Kabuğu Düşen Yara Izi Nasıl Geçer?
Yara izi doğal yöntemler ile birlikte geçmektedir. Bu yöntemleri evde uygulayarak kısa süre içerisinde yara izlerinden kurtulmak mümkündür. Üstelik bu yöntemler cilt sağlığı açısından da son derecede faydalı olan yöntemlerdir. Yara izi nasıl geçer? Limon: Limon cilt sağlığına iyi geldiği gibi ayrıca yara izlerinin de geçmesini sağlamaktadır.
Yara izinin olduğu yerde tedaviye başlamadan önce limon ile birlikte temizlenmesi gerekir. Daha sonra limon suyunu bir pamuğa döktükten sonra yara izinin olduğu bölgeye sürebilirsiniz. Bu şekilde hızlı bir yara izi iyileşmesi sağlanacaktır. Ovma işlemini bu şekilde 10 dakika yaparak yara izlerinden kurtulabilirsiniz.
Bal: Bal ile birlikte yara izlerinizden kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Bal en etkili doğal tedavi seçenekleri arasındadır. Öyle ki bal tedavisi ile birlikte yara izlerinden kurtulmak mümkündür. Bal ile birlikte kabartma tozunu karıştırın. Elde edilen karışımı yara izi olan bölgeye sürünüz.
Bu şekilde yara izlerinden kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Soğan: Soğanın cilde iyi geldiği bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla soğan kullanarak yara izlerinizden kısa süre içerisinde kurtulmanız mümkündür. Soğanın özünü ezdikten sonra yara izi olan bölgeye sürün. Bu şekilde bir süre ovduktan sonra yara izlerinden kısa sürede kurtulduğuna sizler de şahit olacaksınız.
Fakat soğan tedavisi uygulamadan önce cildinizin soğana alerji olup olmadığını iyi bilmeniz gerekmektedir. Soğan tedavisi hassas cilde sahip olan kişilerde olumsuz yan etkileri doğurabilmektedir. Yara izlerinin iyileşme süreci nasıldır? Yara izleri kimi zaman kalıcı olabilmektedir.
- Dolayısıyla yara izlerinin kalıcılığını bir müddet geçirmek için bitkisel olan bu çözüm metotlarını kullanabilirsiniz.
- Yara izlerinin iyileşme süreci zamanla olan bir durumdur.
- Imi yara izleri hızlı bir şekilde iyileştiği gibi, daha derin olan yara izlerinin iyileşme süreci biraz daha zaman almaktadır.
Yara izleri için kullanılan bitkisel tedavinin de sürece doğrudan etkisi olduğu bilinmektedir. Hastanın yaşı da yine yara izlerinin geçmesi açısından önemli bir faktördür. Daha genç yara izine sahip olan kişilerde yaşlılara göre yara izlerinin iyileşme süreci daha hızlı olacaktır.
Özellikle ciltte bazı yerlerde ortaya çıkan yaralar daha da fazla kalıcı olabilmektedir. Omuz ve göğüs kısmında ortaya çıkan yara ilerinin iyileşme süreci de uzun olabilir. Genetik yatkınlık da yine yara izlerinin iyileşme sürecini etkiler. Genetik olarak yara izlerinin kalıcı olmaya meyilli olan kişilerde yara izleri daha kalıcı olabilmektedir.
Kaç gün sürer? Yara izlerinin iyileşme süreci yaradan yaraya değişkenlik göstermektedir. Kimi yaralar 1 hafta gibi kısa süre içerisinde iyileşirken, kimi yara izleri ise aylar süren bir iyileşme süreci içerisinde olabilirler. Bu tamamen kişide ki genetik yatkınlık ve yaşına göre değişen bir durum olarak bilinmektedir.
Contents
Yara kabuğu kaldırmak zararlı mı?
Kabuk Kaldırmak Kötü Mü? Yara kabukları önemli görünmüyor olabilir ancak bu kabuklar yaraları enfeksiyonlardan korumada hayati öneme sahiptir. Yara kabuğunun altına vücudunuz yarayı ve damarları iyileştiriyor. Kabuğun altında kalan alan yüksek oranda antikor içerir.
- Ayrıca hala yarada bulunan kan ve ölü hücreleri çıkartırlar.
- Dermatillomania zaman zaman deri kaldırma rahatsızlığı ya da deri sıyırma bozukluğudur.Eğer sende bu belirtiler varsa olabilirsin bende var tırnaklarım özelliklede hep yerim durduramıyorum istemsizce oluyor Dermatillomania olan kişiler aşırı kaygı ve stres hissederler ve bu durumu ancak yara kabuklarını kaldırarak azaltabilirler.
Pek çok kişi için bu kaldırma işlemi büyük memnuniyet keyif sağlamaktadır. asıl sorumuza gelgelelim kabuk tutmuş yaramızı koparmamız sonucu kalan iz kalıcı mıdır? bu biraz daha yaranın kütlesine bağlı olan bir şey mesela eğerki büyük olan bir yaranın kabuğunu devamlı olarak soyarsan hücre devamlı olarak hücresel bölünme gerçekleştirir ve zamanla antikor üretmez dolayısıyla antikor üretmediğine dayalı olarak yaralı bölgede artık kabuk bağlamaz daha sonra sı ise kalıcı olarak iz bırakır diyelimki yara küçük ve derin değil işte bu zaman kabuk soyulursa iz insan gözüyle çok ayırt edilemez fakat radikal şekilde öneririmki yaranın kabuğunu kaldırma çünkü enfeksiyon, deride iz.
Yara kabuğu nasıl kaldırılır?
sivrisinek isirigini ka$imak gibi hem zevk verir hem de bir yerden sonra acitir kanatir zarar verir. yapilmamasi gerekir halbuki. bazı insanlarda bu, hastalık derecesindedir, yara görünce hipnotize olmuş gibi kendinden geçen bu adamlar, sadece kendi yaralarıyla yetinmeyip, ebe lerinin yara kabuklarını bile soyarlar. vücudu tamamen yanmış ve yara olmuş bi insan la birlikte olmak kaçınılmaz olmuşsa, önce bütün vücudu soymak gerekmektedir, zahmetli bi iştir, güzel vakit geçirtir, yara kabuğu soymak. bi şekilde kendimi engelleyemediim,farkina warilan tüm yara kabuklarini koparıp kanatma istei ilen husule gelen,sonrasinda wücutta bi takim izlere sebebiet werebilecek,yaptıkça yapilan eylem. bir hastalık. eğer elde olan bir yaraysa bir de kan emilir tuzlu tuzlu. (bkz: vampir ) soz konusu yara kabugu, insanin kendi vicudundaki bir yarada bulunmakta ise oldukca zevkli bir olaydir. kabuğun iki ucu deriden hafifçe kaldırılır ve bu sivri kalkık uçlar, tırnakların arasına iyice batacak şekilde sokulur, daha sonra kabuk kopartılıp servis yapılır! (bkz: yara kabuğunu yemek ) ersin diye bi arkadaşım vardı, o çok severdi bunu yapmayı. öyleki gel senin varsa onları da koparayım derdi. manyaktı biraz. eskilerin; “yapma kanser olursun!” diye kızdıkları eylem. kanser yapıp yapmadığını bilemem ama yara izi kalıyor bünyede. ince bir iştir.haldur huldur bir kabuğa girilmeye çalışılırsa o kabuktan hayır gelmez. tek seferde soyulmaz da zaten. ilk başta kenarlar didiklenir. ufak tırnak darbeleriyle yara kabuğu ıssız bir ada kıvamına getirilir. daha sonra yine tırnak yardımıyla * kabuğun bir tarafından kanırtılır. yavaşça yukarı kaldırılır kabuk.( bu sırada kabuk, davetkar bir şekilde kaşınmaktadır. aldırış etmeyiniz. kaşırsanız eğer gider bütün kabuk aniden soyuluverir.) sakince açılmaya başlanır. dikkatle bakacak olursak deriyle temas ettiği yerlerde yavşakça bir ayrılma görülür. bu da insana ayrı bir zevk verir. sonlara doğru gelindiğinde artık kabuk iyice boşalır. içindeki sıvı falan akar. son bir hamleyle kafasını kopartırsınız kabuğun. geriye sadece bir krater kalmıştır. yaranın derinliğine göre tekrar kabuk tutar ya da kabuk tutmaz, iz kalır orda. (bkz: hayata dair anlamsız detaylar )
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry’leri takip etmek için giriş yapmalısın.
Düşme sonucu oluşan yaralara hangi krem iyi gelir?
Madecassol isimli ürün; “Centella Asiastica” adlı bitkinin kullanımı ile oluşturulmuş bir üründür. Bu bitkinin; cildi onaran, yenileyen, yaraları iyileştiren bir etkiye sahip bir medikal kremdir. Peki Madecassol krem nedir? Faydaları ve ciltte uygulandığı bölgeler nelerdir? – Özellikle yara, yanık, cilt lekeleri, sivilce izleri, çatlaklar tedavisinde kullanılan Madecassol krem, hamile bayanlar ve emziren annelerinde yan etkisinin bulunmaması sebebi ile uzmanlar tarafından da kullanılması önerilen bir üründür. Madecassol krem; cildi yenileme özelliği sayesinde sivilce izleri, cilt lekeleri sorunları yok ederken özellikle yaraların üzerindeki etkisi ve ciltte oluşan tahrişi giderici özelliği sayesinde lazer epilasyon ve cilt bakımı sonrası oluşan tahrişlerin tedavisinde oldukça başarılı bir üründür.
Yüzeysel 1. ve 2. derece yanıklar Lokal deri ülserleri, dekübitus ülserleri, Radyoterapi sonrası görülen radyo-epidermitis tedavisi, Yara ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırır, Tahriş olmuş cildi onarır, Ağda sonrası, Kuru cildi nemlendirmek için kullanılması önerilen bir kremdir.
Madecassol Kremin Faydaları Nelerdir?
- Yara İzlerinin Tedavisinde Etkilidir: Madecassol krem; cilt üzerinde oluşmuş her türlü yaranın izlerini geçirmede ya da hafifletmektedir. Travmalardan ve çarpmalardan oluşan yaralar, Tırnak izi, kedi tırmığı, kağıt kesiği, bıçak kesiği ve jilet kesiği gibi yaralanmalardan oluşan izlerin tedavisinde, akne skarlarının ve çukurlaşmış derin yaraların iyileştirilmesinde, yatalak hastaların yatak yaralarında, ameliyat sonrası, sezaryen dikişi gibi ameliyat yaralarının izlerinin giderilmesinde etkilidir. Yanık İzlerini Geçirir Veya Görünümünü Azaltır: Madecassol krem; hücre yenileyici ve onarıcı özelliği sayesinde, cildin yanmış ve tahrip olmuş üst derisini onararak ya da cildin soyulmasını sağlayan peeling etkisi sayesinde deriyi yenileyerek yanık izlerini şiddetine göre ya tamamen geçirir ya da görünümünü gözle görülür şekilde azaltır. Ütü yanıkları, buhar yanıkları, sıcak bir cisme; çaydanlık, soba, motor v.b. temaslardan oluşan su toplamış kabarık yanıklar, kaynak su dökülmeleri v.b. durumlarda oluşan yanıkların tedavisinden sonraki iz geçirme sürecinde etkilidir. Sivilce İzlerini Hafifletir: Akne izlerinin giderilmesinde etkilidir. Ergenlik döneminden ya da sivilceli herhangi bir dönemden arda kalan, geçmiş ancak yüzdeki ve sırttaki izleri hala duran akne izleri ve sivilce skarlarının görünümünün hafifletilmesinde Madecassol krem oldukça etkilidir. Çatlak Tedavisinde Kullanılır: Özellikle Contractubex krem ile karıştırılarak kullanıldığında, hamilelik ve doğum sonrası çatlakların tedavisinde de son derece etkili bir ev yapımı DIY krem oluşturan ikilinin ana elemanı olarak Madecassol; sadece beyaz çatlakların tedavisinde değil, soğuktan çatlayan cildin tedavisinde, meme ucu ve başı çatlakları, dudak çatlakları gibi durumlarda da son derece etkili olarak kullanılır.
- Eğer estetik ameliyat sonrasında deri uç uca gelecek şekilde kapatıldıysa, yani açıkta sadece çizgi şeklinde bir kesi yeri var ise, yara alanını 24 saat korumak yeterlidir.
- Çoğu kez bu kesi hattı bir pansuman malzemesi ile kapatılır ve bu süre zarfında kapalı kalması istenir.
- Niçin 24 saat ? Çünkü bu süre boyunca tamir mekanizmaları ile doku kendini onarır ve dış ortam ile iç yara ortamı arasında izolasyon sağlanır.
- Yara alanına pH dengeli sabunların kullanılması daha uygundur.
- Bebe sabunları ve şampuanları tercih edilebilir, özel pH dengeli sabunlar da çeşitli markalar altında satışa sunulmuş durumdadır.
- Bazı yaralar yüzeyel derisi olmadan izlenip günler veya haftalar içerisinde yavaş yavaş kapanacak natürdedir.
Kabuk bağlayan yara yıkanır mı?
Yara Bakımı : Yaraya su değer mi ? – Halkımızda yaygın olarak yaraya su değmedeğirme korkusu var maalesef. Oysa ki su hariç her tür sıvı, bitki, ekmek, diş macunu ve aklınıza gelen herhengi bir nesnenin uygulanmasında sakınca görülmemektedir. Estetik ameliyatlar, tıbbi ameliyatlar ve yaralanmalar sonrası yaraya su değebilir mi, banyo yapmak ne zaman uygun ? Elbette tüm yaralar yerine, tipine, özelliklerine göre büyük farklılıklar taşımaktadır ancak su sanıldığı kadar zararlı bir madde değil yaralar için.
Artık yara açık izlenebilecektir. Dikiş uçları dışarıda olabilir, bunları çok kurcalamadan ılık bir çeşme suyu ile yara alanları temizlenebilir. Vazelin veya benzeri yağlı bir pomat kabuklanmayı ve gerginliği azaltacaktır. Normal sabunlar alkali pH’lı olma eğilimlidir.
Bu yaralar daha hassas takip ve pansuman gerektirebilirler. Bu yaralara belli süreler su değmesi istenmeyebilir. Bu tip yaralar için doktorunuzun tavsiyelerini dinleyiniz lütfen. Su değdirmemek gereksiz yara atıklarının birikimine ve mikroorganizma üremesine yol açarak yaraya zarar bile verebilir.