Yeni Nüfus Cüzdanında Cilt No Nerede?

17.11.2022 0 Comments

Yeni Nüfus Cüzdanında Cilt No Nerede
Kimlikte Cilt No Nerede Yazar – Eski kimlik kartlarında yer alan cilt no ve diğer bilgiler gizlilik arz ettiği için yeni cipli kimlik kartlarında yer almamaktadır. Kimlik kartından yer alan cilt no bilgisi lazımsa bu öğrenmek için e-devlet kimlik bilgilerim öğrenebilirsiniz.

Nüfus cüzdanı Seri No nerede?

Yeni kimlik kartlarında fotoğrafın sol tarafından yer alan soyadı, isim ve doğum tarihinden sonra gelen harf ve rakamlardan oluşan dokuz haneli yazıya kimlik kartı seri No denmektedir. Bu seri No bir kişinin kimlik kartında kişinin resminin sol tarafında yazmaktadır.

Kimlik kartı seri No harflerden ve rakamlardan oluşmaktadır. Tam olarak 9 hanelidir. İşte, merak edilen tüm detaylar. – Kimlik kartı seri No kısmı sadece yeni kimliklerde değil eski kimliklerde de yer almaktadır. Fakat çoğu insan kimlik kartı seri No denilen kısmın ne işe yaradığını bilmemektedir. Oysa ki bazı resmi kurumlarda bizler kimlik kartı seri No kısmını okumak zorunda kalabiliriz.

Sizler de kimlik kartı Seri No bölümünü çeşitli resmi sitelerden sorgulayabilirsiniz. Kimlik Kartı Seri NO Nedir? Kimlik kartı kişinin vatandaşı olduğu ülke ve nüfus kütüğündeki kişisel bilgilerini gösteren resmi bir evraktır. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı bireyin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve nüfus kütüklerinde kaydı bulunduğunu kanıtlamaktadır.

Türkiye yurdu içerisinde kimlik kartlarını nüfus müdürlükleri vermektedir. Türkiye yurdu dışında ise kimlik kartını dış temsilciler sağlamaktadır. Kimlik kartı seri No ise kimlik kartı üzerinde diğer başka bilgilerle beraber yer alan kişiye özgü olan harf ve rakamlardan meydana gelen bir seri numarasıdır.

Bu numara eski kimliklerde fotoğrafın hemen altında büyük bir şekilde yazardı. Yeni kimliklerde de kimlik kartı seri No bölümüne yer verilmiştir. Kimlik Kartı Seri NO Nerede Yazar? Yeni verilen kimlik kartları çipli kimlik olarak bilinmektedir. İşte bu kimliklerde kimlik kartı seri No hemen kartın ön tarafında yazmaktadır.

Bölge olarak fotoğrafın sol tarafında görmekteyiz. Kimlik kartlarında sadece seri No değil kişiye özgü farklı bilgiler de yazmaktadır. İsim, soy isim, TC kimlik numarası, doğum tarihi, cinsiyet, uyruk, son geçerlilik tarihi ve seri No fotoğrafla beraber kimliğin ön kısmında yer alan kişisel bilgilerdir.

Kimlik kartı seri No da kimliğin ön kısmında soyadı ve isimden sonra gelen doğum tarihinin hemen altında yazmaktadır. Başlık olarak da seri No şeklinde belirtilmektedir. Kimlikte yer alan anne adı, baba adı, veren makam bilgileri ise çipli kimlikte arka kısımda yer almaktadır.

Bu kimlikte çip bölümünün de arka kısımda olduğunu görmekteyiz. Fotoğraf, kişinin imzası, ay ve yıldız yine kimliğin ön kısmındadır. Kimlik Kartı Seri No Kaç Hanelidir? Kimlik kartı seri No her kişide aynı sayıda olmak üzere 9 hanelidir. Fakat bu haneler sadece rakamlardan oluşmamaktadır. Hem rakam hem de harflerden oluşabilmektedir.

Rakam ya da harflerin özel bir sıralaması yoktur. Bir rakam bir sayı da olabilir harf, rakam, rakam, harf şeklinde de ilerleyebilir. Yani belirli bir düzen söz konusu değildir. Kimlikte Seri NO Ne İşe Yarar? Kimlikteki seri No aslında kişiye verilen bireyin devlet numarası olarak geçmektedir.

You might be interested:  Nodül Ve Kistik Akne Nasıl Geçer?

Yeni kimlikte Seri No e okula nasıl girilir?

e-Okul web sitesine giriş yapmak İnternet tarayıcınıza Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı eokulyd.meb.gov.tr web adresini yazarak bilgisayarınızdan e-Okul’a giriş yapınız. Karşımıza çıkan Veli Bilgilendirme Sistemi ekranının sol tarafından öğretmenler için giriş alanı bulunuyor.

  1. Öğrenci velileri için ise sağ tarafta bulunan giriş ekranını kullanmalısınız.
  2. İlk istenilen bilgi bir güvenlik doğrulaması için, resimde gördüğünüz rakamları alttaki kutucuğa girdikten sonra diğer adıma geçebilirsiniz.
  3. Bir sonraki adımda bilgilerine ulaşmak istediğiniz öğrencinin T.C kimlik numarası istenmektedir.T.C kimlik numarasının ardından öğrencinin okul numarasını girip “giriş” butonuna basarak son adıma geçebilirsiniz.

Son adım bazı güvenlik sorularından oluşuyor. Burada size sorulan öğrencinin kimlik bilgileri, doğum yeri, fotoğrafı, okuduğu şube, doğum tarihi gibi sorulara doğru cevap vererek e-Okul’a giriş yapabilirsiniz. Mobil cihazlardan e-Okul’a giriş yapmak e-Okul’u mobil uygulama olarak Android ve iOS cihazlarınızda kullanabiliyorsunuz.

Veliler mobil e-Okul’a giriş yaparak not, devamsızlık, ders programı, sınav tarihleri ve proje notları hakkında bilgiye sahip olabiliyorlar. Android bir cihazdan e-Okul’a giriş Android cihazınızın içerisindeki Google Play Store uygulamasına girip arama kısmına MEB E-OKUL VBS yazarak uygulamayı ücretsiz indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz e-Okul uygulamasını açtığınızda karşınıza öğrenci ekle-sil butonu çıkıyor. Bu butona tıklayarak öğrencinin profilini ekleyebilirsiniz. Öncelikle e-Okul’a giriş yapabilmek için öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girmeniz gerekiyor. iOS işletimli bir cihazdan e-Okul’a giriş Apple marka cihazınızın içerisindeki App Store uygulamasına girerek arama kısmına MEB E-OKUL VBS yazdığınızda uygulamayı ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Uygulamayı indirdikten sonra karşımıza çıkan ilk ekrandan öğrenci ekle-sil kısmını seçerek bir öğrenci için giriş yapabiliyorsunuz.

  • Öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girdikten sonra Aile Sıra/Cilt No ya da T.C.
  • Kimlik kartı seri no seçeneklerinden birine dokunarak istenilen bilgileri girmeniz halinde son güvenlik aşamasına geçebiliyorsunuz.
  • Son aşamada sizden öğrencinin kimlik bilgileri, doğum yeri, fotoğrafı, okuduğu şube, doğum tarihi gibi bilgilere yanıt vermeniz bekleniyor.
You might be interested:  Eldeki Yara Bandı Izi Nasıl Çıkar?

Bu adımdan sonra e-Okul’a giriş yaparak öğrenci hakkında bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Yeni kimlikte evli nerede yazıyor?

30 Haziran’da başlayan yeni uygulamaya göre artık evli olmayanların nüfus cüzdanlarının medeni hali bölümüne ‘bekar’ yerine ‘bekâr’ yazılıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kararı doğrultusunda, artık evli olmayanların nüfus cüzdanlarının medeni hali bölümüne ‘bekar’ yerine ‘bekâr’ yazılıyor.