Bebeklerde Cilt Tahrişine Ne Iyi Gelir?
Bebeklerde Tahriş Nasıl Önlenir? – Bebeklerin cildi birçok sebebe bağlı olarak tahriş olabilir. Genel olarak cildin kuru kalması tahrişle sonuçlanır. Anneler bu durumda tahrişin önüne geçebilmek için bazı durumlara dikkat edebilir. Anneler şu durumlara dikkat ederse bebekte tahriş önlenebilir;
Bebek için seçilen bebek bezinin uygun boyutlarda olması gerekiyor. Uygun boyutlarda olmayan bezler bebek için doğru seçim olmayacaktır.Bebek bezi kirlendiğinde ya da nemlendiğinde kısa süre içinde değiştirilmelidir. Ayrıca hassas dönemlerde temiz olsa da bebek bezi 3-4 saatte bir değişmelidir.Bebeklerde duş eldiveni, sabun, sünger gibi ürünler kullanılmamalıdır.Bebekler için temizleyici ıslak mendiller sürtünmeyi arttırır. Bu yüzden de bebeklerin cildi tahriş olabilir. Islak mendil kullanımından uzak durulmalıdır.Bebeğinizin cildini kurutun. Nemli kalan bir ciltte bebeğiniz rahatsızlık duyacaktır.Bebeğinizde şampuan ve losyonu tahriş geçirmeye yönelik kullanabilirsiniz. Ancak Minidolin saç ve vücut şampuanı ve Minidolin nemlendirici vücut losyonu gibi ürünleri kullanmak için tahriş oluşmasını beklemeyin. Bebeğiniz için doğru şampuan ve losyonları düzenli olarak kullanmaya özen gösterin.
Contents
Yüzü tahriş olan bebek cildine ne iyi gelir?
Onların hassas ciltlerine uygun güneş koruyucu losyonlar kullanın. Cilt kuruluğu nedeni ile kızarıklık ve kabarma ortaya çıkabilir. Bu nedenle bebeğinizin cildini yatıştıracak onarıcı bir krem uygulayın. Sıcak hava şatlarında bebeğinizin cildini kızarık ve tahrişlerden korumak için pamuklu ve ince kıyafetler giydirin.
Bebeklerde cilt kızarıklığı neden olur?
Bebeklerde Kızarıklık ve Kabarma Neden Olur? – Yenidoğan döneminden itibaren bebeklerde çeşitli dermatolojik rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bunun sebebi bebeklerin cildinin yetişkinlere kıyasla çok daha hassas olmasıdır. Kızarıklık ve kabarma şeklinde olan semptomlar anneleri zaman zaman endişeye düşürse de çoğunlukla endişelenecek bir durum yoktur.
Cilt Kuruluğu
Bebek cildinde kızarıklık ve kabarmanın en sık görülen sebebi cilt kuruluğudur. Bebek cildinin nem tutma kapasitesi oldukça azdır. Nemsiz kalan cilt yüzeyinde kızarıklık ve kabarma görülmesi oldukça normal bir durumdur. Bu durumda bebeğinizin cildi onarıcı ve yatıştırıcı bir bakım rutinine ihtiyaç duymaktadır.
Sıcak Döküntüsü (İsilik)
Bebeklerde cilt kızarıklıkları ve kabarmanın bir başka sebebi ise genellikle isilik olarak adlandırılan sıcak döküntüsüdür. Özellikle yaz aylarında görülen sıcak döküntüsü ter bezlerinin tıkanması sonucu meydana gelir. Bu durum sıcak havalarda bebeklerin olması gerekenden daha kalın giydirilmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır.
Pişik
Tıbbi adı amonyak dermatiti olan pişik, bebeklerde çok sık görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Bebeğinizin cildinde pişiğe bağlı ortaya çıkan kızarıklıklar ve kabarmalar genellikle bebek bezinin cilde sürtünmesinden kaynaklanmaktadır. Bu durum çoğu zaman cildi tahriş ederek çeşitli döküntülere sebep olmaktadır.
Ürtiker (Kurdeşen)
Bebeklerde en sık karşılaşılan dermatolojik sorunlar arasında besin ve ilaç alerjisinin sebep olduğu Ürtiker (Kurdeşen) bulunmaktadır. Ciltte çoğunlukla kabartılı ve kırmızı lekeler olarak görülen Ürtiker, vücudun her yerinde çıkabilir. Semptomlar kısa bir süre içinde ortaya çıkar ve ardından hemen kaybolabilir.
Bepanthol Onarıcı krem bebeklerde kullanılır mı?
İdeal bir pişik önleyici krem /merhem içeriğinde olması gereken dokuz ideal özelliği karşılayan (uzman pediatrik dermatologların katıldığı uluslararası bir panelde kararlaştırıldığı şekilde) Bepanthol ® Baby Pişik Önleyici Merhem gibi bebekler için özel olarak formüle edilmiş ürünleri kullanabilirsiniz.
Sudocrem tahrişe iyi gelir mi?
Sudocrem egzama, yanık, çatlak, pişik, tahriş gibi birçok sorun için kullanılır.
Sudocrem nedir ne işe yarar?
Sudocrem cildin korunma kapasitesini destekler, cildi korur ve sakinleştirir. Çocuk bezlerinin neden olduğu kızarıklığı ve tahrişi önlemeye yardım eder. Cildinizi pürüzsüz ve yumuşak yapmaya yardımcı olur. Güneş yanıklarında ve küçük yaralanmalarda iyileşmeye yardımcı olur.
Bebeklerde yüz yarasına ne iyi gelir?
Yara izlerini tedavi etmek ve azaltmak için altın kurallar – Bir çok ebeveyn çocuğunda yara olduğu anda telaşa kapılır ve yara izi nasıl geçer, iz kalmaması için neler yapılır sorularına cevap aramaya başlar. Çocuğunuzun yara izinin görünümünü en aza indirgemek ve hatta yok olmasını sağlamak için yapabileceğiniz bazı basit adımlar vardır:
Bakteri ve mikropların cilde girmesini önlemek için yara izi oluşmadan önce yarayı temizleyin ve dezenfekte edin. Yara bebeğinizin ellerinde ise bu işlemi çok sık tekrarladığınızdan emin olun. Yarayı korumak için sevimli bir bandajla kapatabilir veya sarabilirsiniz Yara bölgesini temiz tuttuğunuzdan emin olun Yara bölgesinin üstü kapandıktan sonra deriye bebekler için kullanıma uygun onarıcı bakım kremi uygulayın. Bölgeyi yumuşatmak için kremi daire şeklinde hareketlerle, hafifçe masaj yaparak uygulayın. Yara izine sürtecek sıkı ve dar kıyafetlerden kaçının. Oluşan kabuğa zarar vermediğinden emin olmak için bebeğinizin tırnaklarını kesin Yara izini güneşten koruyun. Yara izi hala pembe veya kırmızı ise bir bandajla kapatabilirsiniz Yara izi beyazsa (eski bir yara izi olduğunu gösterir), izin üzerine bebeğinizin ve çocuğunuzun cildine uygun SFP 50+ güneş kremi uygulayın.
Bebeklerde kızarıklık nasıl geçer?
Bebeklik döneminde pek çok nedenlerle kızarma ve kabarıklık gösterebilir. Bu dönemde bebeklerin henüz yeni gelişen savunma sistemleri çökmeye karşı da oldukça duyarlıdır. Kızarık ve kabarmaların görülmesi halinde mutlaka bir çocuk hastalıkları uzmanına danışılması gerekmektedir.
Bebeklerde Kızarıklık ve Kabarma Neden Olur? Bebeklerde kızarıklıkların ve kabarmaların görülmesinin pek çok nedeni olabilir. Yenidoğan bebeklerde dermatolojik nedenlerle kızarıklık ve kabarmalar görülebilir. Bu dönemde bebeklerin ciltleri yetişkinlere oranla çok daha hassastır. Bebeklerde kızarma ve kabarmaların genel nedenleri, sinek ısırığı, pişik, cilt kuruluğu, sıcak döküntüsü, kurdeşen, sivilce, besin alerjisi, diğer alerjiler gibi durumlar olabilir.
Özellikle bebeklerde dönemsel olarak pişikler görülebilir. Özellikle ağız bölgesinde görülen kızarıklıkların ardından alerji testlerinin yapılması gerekir. Kızarık ve kabarıklıkların geçmemesi veya bu durum ile birlikte ateş, öksürük gibi semptomlar varsa mutlaka çocuk doktoruna görülmesi ve tahlillerin yaptırılması gerekir.
Bebeklerde Kızarıklık Nasıl Geçer? Bebeklerde kızarıklık geçirilmesinin pek çok yöntemi vardır. Bebeklerin cildi nemli olması gerekir. Aşırı kuruluklar kızarıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Alerjen içermeyen nemlendiriciler ile bebeklerin vücudundaki nem oranı düzenlenmelidir. Bebeklerin kıyafetleri tekrardan gözden geçirilmeli ve tahrişe neden olacak giysiler giydirilmemelidir.
Bebek kıyafetlerinin yıkanması da yetişkinlerin kıyafetlerinden ayrı yapılması gerekir. Özellikle çok kimyasal kullanılmayan deterjanlar tercih edilmelidir. Bebeklerin güneş ışığından korunmaları gerekir, özellikle bu nedenle görülen kızarıklıkların geçirilmesi için uygun güneş losyonları tercih edilmelidir.
Bebeklerin sık sık bezlerinin değiştirilmesi gerekir. Bunun haricinde bebeklerin ciltleri temiz tutulmalıdır ve sürekli ıslak bir havlu ile temizlenmelidir. Pişiklere bağlı olan kızarıklıklar nedeniyle de bebek pudrası kullanılabilir. Bebeklerin ciltleri bu dönemde son derece hassastır. Bu nedenle de aşırı kimyasal kremlerin kullanılmaması gerekir.
Doğal pudra, losyon ve nemlendiricilerin kullanılması haricinde kullanılacak ilaçlar mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır.
Bebeğin kuruyan cildine ne sürülür?
Kuru cilt bebeklerde yaygın bir durumdur. Kuru iklimlerde yaşayan veya irsi kuru cilt sorunu olan ebeveynlerin çocukları bu durumla daha sık karşılaşabilir. Egzama hakkındaki gerçekler Atopik dermatit olarak da bilinen egzama, sık sık kuru cilt ile ilişkilendirilir; aslında buna çocuklardaki en yaygın kaşıntılı cilt sorunu da denebilir.
- Genellikle çocuğunuz bebekken başlar fakat yeni yürümeye başladığı dönemde veya erken okul yıllarında da ortaya çıkabilir.
- Egzama – oldukça kaşıntılı kırmızı, kabuklu cilt bölgeleri – en çok ailede irsi egzama sorunu, astım veya saman nezlesi dahil diğer alerjik reaksiyonların bulunduğu çocuklarda ortaya çıkar.
Bebekler çoğunlukla yüzde, bacaklarda ve kollarda egzama sorunu yaşarlar. Yeni yürümeye başlayan veya daha büyük çocuklarda, sık sık diz ve dirsek içlerinde oluşur. Kaşıntı oldukça ciddi olabilir ve sık sık sorunu yaşayan çocukların uyku düzenin etkiler.
- Aşıntı da durumun sürekliliğine neden olabilir, bunun nedeni, kaşıntının daha fazla kızarık bölgenin ortaya çıkmasına ve bakteri veya virüslerle ikincil bir enfeksiyona neden olabilmesidir.
- Uru cildin tedavisi ve bebek egzaması Banyo Kuru cilt ve egzamanın en önemli (ve önleyici) tedavisi, cildi iyice nemlendirmektir.
Çocuğunuzu her gün 10 dakikadan fazla olmayacak şekilde ılık suyla yıkayın ve bunun ardından nemli cilde yoğun bir nemlendirici uygulayın. Nemlendirme İyi nemlendiricilere vazelin ve yoğun kremler gibi yağlı merhem türleri dahildir. En etkili kremler tüplerde yer alır; kremi bir şişeden boşaltabiliyorsanız, tüptekiler kadar etkili olmayacaktır.
Uzun süre banyoda kalması da bebeğinizin cildini kurutabilir. Egzamalı bebekler sık sık bir çocuk doktoru veya dermatolog tarafından reçeteyle verilebilecek topikal steroid merhemler ile tedavi edilirler. Bu merhemler kızarma ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olurlar ve nemlendiriciler ile birlikte kullanıldıklarında oldukça iyi sonuç verirler.
Kuru cilt ve egzama için yararlı diğer stratejilere çocuğun odasında bir nemlendirme aygıtı kullanmak, giysilerde yünlü ve sentetik lifli kumaşlardan kaçınmak ve parfümsüz deterjan ve sabun kullanmak dahildir. Şu anda egzama için herhangi bir tedavi bulunmamasına rağmen, güvenlik ve etkinlik için yeni ilaçlar sürekli olarak geliştirilmektedir.
İktiyozis vulgaris
Genellikle bacakların diz altı kısmında bulunan çokgen şeklinde kabuklanmalardan oluşur. Tıpkı kuruyan ve üstünde çatlaklar oluşan bir çamur birikintisi gibi.
Keratoz pilaris
Üst kolların dış tarafında, uyluklarda ve bebeklerin yanaklarında oluşan (zımpara kâğıdına benzer) sert pürüzlenmelerle kendini gösteren yaygın bir sorundur. Bu sorunların her ikisi de kışın kötüye, yazın da daha iyiye gider.
Pityriasis alba
Yanaklarda beyaz noktacıklardan oluşur ve etkilenen alanların diğer cilt bölgelerinden daha az bronzlaşması nedeniyle en çok yaz sonuna doğru belli olur.