrıyı hafifletmek için tedavinin evde yapılması çoğu kişi için mümkünken, herhangi bir arı sokması alerjiniz varsa veya çoklu sokulmaya maruz kalırsanız, acil tedavi gerektiren ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bu nedenle arı sokması durumunda sağlık kuruluşlarına başvurulması ve muayeneden geçilmesi tavsiye edilmektedir.

You might be interested:  Oly Plus Krem Ne Işe Yarar?

Arı sokunca ağrı kesici içilir mi?

Arı sokmasında ilk yapılması gerekenler: Ağrıyı önlemek için soğuk kompres veya buz uygulanmalıdır. Parasetamol veya İbuprofen içeren ağrı kesiciler verilmeli, antihistaminikli losyon veya şuruplar faydalıdır.

Fenistil Arı sokmasına iyi gelir mi?

Çok eski yıllardan itibaren eczane raflarında satılan hem sigortalı hem de normal bir şekilde satın alabileceğiniz Fenistil Jel hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Fenistil Jelin nasıl kullanılması gerektiğinden Fenistil Jelin faydalarına kadar birçok detayı haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

  1. Etken maddesi Dimentinden maleat olan Fenistil Jel, vücuttaki doğal bir kimyasal olan histaminin etkilerine zıt yönlü etki gösteren ve alerjik belirtilerin tedavisinde kullanılır.
  2. Eczanelerden alabileceğiniz fenistil jel arı sokmaları, böcek ve sinek ısırmaları, yüzeysel hafif yanıklar, güneş yanıkları, iltihabi olmayan cilt hastalıklarına bağlı kaşıntılar ile kurdeşen gibi rahatsızların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Uygulandıktan kısa bir süre sonra etkisini gösteren bu jel günümüzde satış rekorları kırıyor. İLİŞKİLİ HABER Munderm Jel ne işe yarar? Munderm Jel nasıl kullanılır? Munderm Jel fiyatı 30 gramlık alüminyum tüplerde satışa sunulan Fenistil Jel, mutlaka uzman doktor tarafından reçete edilerek kullanılması gerekir. Y anıklar ve güneş yanıkları için etkili olan Fenistil jel isilik ve su çiçeği için kullanılmaktadır. Bu krem topikal antihistaminikler olarak adlandırılan ilaçlar sınıfından olup, hızlıca etki gösterir. FENİSTİL JEL NASIL KULLANILIR? Öncelikle uzman doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanmalısınız. Bunun dışında Gün içerisinde 2 yada 4 defa kullanılması yeterlidir. Krem 1 hafta düzenli kullanıma bağlı olarak etkisini göstermektedir. Kremi uygulamadan önce bölgenin temiz olmasına özen gösterin.

Arı sokması şişliğe ne iyi gelir?

Arı sokması sonrası oluşan şişliğe ne iyi gelir? – Arılara karşı alerjisi olmayan ve arı sokması sonrasında ciddi semptomlar gelişmemiş olan hastalarda evde alınabilecek basit önlemlerle bölgede oluşan reaksiyonlar kolaylıkla yatıştırılabilir. Öncelikle arının bırakmış olduğu iğne çıkarılmalıdır.

  • Bunu tırnakla kazıyarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • İğnenin hemen çıkarılması, iğneden salınan toksinlerin önünü keseceğinden gelişen reaksiyonların şiddetlenmesini önler.
  • Ardından sokma bölgesi su ve sabun yardımıyla iyi bir şekilde temizlenmelidir.
  • Arının sokmuş olduğu bölgeye buz uygulanması, zehrin vücut tarafından emilimini azaltma konusunda oldukça etkilidir, mümkünse soğuk kompres ve buz uygulaması da yapılabilir.

Bu uygulama aynı zamanda şişliğin azaltılmasında da etkilidir. Eğer yakında bir sağlık kuruluşu var ise her ihtimale karşılık buraya başvurulması önerilir. Arı sokmalarına karşın evde alınabilecek birçok yöntem vardır. Yıllardır uygulanan bu yöntemler bilimsel araştırmalarla kanıtlanmamış yöntemler olsa da çoğu durumda kullanılmakta ve faydası görüldüğünden halk arasında yaygın şekilde tercih edilmektedir.

Bal: Yaranın iyileşmesinin hızlandırılması, ağrı ve kaşıntının azaltılması için arı sokmasının ardından sokma bölgesine bal sürülmesi yaygın olarak uygulanan bir evde tedavi yöntemidir. Uygulanan doğal balın üzeri bir bandajla örtülerek bir saat kadar beklemesi sağlanabilir. Sirke: Arı zehrini nötralize edebilen sirke, zehrin etkisini azaltarak sokmaya bağlı gelişen komplikasyonların giderilmesinde kullanılabilir. Bunun için sokma bölgesi içi sirke dolu bir kapta 15 dakika kadar bekletilebilir veya bir pamuk sirkeye batırıldıktan sonra sokma bölgesine uygulanabilir. Karbonat: Arı zehrini nötralize eden ve ağrı, şişlik, yanma gibi komplikasyonların azaltılmasına yardımcı olan bir diğer uygulama ise karbonat ve su ile hazırlanan macundur. Su ve karbonat karıştırıldıktan sonra hazırlanan macun sokma bölgesine uygulanır ve üzeri bir bandajla örtüldükten sonra 15 dakika bekletilebilir. Diş Macunu: Arı zehrini nötralize etme üzerindeki etkileri halen tartışılsa da her evde bulunması nedeniyle kolaylıkla ulaşılabilen bir diğer evde bakım yöntemi diş macunlarının kullanımıdır. Tıpkı karbonat macununda olduğu gibi diş macunu da sokma bölgesine uygulandıktan sonra bir süre bekletilir ve ardından su ile durulanır.

Yukarıdaki doğal uygulamalara ek olarak sokma bölgesine et parçası koyup bekletme, lavanta yağı, aspirin, kalendula bitkisinden elde edilen kremler, aloe vera bitkisi, çay ağacı yağı gibi birçok uygulamadan yararlanılmaktadır. Bu uygulamaların hiçbirinin tıbbi tedavinin yerine geçmediği ve kesin olarak etkili olmadığı bilinmeli ve mümkünse belirtiler çok şiddetli olmasa da önlem amacıyla bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Arı sokmasına ne iyi gelir amonyak?

Eğer evinizde amonyak bulunuyorsa, bir bardak içinde su ile karışım hazırlayın ve pamuk yardımı ile arının soktuğu bölgeyi temizleyin. Amonyak her türlü arının sokmasına karşı tercih edilebilir.