Cilt Çatlakları Için Hangi Doktora Gidilmeli?
Özellikle kadınlarda görülen cilt çatlakları, bir görüntü sorununun dışında ciddi bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle görsellik boyutu ile ele alınan bu rahatsızlığın altında vücudun bazı organları ile ilgili oluşan bozukluklar yatıyor olabilir. Cilt çatlağı sorunu yaşayan kimseler, mutlaka bir dermatolog kontrolüne başvurmalıdır.
Contents
Devlet hastanesinde çatlak tedavisi yapılıyor mu?
Buna göre, selülit, bölgesel yağlanmalar, vücut şekillendirme, kilo kaybı, gözaltı torbalanması, deri çatlakları, yara izi gibi estetik sorunları gidermede kullanılan mezoterapiyi tedavi yöntemi olarak kabul edecek. SGK’nın ödeme listesine girecek olan tedavi yöntemleri arasında “Hipnoz, müzik terapi, larva ile tedavi, hacamat, bitkilerle tedavi (fitoterapi), arı ürünleriyle tedavi (apiterapi), ağrıların elle tedavisi (kayropraktik, osteopati), ozon tedavisi, kas tedavisi (proloterapi) ve refleksoloji” de olacak.
SGK güvencesinde Böylece estetik rahatsızlığı gidermede kullanılan bazı yöntemler SGK’nın ödeme listesine girecek. Tek bir seansı yüzlerce TL’yi bulan bu tedavilerde ödemenin bir kısmını devlet karşılayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK’nın ne kadarlık bir kısmı karşılayacağını belirleyecek.
Bu tedaviler hastanelerde kurulacak GETAT Merkezleri’nde yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı’nın kontrolsüz ilaç kullanımını engellemek amacıyla, geleneksel tedavi yöntemlerinin uygulanabilir hale gelmesini hedeflediği öğrenildi.120 milyar dolarlık pazar Global ölçekte 120 milyar dolarlık pazar payı bulunan geleneksel tıpta Türkiye’nin pastadan aldığı payın 1 ila 3 milyar dolar arasında olduğu belirtiliyor.
Cilt çatlakları geçer mi?
Cilt çatlakları kendi kendine geçer mi? Cilt çatlakları kendi kendine geçmez. Çatlakların doğal seyrinde; ilk oluştuğunda kırmızı/mor renkte olur, zamanla renkleri açılır deri renginden hafif açık sedefi bir renk alır.
En iyi çatlak tedavisi hangisi?
Çatlak tedavisinde bilinen en etkili yöntemler lazer, ışık ve radyofrekanstır. Fraksiyonel bir lazer sistemi olan Icon Lazer, çalışma prensibi gereği etkinliği yüksek uygulamalar arasında gösterilmektedir.
Cildiye çatlaklara bakar mı?
Özellikle kadınlarda görülen cilt çatlakları, bir görüntü sorununun dışında ciddi bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle görsellik boyutu ile ele alınan bu rahatsızlığın altında vücudun bazı organları ile ilgili oluşan bozukluklar yatıyor olabilir. Cilt çatlağı sorunu yaşayan kimseler, mutlaka bir dermatolog kontrolüne başvurmalıdır.
Beyaz çatlaklar nasıl geçer?
Vücudunuzdaki beyaz çatlak izlerini yok edebilecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bazı lazer sistemlerinden %80 oranda pozitif sonuçlar alabilmekteyiz. Icon lazer ise lazer enerjisiyle cilt altında ısı kanalları açarak etki eder. Cilt bu kanalları bir travma gibi algıladığı için onarım sürecine girişir.
Çatlak tedavisi kaç seans sürer?
Steroid ile Çatlak Tedavisi – Steroid çatlak tedavisi; özel bir vakumlama ile kontrollü hasar yaratarak kolajen üretimi tetikleyen farklı bir cilt yenileme ve gençleştirme sistemidir.3 seans gibi kısa sürelerde yüzde 80’e varan iyileşmeler elde etmemizi sağlar.
Çatlak kremle geçer mi?
SORU & CEVAP – (24) DOKTORA SORUN DAHA FAZLA
Emine soruyor Merhabalar, Dizimde, kalçalarımda ve göğsümde beyaz çatlaklarım var. Eylül’de 20 yaşıma gireceğim. Hep zayıf biri oldum, hatta kilo almak için diyet uygulamayı düşünüyorum. Çatlaklarım artar mı? Bir de dizimde bir yara izi var. Küçükken düşmüştüm. Dr. Mustafa Karataş Merhabalar Emine Hanım. Öncelikle eğer birden kilo almazsanız, sağlıklı bir şekilde yavaş yavaş kilo alırsınız, yeni çatlaklar oluşacağını düşünmüyorum. Gelelim var olan çatlaklarınıza ve dizinizdeki yara izine. Çatlak tedavisinde başarıyla uyguladığımız iki teknoloji var: Biodermogenesi ve Icon lazer.
- Her iki sistemde de çatlakların görümünü hafifletmekte, o bölgede daha pürüzsüz bir doku yaratmakta başarılı sonuçlar elde ediyoruz.
- Biodermogenesi 20-30 seanslık bir tedavidir.
- Yeni çatlaklarda 20, eskilerde ise 30 seans uygulanır haftada iki seans yapılır.
- Icon lazer ise lazer enerjisiyle cilt altında ısı kanalları açarak etki eder.
Cilt bu kanalları bir travma gibi algıladığı için onarım sürecine girişir. Bu süreç sırasında cilt daha fazla kolajen, elastin üretmeye başlar. Söz konusu mekanizmalar çatlakların görümünde bir iyileşmeye neden olur. Üç hafta aralarla yapılan 5 seans uygulanır. Zuhal soruyor Merhabalar; 29 yaşındayım. Hamileliğim sırasında karın bölgemde, göğüs ve kalçalarımda beyaz renkte çatlaklar oluştu. Özellikle yaz aylarında bronzlaştığımda çok kötü görünüyorlar. Birçok çatlak kremi kullandım ama fayda etmedi. Çatlaklarımın geçmesini sağlayacak bir tedavi var mı? Dr. Mustafa Karataş Merhabalar Zuhal Hanım. Maalesef çatlakların görünümünü hafifletmekte kremler hiçbir işe yaramazlar. Kadınlık hormonlarındaki artış ve cildin fazla gerilmesi gibi faktörler yüzünden oluşan bu problem cildin alt tabakalarında meydana geldiği için kremler etkisiz kalır. Serra soruyor Merhaba, 27 yaşımdayım. Sık kilo alıp vermekten göğüslerimde çatlaklar oluştu. Görünüşlerinden rahatsız oluyorum.
Bebe yağı çatlakları önler mi?
‘ Bebek yağı çatlaklara iyi gelir mi?’ diye merak edenlere de müjde verelim. Hamilelik döneminde bebek yağı kullanıldığında, karın kısmında çatlak oluşumunu ve gerilmeyi önler. Topuklarınızda çatlak oluşuyorsa, topuklara sürüldüğünde çatlakları giderir ve yumuşak bir doku sağlar.
Çatlaklar ne zaman beyaza döner?
Cilt çatlakları, derinin aşırı gerilmesi sonucu elastik ve kollajen bağlarının bozulması ile oluşan bantlardır. Daha çok ergenlik döneminde genetik ve hormonal etkilerle, hızlı kilo alıp verme sırasında ve gebelik döneminde gözlenir. Uzun süreli kortizon kullanımı ve vücutta fazla kortizon üretilmesine neden olan böbrek üstü bezi hastalığında deri çatlakları gelişmektedir. Cilt çatlakları başlangıçta pembe veya mor renkte olup zamanla rengi zamanla soluklaşır. Kalça, sırt, basen, karın ve meme bölgeleri gibi cildin gergin olduğu alanlarda daha sık gözlenir. Çatlakların Giderilmesinde En Uygun Zaman İlk Bir Yıldır Cilt çatlaklarına ilk oluştuğu evrede müdahale edilmesi tedavi açısından yararlı olur.
- Sıklıkla kendiliğinden gerilemesi beklenmemeli artış yapmaması açısından gerekli önlemler alınmalıdır.
- Çatlakların giderilmesinde en uygun zaman ilk bir yıldır.
- İlk evresinde kırmızı olan çatlaklar daha sonra beyaz renge dönüşür.
- Oldukça can sıkıcı olan bu durum ilk oluştuğu evrede basit ve kolay tedavi yöntemleriyle giderilebilmektedir.
İleri zamanlarda küçük çatlaklar zamanla geçebilmekte fakat büyükleri kendi kendine iyileşme göstermemektedir. Cilt Çatlaklarında Lazer Tedavisi Cilt çatlaklarında lazer tedavisi ile belirgin sonuçlar alınırken tekrar etmemesi açısından dermatoloji uzmanı tarafından cildinize özel hazırlanan ürünlerle cilt bakımı devam ettirilmelidir.Evde uygulayabileceğiniz tatlı badem yağıyla beraber kullanılan nane yağı ile deri elastikiyetini artırarak cilt çatlaklarının ilerlemesi engellenebilir. Tedavide Karbondioksit Fraksiyonel lazerle hızlı sonuca ulaşılabilmektedir. Lazerle çatlak tedavisi tekniğinde kollajen ve elastik lifler uyarılarak cildin yenilenmesi sağlanmaktadır. Bu şekilde cilt yenileme ve sıkılaşma sağlanarak, yara izlerinin ve çatlakların onarımında yüz güldürücü sonuçlar verir.
Tedavi Ne Kadar Sürer? Cilt çatlaklarının giderilmesinde ortalama beş seans Fraksiyonel lazer uygulanmakta olup seans sayısı ihtiyaca göre değişebilmektedir. Deri çatlaklarının ilk oluştuğu zamanda tedavi sonuçları çok başarılıdır. Bu tedaviler 2-6 hafta ara ile uygulanır. İşlem esnasında hafif yanma hissi ve hemen sonra uygulama yapılan bölgede kızarıklık ve hafif ödem olabilir.
İşlemden birkaç gün sonra ciltte hafiften orta dereceye kadar soyulmalar görülebilir ancak bu tablo en geç bir hafta içinde tamamlanır. Lazer tedavileriyle beraber PRP- kök hücre tedavisi, mezolift, dermaterapi, dermaroller, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling gibi yenileme işlemleri yapılabilir.
Çatlak Lazer tedavisi ne kadar?
Çatlaklar genellikle ilk oluştuğunda cilt yüzeyinde kırmızı, mor çizgiler şeklindedir. Zaman içinde renkleri açılır ve gri, beyaz renk alırlar. Tüm bu aşamaların hepsinde lazer tedavisi etkilidir. Lazer Çatlak Tedavisi Fiyatları 2022.
Bölge | Seans | 3 seans Paket |
---|---|---|
Orta Alan | 2382 TL | 5721 TL |
Büyük Alan | 3584 TL | 8594 TL |
Çatlak Tedavisi kaç yaşında başlar?
SORU & CEVAP – (24) DOKTORA SORUN DAHA FAZLA
Dr. Mustafa Karataş Merhabalar Zeynep Hanım.18-19 yaşından 50-55 yaşları arasındaki herkese çatlak tedavisi yapılabilir.18 yaşından küçük hastalara tedaviyi uygulamak istemiyoruz, bunlar tam da çatlakların oluştuğu zamanlardır. Tedavi olduktan sonra daha önce olmayan çatlaklar çıkabilir, böylece sorun yeniden oluşur.
- Tabii bu hiçbir zaman yeni çatlaklar oluşmayacak anlamına gelmiyor, ama en azından büyümenin tamamlanmasını, çatlak açısından riskli bir dönemin geçmesini beklemek çok daha akıllıca olacaktır.
- Çok ileri yaşlardaki hastalarda ise ciltlerindeki kolajen ve elastin hücreleri iyice azaldığı için tedaviden optimum sonuç almaları zorlaşır.
Yani tedavilerden istedikleri kadar etkili bir fark elde edemeyebilirler. Eda soruyor Kızım(12 Mayıs 2006 doğumlu) 12 yaşında. Boyu 1.75 kilosu 72. Vücudunun birçok kısımlarında mor renkte çatlaklar var. En çok da bacak ve diz arkalarında. Yürürken ağrı yapmasından şikayetçi. Dr. Mustafa Karataş Merhabalar Eda Hanım. Çatlak tedavilerinde ergenlik döneminin tamamlanmış olmasını tercih ediyoruz. Çünkü ergenlik dönemi hem hormonlar hem de doğal büyüme süreci yüzünden vücudun çatlak oluşumuna en yatkın olduğu dönemdir. Eğer bu süreç tamamlanmadan çatlak tedavisi uygulanırsa, yeni çatlaklar oluşmaya devam edebileceği için tedaviden memnun edici bir sonuç alınamaz. İrem soruyor Merhabalar 13 yaşında kızım var bacaklarında ve kollarında çatlaklar oluştu ve şort giyince kızımı çok rahatsız ediyor görüntüsü. Kızıma tedavi uygulayabilir miyiz? Dr. Mustafa Karataş ÇMerhabalar İrem Hanım. Çatlak tedavisinin 18-19 yaşından önce yapılmasını önermiyoruz. Çünkü çatlaklar ergenlik dönemindeki hormonal etkenler nedeniyle oluşur. Bu dönem tamamlamadan tedavi yapıldığında sonrasında yeni çatlaklar oluşabileceği için tedaviden sonuç almak zorlaşır.
Çatlak Tedavisi nedir?
Çatlak tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden biri fraksiyonel lazer yöntemidir. Bu uygulamada lazer ışıklarının derinin altına ve çatlakların olduğu bölgeye ulaşması sağlanır. Bu lazer ışınları sayesinde, çatlak görülen bölgeyi iyileştirmek için gerekli olan kollajen üreten sağlam dokular uyarılır.
Striort çatlak tedavisi işe yarıyor mu?
Striort Çatlak Tedavisi Nedir? – Striort yeni bir tedavi yöntemidir. Uygulanan seanslarla birlikte cilt çatlaklarında yüzde 80 oranına kadar azalmalar görülür. Çatlaklar üzerinde oldukça etkili bir yöntemdir. Çatlaklar, deri yırtığı olarak da adlandırılır.
Striort çatlak tedavisi, çatlakların içerdiği kolajeni ortamoleküler bir sistem yardımıyla canlandırma temeline dayanır. Bu tedavi yönteminde her hangi bir kesi söz konusu değildir. Bunun yanı sıra; iğne ya da lazer gibi bir uygulamayı da içermez. Başka bir deyişle; bu tedavi yöntemi, cerrahi ve invaziv bir yöntem değildir.
Bu özelliği de tedavinin tercih edilme sebeplerinden biridir. Zira, cerrahi müdahale gerektiren tedavi şekilleri insanlarda tedirginlik uyandırmaktadır. Bu yöntemin bu tür bir müdahale olmaması ve etkili sonuç vermesi hastaların gönül rahatlığıyla bu metodu tercih etmelerine neden olmaktadır.