Kil Maskesi Hangi Cilt Tipine Uygulanır?
Kil maskesi uygulamasının cilde pek çok faydası kanıtlanmıştır. Cildi canlandırarak pürüzsüz görünmesini sağlamayan bu uygulama, farklı cilt türlerine göre farklı şekillerde yapılmalıdır. Peki kil maskesi hangi ciltlere uygulanır? Cilt tiplerine göre kil maskesi uygulamaları nasıl olmalı? – Cilde kil maskesi uygulamak, cildi canlandırarak pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır. Çok faydalıdır. Tüm cilt tipleri uygulayabilmektedir. Fakat ciltte aşırı bekletmek; hassas ve kuru ciltler için problem yaratabilmektedir. Yağlı Ciltler İçin Kil Maskesi Yağlı ciltler için kil maskesi uygulamak oldukça faydalıdır.
Ciltteki aşırı yağın emilmesini sağlayarak, sivilce ve akne oluşumlarını hafifletmektedir. Ancak kil tercihi; yeşil kil olmalıdır. Kuru Ciltler İçin Kil Maskesi Ciltte nem az olduğundan dolayı 2 yemek kaşığı beyaz kil, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve deniz yosunu ile karıştırılarak uygulanması, 10 dakika bekletilerek temizlenmesi gerekmektedir.
Sonrasında tonik olarak gül suyu nemlendirmeyi de sağlamaktadır. Normal Ciltler İçin Kil Maskesi Cilt tipi için kil maskesi beyaz kil ile uygulanmalıdır. Aynı şekilde kuru ciltler için uygulanan maskenin aynısı tercih edilebilir. Bekleme süresi kuruyana kadar olmalıdır.
Hassas Ciltler İçin Kil Maskesi Hassas ciltler çoğu ürüne reaksiyon gösterebilmektedir. Bu yüzden kil maskesi uygulandığında kesinlikle 5 dakikadan fazla bekletilmemelidir. Kil maskesi uygulandığında ciltteki kızarıklığı alarak, pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır. Karma Cilt Tipi İçin Kil Maskesi Karma cilt yapısı yanaklar kuru, T bölgesi yağlı olan ve bakımı zor olan cilt tiplerindendir.
Bu yüzden kil maskesi uygulandığında T bölgesindeki fazla yağlanmayı dengelemektedir. Fakat kuru bölgelerde çok fazla bekletilmemesi önerilmektedir.
Contents
Hangi cilt tipine hangi kil?
Kil maskesi seçerken nasıl seçeceği konusunda kararsız ve biraz daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler için bu yazıyı derliyorum. Elbette kili içerek vücuttaki ağır metalleri temizleyen işlemden bahsetmeyeceğim. Bu benim alanım değil. Ben kozmetik içeriğindeki killer konusunda ayrıntı vermek istedim.
Böylece ister aktardan ister hazır killi maskelerden cildinize uygun olanı daha rahat seçebileceksiniz. Killer, tortul kayaçlardır. Tortul kayalar Kuvars, kalsiyum, fosfor, bakır, demir, alüminyum, selenyum, manganez, silika, çinko, potasyum, magnezyum, karbonatlar gibi farklı minerallerden oluşur. Kayanın var olduğu bölgedeki basınç ve ısı farklarına göre çeşitlilikler gösterir, içeriklerindeki mineraller de var olduğu bölgeye göre oluşur.
Yani, kırmızı, yeşil, siyah veya pembe killer fizikokimyasal yapılarıyla birbirlerinden farklıdır Kozmetikte karşılaşabileceğimiz en iyi içeriklerden biri olan kil minerallerinin adsorpsiyon gibi çok özel özellikleri, küçük boyutlarından, tabaka yapısından ve parçacıkların negatif yükünden kaynaklanır.
Kimyadan uzak cilt temizliği arayanlara sunulmuş bir nimettir killer. Kil maskelerini kadınlar eski zamanlardan beri dünyanın her yerinde kullanıyorlar. Teknoloji geliştikçe killeri bazı formüllerle birleştirip cilt tiplerine ve ihtiyacına göre tüplere koyup kozmetik raflarında kadınlara sundular. Lakin çoğu insan bu kadar çeşit kilin ne işe yaradığını neden bu kadar değişik kil çeşitleri olduğunu, hangisini seçeceğini veya neyle karıştırıp kullanacağınız bilmiyor.
Bu yazı bu sebeple kaleme alınmıştır. Hazır kil maskesi aldığınızda zaten üzerine hangi cilt için ne tip sorunlar için üretildiğini yazıyor ama aktardan alıp siz kil maskesi hazırlayacaksanız bu yazıdan faydalanmanız dileğimle Kil, birçok maskede ana bileşendir, çünkü yabancı maddeleri emer detoks yapılmasına yardım eder ve derinin arınmasına yardımcı olur.
- Illerin bulundukları bölgenin coğrafi koşullarına, toprağın mineral yapısına göre çeşitleri renk alır, farklı özellikler taşır.
- Hangisi hangi cilt tipine iyi gelir işte size detaylı bir kil rehberi: Kaolin Kili Kaolin pembe, beyaz, sarı, kırmızı renklerde olabilir.
- Taşıdığı minerallere göre bölgesel renkler alır.
En popüler olanı beyaz kaolin en yumuşağıdır ve hassas kuru ciltler için mükemmel bir yatıştırıcı ve iyileştiricidir. pH nötr olduğundan çok fazla yağ emme gücü yoktur. Ama kuru ciltlerin üst tabakasındaki kuru ve rahatsız eden ölü deriyi nazikçe atması, yumuşaması için çok iyi bir alternatiftir. Sarı kaolin biraz daha emicidir ölü tabakayı gayet güzel temizler (peeling yapar) yağlı ve hassas ciltler için de gayet uygundur. Sarı kil kan dolaşımını da arttırdığından birçok aydınlatıcı maskenin içeriğinde rastlayacağınız bir kil çeşididir.
Hangi cilt tipine hangi maske?
Cilt bakımının ayrılmaz bir parçası olan yüz maskelerini nasıl seçmeniz gerektiğini biliyor musunuz? – Maskeler, cilt bakımının temizleme ve nemlendirme gibi temek adımlarının etkisini artırmaları nedeniyle bakım rutininize mutlaka eklenmesi gereken kozmetik ürünleri,
Ancak tüm cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi maske seçiminde de yanlış türde bir ürüne yönelmek cildinize fayda yerine zarar verebilir. Temel maske türlerini tanımak, hangisinin hangi cilt tipine uygun olduğunu öğrenmek ve doğru maskeyi cilt bakım rutininize eklemek için hemen maske rehberimize göz atın.
Kil Maskeler Kil bazlı maskeler yağlı ve akne problemli ciltler için uygundur çünkü kilin ciltteki fazla yağı yok etme özelliği vardır. Üstelik kil bazlı maskeler ciltte akne oluşmasına neden olan bakterileri de öldürür. Cildi yumuşatıp pürüzsüzleştirirken aynı zamanda sıkılaştırır, gözenekleri tıkamadan onların küçülmesini sağlar. Krem Maskeler Adından da tahmin edebileceğiniz üzere, krem maskeler daha çok cildi nemlendirmek ve yumuşatmak amacıyla kullanılır. Dolayısıyla normal ve kuru ciltler için uygundurlar. Aynı zamanda anti-aging özelliklerine de sahip olan bir krem maske tercih ettiğinizde cildinize gençlik ve enerjiyle dolu bir ışıltı katabilir; yılların bıraktığı izlerin silinmesini sağlayabilirsiniz.
Jel Maskeler Jel maskeler genel olarak bütün cilt tiplerine uygun olsalar da daha çok hassas veya kuru ciltler için önerilirler.
Kil maskesi sivilceleri geçirir mi?
Sivilcelerden (aknelerden) kurtulmak için yüz maskesi nasıl seçilir? – Doğru maskeyi seçerken kişinin cilt tipi göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi takdirde maske istenilen etkiyi sağlayamayabilir. • Kuru ve nemsiz ciltler için su bazlı ve zengin içerikli nemlendirici maskeler kullanılmalı ve kil maskelerinin kullanımından kaçınılmalıdır.
- Yağlı ve gözenekleri tıkanmış ciltler için arındırıcı maskeler kullanılmalıdır.
- Il maskeleri yağlı ve sivilceye (akneye) eğilimli ciltler için en iyi seçeneklerden biridir.
- Irmızı ya da iltihaplı görünen hassas ciltler için yatıştırıcı maskeler kullanılmalıdır.
- Uşburnu gibi cildin iyileşme sürecini hızlandıran bileşenler barındıran besleyici maskeler iyi bir seçenek olabilir.
• Normal ciltler birçok maskeyi rahatlıkla kullanabilir. Özellikle cilde ışıltı veren ve nemlendiren maskeler tercih edilebilir. Yüz maskeleri herkes tarafından kullanılabilir ve kullanılmalıdır. Cilt tipine uygun olarak geliştirilmiş ürünlerin tercih edilmesi halinde gözeneklerin tıkanması gibi istenmeyen sonuçlar hakkında endişe duyulmasına gerek yoktur.
Kil maskesinden sonra yüze ne yapılmalı?
2) Yağlı Ciltler İçin Dengeleyici Kil Maskesi Tarifi –
Gri, beyaz, yeşil kil Gül suyu
Haftada bir defa, temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.
En iyi kil maskesi hangisi?
Kil Maskesinin Faydaları Ve Kil Maskesi Çeşitleri – İnsanlar daha sağlıklı bir cilt ve saç derisine sahip olmak için yüzyıllardır kil maskeleri kullanıyor. Kil yüz maskeleri, kaolin veya bentonit gibi çeşitli kil türlerinden birinden yapılır. Kil maskesi yapmak, yağlı ve karma ciltlerin sıklıkla tercih ettiği bir cilt bakım yöntemidir.
Il maskeleri, cildinizdeki yağı emme ve sivilce gibi hafif akne biçimlerini önleme potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda gözeneklerin tıkanmasıyla oluşan siyah nokta ve beyaz butonlar, düzenli kil maskesi yapıp gözeneklerin temizlenmesi yoluyla önlenebilir. Sivilceli ciltler için en rahatlatıcı ve en basit bir bakım yöntemi olan kil maskesi, ciltte sebum dengesi sağlar ve sivilceli ciltleri oldukça rahatlatır.
Doğal olarak yağlı bir cildiniz varsa, düzenli olarak haftada bir veya iki kez kil maskesi uygulamak fazla yağın kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Kuru ciltler kil maskesi kullanamaz mı? sorusu aklınızda yankılanıyor olabilir. Bunun cevabı evet, kullanabilirler.
Ancak kil maskelerinin de çeşitleri mevcuttur ve kuru ciltli insanlar kırmızı kil maskesi tercih etmelidir. Kırmızı kil maskesinin kuru ciltler için daha uyguna olduğu çeşitli araştırmalarla karar verilmiştir. Şimdi kil maskesi çeşitlerine bir göz atalım. Yeşil Kil Maskesi: Yeşil kil, cilt bakımında bulabileceğiniz en yaygın kil türlerinden biridir.
Öncelikle volkanik kül ve mineral olan Montmorillonit’ten oluşur, bazen deniz kili, bentonit kili veya Montmorillonit kili olarak adlandırılır.
Yüz maskesi nasıl seçilir?
Cilt tipi ve cilt problemleri birbirinden farklı – Maske seçimi yaparken sadece cilt problemine değil, maskenin cilt tipine de uygun olup olmadığına dikkat etmek önemli. Cilt tipleri genelde yağlı, kuru, karma ve hassas ciltler olarak ayrılıyor. Cilt maskesi seçerken de cildinizin yapısını bilmek ve probleme yönelik fayda sunacak maskelere yönelmek gerekiyor.
Yüz maskesi alırken nelere dikkat edilmeli?
Maske Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli? – Maske kullanımı ciltte herhangi bir problem yaşanmadan da belirli aralıklarla uygulanması gereken rutinler arasında yer alıyor. Maske kullanımını yalnızca şikayetin olduğu zaman da değil, günlük bakım rutininde de kullanman için çok fazla sebep var.
- Cilt tipleri ağırlıklı olarak yağlı, kuru, karma ve hassas ciltler olarak ayrılıyor.
- Cilt maskesi seçerken de cildin yapısını bilmek ve şikayet hangi noktada ise o noktaya fayda sunacak ürünlere yönelmek gerekiyor.
- Cilt tipini ve kullanacağın dönemde hangi maskeye ihtiyacın olduğunu bilmek için cildini de iyi tanıman gerekiyor.
En standart cilt tipleri bile yılda ortalama 5 kez mevsime, strese ya da yaşam koşullarına göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle maske seçimini yapmadan önce cildin güncel durumunu kontrol etmek ve maskeyi de ona göre seçmek gerekiyor. ● Cildin yağlı bir cilt ise, uygulayacağın maskenin örneğin; kil maskesi gibi, fazla yağı emen bir maske olması gerekiyor.
- Yağlı cilde ek olarak siyah nokta şikayetleri de söz konusu ise seçeceğin maskenin tanecikli yapıda olmasına dikkat etmen gerekiyor.
- Cildin kuru bir cilt ise, yoğun nem takviyeli maskelerin seçilmesi, eğer problemin kuru cilt ile birlikte ince çizgiler ise meyve asitleri içeren, A,C,E vitaminleri gibi multivitamin takviyeli maskelerin seçilmesi gerekiyor.
● Karma cilt tipleri, T bölgesi yağlı ve diğer bölgelerin normal olduğu bir cilt tipi olduğu için her cilt tipine uygun olan maskeler tercih edilebiliyor. Eğer gerekirse T bölgesi için ayrıca yağlı ciltler için olan maskeler de kullanılabiliyor.
Kil maskesi nasıl yapılıyor?
2 yemek kaşığı beyaz kil ile 2 yemek kaşığı suyu karıştırarak krem kıvamını elde edin. Daha sonra yüzünüze bu maskeyi sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra cildinizi temizlemek için ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Cildiniz hassas ise kurumasını beklemenize gerek yoktur.5 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.
Sivilceli cilde hangi kil?
Kil maskesinin faydaları nelerdir? Kil maskesi cildinizdeki yağ dengesini sağlar ve fazla yağın giderilmesinde çok etkilidir. Gözeneklerinizi derinlemesine temizler ve sıkılaştırır. Cilteki ölü ve tabakalaşmış derinin atılmasına yardımcı olur. Dolayısıyla cildinizdeki var olan lekelerin giderilmesinede yardımcı olacaktır.
- Tanecikli yapıları sayesinde yüzünüzde çok güzel bir peeling etkisi yartacaktır.
- Akne oluşumunuda engellemekle kalmayıp var olan sivilcelerinizin iyleşme sürecini hızlandırır.
- Illerin çeşidi ise bir hayli fazla Cilt problemlerinize uygun kil seçmeniz elbetteki çok önemli bir nokta killer renklerine göre çeşitlere ayrılıyor: Pembe kil: Ciltteki kızarıklıklerı azaltmak için kullanabilirsiniz.
Özellikle cildiniz hassassa pembe kil size uygun olacaktır. Mavi kil: Leke problemleri yaşıyorsanız mavi kili denemelisiniz. Mavi kilin leke açma özelliği vardır. Ciltteki pigment problemlerini düzenler. Beyaz kil: Her cilt tipine uygundur. Fakat akne ve sivilce problemlerinde kullanılması tavsiye edilir.
Yeşil kil: Yağ dengeleyici özelliğe sahiptir. Akne ve sivilceli ciltler tercih edebilir. Sarı kil: Sarı kil cilt gözeneklerini tıkayan mikropları yok eder. Ve ciltte canlanma sağlar. Kırmızı kil: Kırmızı kil kuru ciltlere uygundur. Ciltteki yağ dengesini sağlar ve cilt pullanmalarını engeller. Kil maskesini göz altınıza uygulamayın Göz altlarımız yüzümüzde en ince ve en hassas yere sahip bu yüzden yaptığınız kil maskesini göz altlarınıza uyulamaktan kaçının.
Uyguladığınız takdirde bir süre sonra göz altlarınızda istemediğiniz kırışıklıklar, nem dengesizlikleri gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kil maskenizi yüzünüzdeki sorunlu bölgelere uygulayabilirsiniz. Kil maskesini gereğinden fazla uygulamayın Herşeyin azı karar çoğu zarar aslında bu durum kil maskesindede geçerli bir durum.
- Çok fazla uyguladığınız takdirde cildinizin yapısı bozulabilir.
- Buda hiç istemediğimiz bir durum elbetteki bu yüzden kil maskenizi cildinizin ihtiyacına göre haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.
- Il maskesi nasıl hazırlanır Kil masesiniz hazırlamak oldukça basit gereken mazemeler cilt tipinize uygun renkte kil ve su bu iki mazemeyi çamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
Çok sulu ya da çok kuru olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız maskenizi cildinize sürerek kuruyana kadar bekleyin sonrasında ılık su ile yıkayın. Kil maskesi nerde bulunur Kil maskesini rahalıkla aktarlardan teğmin edebilirsiniz.
Cilt lekelerine hangi kil iyi gelir?
Kil Maskesi Faydaları Nelerdir? Kil maskesinin cilt için bazı faydalara sahip olduğunu belirtmek mümkün olacaktır. Bu faydalardan bazıları; – Gözenekleri daha sıkı hale getirir. – Aknelerin varlığını en aza indirir ve oluşumlarını önler. – Lekelerin renginin açılmasına yardımcı olur.
- Cilt rengini normal hale getirir.
- Ölü deriyi arındırarak, daha parlak bir cilde sahip olmaya destek olur.
- Ciltteki yağı dengeler.
- Il Maskesi Neye İyi Gelir? Cilt üzerinde yağın fazla olmasına çözüm olarak kil maskesi uygulaması yapılmalıdır.
- Fazla yağdan arındıran kil maskesiyle, daha parlak bir cilde sahip olmak mümkündür.
Kil maskesi sürekli olarak yapıldığı zaman sivilce ve akne oluşumunu önler. Kil Maskesi Az Bilinen Faydaları Kil maskesinin az bilinen faydaları arasında yer alan en önemli özellik, ton farkını doğal yollardan çözmektir. Sürekli şekilde yapılan kil maskesi, cildin tonunu dengeler.
- Cilt üzerinde güneşten ötürü meydana gelecek koyu lekeler, kil maskesi sayesinde ortadan kalkacaktır.
- Il Maskesinin Çeşitleri Kil maskesi; yeşil, beyaz, kırmızı, pembe, sarı gibi birden fazla türe sahiptir.
- Maskenin uygulanması adına tercih edilecek tür, kişinin cildinin ihtiyacına göre yapılmalıdır.
Bu şekilde daha olumlu sonuçlar alınabilir. Kil Maskesinin Çeşitlerine Göre Faydaları – Kırmızı maske: Kuru ciltler için önerilen çeşittir. Kaşıntı, egzama, cilt pullanması gibi problemleri oldukça hızlı bir şekilde çözer. Nemlendirici maskelerde olduğu gibi bu maske türü cilt yağlanmasına neden olmaz.
Cildin yağını normal seviyeye getiren kırmızı kil maskesi, ayda bir kez uygulanmalıdır. – Beyaz maske: Sivilce problemi olan kişilerin bu maskeyi kullanması önerilir. – Yeşil maske: Siyah noktalardan şikayetçi olanlar ve yağlı bir cildi bulunan kişiler adına yeşil kil maskesi önerilmektedir. Yeşil kil maskesi yapılırken, cilt üstünde çatlamadan kuruması gerekir.
Bu şekilde daha fazla fayda sağlamaktadır. – Pembe maske: Cilt üzerindeki kızarıklıkları azaltır. Cildin genç ve canlı görünmesini arzu eden kişiler adına en uygun maske pembe kil maskesidir. Ancak bu, hassas ciltler için uygun değildir. – Mavi maske: Cilt hücrelerini oldukça kısa bir zamanda iyileştirebilen mavi kil maskesi; sivilcelerden, güneş lekelerinden ve yara izlerinden kurtulmak için birebirdir.
- Bunun yanı sıra cildin tonunun açılmasını isteyen kişiler de bu maskeyi kullanabilir.
- Sarı maske: Sarı kil maskesi, aktarlar aracılığı ile kolay bir şekilde alınabilir.
- Sarı kil maskesi, gözenekleri temizler.
- Cilt üzerinde bulunan bütün mikropları ve kirleri yok eder.
- Bununla beraber çok hızlı sonuç verir.
Sarı kil maskesinden en olumlu sonucu almak adına, öncelikle yeşil ve beyaz maskeleri kullanmak, daha sonra sarı kil maskesini kullanmak önerilir. Kil Maskesi Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Evde kil maskesini uygularken, dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır.
Cilt lekelerine hangi kil iyi gelir?
Kil Maskesi Faydaları Nelerdir? Kil maskesinin cilt için bazı faydalara sahip olduğunu belirtmek mümkün olacaktır. Bu faydalardan bazıları; – Gözenekleri daha sıkı hale getirir. – Aknelerin varlığını en aza indirir ve oluşumlarını önler. – Lekelerin renginin açılmasına yardımcı olur.
- Cilt rengini normal hale getirir.
- Ölü deriyi arındırarak, daha parlak bir cilde sahip olmaya destek olur.
- Ciltteki yağı dengeler.
- Il Maskesi Neye İyi Gelir? Cilt üzerinde yağın fazla olmasına çözüm olarak kil maskesi uygulaması yapılmalıdır.
- Fazla yağdan arındıran kil maskesiyle, daha parlak bir cilde sahip olmak mümkündür.
Kil maskesi sürekli olarak yapıldığı zaman sivilce ve akne oluşumunu önler. Kil Maskesi Az Bilinen Faydaları Kil maskesinin az bilinen faydaları arasında yer alan en önemli özellik, ton farkını doğal yollardan çözmektir. Sürekli şekilde yapılan kil maskesi, cildin tonunu dengeler.
Cilt üzerinde güneşten ötürü meydana gelecek koyu lekeler, kil maskesi sayesinde ortadan kalkacaktır. Kil Maskesinin Çeşitleri Kil maskesi; yeşil, beyaz, kırmızı, pembe, sarı gibi birden fazla türe sahiptir. Maskenin uygulanması adına tercih edilecek tür, kişinin cildinin ihtiyacına göre yapılmalıdır.
Bu şekilde daha olumlu sonuçlar alınabilir. Kil Maskesinin Çeşitlerine Göre Faydaları – Kırmızı maske: Kuru ciltler için önerilen çeşittir. Kaşıntı, egzama, cilt pullanması gibi problemleri oldukça hızlı bir şekilde çözer. Nemlendirici maskelerde olduğu gibi bu maske türü cilt yağlanmasına neden olmaz.
- Cildin yağını normal seviyeye getiren kırmızı kil maskesi, ayda bir kez uygulanmalıdır.
- Beyaz maske: Sivilce problemi olan kişilerin bu maskeyi kullanması önerilir.
- Yeşil maske: Siyah noktalardan şikayetçi olanlar ve yağlı bir cildi bulunan kişiler adına yeşil kil maskesi önerilmektedir.
- Yeşil kil maskesi yapılırken, cilt üstünde çatlamadan kuruması gerekir.
Bu şekilde daha fazla fayda sağlamaktadır. – Pembe maske: Cilt üzerindeki kızarıklıkları azaltır. Cildin genç ve canlı görünmesini arzu eden kişiler adına en uygun maske pembe kil maskesidir. Ancak bu, hassas ciltler için uygun değildir. – Mavi maske: Cilt hücrelerini oldukça kısa bir zamanda iyileştirebilen mavi kil maskesi; sivilcelerden, güneş lekelerinden ve yara izlerinden kurtulmak için birebirdir.
- Bunun yanı sıra cildin tonunun açılmasını isteyen kişiler de bu maskeyi kullanabilir.
- Sarı maske: Sarı kil maskesi, aktarlar aracılığı ile kolay bir şekilde alınabilir.
- Sarı kil maskesi, gözenekleri temizler.
- Cilt üzerinde bulunan bütün mikropları ve kirleri yok eder.
- Bununla beraber çok hızlı sonuç verir.
Sarı kil maskesinden en olumlu sonucu almak adına, öncelikle yeşil ve beyaz maskeleri kullanmak, daha sonra sarı kil maskesini kullanmak önerilir. Kil Maskesi Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Evde kil maskesini uygularken, dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır.
Siyah nokta için hangi kil kullanılır?
Rare Earth Ürün Ailesi: Amazon Beyaz Kilini Yakından Tanı! – Amazon kili barındıran bir formül kazanan Kiehl’s Rare Earth ürün ailesi, cilt bakımı rutinine yepyeni bir doku kazandırır. Tonik, nemlendirici losyon, yüz temizleme jeli ve kil maskesi ürünlerinden oluşan seri, siyah noktalar üzerinde etkisini gösterir.
- Gözenekler üzerinde gözle görünür bir etki yaratan killi seri, gözenek görünümünün küçülmesi ve sıkılaşmasında pay sahibi.
- Serinin öne çıkanlarından biri olan Rare Earth Pore Refining Tonic, amazon kili içeren gözenek görünümünü küçültücü tonik türlerinden.
- Amazon Nehri’nin ağzında yer alan Marajo Adası’nda el değmemiş bölgelerden alınan nadir kil, doğal kaynaklı içeriklerle formüle edilerek cildinin nem dengesini sağlamayı hedefler.
Allantoin çiçekleri, yulaf çekirdeği tozu ve Aloe Vera içeren formülü ile fazla sebumu da kontrol altına alır. Serinin en önemli kahramanlarından biri olan cilt temizleyici Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Daily Cleanser ise cildi arındırmak üzere formüle edilmiş olduğu için özellikle arındırma konusunda mükemmel başarı gösterir.
Gözenekler için hangi kil maskesi?
Gözenek temizlemek için kil maskesi – Geniş gözenekler cilt problemleri arasında en çok başımızı ağrıtanlardan biri. Gözeneklerin tamamen yok olmasını sağlamak imkansız olsa da, cildi iyi bir şekilde arındırarak normal boyuta ulaşmalarını sağlamak mümkün. Bunun için de kil maskeleri en doğru seçeneklerden biri.