Cilt Bakımında Ozon Buharı Ne Işe Yarar?

01.11.2022 0 Comments

Cilt Bakımında Ozon Buharı Ne Işe Yarar
 Medikal Cilt Analizi ve Cilt Bakımı Bilindiği gibi deri vücudumuzun iç organları ile çevresel zararlı etkenler arasında koruyucu bariyer oluşturarak önemli bir rol oynar. Derinin yaşlanması, genetik faktörlere bağlı olmakla beraber daha fazla oranda zararlı dış etkenler (kirli hava, güneş vs.), beslenme, stres, sigara ve alkol gibi alışkanlıklarla da ilgilidir.

  • Derinin yaşlanmasıyla ilgili yapılan araştırmalar göstermiştir ki: yaşlanmaya bağlı cilt sorunları %75 – 90 oranında çevresel faktörlerin etkisiyle oluşuyor.
  • Ciltte yaşlanma ve cilt kanserlerine yatkınlığın azaltılması için; cildin antioksidan kapasitesinin artırılması, güneşten korunma ve sağlıklı beslenme gereklidir.

Sigara ve alkol kullanımının sonlandırılması, ayrıca önemlidir. Cildin antioksidan kapasitesinin artırılması için medikal cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt bakımının amacı, gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, parlaklık, canlılık, tazelik verilmesi ve lenf drenajı ile ciltten toksinlerin atılmasına destek olunarak; tüm cilt tipleri için problemsiz, sağlıklı, genç görünüme kavuşmasının sağlanmasıdır.

Cilt anlizi ve cilt bakımı konularında uzman kişiler tarafından cilt analizi yapılarak cilt tipine uygun cilt bakımı ile, cildin doğal su ve sebum oranı dengelenir. Böylece ciltte sivilce, kuruluk, yağlanma ve kırışmanın önüne geçilerek; gözeneklerin açılması sağlanır. Ciltten ölü hücrelerin, makyaj artıkları, kir ve yağın uzaklaştırılması ile; canlı taze cildin açığa çıkması sağlanır.

Cildin hücre yenileme düzeni dengelenir. Yıpranmış olan cildin ihtiyaç duyduğu oksijen, vitamin ve nem açılmış olan gözenekler vasıtasıyla cilde depolanır. Cildin kan dolaşımı artırılarak canlı ve genç olması sağlanır. Cildin metabolizması dengelenir, cildin oksijenlenmesi artırılır.

Lifting etkisi yaparak sıkılaşma sonucunda genç görünütü sağlanır. Ciltteki lekelerin renginin açılmasına yardımcı olarak; pürüzsüz, canlı, ve genç görünmesi sağlanmış olur. Cilt bakımına ne zaman başlamak gerekir Ergenliğin başladığı dönemde cilt bakımına başlanması gerekir. Bu dönemde yaşanan hormonal değişiklikler nedeniyle, sivilce ve komedonların, yağ kistlerinin başlangıç dönemidir.

Uzman doktor ve estetisyen kontrolünde düzenli bir cilt bakımı ile ergenlik dönemi sorunsuz geçirilerek ileride de sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın temelleri atılmış olur. Standart bir cilt bakımı;

Cilt tipi ve cildin ihtiyaçlarının belirlenmesi Cilt tipine göre uygun ürünlerle cildin derinlemesine temizliği Cilt yüzeyinde biriken ölü tabakanın temizlenmesi (peeling) Cildin yumuşaması, gözeneklerin açılması ve siyah noktaların kolay temizlenmesi (Vapozon: OZON / BUHAR ) Siyah noktaların temizlenmesi Cildi canlandırma ve kan akımını hızlandırma (Frimatör-Vakum) Cilt tipine ve cildin ihtiyacına göre maske uygulaması (kırışıklık, yağ dengeleyici, nem dengeleyici, detox vs). Günlük bakım ürünlerinin cilde yedirilmesi

Medikal cilt bakımında şu aşamalar uygulanır:

Vapozon (BUHAR /OZON ) Yüksek frekans Vakum Sprey Frimatör Ultrason Mikrogalvanik akım Hafif pasif jimnastik Yoğun pasif jimnastik Yağ dengeleyici bakım Galvanik maske uygulaması Myolifting

ULTRASONUN CİLTTEKİ ETKİLERİ Ultrason teknolojisi ile cildin derinliklerine akustik enerji gönderilerek, cilde herhangi bir hasar vermeden cilt altı dokunun ısıtılması sayesinde; ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan cilt hücrelerinin kollajen yapımını artıran bir yöntemdir.

Ozon tedavisi cildi güzelleştirir mi?

Ozon Cildinizi Yeniler – Ozon, cildin güzelliğini koruyarak eskisi gibi yenilenmesine yardımcı olur. Ciltteki sorunları örtmez; doğal akışına kavuşturur. Ozon ile cilt bakımı birkaç yöntemle yapılabilir. Özellikle lokal ozon uygulamaları ve majör yöntem (kanla ozonu karıştırma) en çok tercih ettiğimiz metotlar arasındadır.

  • Lokal yöntemde enjeksiyon, maske, yağ ve kremler kullanılır.
  • Majör yöntemde önce bir miktar kan alınır, bu kan özel bir yöntemle ozonla karıştırılır ve damar yoluyla geri gönderilir.
  • Bu sayede dolaşım sistemi çalıştırılır; toksinler atılır, hücreler çalıştırılır, cildin eskisi gibi kendini yenilemesi sağlanır.

Ozonu diğer cilt bakım uygulamalarından ayıran tarafı, işlemin içten ve dıştan yapılmasıdır. Bu sayede cildin oksijenlenmesi, nemlenmesi, korunması, yenilenmesi ve normal haline dönüştürülmesi sağlanır. Böylece kalıcı etki yaratılır. Cilt temizlenir, sıkılaşır, toksinler atılır.

Ozonun Cilde Faydaları Nelerdir?

Ozon yağı antioksidan özellikleri sayesinde sivilce ve akne gibi sorunlarla baş etmemize yardımcı oluyor. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayarak gözeneklerin tıkanmasının önüne geçiyor. Egzama gibi cilt rahatsızlıklarının daha hızlı bir şekilde iyileşmesine destek oluyor.

Ozon tedavisi cilt bakımı nasıl yapılır?

Yaşın ilerlemesiyle hücre sayılarında azalma, epidermisin yorulması, keratin katmanında artış, deformasyonlar ve elastikiyette kayıp görülür. Bu da cildin kırışmasına, sarkmasına ve görüntün bozulmasına neden olur. Bazı solunum enzimlerinin faaliyeti azalır ve hücrelerin enerjisi yetmemeye başlar.

  • Epidermis hücreleri artık kendini yenileyemez.
  • Elastin lifleri yorularak parçalanır ve yine sonuç kırışıklıklardır.
  • Ozon, cildin doğal güzelliğini korur ve yenilenmesine yardımcı olur.
  • Ciltteki bozuklukları örtmek yerine eski doğal akışına kavuşturmayı sağlayan mükemmel bir gazdır.
  • Yaşlanmanın getirdiği bozukluklar düzenlenerek cildin yaşlanmasına neden olan etkenler ozonla cilt bakımı sayesinde ortadan kaldırılabilir.
You might be interested:  Bepanthol Yara Izi Kremi Ne Kadar?

Sorunlu cildin tedavisinde hem lokal hem de sistemik ozon metotlarının beraber kullanılması önerilir. Lokal yöntemde enjeksiyon, maske, yağ ve kremler kullanılabilir. Sistemik yöntemde ise ozonun kanla karıştırılarak vücuda verilmesiyle ozonla cilt gençleştirme işlemi yapılabilir.

Ozon tedavisi kırışıklıklara iyi gelir mi?

Cildi temizler, sıkılaştırır, toksinleri atar ve en önemlisi sağlığına kavuşturur. İşte bu yüzden ozonla kırışıklık tedavisi devrim niteliğinde bir uygulama olarak kabul edilir. Bölgesel kırışıklıklara yapılan ozon tedavisi bir diğer etki sayesinde buradaki bağ dokusu yani kollajen üretimini direkt uyarmaktadır.

Ozon yüze zarar verir mi?

Ozon yağının cilt konusunda faydaları oldukça fazladır. Yapılan araştırmalara göre yağın cilde herhangi bir zararı yoktur.

Ozon tedavisi gençleştirir mi?

OZON TEDAVİSİ İLE CİLTTE NASIL BİR DEĞİŞİM OLUR? – Ozon tedavisi sonucunda yenilenmiş, daha sıkı ve pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz. Ozon tedavisi ile deri kan dolaşımını arttırarak bu işlemlerin gerçekleşmesinde önemli rol oynar. Ozon tedavisi ile artık, daha temiz, yenilenmiş, yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilde kavuşursunuz.

Ozon tedavisi ne kadar sürede etki eder?

Ozon gazı kullanılarak yapılan tedavilere ozon tedavisi denir. Günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde destek olarak yararlanılan ozon tedavisi vücudun bağışıklık sistemini uyararak etki gösterir. Romatizmal hastalıklar, enfeksiyon hastalıkları, metabolik hastalıklar, cilt hastalıklarında tedavisinde ozon tedavisinin yeri büyüktür.

  • Önemli bir tamamlayıcı tedavi olan ozon terapisinin yan etkilerinin ise yok denecek kadar az olması da bu yöntemin uygulanmasında önemli etkenlerden biridir.
  • Ozon Tedavisi Nedir? Oksijenin kararsız bir formu olan ozon (O3), atmosferde bulunan renksiz ve kokulu bir gazdır.3 atomlu Oksijen molekülünün bir araya gelmesiyle uygun cihazlar yardımıyla ozon gazı elde edilir.

Oksitleme özelliğinin yüksek olması sayesinde mikroorganizmaları ve toksinleri yok ederek günümüzde sterilizasyon ve filtreleme işlemlerinde kullanılan ozon gazından tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak da faydalanılmaktadır. Ozon Tedavisi Ne İçin Kullanılır? Ozon tedavisi özellikle bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların tedavilerinde etkili olmaktadır.

Kronik yorgunluk ve fibromiyalji, Osteoartritin ( kireçlenme) yarattığı eklem rahatsızlıkları ve ağrılarda Nöropatik ağrı Romatizmal hastalıklar( romatoid artrtit, ankilozan spondilit, Sle, v.b) Diyabet, Hipertansiyon, Kolesterol yüksekliği gibi metabolik problemler Kanser Enfeksiyöz hastalıklar (sistemik lokal enfeksiyonlar, enfekte cilt yaraları) Astım, kronik bronşit, KOAH gibi hastalıklar Cilt problemleri Allerjik hastalıklar Ülseratif kolit, Chron hastalığı Sağlıklı bireylerde antioksidan amaçlı iyilik halinin devamı amacıyla ozon tedavisi kullanılmaktadır.

Ozon Tedavisinin Faydaları Nelerdir? Ozon tedavisi vücudumuzda birçok iyicil mekanizmalarla fayda göstererek hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır. Hücre ve dokulardaki oksijen seviyesini artırmaya dayanan bu tedavi yöntemi bağışık sistemini güçlendirmesi ve kan dolaşımını hızlandırır.

  1. Bağışıklığın güçlenmesi özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma sağlamaktadır.
  2. Aynı zamanda tansiyonu ve hormonları dengelemekte, kas ve eklem ağrılarını azaltmakta, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlamaktadır.
  3. Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır? Ozon tedavisinin sıklığı ve dozu; hastalığın seyri, hastanın yaşı ve durumu gibi farklı parametreler göz önünde bulundurularak belirlenmektedir.

Günümüzde kabul gören ve farklı tekniklerle uygulanan iki farklı ozon tedavi yöntemi bulunmaktadır: Sistemik Sistemik uygulamalardan biri olan majör yöntem günümüzde en sık tercih edilen ozon tedavi yöntemlerinden biridir. Hastalardan 50 cc-200 cc arasında kan alınarak ortalama 10 dakika boyunca ozon ve oksijen karışımıyla birleştirilmekte ve bu yeni karışım hastaya damar yolu ile geri verilmektedir.

Ozon tedavisi kaç seans sürer?

Ozon tedavisi hastalığa, şiddetine evresine göre belirlenen dozlarda, haftada 2-3 seans 10-15 seans uygulanır. Duruma göre ikinci bazen üçüncü kür tedavi gerekebilir. Ozon ile tedaviye başlanmadan önce mutlaka uygulayan doktora daha önceki tedaviler, kullanılan ilaçlar, kalıtımsal hastalıklar, alerjiler, uygulanan özel diyetler v.b.

  • Ayrıntılı bir şekilde belirtilmelidir.
  • Şu hususu tekrar belirtmeliyiz ki ozon tedavisi riski oldukça az, standart tedavilerin eşliğinde tamamlayıcı, destekleyici bilimsel bir uygulamadır.
  • Hastalık çok yönlü ele alınacağından uzman hekimlerce ve tam donanımlı merkezlerde uygulanmalıdır.
  • Ozonterapi yaşamın getirdiği olumsuzluklara dur diyebilecek bir tedavi yöntemidir.

Yukarıda bahsettiğimiz birkaç hastalığın dışında birçok duruma faydası gösterilmiştir. Olumlu sonuçlarını gözlemlediğimiz bu doğal tedavinin faydalı etkileri saymakla bitecek gibi değildir. Ozon hissedilebilen şifadır

Ozon buharı hangi ciltlere verilir?

 Medikal Cilt Analizi ve Cilt Bakımı Bilindiği gibi deri vücudumuzun iç organları ile çevresel zararlı etkenler arasında koruyucu bariyer oluşturarak önemli bir rol oynar. Derinin yaşlanması, genetik faktörlere bağlı olmakla beraber daha fazla oranda zararlı dış etkenler (kirli hava, güneş vs.), beslenme, stres, sigara ve alkol gibi alışkanlıklarla da ilgilidir.

  • Derinin yaşlanmasıyla ilgili yapılan araştırmalar göstermiştir ki: yaşlanmaya bağlı cilt sorunları %75 – 90 oranında çevresel faktörlerin etkisiyle oluşuyor.
  • Ciltte yaşlanma ve cilt kanserlerine yatkınlığın azaltılması için; cildin antioksidan kapasitesinin artırılması, güneşten korunma ve sağlıklı beslenme gereklidir.

Sigara ve alkol kullanımının sonlandırılması, ayrıca önemlidir. Cildin antioksidan kapasitesinin artırılması için medikal cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt bakımının amacı, gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, parlaklık, canlılık, tazelik verilmesi ve lenf drenajı ile ciltten toksinlerin atılmasına destek olunarak; tüm cilt tipleri için problemsiz, sağlıklı, genç görünüme kavuşmasının sağlanmasıdır.

  • Cilt anlizi ve cilt bakımı konularında uzman kişiler tarafından cilt analizi yapılarak cilt tipine uygun cilt bakımı ile, cildin doğal su ve sebum oranı dengelenir.
  • Böylece ciltte sivilce, kuruluk, yağlanma ve kırışmanın önüne geçilerek; gözeneklerin açılması sağlanır.
  • Ciltten ölü hücrelerin, makyaj artıkları, kir ve yağın uzaklaştırılması ile; canlı taze cildin açığa çıkması sağlanır.
You might be interested:  Bitkisel Tüy Dökücü Krem Nasıl Yapılır?

Cildin hücre yenileme düzeni dengelenir. Yıpranmış olan cildin ihtiyaç duyduğu oksijen, vitamin ve nem açılmış olan gözenekler vasıtasıyla cilde depolanır. Cildin kan dolaşımı artırılarak canlı ve genç olması sağlanır. Cildin metabolizması dengelenir, cildin oksijenlenmesi artırılır.

Lifting etkisi yaparak sıkılaşma sonucunda genç görünütü sağlanır. Ciltteki lekelerin renginin açılmasına yardımcı olarak; pürüzsüz, canlı, ve genç görünmesi sağlanmış olur. Cilt bakımına ne zaman başlamak gerekir Ergenliğin başladığı dönemde cilt bakımına başlanması gerekir. Bu dönemde yaşanan hormonal değişiklikler nedeniyle, sivilce ve komedonların, yağ kistlerinin başlangıç dönemidir.

Uzman doktor ve estetisyen kontrolünde düzenli bir cilt bakımı ile ergenlik dönemi sorunsuz geçirilerek ileride de sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın temelleri atılmış olur. Standart bir cilt bakımı;

Cilt tipi ve cildin ihtiyaçlarının belirlenmesi Cilt tipine göre uygun ürünlerle cildin derinlemesine temizliği Cilt yüzeyinde biriken ölü tabakanın temizlenmesi (peeling) Cildin yumuşaması, gözeneklerin açılması ve siyah noktaların kolay temizlenmesi (Vapozon: OZON / BUHAR ) Siyah noktaların temizlenmesi Cildi canlandırma ve kan akımını hızlandırma (Frimatör-Vakum) Cilt tipine ve cildin ihtiyacına göre maske uygulaması (kırışıklık, yağ dengeleyici, nem dengeleyici, detox vs). Günlük bakım ürünlerinin cilde yedirilmesi

Medikal cilt bakımında şu aşamalar uygulanır:

Vapozon (BUHAR /OZON ) Yüksek frekans Vakum Sprey Frimatör Ultrason Mikrogalvanik akım Hafif pasif jimnastik Yoğun pasif jimnastik Yağ dengeleyici bakım Galvanik maske uygulaması Myolifting

ULTRASONUN CİLTTEKİ ETKİLERİ Ultrason teknolojisi ile cildin derinliklerine akustik enerji gönderilerek, cilde herhangi bir hasar vermeden cilt altı dokunun ısıtılması sayesinde; ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan cilt hücrelerinin kollajen yapımını artıran bir yöntemdir.

Buharlı cilt bakımı ne işe yarar?

Buhar uygulamasının gözeneklerinizi açma ihtimali maalesef yok! Çünkü gözenekleriniz zaten her zaman açıktır. Yani bu şekilde buhar cildinize faydalı olmaz. Ancak yine de buhar uygulamasının bazı faydaları var. Buhar havadaki nem seviyesini arttırır ve çatlamış dudakları ve diğer sağlık sorunlarını hafifletebilir.

  1. Düzgün uygulandığında; kuru, soğuk hava koşullarının cildinize aşırı sert gelmesini önleyebilir.
  2. Cildinizi kir ve toksinlerden arındırma konusunda yardımcı olan buhar, aynı zamanda cildinizi nemlendirir.
  3. Siyah noktaları yumuşatacağından, siyah noktalara yapılan tedavilerden daha çok verim almanızı sağlar.

Buhar banyosu, kan dolaşımını hızlandırarak cildin gençleşmesini sağlar.

Ozon tedavisi yılda kaç kez yapılır?

Hastalığın türüne bağlı olarak dozu ayarlanan ozonun sürekli bir etkisi yoktur. Çoğu hastada haftada 2 defa ve toplamda 10 seans uygulanan ozon tedavisi bu sürenin sonunda etkisini gösterse de doktorun da tavsiyesiyle belirli dönemlerde tek seans şeklinde tekrar uygulanmaktadır.

Ozon yağı cilt lekeleri için nasıl kullanılır?

Ozon yağı cildi yeniler, parlaklık verir, siyah noktaları giderir, cilt lekelerini yok eder, ciltteki çatlakları geçirir Ozon yağı aktardan veya internetten temin edilebilir. Ozon yağı ile cilt bakımı oldukça faydalıdır. Bu yağdan birkaç damla alınır ve cilde masaj yapılarak uygulanır.

Ozon tedavisi nedir güzellik?

17.02.2020 Ozon uygulama şekline ve dozuna göre değişik hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Bunun yanında anti-aging, detoks ve zayıflama etkisi de vardır. Ozon, cildin doğal güzelliğini ve sağlığını koruyan ve yerine koyan bir gazdır. Ozon terapisi cilt bozukluklarını maskelemez, doğal fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlayarak kendini yenilemesini uyarır.

  • Ozon terapi, düşük riskli ve genellikle standart tıbbi tedavilerin eşliğinde tamamlayıcı, destekleyici ve yeniden yapılandırıcı bir metod olarak düşünülmesi gerekir.
  • Terapide kişiye ve hastalığa uygun tedavi programı hazırlanması, kullanılacak dozajlar ve ozona dayanıklı doğru malzeme kullanımı çok önemlidir.

Ozon tedavisi birçok hastalıkta yaşam kalitesini arttırma konusunda çok etkilidir fakat hiçbir zaman mucize gözüyle bakılmamalıdır. Anti-aging ve yeniden canlanma için kullanılır. Tamamen sağlıklı kişilerde; yaşlanmayı geciktirme, enerji kazanmak ve hastalıklardan korunma için uygulanabilir.

Vücudun enerjisini artırdığı gibi beynin enerjisini de artırır, hafızayı güçlendirir. Sınava hazırlanan gençler, yüksek tempolu iş adamları, zihnini sürekli kullanan insanlar, sporcular için güçlü bir dopingdir. Ozon Tedavisi Yaşlı Kişilerde de Oldukça Etkili Ozon tedavisi sayesinde gerek zihinsel gerek bedensel yorgunluk daha az hissedilir.

Sadece gençler ve orta yaşlılar değil, yaşlı kişiler de ozon tedavisine oldukça iyi yanıt verirler. Tedavi, bütün klinik avantajlarının yanı sıra oksijenin dokular tarafından daha iyi kullanımını sağlar, bağışıklık sistemini harekete geçirir, vücudun kendi antioksidanlarını ve serbest radikallere karşı savaşan hücrelerini de harekete geçirir.

Beyindeki dolaşım bozukluklarında olumlu etkileri mevcuttur. Bunlara ek olarak ozon tedavisi, yaşam kalitesini arttırmak için kullanılmaktadır. Sağlığımızı kaybetmemizin nedeni çoğunlukla hücrenin işleyişi sırasında oluşan atık(serbest radikal) maddelerdir. Bunlar vücuttan yeterli süre ve miktarda atılmadıklarında zararlı maddeye dönüşürler.

Anti-aging dediğimiz uygulamalarda amaç, yaşlanmayı mümkün olduğu kadar yavaşlatmak ve vücudun bir bütün olarak sağlıklı yaşlanmasını, fiziksel olarak da sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Ozon tedavisi ile de bu amaçlara ulaşmak mümkündür.

Ozon hangi ciltlere verilir?

 Medikal Cilt Analizi ve Cilt Bakımı Bilindiği gibi deri vücudumuzun iç organları ile çevresel zararlı etkenler arasında koruyucu bariyer oluşturarak önemli bir rol oynar. Derinin yaşlanması, genetik faktörlere bağlı olmakla beraber daha fazla oranda zararlı dış etkenler (kirli hava, güneş vs.), beslenme, stres, sigara ve alkol gibi alışkanlıklarla da ilgilidir.

  • Derinin yaşlanmasıyla ilgili yapılan araştırmalar göstermiştir ki: yaşlanmaya bağlı cilt sorunları %75 – 90 oranında çevresel faktörlerin etkisiyle oluşuyor.
  • Ciltte yaşlanma ve cilt kanserlerine yatkınlığın azaltılması için; cildin antioksidan kapasitesinin artırılması, güneşten korunma ve sağlıklı beslenme gereklidir.
You might be interested:  Fito Krem Ne Işe Yarar Sivilceye Iyi Gelirmi?

Sigara ve alkol kullanımının sonlandırılması, ayrıca önemlidir. Cildin antioksidan kapasitesinin artırılması için medikal cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt bakımının amacı, gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, parlaklık, canlılık, tazelik verilmesi ve lenf drenajı ile ciltten toksinlerin atılmasına destek olunarak; tüm cilt tipleri için problemsiz, sağlıklı, genç görünüme kavuşmasının sağlanmasıdır.

Cilt anlizi ve cilt bakımı konularında uzman kişiler tarafından cilt analizi yapılarak cilt tipine uygun cilt bakımı ile, cildin doğal su ve sebum oranı dengelenir. Böylece ciltte sivilce, kuruluk, yağlanma ve kırışmanın önüne geçilerek; gözeneklerin açılması sağlanır. Ciltten ölü hücrelerin, makyaj artıkları, kir ve yağın uzaklaştırılması ile; canlı taze cildin açığa çıkması sağlanır.

Cildin hücre yenileme düzeni dengelenir. Yıpranmış olan cildin ihtiyaç duyduğu oksijen, vitamin ve nem açılmış olan gözenekler vasıtasıyla cilde depolanır. Cildin kan dolaşımı artırılarak canlı ve genç olması sağlanır. Cildin metabolizması dengelenir, cildin oksijenlenmesi artırılır.

  • Lifting etkisi yaparak sıkılaşma sonucunda genç görünütü sağlanır.
  • Ciltteki lekelerin renginin açılmasına yardımcı olarak; pürüzsüz, canlı, ve genç görünmesi sağlanmış olur.
  • Cilt bakımına ne zaman başlamak gerekir Ergenliğin başladığı dönemde cilt bakımına başlanması gerekir.
  • Bu dönemde yaşanan hormonal değişiklikler nedeniyle, sivilce ve komedonların, yağ kistlerinin başlangıç dönemidir.

Uzman doktor ve estetisyen kontrolünde düzenli bir cilt bakımı ile ergenlik dönemi sorunsuz geçirilerek ileride de sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın temelleri atılmış olur. Standart bir cilt bakımı;

Cilt tipi ve cildin ihtiyaçlarının belirlenmesi Cilt tipine göre uygun ürünlerle cildin derinlemesine temizliği Cilt yüzeyinde biriken ölü tabakanın temizlenmesi (peeling) Cildin yumuşaması, gözeneklerin açılması ve siyah noktaların kolay temizlenmesi (Vapozon: OZON / BUHAR ) Siyah noktaların temizlenmesi Cildi canlandırma ve kan akımını hızlandırma (Frimatör-Vakum) Cilt tipine ve cildin ihtiyacına göre maske uygulaması (kırışıklık, yağ dengeleyici, nem dengeleyici, detox vs). Günlük bakım ürünlerinin cilde yedirilmesi

Medikal cilt bakımında şu aşamalar uygulanır:

Vapozon (BUHAR /OZON ) Yüksek frekans Vakum Sprey Frimatör Ultrason Mikrogalvanik akım Hafif pasif jimnastik Yoğun pasif jimnastik Yağ dengeleyici bakım Galvanik maske uygulaması Myolifting

ULTRASONUN CİLTTEKİ ETKİLERİ Ultrason teknolojisi ile cildin derinliklerine akustik enerji gönderilerek, cilde herhangi bir hasar vermeden cilt altı dokunun ısıtılması sayesinde; ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan cilt hücrelerinin kollajen yapımını artıran bir yöntemdir.

Ozon tedavisi kaç seans sürer?

Ozon tedavisi hastalığa, şiddetine evresine göre belirlenen dozlarda, haftada 2-3 seans 10-15 seans uygulanır. Duruma göre ikinci bazen üçüncü kür tedavi gerekebilir. Ozon ile tedaviye başlanmadan önce mutlaka uygulayan doktora daha önceki tedaviler, kullanılan ilaçlar, kalıtımsal hastalıklar, alerjiler, uygulanan özel diyetler v.b.

ayrıntılı bir şekilde belirtilmelidir. Şu hususu tekrar belirtmeliyiz ki ozon tedavisi riski oldukça az, standart tedavilerin eşliğinde tamamlayıcı, destekleyici bilimsel bir uygulamadır. Hastalık çok yönlü ele alınacağından uzman hekimlerce ve tam donanımlı merkezlerde uygulanmalıdır. Ozonterapi yaşamın getirdiği olumsuzluklara dur diyebilecek bir tedavi yöntemidir.

Yukarıda bahsettiğimiz birkaç hastalığın dışında birçok duruma faydası gösterilmiştir. Olumlu sonuçlarını gözlemlediğimiz bu doğal tedavinin faydalı etkileri saymakla bitecek gibi değildir. Ozon hissedilebilen şifadır

Ozon terapi cilt bakımı nedir?

Ozon Protokolü tedavisiyle Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini belirten ünlü kaş mimarı Sevim Alan “Yeni geliştirdiğimiz Ozon Protokolü tedavisi Türkiye’de ve dünyada benzeri olmayan bir cilt bakımı tedavisi yöntemidir. Patentini aldığım Ozon Protokolü tedavisini sadece kendi güzellik merkezlerimle gerçekleştiriyorum” dedi. – Cilt Bakımında Ozon Buharı Ne Işe Yarar Ozon Protokolü Tedavisi Nasıl Yapılır? Sevim Alan ozonun cilt bakımındaki önemini şu sözlerle anlatıyor “Ozon terapisi anti-aging özelliği sahip olmasını nedeniyle yaşlanma karşıtıdır. Ozon doğada bulunan en etkili dezenfeksiyon maddelerinden biridir.

  1. Günümüzde sağlık alanında pek çok hastalığın tedavisinde, ozonun tedavi edici özelliğinden faydalanılıyor” dedi.
  2. Sevim Alan Ozon Protokolü tedavisi hakkında bilgiler verdi “Ozon Protokolü tedavisi, diğer cilt bakımı yöntemlerinin aksine cildi içeriden besleyen cilt sorunlarını maskelemeyen ve hücreleri besleyen bir tedavi yöntemidir.

Özellikle kırışıklık, leke ve akne tedavisinde başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Ozon Protokolü tedavisi cildin bariyer, bağışıklık, su tutma, onarıcı ve ayırıcı işlevlerini eski haline getirmenin yanı sıra yapısını iyileştirmeye izin veren gençleşme için devrim niteliğinde bir çaredir.

  • Yaşlanma nedeniyle oluşan kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir.
  • Ciltte bulunan aknelerin kalıcı olarak iyileştirilmesini sağlar, lekeleri giderir ve renk farklılıklarını eşitler” dedi.
  • Mesleği mimarlık olan Sevim Alan’ın İstanbul’da iki adet güzellik merkezi bulunuyor.
  • Bu alanda yaptığı başarılı işlerle adından sıkça söz ettiren Sevim Alan “Faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Güzellik merkezimizde gerçekleştirdiğimiz birçok başarılı işlem sayesinde danışanlarımızın büyük ilgisi ile karşılaşıyoruz. Gösterilen ilgiden çok memnunuz” dedi.