Ameliyat Sonrası Yara Izi Nasıl Geçer?

10.11.2022 0 Comments

Ameliyat Sonrası Yara Izi Nasıl Geçer
Dikiş izi, görünüm bozukluğu oluşturduğu için hastalar tarafından tedavi edilmek istenen sorunlar arasında yer alıyor. Dikiş izi, günümüzde çeşitli yöntemler kullanılarak tedavi edilebilir. Dikiş izi nasıl geçer? Dikiş izleri, genellikle yapılan estetik ameliyatlar ile düzeltilebilir.

Çok derin ve çok ağır olmayan yara izlerinde cilt soyma işlemi yapılarak cildin görünümündeki bozukluk giderilir ve cildin yenilenmesi sağlanır. Doktor kontrolü dışında bölgeye kremler, yağlar vb. sürülmemelidir. Çünkü bu süreceğiniz şeylerin ters etkileri olabilir ve ters etki yaratabilir. Skar cilt yaralanmalarından sonra ya da ameliyat sırasında cildin kesilmesinden sonra oluşan fibröz dokudur.

Cildin iyileşmesi tamamen fizyolojik bir durumdur. Bunun için kişiye özel tedavi yöntemi uygulanması gerekir. Ameliyat izlerini geçirmenin yolları nelerdir? Dikiş izi, göz önündeyse genellikle insanlar bu izlerden kurtulmak ister. Bunun için de yaptırabileceğiniz çeşitli tedavi yöntemleri bulunuyor.

  1. Bazen az fark edilse de bazı dikişler çok dikkat çekebiliyor.
  2. Dikiş izi oluşumunda pek çok etken vardır.
  3. Bunlardan birisi de genetik özelliklerdir.
  4. Aynı cerrah tarafından farklı kişiler üzerinde yapılan aynı tür kesilere aynı dikiş atılmış olsa bile farklı boyutlarda yara izi oluşabilir.
  5. Skar dokusu, sadece cilt değil vücuttaki diğer dokularda da oluşan iyileşme sürecindeki biyolojik değişimdir.

Doğru yara bakımı yaparak yaranın iltihaplanmasını, daha da büyümesini ve kötü bir görünüme gelmesini önleyebilirsiniz. Bu nedenle yaraya antibiyotikler ve çeşitli merhemlerle sürekli olarak bakım yapılması çok önemlidir. Dikiş, cerrahi yöntemle yapılan ameliyatların ya da ayrılmış derinin birleştirilmesi için yapılan bir tedavi yöntemidir.

Dikişten kolayı ciltte kalan kabarıklık ve kırmızı izi kapatmak için lazerle tedavi yöntemi kullanılır. Yara izlerine topikal ürün tedavisi Yara izlerini tedavi etmek ve rahatsızlık verici görüntüden kurtulmak için cildinize düzenli olarak bakım uygulamanız gerekir. Nemlendirici içerikli merhemler sayesinde ciltteki suyu bağlayabilir ve yara dokusunu nemlendirebilirsiniz.

Silikon bazlı modern yara tedavisinden de yararlanarak yara olan bölgenin esnekliğini sağlayabilir, dokunun daha yumuşak ve düz kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde yara izleri kısa bir sürede kapanabilir. Yara oranını göz önünde tutmalı ve yaranın büyüdüğünü fark ettiğiniz durumlarda ise doktorunuza danışmanız gerekir.

Dikiş izi kalmaması için ne yapmalı?

/ 09 Mayıs 2018 Çarşamba / Yayınlanan Basın Bültenleri Vücuttaki her kesik iz ile sonuçlanır. Vücudumuz, her tür kesiyi, vücut sağlığını tehdit eden bir yaralanma olarak kabul eder ve zedelenen bölgeye onarıcı ajanlarını (hücrelerini) gönderir. Bu ajanlar, yaraya en kısa sürede kapatıcı maddeler salgılamakla görevlidir.

Salgılanan yara iyileştirici maddeler, hızla iyileşme sağlar. Doğada esas olarak mikroplardan korunmak üzere evrimleştiğimiz için bu iyileşme hızla gerçekleşir. Günümüzde yara bakımı ve mikroplardan korunabilme konusunda insanların becerisi arttığı için bu hızlı iyileşmenin getirdiği kozmetik sorunlara çözüm aranmaktadır.

Zira deri hızla onarılırken büzüşme, gerilmeler ve deri renginde farklılıklar kaçınılmaz olarak oraya çıkar. Çocukken oluşan kesiler daha çok iz bırakır Çocukları düşüp yarandığında, özellikle yüzlerinde küçük bir çizik dahi olsa hastaneye koşanlar haklıdır.

  • Zira yara iyileşmesi çocukken daha hızı ve mükemmel çalıştığı için iz kalma ihtimali yetişkinlere göre daha fazla olur.
  • Esileri en az iz bırakarak tedavi eden branş Plastik Cerrahi’dir.
  • Esileri en az izle tedavi edecek uzmanlık alanı Plastik Cerrahi’dir.
  • Plastik cerrahinin mahareti bu izleri görünmeyecek yerlere yerleştirmek ve en az iz kalacak şekilde kapatmaktır.

Kalacak izi belirleyen sadece kapatma yöntemi değil, yaralanmanın şekli, vücuttaki yerleşimi ve kişinin cilt özellikleridir. Gövdedeki kesiler ve koyu tenli kişiler daha belirgin işlerle iyileşirler. Kirli, kesi etrafındaki derinin parçalandığı/ezildiği durumlarda da izler deha belirgin olacaktır.

Bazı insanlarda sebebi henüz bilinmeyen biçimde vücut kesilere, yaralanmalara tepki gösterir. Bu insanlarda kesi/yara iyileşmesi kesi izinin sınırları dışına taşan, sert, kabarık, kırmızı görünümlü bir iz bırakarak olur. “Keloid” denen bu oluşumlar sağlık açısından ciddi bir sorun yaratmasa da estetik açıdan hastaları rahatsız eder.

Vücutta bir kesik olduğunda ne yapmalıyız? Bir yaralanma olduğunda güvenle ve en az iz kalacak şekilde iyileşmek için; ilk yapılması gereken yarayı bol su ve sabunla yıkayıp temiz bir gazlı bez ile kapatmaktır. Eğer kanama varsa yaranın üzerine baskı uygulanmalı, yaralanan bölge yüksekte tutulmalıdır.

  • Turnike ancak sağlık personelleri tarafından uygulanmalıdır.
  • Derin kesiler dikiş gerektirirken, yüzeysel olanlar bantlama yöntemi ile kapatılabilir.
  • Hangi yöntemin doğru olduğuna hekim karar verir.
  • Hasta eğer sigara içiyorsa en azından bir dönem bırakması tavsiye edilir, sigara her türlü yara iyileşmesini geciktirmektedir.
You might be interested:  Muscoflex Duo Krem Ne Işe Yarar?

Kesiye yapılan pansuman sudan korunmalıdır. Tekrarı istenen pansumanlar ve topikal (krem) tedavileri düzenli yapılmalı, tarif edilenden fazla krem sürülmemelidir. Önerilenden fazla krem sürmek dikişleri gevşeteceğinden iyileşme sürecine zarar verir. Dikiş atılan kesilerde iyileşme sürecinde kaşıntı bölgeye zarar verecek denli fazlaysa, bölge gazlı bezle sarılmalıdır.

Ameliyat izi geçer mi?

Yara İzi Nasıl Geçer? – Yara izinin nasıl geçtiği konusunda farklı yaklaşımlar var. Yara izi kendi kendine geçebilir ya da yara izinin durumuna göre tedavi yöntemleri farklılaşabilir. Örneğin meme estetiği veya jinekomasti gibi ameliyatlarda yara izi daha çabuk iyileşmektedir.

Yüzdeki yara izi hipertroktif yara gibi olmasa da görülebilir olduğu için estetik bir sorun haline gelebilir. Yüzdeki yara izi tedavisi uygulamaları eldeki yara izi ya da diğer bölge yara izleri ile benzer yapıya sahiptir. Bu noktada ameliyat dışındaki tedavi yöntemleri, yaranın daha az görünür olmasına yardımcı olur.

Eldeki ve yüzdeki yara izlerini tamamen geçiren bir tedavi biçimi olmasa da uygulanan yöntemler, bu yaraların daha kabul edilebilir bir forma dönüşmesini sağlar.21.yy’ın başından bugüne kadar yapılan kozmetik cerrahi işlemler ikiye katlanmıştır. Bu işlemlerin %92’si kadınlara yapılmıştır.Elbette yaranın durumu ve hastanın iyileşme hızı da bu süreci etkileyen faktörlerdendir.

Ameliyat izi için hangi krem?

Ameliyat Sonrası Yara Izi Nasıl Geçer Cildinizdeki yıllardır geçmeyen yaralara, ameliyat izlerine hatta en hasarlı dikiş izlerinize bile çözüm olacak bir kremi sizlerle tanıştırıyoruz. Contractubex krem son günlerin en çok konuşulan ürünleri arasında olmakla beraber kullanan birçok sorunlarına çare oluyor.

  1. Yara, sivilce izlerini geçirecek olan Contractubex krem nasıl kullanılır? bu haberimizin detaylarında kolayca bulabilirsiniz.
  2. Contractubex krem ; Vücutta yıllardır iyileşmeyen yara izler ya da ameliyat sonrası kalan dikiş izleri, kalıcı hasar bırakan yanıklar, koparılmış sivilce izleri gibi kolay kolay geçmeyen izleri kısa sürede geçiren aynı zamanda yalnızca eczanelerde satılan medikal bir kremdir.

Cildin veya vücudun dış yüzeyinde bulunan kusurları gidermede oldukça başarılı olan Contractubex jel, var olan bu kusurları kolayca ortadan kaldırılabilir. Özellikle ameliyat sonrasında oluşan kalıcı izleri ya da ağır yaralanmanın etkisi olan vücuttaki izleri gideren bu jel, hamilelerin korkulu rüyası olan çatlakları da mucize bir şekilde ortadan kaldırıyor.

  • Sayısız faydasıyla günümüzde popüler hale gelen bu jel krem aynı zamanda derinleşmiş akne izleri, kaşıma sebebi ile oluşan ciltte belirgin izleri hatta ameliyat ile alınmış benlerden kalan izleri yok etmesi gibi faydaları da bulunmaktadır.
  • Etken maddesi Extractum Cepea, Allantıin ve Heparin sayesinde bulunan yaraların ve ölü dokunun yenilenmesi iyileşmesini kısa bir sürede sağlanıyor.

Contractubex jeli genellikle hamilelik döneminde aşırı kilo alan kadın lar sonrasında kilo vermesi nedeniyle vücudun belirli bölgelerinde çatlaklar için kullanılması öneriliyor. Harika sonuçlar verdiği görülmüştür. Ameliyat Sonrası Yara Izi Nasıl Geçer Contractubex krem ne işe ayrar Yıllar önce olan bir kaza, ameliyat yada eskilerden kalmış bir yanık izi Contractubex jel ile geçebilir. Burada bilmeniz gereken önemli husus ise yara izi ne kadar eski ise iyileşme süreci de buna bağlı olarak uzamaktadır.

Düzenli kullanarak kesin sonuç almanız mümkündür. Sivilce izleri içinde etkili sonuçlar alabileceğiniz Contractubex jel ile ergenlik dönemimde oluşan sivilcelerin yok edilmesinde hatta geçse bile sivilcelerin yerine gelen çukurlukların, izlerin yok edilmesinde Contractubex Jel’i kullanarak olumlu sonuçlar almanız mümkündür.

CONTRACTUBEX KREM NASIL KULLANILIR? Deri üzerinde bulunan yara, yanık, kesik, çatlak, çizik, ameliyat izler ve buna benzer izlerin üzerine sürülür ve hafif masaj yapılarak sorunlu bölgeye uygulanır. İlacın etkisinin ortaya çıkması için gün içerisinde an az 2 yada doktorunuzun tavsiyesi ile önerdiği sıklıkta kullanılır.

You might be interested:  Dolgit Krem 5 Ne Işe Yarar?

Ameliyat izleri nasıl yok edilir?

Lazerle Ameliyat İzi Tedavisi Nedir? – Yara izinin tedavisi farklı şekillerde gerçekleştirilebilmektedir fakat her zaman istenen sonuç alınmamaktadır. Lazerle yara izi tedavisi hem ameliyat hem de diğer sebeplerden oluşan izleri tedavi edebilir. Böylelikle eski cilt dokusunun görünümüne sahip olunarak yara izlerini saklama gereği duyulmamaktadır.

Lazerle yapılan yara izi tedavilerinde pek çok lazer türü kullanılabilmektedir. Bu alanda daha sık tercih edilen lazer fraksiyonel lazer olarak kabul edilir. Ayrıca karbondioksit ve erbium yağ lazerleri de yara izi tedavilerinde kullanılabilir. Lazer tedavisinde yara izlerinin geçirilebilmesi için öncelikle hasar gören dokunun onarılması gerekir.

Cilt üzerinde oluşan soyulmanın ardından, alt katta bulunan deri üste çıkar ve yara izi genellikle tamamen kaybolur. Kişinin kendi derisi olduğu için renk farklılıkları gibi sorunlar oluşmaz. Yara izinden önceki haliyle karşılaştırıldığında bir fark görülemez.

  1. Lazerle ameliyat izi tedavisi farklı bölgelerde, her yaş grubu ve cinsiyet için uygulanabilmektedir.
  2. Tam iyileşmenin ardından yeniden yara izinin ortaya çıkması gibi bir durum görülmez.
  3. Tüm işlem tamamlandıktan sonra yan etki oluşturarak kişilerin sağlığına diğer açılardan zarar vermez.
  4. Lazer tedavisi yalnızca ameliyat izleri için yapılmamaktadır.

Su çiçeği hastalığının ardından kalan izlerde, yanık izlerinde, akne izlerinde, jilet izlerinde, kıl dönmesi izlerinde uygulanabilmektedir. Kısaca vücutta rahatsızlık hissi veren tüm görünür izlerde lazer tedavisi yapılabilir. Lazerle yapılan tedaviler çok yüksek maliyetli değildir.

Madecassol dikiş izini geçirir mi?

Madecassol isimli ürün; “Centella Asiastica” adlı bitkinin kullanımı ile oluşturulmuş bir üründür. Bu bitkinin; cildi onaran, yenileyen, yaraları iyileştiren bir etkiye sahip bir medikal kremdir. Peki Madecassol krem nedir? Faydaları ve ciltte uygulandığı bölgeler nelerdir? – Ameliyat Sonrası Yara Izi Nasıl Geçer Özellikle yara, yanık, cilt lekeleri, sivilce izleri, çatlaklar tedavisinde kullanılan Madecassol krem, hamile bayanlar ve emziren annelerinde yan etkisinin bulunmaması sebebi ile uzmanlar tarafından da kullanılması önerilen bir üründür. Madecassol krem; cildi yenileme özelliği sayesinde sivilce izleri, cilt lekeleri sorunları yok ederken özellikle yaraların üzerindeki etkisi ve ciltte oluşan tahrişi giderici özelliği sayesinde lazer epilasyon ve cilt bakımı sonrası oluşan tahrişlerin tedavisinde oldukça başarılı bir üründür.

Yüzeysel 1. ve 2. derece yanıklar Lokal deri ülserleri, dekübitus ülserleri, Radyoterapi sonrası görülen radyo-epidermitis tedavisi, Yara ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırır, Tahriş olmuş cildi onarır, Ağda sonrası, Kuru cildi nemlendirmek için kullanılması önerilen bir kremdir.

Madecassol Kremin Faydaları Nelerdir?

    Yara İzlerinin Tedavisinde Etkilidir: Madecassol krem; cilt üzerinde oluşmuş her türlü yaranın izlerini geçirmede ya da hafifletmektedir. Travmalardan ve çarpmalardan oluşan yaralar, Tırnak izi, kedi tırmığı, kağıt kesiği, bıçak kesiği ve jilet kesiği gibi yaralanmalardan oluşan izlerin tedavisinde, akne skarlarının ve çukurlaşmış derin yaraların iyileştirilmesinde, yatalak hastaların yatak yaralarında, ameliyat sonrası, sezaryen dikişi gibi ameliyat yaralarının izlerinin giderilmesinde etkilidir. Yanık İzlerini Geçirir Veya Görünümünü Azaltır: Madecassol krem; hücre yenileyici ve onarıcı özelliği sayesinde, cildin yanmış ve tahrip olmuş üst derisini onararak ya da cildin soyulmasını sağlayan peeling etkisi sayesinde deriyi yenileyerek yanık izlerini şiddetine göre ya tamamen geçirir ya da görünümünü gözle görülür şekilde azaltır. Ütü yanıkları, buhar yanıkları, sıcak bir cisme; çaydanlık, soba, motor v.b. temaslardan oluşan su toplamış kabarık yanıklar, kaynak su dökülmeleri v.b. durumlarda oluşan yanıkların tedavisinden sonraki iz geçirme sürecinde etkilidir. Sivilce İzlerini Hafifletir: Akne izlerinin giderilmesinde etkilidir. Ergenlik döneminden ya da sivilceli herhangi bir dönemden arda kalan, geçmiş ancak yüzdeki ve sırttaki izleri hala duran akne izleri ve sivilce skarlarının görünümünün hafifletilmesinde Madecassol krem oldukça etkilidir. Çatlak Tedavisinde Kullanılır: Özellikle Contractubex krem ile karıştırılarak kullanıldığında, hamilelik ve doğum sonrası çatlakların tedavisinde de son derece etkili bir ev yapımı DIY krem oluşturan ikilinin ana elemanı olarak Madecassol; sadece beyaz çatlakların tedavisinde değil, soğuktan çatlayan cildin tedavisinde, meme ucu ve başı çatlakları, dudak çatlakları gibi durumlarda da son derece etkili olarak kullanılır.

    Dikiş izine hangi krem iyi gelir?

    Revamil Vücutta yıllardır iyileşmeyen yara izler ya da ameliyat sonrası kalan dikiş izleri, kalıcı hasar bırakan yanıklar, koparılmış sivilce izleri gibi kolay kolay geçmeyen izleri kısa sürede geçiren doğal baldan üretilmiş kremdir. Revamil, tıbbi uygulamalar için seçilmiş özel saf bir baldan üretilmektedir.

    Dikiş izi neden kalır?

    Değişik nedenlerle cilde yapılan kesiler veya cilt yaralanmaları sonucunda oluşan yaranın kenarları dikiş materyalleri ile dikilerek yara kenarları tam olarak karşı karşıya getirilir ve cilt bütünlüğü sağlanır. Ancak, bu dikiş işlemi sonucu dikiş izleri ortaya çıkabilmekte ve ciddi estetik ve buna bağlı psikolojik sorunlara yol açabilmektedir.

    1. Herhangi bir nedenle ciltte bir kesi veya yaralanma olduğunda cildin bütünlüğü bozulur.
    2. Bu kesilerin cerrahi tedavisinde yara kenarlarını doğru şekilde karşı karşıya getirmek ve o pozisyonda sabit tutmak amacıyla dikiş atılır.
    3. Bir kesinin en iyi şekilde iyileşebilmesi için halen dikiş en doğru ve etkin yöntemdir.

    Deneyimlerime göre doku yapıştırıcıları veya steril bantlarla yapıştırma teknikleri dikiş yöntemi kadar etkin olmamaktadır. Doku yapıştırıcıları yara kenarları arasına girerek yara kenarlarının birbirlerine tam olarak temas etmesini engellemektedirler.

    • Ayrıca doku yapıştırıcısı kullanıldığında, özellikle çocukların hareketli bölgelerinde olan yaraları tam olarak stabilize etmek mümkün olmamaktadır.
    • Cilt kesilerinin tedavisinde bantların kullanılması da her zaman istenilen sonucu vermemektedir.
    • Yara kenarlarının aynı hizada tutulması ve birbirleri ile tam bir temas halinde olması bant uygulamaları ile maalesef çok zor olmaktadır.

    Cilt kesileri veya yaralanmalarında yara kenarlarını aynı seviyede ve birbirleri ile tam olarak karşı karşıya getirecek ideal yöntem dikiş yöntemidir. Ancak, dikiş sonrası kesik izine ek olarak, bu ize dik açıda, dikişin kendisinin neden olduğu izler oluşabilmektedir.

    Bu izler ciddi estetik sorunlara yol açabilmektedir. Oysa bu dikiş izlerini önlemek mümkündür. Burada dikiş izleri ile yara izleri arasındaki farkı vurgulamak isterim. Deride oluşan bir kesi veya yaralanma hangi yöntemle kapatılırsa kapatılsın, orijinal deri dokusu ile değil sadece bağ dokusu ile iyileştiği için, az veya çok mutlaka bir iz kalacaktır.

    Bu ize “yara izi” denir. Yara izi, skar veya nebde dokusu olarak da adlandırılan bu izin son halini alması yaklaşık 2 yılı bulur. Dikiş izi ise, yara kenarlarını birbirine yaklaştırmak için, kesi hattına dik açıyla atılan cilt dikişlerinin ciltte bıraktığı izlerdir. Cilde atılan dikişlerin kalıcı iz bırakmasında en önemli faktör, dikiş materyalinin inceliği veya kalınlığından ziyade, dikişlerin kaç gün yerinde tutulduğudur. Cilt dikişleri 5-7 gün içerisinde alınırsa kalıcı bir dikiş izi oluşmaz.