Cilt Kuruluğuna Hangi Yağ Iyi Gelir?
Ciltte Kış Kuruluğuna Elveda
- Argan Yağı
- Hindistan Cevizi Yağı
- Avokado Yağı
- Badem Yağı
- Kayısı Çekirdeği Yağı
- Zeytinyağı
Contents
Kuru ve hassas ciltler için hangi yağ kullanılır?
3. Badem (Tatlı) yağı : Tüm cilt tiplerinde cildin nemlendirilmesine, özellikle kuru, hassas ve tahriş olmuş ciltlerde cildin yenilenip beslenmesine yardımcı olur.
Cilt için en iyi yağ hangisi?
KURU YÜZE İYİ GELEN YAĞLAR İLE TARİFLERİ Kuru bir yüze sahipseniz kullanmanız gereken doğal yağlar badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, argan yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Argan yağı E vitamini ve Omega 3 içerdiğinden cildi nemlendirir ve kuru cildin nemlenmesini sağlar.
Banyodan sonra vücuda hangi yağ sürülür?
Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, ‘Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.
Lavanta yağı ciltte ne işe yarar?
Lavanta yağının içeriğinde bulunan doğal iltihap önleyici özellikteki beta-karyofillen ile yaraları iyileştirmeye yardımcı olduğu bilinir. Lavanta yağı faydaları cilt için ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliğe de sahiptir. Bu konuda yapılan bazı araştırmalar cildin iyileşmesine yardımcı olduğunu gösterir.
Ciltteki pullanma neden olur?
Cildin Pullanmasının nedeni nedir? – Normalde vücudumuz her gün 30 ila 40.000 arasında ölü deri hücresini döker ve bunların yerine taze, henüz olgunlaşmakta olanları koyar. Ancak deri hücrelerinizin büyüyerek yenilendiğini veya küçük pullar halinde döküldüğünü fark etmezsiniz.
- Derinizin en üst katmanı ölü deri hücreleri ile birlikte birtakım doğal yağlar içerir, bunların derinizde oluşan su kaybını engellemeye yardımcıdır.
- Eğer bu katman hasar görür ve derinizdeki nem buharlaşarak yok olursa ya da deri hücrelerinin yenilenme süreci anormal bir biçimde hızlanırsa deriniz pullanıp dökülebilir.
Cilt yaşlanması, aşırı güneşe maruz kalma, sert kimyasal maddeler, bazı ilaçlar ve belirli hastalıklar da bu durumun sorumlusu olabilir.