Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

05.11.2022 0 Comments

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı
Faydaları Nelerdir? – Yoğun bir işlem olmasından dolayı 1 ya da 1,5 saat kadar uygulamalar yapılır. Aynı zamanda minimum ayda bir kez öneriliyor. Medikal cilt bakımı ciltte oluşan bakteriler, mikroplar ve ölü hücrelerin atılmasına yardımı olur. Aynı zamanda gözeneklerin nefes almasını sağlar, nemlendirir ve cildin parlamasını sağlar.

Medikal cilt bakımı ayda kaç kez yapılır?

Medikal Cilt Bakımı Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler – Medikal cilt bakımı sonrasında kişilerin ciltleri ölü hücrelerden arınmış, taze ve canlı bir görüntüye kavuşacaktır. Bu sağlıklı görüntüyü koruyabilmek için ise medikal cilt bakımının 2 ayda bir olarak düzenli yaptırılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

  1. Elbette cildin medikal cilt bakımına verdiği tepki ve bakımın ne kadar etkili olacağı kişiden kişiye değişen bir durumdur.
  2. Medikal cilt bakımının etkisini uzatmak için özellikle banyo sonrasından tüm vücudun ve yüzün düzenli olarak nemlendirilmesi gerekmektedir.
  3. Uzun süre güneş ışığına maruz kalınacaksa yüksek faktörlü güneş koruyucuların kullanılması gerekir.

Medikal cilt bakımı sonrasında cilt yapısına uygun olarak aşağıdaki önerilerin dikkate alınması gerekmektedir. • Kuru Ciltler: Cilt bakımı sonrasında cildin kazandığı nemi korumak için mutlaka içeriğinde seramid, aquafilin, fucoge ve sfingolipid maddeler bulunan losyon formundaki nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Alkol, kakao yağı ve lanolin içerikli sabunlar vücutta var olan nemi de yok edeceğinden bu tarz ürünlerden uzak durulmalıdır. • Hassas Ciltler: bu cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt bakımlarına özellikle dikkat etmeleri gerekir. Kırmızı leke, kızarma ve ödem gibi şikâyetler hassas ciltlerde sıkça rastlanılan durumlardır.

Bu yüzden cilt düzenli olarak likit formunda temizleme sütü ile temizlenmeli, içeriğinde hyaluranik asit bulunan nemlendiricilerle bakım yapılarak nem kaybının önüne geçilmelidir. Güneş ışınlarına karşı da oldukça tepki veren hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin, güneşe çıkmadan önce SPF 50-90 faktörlü kremler kullanması gerekmektedir.

  • Yağlı Ciltler: Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin jel veya likit formundaki temizleyicileri tercih etmesi gerekmektedir.
  • Doktor tarafından önerilen ürünlerin düzenli kullanılması halinde cildin sağlığı koruma altına alınmış olacaktır.
  • Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin yağı gidermek amaçlı yüzüne kese, sert sabun veya alkol içerikli malzemeler kullanması oldukça yanlıştır.
You might be interested:  Cilt Lekesine Hangi Yağ Iyi Gelir?

Güneşten korunmak için, yağ içermeyen (oil-free) ürünler tercih edilmelidir.

Medikal cilt bakımından sonra yüz ne zaman yıkanır?

CİLT BAKIMINDAN SONRA YÜZ NE ZAMAN YIKANIR? – Profesyonel cilt bakımı yapıldıktan 3 gün sonrasında cilt dezenfekte edilir. CİLT BAKIMINDAN SONRA MAKYAJ Medikal cilt bakımı uygulandığı gün makyaj yapılmamasını tavsiye ediyoruz.

Beyaz komedonlar nasıl geçer?

KAPALI KOMEDONLAR EVDE DOĞAL YÖNTEMLER İLE NASIL GEÇER? – Kapalı komedonlarının tedavisi için cildiye doktoruna veya güzellik merkezlerine gidebileceğiniz gibi aşağıda bildireceğimiz doğal yöntemler ile de bu soruna çözüm bulabilirsiniz. KARBONAT Karbonat kapalı komedonlara doğal çözümdür.

Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat ile bir miktar suyu karıştırıp yoğun bir macun kıvamı elde edin. Bunu cildinizde kapalı komedon olan yerlere sürün ve birkaç dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra cildinizi su ile durulayın. Bu yöntemi etkisini görene kadar haftada 2 veya 3 defa uygulayın.

YULAF EZMESİ Ciltteki ölü deri ve birikmiş kirleri temizlemek, kapalı komedonlardan kurtulmak için etkili bir diğer yöntem yulaf ezmesidir. Ciltteki fazla yağı emen ve gözenekleri temizlemeye yarayan yulaf ezmesi doğal bir peelingtir.

Küçük bir kabın içinde bir tatlı kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı limon suyu, yarım tatlı kaşığı balı ve 2 tatlı kaşığı toz yulaf ezmesini güzelce karıştırın. Isteğe bağlı olarak, içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi de ilave edebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı cildinizde beyaz nokta (kapalı komedon) olan yerlere sürüp 20 dakika bekletin. Bu süre dolduktan sonra cildinizi su ile durulayın.Alternatif olarak, yulaf ezmesini bir miktar su ile karıştırıp cildinizdeki kapalı komedon olan yerlerin üzerine sürüp 10 dakika bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra cildinizi ovalayarak temizleyin.Bu iki doğal yöntemden istediğinizi haftada 1 veya 2 kez düzenli olarak tekrarlamanız önemlidir.

You might be interested:  Zinc Oxide Krem Ne Işe Yarar?

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı ŞEKER PEELİNGİ Bal ve şekeri ile hazırlanan peeling de beyaz noktalara yani kapalı komedonlara doğal çözüm olabilir.

Küçük bir kabın içinde 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı balı güzelce karıştırın. Ardından içine birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı yüz ünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. Sürdükten sonra birkaç dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bu yöntemi haftada 1 veya 2 kez düzenli olarak yapmalısınız.

LİMON SUYU Limon suyunda bulunan alfa-hidroksi asitler hücre yenileyicidir, bu da limon suyunu etkili bir peeling maddesi yapar. Limon suyu ayrıca ciltteki fazla yağın giderilmesine de yardımcıdır

Limon suyunun içine bir parça pamuğu batırıp bunu cildinize sürün. Ardından 15-20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla durulayın.Bu yöntemi birkaç ay her gece uyumadan önce tekrarlayın.

ÇAY AĞACI YAĞI Çay ağacı yağının ciltteki faydalardan kurtulmaya yardımcı olması ve beyaz noktaları temizlemesidir.

Prenses Bakımı Nedir?

Prenses Bakımı uygulaması, özel makinesinin silindir uçlarıyla mesajımsı hareketlerle bitki bazlı aktif içerikler cildin derinine penetre olur, derinlemesine temizlik sağlar. Özel makinesi yüksek frekans kullanılarak hücrelere enerji ve oksijen sağlar.

Antibakteriel etkisi oluşturur. Hydradermie Cilt Bakımı ; manuel masaj, cilde uygun çeşitli bitki ekstrelerinin seçimi (nem için aloe bitkisi ve shea yağı, toksinlerin boşaltımı için seaweed ve nane, sakinleştirmek için sarı papatya veya firming malt ekstresi), Guinot’ya özel Hydradermie makinesini kapsamaktadır.

Ayrıca tüm yaş gurubu ve tüm müşteri tipleri için uygundur. Nasıl Uygulanır? Müşterinin cildi analiz edildikten sonra, Guinot güzellik uzmanı normal/kuru, hassas yağlı, olgun veya pigmentasyon lekeli gibi cilt durumlarını tedavi etmek amacıyla, ürünleri belirler.

  • Bakım, temizleme ve scrub ile başlar.
  • Sonrasında estetisyen seçmiş olduğu jeli dikkatlice cilde uygular.
  • Toksinlerin atılması ve cildin yüzeyindeki kirleri temizlemek amacıyla uygulanan jeller iki silindir elektrot tarafından cilde derinlemesine penetre olmasını sağlar.
  • Uygulanan rahatlatıcı masaj sonrasında Guinot güzellik serilerinden cilt tipine uygun maske, cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmak amacıyla uygulanır.
You might be interested:  Ucu Olmayan Kistik Akne Nasıl Boşaltılır?

Son dokunuş olarak, yüz, göz ve boyun bölgesine nemlendirici krem uygulanır ve müşteri sağlıklı, canlı bir ciltle uğurlanır.

Medikal cilt bakımından sonra yüz ne zaman yıkanır?

CİLT BAKIMINDAN SONRA YÜZ NE ZAMAN YIKANIR? – Profesyonel cilt bakımı yapıldıktan 3 gün sonrasında cilt dezenfekte edilir. CİLT BAKIMINDAN SONRA MAKYAJ Medikal cilt bakımı uygulandığı gün makyaj yapılmamasını tavsiye ediyoruz.