Hemoroid Ameliyatından Sonra Hangi Krem Kullanılır?

05.12.2022 0 Comments

Hemoroid Ameliyatından Sonra Hangi Krem Kullanılır
Hemoroid ameliyatı sonrası hangi krem kullanılır? – Anestol Pomad: Bu krem yine müdahale sonrasında kullanılması önerilen bir ilaç türüdür. Hücre zarındaki sinirsel uyarıların iletilmesini engelleyebilmektedir. Bu nedenle uygulanan bölgede uyuşma etkisi yaratabilir. Lokal anestezik etkisi ile uygulanan bölgede hissizleşme sağlayabilir.

Hemoroid ameliyatı sonrası ne iyi gelir?

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler – Hemoroid ameliyatı sonrası hastanın dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar şöyledir:

Ameliyat sonrası bol sıvı ve sindirimi kolay olan besinler tüketilmelidir.Tuvalet ihtiyacı sırasında ağrıyı hafifletmek adına ağrı kesici kremler kullanılabilir.İşlem yapılan bölgeye soğuk kompres uygulanabilir.Hasta oluşabilecek ödem ve ağrıyı hafifletmek için ılık suya oturabilir.Ameliyat sonrası hasta doktorun önerdiği programa uymalıdır.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman genel cerrahlar ile hijyenik hastane şartlarında hemoroid tedavisi imkanı sunmaktayız. Hemoroid tedavisi, hemoroid tedavi yöntemleri ve hemoroid tedavisi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi servisinde bulabilirsiniz. Hemoroid Ameliyatından Sonra Hangi Krem Kullanılır

Basur dikişleri ne zaman iyileşir?

Hemoroid iyileşme süreci ne kadar sürer? – Hemoroid hastalığının tedavisi cerrahi ve medikal yollar ile yapılabilmektedir. Günümüzde modern bir yöntem olan lazerle hemoroid tedavisi iyileşme sürecinin daha kısa oluşu sebebi ile tercih edilmektedir. Hemoroid tedavisi sonrası tam olarak iyileşme süreci yedi-on gün aralığında olmaktadır.

  • Hasta hemoroid ameliyatından sonra aynı gün ayağa kalabilmekte, kısa süre sonra normal hayatına dönebilmektedir.
  • Hemoroid ameliyatı sonrasında hastanın iyileşme sürecini ağrısız ve konforlu geçirmesi için doktoru tarafından birtakım tavsiyeler verilir.
  • Doktorunuz tarafından önerilenlere harfiyen uymalı, reçete edilen ilaçları zamanında kullanmalısınız.

Hemoroid ameliyatı sonrasında hasta bakımında dışkılama sonrası hijyen kurallarına azami dikkat edilmeli, yumuşak dışkı için içilen su miktarı artırılmalı, beslenmede lifli gıdalara öncelik verilmeli, uzun zaman ayakta durulmamalıdır. Ilık suda oturma banyoları önerilen saatlerde yapılmalıdır.

Cerrahi hemoroid ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Hemoroidlerde cerrahi tedavi hemoroidin derecesine bağlıdır. Ayrıca hastanın durumu yandaş hastalığının olup olmaması tedaviyi yönlendirir. Hemoroid ameliyatı öncesi barsakların boşaltılması hem hastaya hem de doktora ameliyat sırasında ve sonrasında konfor sağlar.

  1. Fakat şartta değildir.
  2. Hatta bazı vakalarda zararı bile olabilir.
  3. Çünkü bazı hastalarda ishal ameliyat sonrasında devam ettiğinden çeşitli sorunlar çıkmaktadır.
  4. Hemoroid ameliyatlarında ameliyatın tipine göre lokal anestezi, epidural anestezi veya spiral anestezi uygulanır.
  5. Ağrı en çok ameliyattan sonraki 2-3 saatlik dilimde olur.

Hasta bu dönemde anestezi altında olacağı için rahattır. Ağrı duymaz. Yapılacak işlemin tipine göre ameliyat süresi değişir. Bu amaçla ya ofis tedavileri kullanılır ya da hemoroid memeleri kesilerek cerrahi olarak çıkarılır. Operasyonda en önemli konu hemoroid denen toplardamara kan getiren atardamarın bağlanmasıdır.

  1. Atardamarı bağlamak için 2 yöntem kullanılmaktadır.
  2. Bunlarda biri band ligasyon denen lastik bantla boğma işlemidir.
  3. Genelde kanayan 1. ve 2.
  4. Derece hemoroidlerde kullanılır.
  5. Bu iş için dizayn edilmiş özel bir cihaz yardımıyla, bir aspiratörle vakum oluşturarak hemoroid memesi cihaz içine alınır.
  6. Cihazda bulunan lastik bant hemoroid memesinin başlangıç kısmındaki arterin giriş yerine yerleştirilir.

Kan akışı engellenen hemoroid memesi yaklaşık 7-10 gün içinde nekroze olup düşer. Kullanılan Yöntemler Damar bağlamada 2. yöntem THD dediğimiz yöntemdir. Burda hemoroid memelerine kan getiren atardamarlar doppler denilen bir alet yardımıyla bulunur. Kan taşıyan ve genelde 3 tane olan bu atardamarlar hemoroid memesinin 5-6 cm üzerinden emilebilir bir sütur yardımıyla bağlanır.

Kan akımı kesilen meme yaklaşık 2-3 ay içinde küçülür ve anüs içine çekilir. Bunun dışında lazerle hemoroid memeleri söndürülebilir. Diğerleri kadar etkili bir yöntem değildir.1. ve 2. derece kanamalı hemoroidlerde kullanılabilir. Lazer ışınları 80-160° derece ısıya ulaşarak hemoroid memesinde pıhtılaşma ve çökme oluşturur.

Yukarıda anlatılan ofis tedavilerinin yarar sağlamadığı vakalarda hemoroid memeleri cerrahi olarak çıkarılır. Ameliyatta sarkan memeler alınır. Oluşan açıklık kapatılarak anüs bütünlüğü sağlanır. Bölgeye kanamaması için vazelinli bir tampon konur. Bu tampon hastada anestezi etkisi geçmeden 1-2 saat içinde alınır.

  1. Bu işlem ligasure denen özel bir cihazla da yapılabilir.
  2. Bu cihaz kesme, yakma ve birleştirme işlemini aynı anda yapar.
  3. Ansız ve hızlı bir ameliyattır.
  4. Fakat diğerlerine göre makatta darlık olasılığı daha fazladır.
  5. Ayrıca pahalı bir yöntemdir.
  6. Hemoroidle birlikte çıkarılacak doku cerrahın tecrübesine bağlıdır.

Az doku çıkarılırsa hastalık nüks eder. Fazla doku çıkarılırsa makad darlığı gelişilebilir. İyileşme Süresi: Hemoroid ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadar kısa olursa hastaların normal yaşama dönmeleri o kadar kolay olur. Hasta operasyondan sonra lokal anestezi de hemen, spinal anestezi de ertesi günü ayağa kalkar.

Hemoroid ameliyatından sonra cinsel ilişki ne zaman?

Basur Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler –

Hastalar ameliyattan 1 gün sonra taburcu edilebilmektedir. İyileşme sürecinde doktorun verdiği ilaçları en doğru şekilde kullanmak çok önemlidir.2 haftaya kadar makatta kanamalar görülebilir. Damla damla şeklinde gerçekleşen kanamalar normal karşılanmalıdır. Aşırı kanama halinde doktora başvurmakta fayda vardır. Hemoroid ameliyatı sonrası 1 aya kadar dışkı yumuşatıcı ilaçlar kullanılabilir. Böylece hem dışkı konforu artış sağlar hem de operasyon bölgesi daha az zarar görür. Ameliyattan sonraki 20 güne kadar oturma banyosu tavsiye edilmektedir. Ameliyat bölgesini yakmayacak sıcaklıkta su kullanılmalıdır. Küvet ya da leğen bu suyla doldurulmalı ve içerisine oturulmalıdır. Bu işlem hem bölgenin iyileşmesini hızlandırır hem de dışkılamayı rahatlatır. Oturma banyosu yerine bölgeye sıcak su tutmak veya sıcak su torbası koymak, benzer etkileri göstermeyecektir. Operasyondan sonraki süreçte lifli gıdalarla beslenmek çok önemlidir. Aynı zamanda günde en az 2 litre su içmek de unutulmamalıdır. Elbette bu öneriler herkes için geçerli olsa da, özellikle basur ameliyatı geçiren hastalar için elzemdir. Ameliyattan sonraki süreçte tuvaleti bekletmemek çok önemlidir. Tuvaleti geldiği zaman hemen yapmak ve tuvalette fazla oturmamak, iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Bu süreçte bol bol meyve – sebze tüketmenin fark edilebilir faydalarını hastalar görmektedir. Hemoroid ameliyatı sonrası cinsellik kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Her ne kadar bir süre cinsellikten uzak durulması tavsiye edilse de, herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmediği sürece cinsel ilişkiye girmeye bir engel yoktur. Ancak bu bölgeye zarar verebilecek gerginlik ya da kasılma gibi durumlara dikkat edilmesi, anal bölgenin iyi korunması gerekir.

You might be interested:  Cilt Kuruluğuna Ne Iyi Gelir Doğal Yöntemler?

Hemoroid ameliyatı sonrası makat darlığı nasıl geçer?

Hemoroid Lazer Tedavi Merkezi Büyük ve ileri evre hemoroid lerde, rektumun çıkarılan bölümü fazla olursa, kalan sağlam doku azalır ve geniş bir yara dokusu oluşur ve oluşan bu yara dokusuna bağlı olarak ilerleyen süreçte makat ta darlık gelişebilir. Bu nedenle ameliyatın tekniği, ameliyatı yapacak hekimin tecrübesi ve tedavi seçimi çok önemlidir.

Basur ilişkiye engel mi?

Hemoroid cinsel hayatı etkiler mi? – Hemoroid hastalığı semptomları ile cinsel ilişki isteğinde doğrudan ve dolaylı olarak bir azalma yaratabilmektedir. Hemoroid hastalığından mustarip kişiler ağrı ve kanama şikâyetleri dolayısı ile cinsel ilişkiden kaçınabilmektedir. Hemoroid hastalığının derecesine göre cinsel ilişki performansı veya cinsel ilişki isteğini etkileyebildiği bilinmektedir.

Hemoroid ameliyatı sonrası şişlik nasıl geçer?

Ameliyatınızdan sonra bir süre anestezinin etkisi devam edecektir. Spinal anestezi (belden uyuşturma) yapılan hastalarda daha sık olmak üzere, ameliyat bölgesinde meydana gelen ödem (dokularda meydana gelen şişlikler) ve ağrı sebebiyle, pelvik kaslarda meydana gelen kasılmalara bağlı olarak idrara çıkamama sorunu görülebilir. Hiç idrara çıkamama ve bunun sonucunda mesanede şişme meydana gelirse zaman kaybetmeden hekime başvurmak gerekir. Ameliyat bölgesinden damlama şeklinde hafif kanamalar olabilir, ancak sürekli ve yoğun kanama gelişirse mutlaka hekime haber verilmelidir. Özellikle ilk birkaç günlük dönem yara yeri hassas olacağı için bu süreçte bol sıvı ve sindirimi kolay besinler alınmalıdır. Tuvalet ihtiyacı geldiği zaman ilgili bölgeye ağrı kesici merhemlerden sürülerek defekasyon sırasında yaşanabilecek ağrılar hafifletilebilir. Ameliyat bölgesinin şiştiği ve ağrı yaptığı durumlarda soğuk kompresler de uygulanabilir. Banyo sıcaklığında (40-42 C) ılık su koyulmuş bir leğene oturmak da bölgedeki ödemi ve ağrıyı en aza indirecektir. Sudan kalktıktan sonra ağrı kesici merhemin uygulanması ağrıyı daha da azaltacaktır. Sıcak oturma banyosunu ilk 1-2 hafta günde 3-4 defa uygulamak azami fayda sağlayacaktır. Beslenme şekli olarak ilk 3 gün posasız besinler alınarak sindirimi fazla zorlamamak daha doğru olacaktır. Posasız besinlere örnek olarak sebzeli, pirinçli, tavuklu çorbalar, süt, yoğurt, fazla tuzlu olmamak şartı ile ayran, peynir, yumurta, terayağı,bal, reçel, kabuğu soyulmuş meyveler, taze meyve suları verilebilir. Ayrıca hekiminizce verilen gaita yumuşatıcı şuruptan da günde bir ölçek almanız faydalı olacaktır. İlk 3 günde uygulanan posasız diyetten sonra, bağırsaklarımızın sağlığı için önerilen posadan zengin gıdaları içeren diyete başlanabilir. Bunlara örnek olarak yeşil sebzeler, ıspanak, brüksel lahanası, kereviz, pırasa, brokoli, bamya, lahana verilebilir. Ayrıca patates, soğan, domates, biber, patlıcan, fasülye, bakla, mercimek, nohut, bezelye, bulgur, kepekli ekmek, kayısı, hurma, erik, incir, armut, soyulmamış elma, portakal, mandalina, gibi lifli posalı besinlerde bu grupta ki diğer gıdalardır. Hemorrodektomi sonrası tam iyileşme genellikle 6 hafta ila 2 ay sürer. Çoğu hasta 10 gün içinde işine dönebilir. Ağır işlerden 2 ila 3 hafta boyunca kaçınılmalıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hemoroid ameliyatı sonrası nasıl yatılır?

  1. Ana Sayfa
  2. GENEL CERRAHİ
  3. HEMOROİD
  4. HEMOROİD AMELİYATI SONRASI HASTANEDE

Hemoroid ameliyatından sonra genellikle bir gece hastanede yatış gereklidir. Ağrı kontrolü birinci öncelikli konudur. Ameliyat spinal anestezi altında yapılmışsa ameliyattan sonraki ilk 3-4 saat bacaklar tümüyle uyuşuktur ve hiç ağrı hissedilmez. Eğer ameliyat sırasında makata tampon konulmuşsa spinal anestezi etkisi geçmeden çekilmesi uygundur. Ameliyattan hemen sonra hasta ağızdan gıda alınabilir. Ameliyattan 4-5 saat sonra ayağa kalkmak ve yürümek mümkündür. İlk idrara çıkış önemlidir, takip edilmelidir. Özellikle spinal anestezi ile ameliyat olmuş genç erkek hastalarda 6-7 hastadan birinde ameliyattan sonraki ilk idrara çıkışta zorluk yaşanabilir.

İlk gün dışkılama ihtiyacı nadiren olur. Eğer ihtiyaç duyulursa korkulacak bir durum yoktur. Hafif ağrı ve kanamalar olağan kabul edilmelidir. Dışkılamadan sonra (HEMOROİD AMELİYATI – TABURCULUKTAN SONRA maddesinde anlatıldığı şekilde) sıcak oturma banyosu yapılmalıdır. Anal kanal derin kısımlarında yapılmış işlemler pek ağrıya yol açmaz.

Ancak anal kanalın en dıştaki birkaç santimetresi ve anüs çevresindeki deri ağrıya çok duyarlıdır. Özellikle makat çevresinde fazla deri dokusu olduğu için ameliyatta bu kısımlar çıkartılması gereken hastalarda ağrı olabilir. Bir günlük hastanede yatış ağrı kontrolü açısından önemlidir.

  • « HEMOROİD AMELİYATI – TABURCULUKTAN SONRA
  • LONGO (STAPLER – ZIMBA) AMELİYATI NASIL YAPILIR? »

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp Sitede yer alan metinler tıbbi tanı veya tedavi kılavuzu niteliği taşımaz. Bilgilendirme metinlerine dayanılarak yapılacak uygulamalardan site sorumlu tutulamaz. Copyright Muted Özel Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. Web Tasarım Sarvon®

Procto Glyvenol krem ne işe yarıyor?

PROCTO – GLYVENOL, dış ve iç hemoroidlerin tedavisinde endikedir. defa olacak şekilde azaltılabilir.30 g krem (1 tüp) yaklaşık 20–30 defa uygulama için yeterlidir. Uygulama şekli: Rektal yoldan uygulanır. – PROCTO – GLYVENOL krem, iç hemoroidlerin tedavisinde, yanında bulunan kanülle (kanül tüpe takılır.)

Proctolog krem nedir ne işe yarar?

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: PROCTOLOG rektal krem, günde 1 – 2 defa anal bölgeye uygulanır.

Hemoroid ameliyatı sonrası şişlik normal mi?

Makat bölgesi ameliyatlarından sonra yaşanan bazı sorunlar ve alınacak belirli önlemler vardır. Makat ağrısının kontrolü Makat ameliyatları sonrasındaki ağrı, kişiden kişiye belirgin değişkenlikler gösterebilmektedir. Kimi hasta ameliyat sonrasında 3-4 gün içinde işi geri dönerken, diğer hastada bu süre 10-15 günü bulabilmektedir.

  1. Ameliyat öncesinde, hangi hastada daha az veya daha çok ağrı olacağını bilebilmek mümkün değildir.
  2. Ağrı kesici ilaçları cerrahın önerisi doğrultusunda kullanmak yararlı olur, çünkü bu gruptaki ilaçların aşırı kullanımı bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına, kabızlık ve dışkılama güçlüğüne neden olabilir.
You might be interested:  Cilt Lekeleri Nasıl Geçer Suna Dumankaya?

Buna karşın; ağrı olmadığı düşünülerek ilacın alınmaması da, yarada ödeme neden olarak ağrının artmasına yol açabilir. Dışkının sert çıkması veya yoğun ishal makat ağrısının artmasına neden olur. Bu nedenle, doktor önerisi ile dışkıyı yumuşatma amacı ile bazı ilaç veya gıda takviyeleri önerilebilir.

  1. Bu tür dışkı yumuşatıcı ilaçları, rahat dışkılayabilmeyi hedefleyerek, doktor önerisinin üzerindeki dozlarda almak veya doktor önerisi dışında kullanmak, ishale ve daha fazla ağrıya neden olabilir.
  2. Ağrının çok yoğun olduğu dönemlerde, erkekte penis kökü ve kadında ise kadınlık organı üzerine sert bir zemine (küvetin kenarı veya bir taş üzerine) veya bir tenis topunun üzerine oturmak yarar sağlar.

Ayrıca, oturma banyosu ve bunu takiben naylona sarılı bir avuç kadar buzun 5 dakika kadar dönüşümlü olarak uygulanması ağrının giderilmesinde çok yararlıdır. Farklı bir merkezde ameliyat olduktan sonra, şiddetli ağrısının olduğunu beyan ederek, ekibimizden yardım talep eden çok sayıda hasta bulunmaktadır.

  1. Hastanın ameliyat sonrasındaki 3 aylık dönemde, takip ve komplikasyonların yönetimi açısından ilgili cerrahın takibinde olması gerekir.
  2. Oturma Banyosu Günde 3-6 kez ortalama 15-20 dakika süre ile ılık su (24-37 o C arasında) içinde oturma banyosu (küvet, leğen veya özel oturma küvetinde) yapmak çok yararlıdır.

Bu suyun ılık olması yararlıdır, içine kimyasal maddelerin eklenmesinin (Batticon, Rivanol vb.) bir fark yaratmadığı bilinmektedir. Deniz tuzu ve papatya suyu ile banyo yapmanın çok yararlı olduğu bilinmektedir. Bazı hastalarının makat bölgesinin su ile teması sırasında yarada enfeksiyon gelişebileceği yönünde kaygısı gereksizdir.

  • Özellikle, deniz suyunun veya deniz tuzunun yaraların daha hızlı kapanmasında, ciddi yararları olduğu bilinmektedir.
  • Denize girme imkanı olmadığı durumlarda, oturma banyosu yapılan suyun içine deniz tuzu eklemek yararlı olabilir.
  • Makatta Şişlik Ameliyattan sonraki ilk haftalarda, ameliyatın veya girişimin etkisine bağlı olarak, makatta şişlik gelişir.

Bu durumu, elini kapıya sıkıştıran bir kişide gelişen ödem ve morluğa benzetebiliriz. Bu nedenle ameliyattan sonraki iki aylık süre içinde bu tür şişliklerin veya memelerin ele gelmesi beklenir. Hastalar genellikle, oturma banyosu veya taharetlenme işlemi sırasında bu şişlikleri fark ederek, ameliyatın eksik veya yetersiz yapıldığı veya sorunun tekrarladığı hissine kapılırlar, bu aşamada sakin ve sabırlı olmak ve şüphe durumunda ise ameliyatı gerçekleştiren cerraha başvurmakta yarar vardır.

Basura pansuman nasıl yapılır?

Hemoroid (Basur – Mayasıl) Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler –

Ameliyat sonrası ilk tuvalet kanlı olabilir. Bazen bu bir hafta sürebilir. Bir haftadan uzun sürerse mutlaka doktorunuz ile görüşünüz. Hastanın, günün geri kalan bölümünü dinlenerek geçirmesi uygundur. Aşırı aktivite, şikayetleri arttırabilir. Yapılan cerrahi müdahale sonrası, bir miktar kanama normaldir. Anestezi sonrası ağrı tekrar hissedilebilir. Doktor ağızdan ağrı kesici bir ilaç verebilir. Aspirin kanamayı arttıracağı için ilk bir haftalık süre kullanılmamalıdır. Bunun yerine etken maddesi asetaminofen (parasetamol) veya ibuprofen olan analjezikler (ağrı kesiciler) kullanılabilir. Lokal (yerel) etkili anestezik pomadlar da (ağrı kesici kremler) ağrının giderilmesinde faydalı olabilir.12-24 saat sonra pansuman açılır ve ılık suya oturma banyosu yapılır. Eğer pansumanı kaldırmak ağrılı oluyorsa pansuman ılık suya oturduktan sonra açılır.

Eğer yarada hala kanama varsa bir pansuman ile kapatılır ve doktora müracaat edilir. Ilık oturma banyosu günde iki kere 10’ar dakika yeterlidir. Oturma banyosu sonrasında makat etrafını iyice kurutmak gerekir. Havlu veya saç kurutma makinesi kullanılabilir. Fakat bu bölgenin aşırı sıcağa maruz kalmamasına dikkat edilmelidir.

Yaranın iyileşmesi 2-4 haftada olur. Kaşıntı, kanama veya akıntı çok fazla değilse dikkate alınmaz. Anal bölge temizliği (hijyeni) önemlidir. Her dışkılama sonrası temizlenmesi gerekmektedir.7-14 gün sonra yaranın kontrolü için muayene olmak gerekir. Kabızlık varsa mutlaka doktorunuza başvurunuz. Her gün aynı saatte tuvalete çıkmaya özen gösteriniz. Tuvalet ihtiyacınız sıkıştırmadıkça tuvalete oturup beklemeyiniz.

Hemoroid ameliyattan sonra tekrar eder mi?

Hastaların cevabını en çok merak ettiği ‘Hemoroid, ameliyattan sonra tekrarlar mı?’ sorusunun cevabını Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ertan Beyatlı verdi. – Hemoroid Ameliyatından Sonra Hangi Krem Kullanılır Halk arasında basur, mayasıl olarak da bilinen hemoroid uzun yıllardır bilinen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Hayatı olumsuz yönde de etkileyebilen bu hastalık kişilere mağduriyet de verebilir. Orta yaşlarda görülme sıklığı artan hemoroid kadın da meydana gelebilir erkekte de. Hemoroid Ameliyatından Sonra Hangi Krem Kullanılır Peki neden hastalar basur veya hemoroidun tekrarlamasından endişelidir? *Hastanın çevresinden birisi tedavi görmüştür ve basurun aylar veya yıllar sonra tekrarladığını duymuştur * İnternet üzerinden okuduğu bir makalede veya forumda bu hastalığın tekrarlayabileceği bilgisine denk gelmiştir (genelde bitkisel tedavi yöntemlerini vurgulamak amacıyla veya lazer ve benzeri yöntemlerin üstün olduğunu göstermek amacıyla var olan sitelerdir.) *Yıllar önce kendisi basur ve hemoroidden ameliyat olmuştur ancak şikayetleri tekrarlamıştır.

“Basur veya hemoroidun tekrarlaması” ifadesinin altında yatan faktörler sıralaması ile şöyledir: *Yeni hemoroid veya basur oluşması *Yetersiz müdahale yapılması *Bitkisel tedavi uygulanması *Diğer hastalıkların hemoroid ile karıştırılması örneğin makat çatlağı (anal Fissür), anal fistül oluşumu, anorektal polipler, crohn veya ülseratif kolit hastalığı, anorektal veya kolon kanseri BASUR TEKRARLAMAZ AMA Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ertan Beyatlı son olarak sözlerine şunları ekledi; Yeni hemoroid veya basur oluşumu en sık rastladığımız nedenlerden birisidir.

Yeterli bir cerrahi müdahaleden sonra makat bölgesinde oluşan şişlikler ve kanamalar aslında yeni oluşan bir basurun (tekrarlayan basur değil!) belirtisi olabilir.Basur makat bölgesinde genişleyen toplar damarlardır. Makat bölgesinde sağ tarafta 2 sol tarafta 1 olmak üzere 3 ana toplar damar mevcuttur.

Ayrıca kişiden kişiye farklılık gösteren diğer ikincil toplar damarlar da vardır. Basur bazen sadece bir damarda bazen de birden fazla damarda aynı anda oluşabilir. Bazı durumlarda makat bölgesindeki bütün toplar damarlarda genişleme ve makatın iç duvarında sarkma olabilir. Böylelikle ameliyattan sonra zaman sürecinde diğer toplar damarlarda da yeni basurlar oluşabilir.

Bu yeni basurların en önemli sebebi ise ilk basur durumunda var olan yeme içme alışkanlıkları ve yaşam tarzının devam edilmesidir.

You might be interested:  Su Toplayan Yanıklara Hangi Krem Iyi Gelir?

Hemoroid ameliyatı sonrası şişlik nasıl geçer?

Ameliyatınızdan sonra bir süre anestezinin etkisi devam edecektir. Spinal anestezi (belden uyuşturma) yapılan hastalarda daha sık olmak üzere, ameliyat bölgesinde meydana gelen ödem (dokularda meydana gelen şişlikler) ve ağrı sebebiyle, pelvik kaslarda meydana gelen kasılmalara bağlı olarak idrara çıkamama sorunu görülebilir. Hiç idrara çıkamama ve bunun sonucunda mesanede şişme meydana gelirse zaman kaybetmeden hekime başvurmak gerekir. Ameliyat bölgesinden damlama şeklinde hafif kanamalar olabilir, ancak sürekli ve yoğun kanama gelişirse mutlaka hekime haber verilmelidir. Özellikle ilk birkaç günlük dönem yara yeri hassas olacağı için bu süreçte bol sıvı ve sindirimi kolay besinler alınmalıdır. Tuvalet ihtiyacı geldiği zaman ilgili bölgeye ağrı kesici merhemlerden sürülerek defekasyon sırasında yaşanabilecek ağrılar hafifletilebilir. Ameliyat bölgesinin şiştiği ve ağrı yaptığı durumlarda soğuk kompresler de uygulanabilir. Banyo sıcaklığında (40-42 C) ılık su koyulmuş bir leğene oturmak da bölgedeki ödemi ve ağrıyı en aza indirecektir. Sudan kalktıktan sonra ağrı kesici merhemin uygulanması ağrıyı daha da azaltacaktır. Sıcak oturma banyosunu ilk 1-2 hafta günde 3-4 defa uygulamak azami fayda sağlayacaktır. Beslenme şekli olarak ilk 3 gün posasız besinler alınarak sindirimi fazla zorlamamak daha doğru olacaktır. Posasız besinlere örnek olarak sebzeli, pirinçli, tavuklu çorbalar, süt, yoğurt, fazla tuzlu olmamak şartı ile ayran, peynir, yumurta, terayağı,bal, reçel, kabuğu soyulmuş meyveler, taze meyve suları verilebilir. Ayrıca hekiminizce verilen gaita yumuşatıcı şuruptan da günde bir ölçek almanız faydalı olacaktır. İlk 3 günde uygulanan posasız diyetten sonra, bağırsaklarımızın sağlığı için önerilen posadan zengin gıdaları içeren diyete başlanabilir. Bunlara örnek olarak yeşil sebzeler, ıspanak, brüksel lahanası, kereviz, pırasa, brokoli, bamya, lahana verilebilir. Ayrıca patates, soğan, domates, biber, patlıcan, fasülye, bakla, mercimek, nohut, bezelye, bulgur, kepekli ekmek, kayısı, hurma, erik, incir, armut, soyulmamış elma, portakal, mandalina, gibi lifli posalı besinlerde bu grupta ki diğer gıdalardır. Hemorrodektomi sonrası tam iyileşme genellikle 6 hafta ila 2 ay sürer. Çoğu hasta 10 gün içinde işine dönebilir. Ağır işlerden 2 ila 3 hafta boyunca kaçınılmalıdır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Hemoroid ameliyatı sonrası ağrı ne kadar sürer?

Hemoroid Lazer Tedavi Merkezi İstanbul Anal kanalı n aşağısı ve makatın dış kısmındaki deri çok hassas ve ağrıya duyarlı bir yapıdadır. Anal kanal içinde yapılan işlemlerde hasta genelde ağrı duymazken, bazı ameliyatlarda makat çevresi ndeki fazla dokunun da çıkarılması gerekebilir.

Basur ameliyatı olan kişi ne yemeli?

Evde Hemoroid Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

İlk birkaç günlük dönem hassas olacağı için bu süreçte sıvılar ve sindirimi kolay besinler alınabilir. İlk 5-6 günlük süre içinde doktorunuzun önerdiği ağrı kesici hapları 8 saatte bir alınarak ağrı kontrolü sağlanmaya çalışabilirsiniz. Tuvalet ihtiyacı geldiği zaman ilgili bölgeye, uyuşturucu etkisi olan merhemlerden sürüp yaşanabilecek ağrıları hafifletmede yardımcı olur. Ameliyat bölgesinin şiştiği ve ağrı yaptığı durumlarda soğuk kompres uygulanabilir. Ilık su koyulmuş bir leğene oturmak da şişliği ve ağrıyı en aza indirecektir. Sudan kalktıktan sonra, hastaya verilen merhem,makat bölgesinin,sürülebilen en içeri kısmına sürülür. Çünkü sıkan anal kaslar, ağrıya neden olduğu için bu hareket anal kasları gevşeterek ağrının azalmasını sağlayacaktır. Bu uygulamayı ilk 1-2 hafta boyunca günde 3-5 defa olmak üzere yapmak, maksimum fayda verecektir. Beslenme şekli olarak ilk 3 gün posasız besinler alıp sindirimi fazla zorlamamak daha doğru olacaktır.

Örneğin; sebzeli,pirinçli,tavuklu ya da herhangi bir çorba,süt,yoğurt,fazla tuzlu olmamak koşuluyla ayran,kabuğu soyulmuş meyveler,bal,reçel,yumurta,peynir,tereyağı,taze meyve suları gibi.

İlk 3 gün posasız diyet bittikten sonra,zaten her zaman almamız gereken posalı gıdalardan oluşan diyete başlanabilir.

Örneğin; yeşil sebzeler, brüksel lahanası, brokoli, kereviz, pırasa, bamya, ıspanak, lahana gibi. Ayrıca patates, soğan, domates, biber, patlıcan, fasülye, bakla, mercimek, nohut, bezelye, bulgur, kepekli ekmek, kayısı, hurma, erik, incir, armut, soyulmamış elma, portakal, mandalina, kompostolar gibi lifli yani posalı besinler sayılabilir.

Hemoroid ameliyatı sonrası nasıl yatılır?

  1. Ana Sayfa
  2. GENEL CERRAHİ
  3. HEMOROİD
  4. HEMOROİD AMELİYATI SONRASI HASTANEDE

Hemoroid ameliyatından sonra genellikle bir gece hastanede yatış gereklidir. Ağrı kontrolü birinci öncelikli konudur. Ameliyat spinal anestezi altında yapılmışsa ameliyattan sonraki ilk 3-4 saat bacaklar tümüyle uyuşuktur ve hiç ağrı hissedilmez. Eğer ameliyat sırasında makata tampon konulmuşsa spinal anestezi etkisi geçmeden çekilmesi uygundur. Ameliyattan hemen sonra hasta ağızdan gıda alınabilir. Ameliyattan 4-5 saat sonra ayağa kalkmak ve yürümek mümkündür. İlk idrara çıkış önemlidir, takip edilmelidir. Özellikle spinal anestezi ile ameliyat olmuş genç erkek hastalarda 6-7 hastadan birinde ameliyattan sonraki ilk idrara çıkışta zorluk yaşanabilir.

  • İlk gün dışkılama ihtiyacı nadiren olur.
  • Eğer ihtiyaç duyulursa korkulacak bir durum yoktur.
  • Hafif ağrı ve kanamalar olağan kabul edilmelidir.
  • Dışkılamadan sonra (HEMOROİD AMELİYATI – TABURCULUKTAN SONRA maddesinde anlatıldığı şekilde) sıcak oturma banyosu yapılmalıdır.
  • Anal kanal derin kısımlarında yapılmış işlemler pek ağrıya yol açmaz.

Ancak anal kanalın en dıştaki birkaç santimetresi ve anüs çevresindeki deri ağrıya çok duyarlıdır. Özellikle makat çevresinde fazla deri dokusu olduğu için ameliyatta bu kısımlar çıkartılması gereken hastalarda ağrı olabilir. Bir günlük hastanede yatış ağrı kontrolü açısından önemlidir.

  • « HEMOROİD AMELİYATI – TABURCULUKTAN SONRA
  • LONGO (STAPLER – ZIMBA) AMELİYATI NASIL YAPILIR? »

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp Sitede yer alan metinler tıbbi tanı veya tedavi kılavuzu niteliği taşımaz. Bilgilendirme metinlerine dayanılarak yapılacak uygulamalardan site sorumlu tutulamaz. Copyright Muted Özel Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. Web Tasarım Sarvon®