Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır?

21.11.2022 0 Comments

Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır
Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir. Krem uyguladığınızda iyileşme hızını da iki katına çıkarabilirsiniz.

Kulak delindikten sonra kaç gün krem sürülür?

Kulak deldirdikten sonra 6 hafta bekleyin.

Kulak Deldirdikten sonra oluşan yara nasıl geçer?

Antibiyotik kremler – Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır Antibiyotikler, sarı akıntı ile görülen enfeksiyonu tedavi etmenin harika bir yoludur. Krem, yara iyice temizlendikten ve kurutulduktan sonra bir kulak çubuğuyla uygulanmalıdır. Önerilen uygulama günde üç kezdir. Bu kremi en az bir hafta boyunca kullanabilirsiniz. Enfeksiyonu tedavi etmek ve kurutmak için bir antibiyotik krem kullanmak istiyorsanız, dermatoloğunuza danışmalısınız.

Yeni kulak deliğine vazelin sürülür mü?

Bir dahaki sefer çok daha kolay açıldığını göreceksiniz. Hepimizin bildiği gibi belli bir süre küpe takmayınca kulak deliği ilk küpe takma denemesinde zorluk çıkarır ve hatta bazen zedelenir. Bunun önüne geçmek için küpeye vazelin sürüp takmak gerekir.

Teramisin kulak deliğine iyi gelir mi?

Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır Uzun yıllardır bilinen, eczane çantalarında mutlaka bulunan Terramycin(Teramisin) krem, tekrar meşhur oldu. Ekonomik açıdan son derece hesaplı olan Terramycin(Teramisin) kremi araştırarak yaralarınızı iyileştirmek için kullanmalısınız. Peki Terramycin(Teramisin) kremin cilde faydaları neler? Terramycin(Teramisin) krem nasıl kullanılır? Terramycin(Teramisin) krem fiyatı nedir? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

  • Çok uzun yıllardır eczanelerde satılan Terramycin(Teramisin) krem; vücutta oluşan şişkinliklerden kızarıklara kadar birçok sorunu ortadan kaldıran ve bunu yaparken kısa bir süre harcayan deri kremidir.
  • Sivilce, iltihap, yara, yanık, bakteri enfeksiyonları, vücut kızarıklığı gibi sorunlarla baş eden bu krem, derinin üst tabakası oluşan kabarcıklar ya da toplanması gibi yaraları hızlıca iyileştirir.

Gözden kaçan durumlar sonucu ufak bir darbe sonrasında oluşan yaraları iyileştiren Terramycin(Teramisin) krem, son günlerde iltihaplı sivilcelerde ve çıbanlarda kullanılıyor. Çok kısa sürede sonuç vermesiyle kullanılan kremi bu sorunlardan herhangi biriyle karşılaşan kişiler kullanmalıdır. Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır terramycin krem Etken maddesi, Oksitetrasiklin hidroklorür ve Polimiksin B sülfat bulunan Teramisin krem, bunun yanında sıvı petrolatum ve beyaz petrolatum iki tane yardımcı madde içerir. Yumuşak sarı homojen bir rengi olan Teramisin krem, topikal olarak kullanılan antibiyotik grubuna girmektedir. Aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaştığınızda kullanabilirsiniz;

– Büyük çıbanların tedavisinde, – Ciltte oluşan iltihaplarda ve iltihaplı durumlarda, – Dudak çatlaklarının tedavisinde, – Uçuk tedavisinde, – Ciltte oluşan yara ve çizik tedavisinde, – Böcek ve arı sokma tedavisinde, – Sivilce(akne) tedavisinde, – Kulakta oluşan yara tedavisinde, – Çok enfeksiyon olan yaraların tedavisinde kullanılabilir.

TERRAMYCİN MERHEM NASIL KULLANILIR? Terramycin kremi uygulayacağınız bölgenin temiz olduğundan emin olduktan sonra kremi parmak uçlarınızla bölgeye sürün. Daha sonra gazlı bezle kapatarak, hijyenik kalmasını sağlayın. Gün içerisinde 2 defa uygulanması yeterli olan bu kremi yara iyileşinceye kadar kullanabilirsiniz. Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır TERRAMYCİN MERHEM YAN ETKİLERİ TERRAMYCİN MERHEMİN FİYATI NEDİR? Terramycin(Teramisin) kremin 2022 itibariyle fiyatı 40 TL ‘dir.

Ilk takılan küpe kaç gün durmalı?

Ağrısız küpe takma için kulak delme işlemi genelde en idealdir. Ancak önemli olan kulak deldirme işleminin nerede yapılacağıdır. Mutlaka ortamın hijyenik olması gerekir. Sterilizasyona odaklanan bir sağlık tesisi seçilmelidir. İşlemi yapan kişi, perforasyon bölgesini özel sterilizasyon çözeltileriyle temizlemeli ve kulak memesini anestezik krem ​​/ sprey ile uyuşturmalıdır.

Ardından kanamayı azaltmak için az miktarda anestezi enjekte ederek kontrol sağlamayı bilmelidir. Delmek için kulağın kıkırdak olmayan kısmı tercih edilmeli ve kulağın enfeksiyona açık olan kısımları seçilmemelidir. Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir.

Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır. Delinen çevre, günde en az 2 kez (özellikle çocuk okul çağına geldikten sonra) düzenli olarak temizlenmeli ve yapışmayı önlemek için günde bir kez küpe klipsi arkaya doğru hafifçe döndürülmelidir.6 hafta sonra, küpeleri çıkarabilir ve isterseniz diğer küpeleri takabilirsiniz.

  1. Ulak delme işleminden sonraki ilk 1-2 haftanın % 30’unda bazı küçük sorunlar görülebilir.
  2. Bunlardan en yaygın olanı yara enfeksiyonudur.
  3. Üpeler için delik çevresinde ağrı, kızarıklık, ateş ve sarımsı akıntı varsa doktora danışmak faydalı olacaktır.
  4. Üpeleri mümkün olduğunca çıkarmadan yerinde tedavi yapılmalıdır.

Çocuklarda meydana gelen diğer bir problem ise küpelerin sıkışmış olması ve bir oyun sırasında kulak memesini çekmesidir. Bu nedenle, birçok okulda küpe takılması yasaktır veya top küpelere izin verilir. Öncelikle ağrısız kulak delme işlemi için merkez araştırmalısınız.

Yeni delinen kulağa hangi küpe takılır?

Doğru bakım güzel ve sağlıklı kulaklar için gereklidir. Yeni delme işlemi yaptırmış olduğunuz küpelerden doğru bakım yaptığınız zaman daha çok zevk alacaksınız. Uygun düzenli bakım yeni küpe memnuniyetinizi artıracaktır. İstatistiklere göre enfeksiyonların oluşma nedeni yanlış veya eksik tedavi sonrası ortaya çıkar. Bu kullanma kılavuzu, düzgün şekilde tedavi ve komplikasyonları önlemek içindir.

You might be interested:  Sarı Alt Ton Cilt Nasıl Anlaşılır?

Sadece temiz ellerle kulaklarınıza ve küpenize dokunun. Kulak memesi deliğini her iki taraftan temizleyin ve bunu günde en az iki kez yapın. Studex Kulak Bakımı solüsyon veya jelini kullanın. Küpenizi sağa ve sola 180 derece (yarım hız) iki veya üç kez çevirin. Bu temizleme sürecinde kulağınızı kuru tutmaya çalışın.

Nelerden kaçınmalısınız ?

Gerekli olmadıkça kulağınıza ve küpelerinize dokunmayın. Küpelerinizi çıkarmayın. Küpe klipsinizi kulak memesini sıkacak şekilde öne doğru itmeyin. Klps sürekli hava alacak şekilde konumunu korumalıdır. Bu iyileşme sürecini kısaltır. Kulak delme küpelerimizde klipsin yerini belirleyen bölüm mevcuttur.

İyileşme sürecinin hızlanması için neler yapabilirsiniz.?

Küpelerinizi en az 6 hafta takılı bırakın. Şayet kıkırdak küpesi ise 12 hafta kalmalıdır. Bu süre sonrasında istediğiz ağı olmayan küpeleri kullanabilirsiniz.5 ay boyunca ( Kıkırdak bölgesi 12 ay) kısa arkalı küpeler kullanınız, Kanca tasarımlı küpeleri tercih etmeyiniz. Küpe materyalleri hipoalerjenik cerrahi çelik, titanyum veya altın olmalıdır. Studex Sensitive ve Studex Select ürün grupları bunun için tasarlanmıştır. Kıkırdak bölgesi için barbells tasarımları tavsiyes ederiz. Saç spreyi, şampuan ve sabunla teması oldukça dikkatli şekilde yapın ve bol su ile durulayın. Studex solüsyon veya jeli yıkama işleminden sonra kullanın. Az miktarda şişme veya kırmızılık delme işleminden sonra oluşabilir. Bu normal bir süreçtir ve 48 saat içerisinde geçecektir. Şayet beklenmeyen bir şekilde acı ve kızarıklık devam ediyorsa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna veya hekiminize danışın.

Kıkırdak Bölgesi İçin Özel Tavsiyeler Kulağın kıkırdak bölgesi doğal yapısından dolayı delme işlemi sonrası iyileşme sürecinde biraz daha dikkat gerektirir. Kulak memesine göre kıkırdak bölgesi daha geç iyileşir ( 3 Ay).

Kıkırdak bölgesinde delme işleminde şişme ve kızarıklık çok daha çabuk oluşu ve bu normaldir. Bu 48 saatlik süreçiçerisinde geçeçektir. Şayet beklenmeyen bir şekilde acı ve kızarıklık devam ediyorsa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna veya hekiminize danışın. ÖNEMLİ : Kıkırdak bölgesinde oluşabilecek komplikasyonları lütfen hafife almayın. Bu kıkırdak bölgenizde kalıcı yaraya neden olabilir. Doktorunuza veya sağlık kurumlarının tedavilerini lütfen tam olarak uygulayın.

Yara olan kulak deliğine ne iyi gelir?

Kulak memesi iltihabı çeşitli enfeksiyon ve travmalara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Özellikle cilt hastalıkları ve alerjik hastalıklar da kulak memesi iltihabına yol açan etkenler arasındadır. Kulak Memesi İltihabı Nedir, Neden Olur? Kulağın en yumuşak kısmı kulak memesidir.

  1. Ulak memesinde de çeşitli enfeksiyonlara bağlı olarak iltihaplar meydana gelir.
  2. Özellikle enfeksiyon haricinde alerjik hastalıklar, travma ve cilt hastalıkları da kulak memesi iltihabına neden olmaktadır.
  3. Ulak memesi iltihabı yaşandığında mutlaka uzman bir doktora gitmek gerekir.
  4. Ulak memesi iltihabı nedeni ile şişlik ortaya çıkabilir.

Özellikle de uyurken bu iltihap yüksek oranda ağrı yaratır. Kişiye de acı hissi verilir. Kulak memesi iltihabı için evde doğal yöntemler de uygulanmalıdır. Kulak memesi iltihabı nedeni ile kızarıklık, ağrı, yanma hissi ve görüntü bozukluğu ortaya çıkar.

Kulak deldirmek, piercing takmak ve alerjiler nedeniyle kulak memesinde iltihap oluşabilir. Bu yüzden de çok dikkat edilmelidir. Kulak Deliği İltihabı Nasıl Geçer? Kulak deldirmek ve enfeksiyon oluşturacak cinste küpe takmak genellikle kulak deliği iltihabına neden olabilir. Ayrıca piercing takmak da kulak deliği iltihabına yol açabilir.

Bunun yanı sıra kulak kıkırdaklarında delikler açılması da ciddi kulak enfeksiyonlarına ve kalıcı yaralara yol açabilir. Herhangi bir durumda mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir. Kulak deliği iltihabı oluştuğunda mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir.

  1. Ulak deliği iltihabı durumunda gereken tedavi yapılmazsa geçmeyen yaralar oluşabilir.
  2. Enfekte olan kulak deliği de kızarır ve şişer.
  3. Acıyan kulak deliği zonklar.
  4. Ulak deliği iltihabı yaşandıktan sonra yüksek ateş de çıkarsa mutlaka bir doktora gidilmelidir.
  5. Doktorun uyguladığı tedavi ile kulak deliği iltihabı kısa bir sürede geçecektir.

Kulak Deliği İltihabı Nasıl Tedavi Edilir? Kulak deliği iltihabının şiddetine göre tedavi yöntemi de belirlenmelidir. Özellikle kulak deliğinde oluşan iltihaplar küçük olduğu takdirde antibiyotikli krem kullanılır. Bu kremleri doktor yazar. Eczanelerden reçetesiz satılan kremler de kullanılabilir.

Kulak küpe deliği neden kokar?

25.09.2020 10:01 | Son Güncelleme: 25.09.2020 10:03 TAKİP ET İsmini duymamış olabilirsiniz ancak küpenizi çıkardığınızda koku oldukça belirgindir. Grimsi bir yapışkanın da eşlik ettiği bu koku için endişelenecek bir şey yok tamamen normal. Peki bu sevimsiz koku neden kaynaklanıyor, üpe takan çoğu kişi bunu neden yaşıyor? Koku, kulakların delinmesinin doğal bir parçasıdır ve döktüğünüz yağ ve ölü deri hücrelerinin birikmesinden kaynaklanır. Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır Piercinginiz daha yeniyse, vücudunuz hala delinmeye tepki gösterdiği için koku alma olasılığınız daha yüksektir. Küpelerini hiç çıkarmayanlar daha yoğun bir kokuyla karşı karşıya olabilir. Neyseki çözüm basit: Hem takıları hem de piercing bölgesini nazikçe temizleyin ve bir süre küpe takmaya ara verin.

Yeni delinmiş kulağa ne sürülür?

Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir. Krem uyguladığınızda iyileşme hızını da iki katına çıkarabilirsiniz.

You might be interested:  Tea Tree Oil Krem Ne Işe Yarar?

Kulak deliği iltihabı küpe çıkarılır mı?

Hastalıklar Kız çocuklarınıza küpe takmak için acele etmeyin. Kendisi isteyeceği yaşa kadar bekleyin. Küpe satan yerlere, bijuterilere gidin, onların özel küpeleri var, küpeyi takarken kulağı deliyor, çocuk pek bir şey anlamıyor. Ya da makineyle takıyorlar.

  • Üpe, “yabancı cisim” reaksiyonu yapıyor.
  • Ucuz küpe kullanırsanız, iltihap olabilir.
  • En az 18 ayar altın küpe olsun.
  • Taktığınızda “Halka küpe” taktırın ki, bir hadise olursa görebilesiniz.
  • Eğer iltihap oluşursa, küpeyi çıkarın.
  • Önce sabunlu su ile yıkayın, kuruladıktan sonra deliğin her iki tarafına tentürdiyot ( Mersol, Batticon) sürüp iltihabı biraz sıkın.

Altın küpeyi tekrar takın. Altının bakteri öldürücü etkisi vardır, hem de deliğin kapanmasını önlemiş olursunuz. Akıntı gelmeyinceye kadar, tenturdiyota ( günde bir defa) devam edin. Şişlik ve ağrı artarsa, apse yapmışsa ve açılma olmazsa, bir doktora göstermeniz gerekir.

Kulak deliği neden iyileşmez?

Kulak Deldirdikten Sonra İltihap Nasıl Geçer? – Kulak deldirmede aslında kulağınızda açık yara yaratmış oluyorsunuz. Kulak memesi deldirdiyseniz, kulağın bu kısmının iyileşmesi yaklaşık 6-8 hafta sürecektir. Kulağınızın kıkırdak kısmını deldirdiyseniz, iyileşme sürecinin daha uzun sürecek ve bölge enfeksiyona daha yatkın hale gelecektir.

İltihaplanma süreci bir kez başladıktan sonra kolayca enfeksiyona dönüşebilir. Kulak deliğinize ya da küpenize kirli ellerle ya da aletlerle dokunduysanız, enfeksiyon kapmanız mümkündür. Bunun dışında küpeniz çok sıkı takıldıysa ve yara nefes alamadığı için iyileşemiyorsa yine enfeksiyon oluşumu görülebilir.

Benzer şekilde steril olmayan aletlerin kullanılması ya da deldirme işleminin yapıldığı ortamın steril olmaması gibi durumlarda da enfeksiyon gelişebilir. Kulaklarınızı deldirdikten sonra enfeksiyon kaptıysanız; sarı, iltihap benzeri akıntı, şişkinlik, kızarıklık, ağrı veya hassasiyet, kaşıntı ve yanma gibi belirtiler yaşayabilirsiniz.

Kıkırdak küpe acır mı?

Kulak delim yerleri, kulağın belirli kısımlarına piercing iğneleri veya kulak deldirme tabancaları ile yapılan yerlerdir. Sizde sadece bir kulak deliği varsa ve kulağınızın çeşitli yerlerine küpe takmak istiyorsanız ilk olarak kulak delim yerlerini öğrenmeniz gerekir.

  1. İşte açıklamalı anlatımıyla kulak delim yerleri – Kulak delim yerleri, kulağın belirli kısmına küpe takılması amaçlı aranan yerlerdir.
  2. Ulak delim yerlerine bakarak nereye küpe takmak istediğinizi belirleyebilirsiniz.
  3. Sadece kulağınızı süslemek amaçlı yapılan kulak deldirme operasyonu aynı zamanda tarzınıza ayrı bir hava katmak için başlayacağınız önemli adımlardan biridir.

Kulak delim yerlerinde bazı yerler ağrılı ve riskli olsa da her geçen gün kulak deldirme işlemi popülerlik kazanıyor. İşte artı ve eksileriyle tek tek açıkladığımız kulak delim yerleri 1. Kulak lobu Kulak lobu çok etli bir bölge olduğundan en az acıyan kulak deldirme yerlerinden birisidir. Bu yüzünden kulak lobunu deldirirken acı hissedilmez. Deldirdikten sonra ise acı hissi çok fazla sürmeyecektir.2. İkinci Kulak Lobu İkinci kulak lobunun acı durumu kulak yapısına göre değişkenlik gösterir. Eğer kıkırdağa çok az bir mesafedeyse veya etli bir kısımdan oluşuyorsa acı hissi çok fazla hissedilmeyecektir.3. Üçüncü Kulak Lobu Kulak deldirme yerlerinden 3. Kulak lobu, kıkırdağa yakın mesafede bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı 3 kulak lobu diğer kulak loblarına göre daha fazla acı hissetmenize neden olabilir.4. Sarmal Sarmal adı verilen kulak deldirme yeri, direk kıkırdak bölgesinde yer almaktadır. Bu bölge direk kıkırdak bölgesinde olduğu için piercing yöntemi ile kulak deldirme işlemi uygulanır. Bu nedenlerden dolayı daha fazla baskıya ihtiyaç duyar ve acı hissi diğer kulak deldirme bölgelerine göre daha fazla olur.5. Çift / Üçlü Sarmal Bu bölge kıkırdak ve etli bir kısımda bulunur. Acısız denilemez ancak dayanılmaz bir acıya da sahip olduğu söylenemez.

Kulak deldirme çok acıtır mı?

Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır Kulak kıkırdak deldirme, en yaygın piercing işlemlerinden bir tanesidir. Günümüzde çok yaygın olan kulak deldirme daha çocukken hatta bebekken bile kız çocuklarına yapılıyor. Kulak deldireceklerin genellikle arattığı soru acır mı ve ağrı yapar mı oluyor.

  1. Bugünkü yazımızda Kulak deldirme nasıl yapılır, acıtır mı? Kulak deldirme ağrısına hangi kremler sürülür? sorularının yanıtını veriyoruz.
  2. Ulak deldirme küpe takmak amacı ile kulak memesinin delinmesi işlemi olarak tanımlanmaktadır.
  3. Halk arasında kulak memesi olarak tanımlanan doku oldukça yumuşaktır ve kolay bir şekilde delinebilmektedir.

Kulak deldirme işlemi tarih boyunca farklı teknikler ile uygulanmıştır. Son yıllara kadar özellikle kırsal kesimlerde iğne ile kulak delme işlemi pek çok problemi de beraberinde getirmektedir ve bu nedenle klinik ortamında kulak anatomisini bilen doktorların kulak delme işlemini gerçekleştirmesi çok daha sağlıklı ve güvenilirdir.

– Enfeksiyon – Kanama – Alerjik reaksiyonlar – Sinirlere yaplan müdahale – Kulak memesinde sarkma ve şekil bozuklukları

İLİŞKİLİ HABER Keloid nedir ve belirtileri nelerdir? Keloid hastalığı nasıl geçer? Keloid tedavisi. Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır KULAK DELDİRMEYE UYGUN YERLER: 1.KULAK LOBU: Kulak lobu, kulağın en etli alanını oluşturduğundan burada acı hissi hafif ve kısa sürelidir. Deldirme işleminden sonra bir müddet dikkat edildiği takdirde kulağınıza istediğiniz küpeleri takabilirsiniz.2. KULAK LOBU: Kulağınızın alt kısmından yukarı doğru olan alanı deldirme işlemidir. Kulak Deldirdikten Sonra Hangi Krem Kullanılır SARMAL: Sarmal yani kulağın kıkırdaklı bölgesine oluşturan yere verilen addır. Kıkırdak yapısından dolayı bu alanı deldirme işlemi yaparken piercing yöntemi kullanılır. Deldirme işlemi yaparken biraz daha zorlayıcı olduğundan kulakta acıya neden olabilir. ÜÇLÜ SARMAL: Kıkırdak ve etli alanın ortasının delinme işlemidir.

You might be interested:  Teramisin Krem Nedir Ne Için Kullanılır?

Kulak deliği ne kadar sürede iyileşir?

Doğru bakım güzel ve sağlıklı kulaklar için gereklidir. Yeni delme işlemi yaptırmış olduğunuz küpelerden doğru bakım yaptığınız zaman daha çok zevk alacaksınız. Uygun düzenli bakım yeni küpe memnuniyetinizi artıracaktır. İstatistiklere göre enfeksiyonların oluşma nedeni yanlış veya eksik tedavi sonrası ortaya çıkar. Bu kullanma kılavuzu, düzgün şekilde tedavi ve komplikasyonları önlemek içindir.

Sadece temiz ellerle kulaklarınıza ve küpenize dokunun. Kulak memesi deliğini her iki taraftan temizleyin ve bunu günde en az iki kez yapın. Studex Kulak Bakımı solüsyon veya jelini kullanın. Küpenizi sağa ve sola 180 derece (yarım hız) iki veya üç kez çevirin. Bu temizleme sürecinde kulağınızı kuru tutmaya çalışın.

Nelerden kaçınmalısınız ?

Gerekli olmadıkça kulağınıza ve küpelerinize dokunmayın. Küpelerinizi çıkarmayın. Küpe klipsinizi kulak memesini sıkacak şekilde öne doğru itmeyin. Klps sürekli hava alacak şekilde konumunu korumalıdır. Bu iyileşme sürecini kısaltır. Kulak delme küpelerimizde klipsin yerini belirleyen bölüm mevcuttur.

İyileşme sürecinin hızlanması için neler yapabilirsiniz.?

Küpelerinizi en az 6 hafta takılı bırakın. Şayet kıkırdak küpesi ise 12 hafta kalmalıdır. Bu süre sonrasında istediğiz ağı olmayan küpeleri kullanabilirsiniz.5 ay boyunca ( Kıkırdak bölgesi 12 ay) kısa arkalı küpeler kullanınız, Kanca tasarımlı küpeleri tercih etmeyiniz. Küpe materyalleri hipoalerjenik cerrahi çelik, titanyum veya altın olmalıdır. Studex Sensitive ve Studex Select ürün grupları bunun için tasarlanmıştır. Kıkırdak bölgesi için barbells tasarımları tavsiyes ederiz. Saç spreyi, şampuan ve sabunla teması oldukça dikkatli şekilde yapın ve bol su ile durulayın. Studex solüsyon veya jeli yıkama işleminden sonra kullanın. Az miktarda şişme veya kırmızılık delme işleminden sonra oluşabilir. Bu normal bir süreçtir ve 48 saat içerisinde geçecektir. Şayet beklenmeyen bir şekilde acı ve kızarıklık devam ediyorsa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna veya hekiminize danışın.

Kıkırdak Bölgesi İçin Özel Tavsiyeler Kulağın kıkırdak bölgesi doğal yapısından dolayı delme işlemi sonrası iyileşme sürecinde biraz daha dikkat gerektirir. Kulak memesine göre kıkırdak bölgesi daha geç iyileşir ( 3 Ay).

Kıkırdak bölgesinde delme işleminde şişme ve kızarıklık çok daha çabuk oluşu ve bu normaldir. Bu 48 saatlik süreçiçerisinde geçeçektir. Şayet beklenmeyen bir şekilde acı ve kızarıklık devam ediyorsa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna veya hekiminize danışın. ÖNEMLİ : Kıkırdak bölgesinde oluşabilecek komplikasyonları lütfen hafife almayın. Bu kıkırdak bölgenizde kalıcı yaraya neden olabilir. Doktorunuza veya sağlık kurumlarının tedavilerini lütfen tam olarak uygulayın.

Kulak deldirme acısı ne zaman geçer?

Kulak delim yerleri, kulağın belirli kısımlarına piercing iğneleri veya kulak deldirme tabancaları ile yapılan yerlerdir. Sizde sadece bir kulak deliği varsa ve kulağınızın çeşitli yerlerine küpe takmak istiyorsanız ilk olarak kulak delim yerlerini öğrenmeniz gerekir.

  • İşte açıklamalı anlatımıyla kulak delim yerleri – Kulak delim yerleri, kulağın belirli kısmına küpe takılması amaçlı aranan yerlerdir.
  • Ulak delim yerlerine bakarak nereye küpe takmak istediğinizi belirleyebilirsiniz.
  • Sadece kulağınızı süslemek amaçlı yapılan kulak deldirme operasyonu aynı zamanda tarzınıza ayrı bir hava katmak için başlayacağınız önemli adımlardan biridir.

Kulak delim yerlerinde bazı yerler ağrılı ve riskli olsa da her geçen gün kulak deldirme işlemi popülerlik kazanıyor. İşte artı ve eksileriyle tek tek açıkladığımız kulak delim yerleri 1. Kulak lobu Kulak lobu çok etli bir bölge olduğundan en az acıyan kulak deldirme yerlerinden birisidir. Bu yüzünden kulak lobunu deldirirken acı hissedilmez. Deldirdikten sonra ise acı hissi çok fazla sürmeyecektir.2. İkinci Kulak Lobu İkinci kulak lobunun acı durumu kulak yapısına göre değişkenlik gösterir. Eğer kıkırdağa çok az bir mesafedeyse veya etli bir kısımdan oluşuyorsa acı hissi çok fazla hissedilmeyecektir.3. Üçüncü Kulak Lobu Kulak deldirme yerlerinden 3. Kulak lobu, kıkırdağa yakın mesafede bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı 3 kulak lobu diğer kulak loblarına göre daha fazla acı hissetmenize neden olabilir.4. Sarmal Sarmal adı verilen kulak deldirme yeri, direk kıkırdak bölgesinde yer almaktadır. Bu bölge direk kıkırdak bölgesinde olduğu için piercing yöntemi ile kulak deldirme işlemi uygulanır. Bu nedenlerden dolayı daha fazla baskıya ihtiyaç duyar ve acı hissi diğer kulak deldirme bölgelerine göre daha fazla olur.5. Çift / Üçlü Sarmal Bu bölge kıkırdak ve etli bir kısımda bulunur. Acısız denilemez ancak dayanılmaz bir acıya da sahip olduğu söylenemez.

Kulak Deldirdikten sonra iltihap nasıl anlaşılır?

Kulak Deldirdikten Sonra İltihap Nasıl Geçer? – Kulak deldirmede aslında kulağınızda açık yara yaratmış oluyorsunuz. Kulak memesi deldirdiyseniz, kulağın bu kısmının iyileşmesi yaklaşık 6-8 hafta sürecektir. Kulağınızın kıkırdak kısmını deldirdiyseniz, iyileşme sürecinin daha uzun sürecek ve bölge enfeksiyona daha yatkın hale gelecektir.

İltihaplanma süreci bir kez başladıktan sonra kolayca enfeksiyona dönüşebilir. Kulak deliğinize ya da küpenize kirli ellerle ya da aletlerle dokunduysanız, enfeksiyon kapmanız mümkündür. Bunun dışında küpeniz çok sıkı takıldıysa ve yara nefes alamadığı için iyileşemiyorsa yine enfeksiyon oluşumu görülebilir.

Benzer şekilde steril olmayan aletlerin kullanılması ya da deldirme işleminin yapıldığı ortamın steril olmaması gibi durumlarda da enfeksiyon gelişebilir. Kulaklarınızı deldirdikten sonra enfeksiyon kaptıysanız; sarı, iltihap benzeri akıntı, şişkinlik, kızarıklık, ağrı veya hassasiyet, kaşıntı ve yanma gibi belirtiler yaşayabilirsiniz.