Sarı Alt Ton Cilt Nasıl Anlaşılır?
Sıcak cilt alt tonu – Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri sarıdır.
Contents
Tenin alt tonu nasıl anlaşılır?
7. Peki Sizinki Hangisi? – Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.
Sarı alt ton mu pembe alt ton mu nasıl anlaşılır?
Cilt Alt Tonunu Nasıl Belirlersin? – Cilt alt tonunu belirlemek için yapman gereken tek şey bileklerindeki damarları gün ışığında incelemek. Cilt alt tonları temelde üç gruba ayrılır: Sıcak alt ton, soğuk alt ton ve nötr alt ton. Eğer bileklerindeki damarlar yeşil ağırlıklı bir renge sahipse, cildinin alt tonu sıcak demektir.
Eğer mavi ve mor tonlarında damarlar görüyorsan, o halde soğuk alt tona sahipsin. Hem mavi hem de yeşil ağırlıklı renkler varsa, nötr alt tona sahip olma ihtimalin oldukça yüksek. Cilt alt tonu, sanılanın aksine ten renkleri ile bağlantılı değil. Örneğin; yalnızca soluk beyaz tenli kişilerin cildi soğuk alt tonlu olmak zorunda değil.
Oldukça esmer bir ten rengine sahipsen de soğuk alt tonlu bir cildin olabilir. Aynı durum tam tersi ihtimaller için de geçerli. Soğuk cilt alt tonu, derinin altındaki renk pigmentlerinin pembe ağırlıklı olduğu anlamına gelir. Sıcak cilt alt tonuna sahip birinin cildinin altındaki pigmentler ise sarıdır.
Sarı alt tonlu cilt hangi saç rengi?
Sıcak cilt alt tonu – Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri sarıdır.
Sarı ten rengi neden olur?
Sarılık: Gerek mikropların neden olduğu, gerekse çeşitli nedenlerle karaciğer ve safra kesesinden safra akışının engellendiği hastalıklarda; cilt sarı bir renk alırabilir. Bunun nedeni vücutta kanda artan bilirubin maddesidir.
Buğday ten rengi hangi renk?
Ten rengi konusunu günlük yaşamımızda da tartışmış ve konuşmuş olabiliriz. Hatta çevremizden esmer ten rengi ya da beyaz ten rengine sahip gibi söylemlere sıklıkla rastlamış olabiliriz. Bu ten renklerinin anne ya da babadan geldiğini de bilmekteyiz. İşte bu durum bizlere ten renklerinin genetik faktörlere bağlı olduğunu da göstermiştir.
Ten Renkleri Ve İsimleri Nelerdir? Ten renklerini insandaki melanin miktarının belirlediğini söyledik. O halde ten renkleri ve isimlerine geçmeden önce melanin ne demek bunu bilelim. Genellikle kahve rengi ve sarı olan suda erimeyen fazla yoğunlaştığı taktirde de karşımıza kara renk olarak çıkan pigmentin ismi melanindir.
Melanin aslında üç kahverengi pigmentten bir tanesidir. Diğer ikisinin ismi ise hemosiderin ve lipofuscin olarak bilinmektedir. Melanin pigmentlerinden olan eumelanin tene siyah ya da kahverengi rengini verir. Melanin pigmentlerinden olan pheomelanin ise tene sarı ve kırmızı rengi verir.
- Bu bilgiden hareketle anlayacağımız ten rengi kahverengi ve siyah ola insanların yani koyu renk olan kişilerin cildindeki eumelanin üretimi fazladır.
- Tenleri açık renk olan insanlarda ise ciltlerindeki pheomelanin miktarının fazla olduğu söylenmektedir.
- Birbirinden çeşitli olan ten renklerinin isimleri şöyle sıralanmaktadır: Buğday Bronz Esmer Beyaz Her insanın ten rengi aslında aşağı yukarı bellidir.
Cilt derisi çok koyu olan insanlara esmer deriz. Cilt derisi oldukça açık olan kişilere de beyaz deriz. Cilt derisi hafif kırmızımsı ise bronz diyebiliriz. Cilt derisi esmer kadar koyu olmayan ve beyaz kadar da açık olmayan tam ortada kalan kişilere de buğday diyebiliriz.
- Ten Rengi Özellikleri Hakkında Bilgi Buğday, bronz, esmer ve beyaz gibi ten renklerinin birbirinden farklı özellikleri vardır.
- Bu özellikler sayesinde bir kişinin esmer mi yoksa buğday tenli mi olduğunu anlarız.
- Hatta bazı kişisel gelişim uzmanları genetik olarak bizlere gelen bu ten renklerinin kişilik özelliklerimizin belirlenmesinde de etkili olduğunu söylemektedir.
Esmer ten renginin özellikleri arasında güneşin zararlı etkilerine karşılık doğal filtre görevi görmeleri gelmektedir. Bunun nedeni ise ciltteki yoğun renk pigmentleridir. Ülkemizde de esmer renkli insanlar oldukça çoğunluktadır. Esmer ten renklerinin bir diğer özelliği de ciltlerinin diğer ten renklerine göre daha kolay bir şekilde sarkmasıdır.
Esmer ten rengi gevşemeye meyillidir. Bu gevşeme ve gerginlik çoğu zaman esmer tenli insanların kilolarına bağlıdır. Kilosu fazla olan esmer tenli insanlarda cilt yağ dokusu da fazladır. Bu sayede cilt gergin kalabilir. Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir.
Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır. Esmer tenin biraz daha açığı buğday ten olarak anlatılmaktadır.