Cilt Lekeleri Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur?

18.10.2022 0 Comments

Cilt Lekeleri Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur
Cilt Lekeleri Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur? – Cilt Lekeleri Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur Ciltte lekelenme birçok sebepten kaynaklanabilir. Güneş maruziyeti, sivilceleri sıkmak, tekrar eden akne, yanlış bakım ürünü kullanımı ve yaşlanmaya bağlı renk değişimleri gözlenebilir. Cilt lekeleri aynı zamanda antioksidan alım eksikliği ya da C ve E vitamini eksikliğinde de olabilir.

Yüzdeki lekeler için hangi vitamin?

C Vitamini : Ciltteki lekelerin açılmasında ve renk eşitsizliklerinin giderilmesinde oldukça etkili olan C vitamini, daha ışıltılı bir cilt için leke oluşumuna neden olan melaninin üretilmesini engelliyor.

B12 eksikliği ciltte leke yapar mı?

B12 vitamini vücudumuz için çok önemli olan vitaminlerdendir. B12 vitamini vücudumuzda meydana gelen birçok metabolik olayda düzenleyici rol oynar. Suda eriyen B12 vitamini özellikle sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir. Peki insan vücudu için önemi ne? Bu önemli vitaminin eksikliğinde insan vücudunda neler meydana gelir? Doğal tedavi yöntemleri neler. Cilt Lekeleri Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur Suda eriyen bir vitamin olan B12, böbrek, karaciğer ve diğer dokularda depolanmaktadır. Kobalt mineral içeren bu vitaminin diğer adı Kobalamin’dir. Eksikliğinde yaşanan belirtiler uzun yıllar sonra kendini gösterir. Genel olarak vücutta depoların tükenmesinden beş ya da altı yıl sonra şikayetler başlar.

  1. Bu nedenle düzenli B12 vitaminin alınması yararlıdır.
  2. B12 vitamin eksikliği neden olur? İşte ayrıntılar.
  3. B12 VİTAMİN EKSİKLİK BELİRTİLERİ B12 vitamini kırmızı kan hücresi, DNA, sinir üretimi ilk sırada olmak beraber vücudun birçok diğer organlar için kıritik önemi olan vitaminler arasında yer bulur.

Bazı diğer vitaminler gibi vücudumuz tarafından üretilemediği için, yiyeceklerle ve ya ilaç desteği ile alınmalıdır. B12 vitamin eksikliğinin iki ana sebebi vardır, ilk neden vücudun ihtiyacını giderecek kadar yiyeceklerden el kazanılmamış olmasıdır, diğeri ise ne kadar fazla kullanırsa kullansın bedenin bu vitamini gerektiği kadarını kullanamıyor olmasıdır.

Yurt dışındaki bir teste göre 50 yaş üstü yetişkinlerin %3.2’si ciddi oranda %20’si ise son sınır çizgisinde B12 vitamini eksikliği görülmüştür Bu bilgilere göre B12 vitamini eksikliğini, 50 yaşından yüksek kişiler ilk sırada olmak üzere yaygın olan sorunlardan biri olarak görülmektedir. B12 vitamini önemi DNA sentezi yaparak enerji üretimini arttırması, kandaki oksijenin taşınmasına yardımcı olması gelir.

Diüer adıyla Kobalamin olan B12 vitamini, sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlarken, sigara tüketiminden kaynaklanan olumsuz durumlarla savaşır. Proteinler vücut için gerekli yapılardır. Bir protein olan B12 vitamini, vücut enerji üretimini arttırır, kandaki oksijen seviyesini iyileştirir, doğurganlığı arttırır, hücre oluşumunu hızlandırır, sinir uçlarının gelişimini destekler.

  1. Hayvansal gıdalarda bulunan bu protein, yumurta, süt, balık, koyun ve hindi eti ile tavşan etinde yüksek seviyede bulunmaktadır, Bitkilerde az bulunur, bu nedenle vejetaryen beslenme modelleri sağlıksızdır.
  2. B12 eksikliği saç dökülmesi yapar mı? Çoğunlukla tüketilen gıdalar yoluyla tam olarak alınabilen B12 vitamini vücuttaki eksikliği saç dökülmesi yanında koyu veya açık renkli cilt lekeleri, cilt lezyonları, ağız kenarlarında çatlaklar olarak kendini gösterebilir.

B12 vitamini karaciğerin sıhhatı, göz, saç ve deri sağlığı için gereklidir. Ayrıca anemi B12 vitamini eksikliğinin sık görülen bir sonucudur. B12 vitamini, vücudun hayati tüm organlarına gerekli olan oksijeni sağlayan kırmızı kan hücresinin meydana gelmesinde olduğu gibi, Dna oluşumunda da temel bileşenlerden biridir.

D vitamini eksikliği leke yapar mı?

D vitamini cilt hastalıklarının azalmasını sağlar. Ayrıca D vitamini cilt lekeleri ya da cildin mat görünmesi gibi sorunları da azaltır.

Cilt kararması hangi vitamin eksikliği?

Vitamin Eksikliği – Cildimize faydası olan bazı vitaminlerin ( A, E, C, B vitamini gibi) tüketilmemesi ve eksikliği kararma oluşumuna neden olabiliyor. Ek olarak, vitamin eksikliği cildimizin daha donuk, cansız görünmesine yol açar.

Demir eksikliği ciltte leke yapar mı?

Deride daha sık lekelenme yaptığı bilinen ilaçlar – Antipsikotikler( imipramine, desipramine, klorpromazin ve fenotiazinler); bu ilaçların kullanımı ile özellikle güneşe maruz kalınan deri alanlarında mavi-gri, morumsu renkte leke, gözde konjuktiva ve korneada da leke olabilmektedir.

Bu ilaçlar içerisinde en sık kullanılanı klorpromazindir. Kol ile bacaklarda ve yüzde özellikle kırışıklıklarda deride pigmentasyona neden olmaktadır. Trisiklik antidepresan olan imipramine ve desipramine güneş gören deri bölgelerinde mavi, gri pigmentasyona neden olmaktadır. Depresyonda kullanılan bir serotonin geri emilim inhibitörü olan sertralin’in yüzde alında pigmentasyona neden olduğu, citalopram’ın ise fotopigmentasyon yapabileceği bildirilmiştir.

Fenitoin; antikonvülzan olarak epilepsi tedavisinde kullanılmaktadır. Hastaların % 10 nunda melazmaya benzeyen yüz ve boyunda pigmentasyon yapmaktadır. İlacın kesilmesinden birkaç ay sonra bu pigmentasyon kaybolmaktadır. Antimalaryal ilaçlar(Sıtma ilaçları); klorokinin yada hidroksiklorokinin uzun süre kullanımına bağlı olarak hastaların % 25 inde yüz, boyun ve bazen kol ve bacaklarda mavimsi, gri hiperpigmentasyon gelişmektedir.

  • Bu alanlar güneşe maruz kalma ile yıllar içerisinde daha koyu olmaktadır.
  • Tırnaklarda, gözde ve korneada da renklenme olmaktadır.
  • Amiadorone; kalp hastalıklarında, ritim düzensizliklerinde kullanılmaktadır.
  • Güneşe maruz kalınan alanlarda özellikle el ve yüzde morumsu-gri renklenmeler olmaktadır.
  • Ayrıca gözde korneada sarı-kahverengi pigmentasyon yapmaktadır.
You might be interested:  Advantan Krem Nedir Ne Için Kullanılır?

Bu ilacın 6 aydan daha uzun sure kullanımı ile % 30-57 oranında güneşe karşı duyarlılık ve % 1-10 oranında hiperpigmentasyon gelişmektedir.200 mg üzerinde alınan toplam doz % 24 oranında pigmentasyon yapmaktadır. Risk 400 mg/gün üzerinde alımında daha yüksektir. NSAI(ağrı kesici ve antiinflamatuarlar); sabit ilaç reaksiyonu olarak tanımlanan ilacın her alımında aynı yerde tekrarlayan başlangıçta kırmızı bir döküntü olmakta bu daha sonra leke bırakabilmektedir. Yüz, genital alan ve kol ve bacaklarda olabilmektedir. Kemoterapotikler; kanser tedavisinde kullanılan bu ilaçlar deride, tırnakta ve mukozada pigmentasyona ve aşırı güneşe duyarlılığa neden olmaktadır. Bleomisin, busulfan, doxorubicin, daunorubicin, fluorouracil, cyclophosphamide, carmustine ve docetaxel en sık bilinen bu gurup ilaçlardır.

Ciltteki kahverengi lekeler nasıl yok edilir?

Vücuttaki Kahverengi Lekeler Nasıl Gider? – Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır.

  • Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
  • Ahverengi lekenin bulunduğu cilt bölgesine doğrudan limon suyu sürülür ve kuruduktan sonra nemli bir havlu ile silinir.
  • Bu yöntem özellikle küçük lekeler üzerinde oldukça etkilidir.
  • Araciğer problemlerinden kaynaklanan kahverengi lekelenmeler için mutlaka uzman bir doktora gidilerek tedaviye başlanmalıdır.

Karaciğerden kaynaklanan sorunlarda vücutta toksin maddeler ve serbest radikaller birikir. Antioksidan içeren yeterli ve dengeli bir beslenme programı kahverengi leke oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Estetik olarak kişiyi rahatsız eden kahverengi lekeler için uygulanan tedavi yöntemleri arasında karbon peeling, dermapen, kimyasal peeling, PRP, mezoterapi ve lazer tedavisi gibi yöntemler yer alır.

Yüzdeki koyu lekeler neden olur?

Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.

C vitamini leke yapar mı?

D Vitamini Eksikliğinin 16 Belirtisi

    ekşi sözlük hiç bir bilgiden geri kalmasın diye açtığım kozmetik ürün başlığı. cilt bakımında oldukça etkili bir madde olan c vitamini, doğru kullanıldığında bir çok cilt sorununa çözüm sunuyor, peki bunu nasıl yapıyor, işte bu konuda geçen takip ettiğim sosyal medya hesaplarından birinde önüme düşen harkulade bir videoyu sizlerle paylaşıyorum. biraz uzun ama sabırla dinlemenizde fayda var. cildimizde neden sorun oluştuğunu aslında hiç beklemediğimiz nedenlerle izah ediyor. ayrıca kullandığımız bazı c vitamini ürünlerinin neden işe yaramadığını deneyle anlatıyor. https://www.youtube.com/watch?v=03jjck_bnj0&t=36s ampul seklinde olmayan, tek seferde bitmeyecek miktardaki versiyonlarini kullaniyorsaniz serin ve karanlik yerde muhafaza etmeniz gereken serumdur. tum vitaminler arasinda en dayaniksiz olanidir. cunku oksijenle temas ettiginde cok kisa surede okside olur ve aktivetisini kaybeder. bu yuzden kutusunda, gun isigi temasini keserek, serin bir yerde, tercihen buzdolabinda saklamaniz yarariniza olur. cilt bakiminda cok istikrarli degilseniz ampul almaniz saklama kosullari acisindan en dogrusu olur. damlalikli sise alacaksaniz da en kucuk boyu ideal cunku siz onu acip kullandikca okside olacak. cok iyi temizlenmis cilde nemlendiriciden once uygulanmasi gerekir. lakin sabah asamasinda kullaniyorsaniz serumu kesinlikle gunes kremi ile desteklemeniz gerekir. askorbik asidi (aka. c vitamini) suratiniza surup eblek gibi gunes kremsiz cikarsaniz leke gidereyim derken uzulursunuz. ayrica kendisi gunes kreminin aktivitesini de arttirir guzel bir ozellik olarak. diger asitlerle (aha, bha, retinol vb.) kullanimi cokomelli bir konu. eger asitlere cok hakim degilseniz tek basina kullanip, sonra digerlerini dusuk miktalarda eklemeyi deneyebilirsiniz. yine de dedigim gibi oranlarin bir bilen tarafindan ayarlanmasi daha iyi olur. soğuk ve güneşsiz bir yerde saklamanız gereken ürün. ayrıca havayla ne kadar az temas ederse o kadar iyi, spreyli bir şişe tercih edilmeli damlalık değil. beraber kullanılabilecek ürünlerden biri de hyaluronik asit tir. önce hyaluronik sonra c vitaminini ya da cildinizdeki reaksiyonunu gözlemledikten sonra ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz. c vitamini serumunun iyi olup olmadığını anlayabilmek için 1 damla tentürdiyota (bkz: batticon ) 4 damla c vitamini damlattığınızda rengini açıp şeffaf oluyorsa iyi bir c vitamini demektir. edit: bir buçuk aydır kullanıyorum cildim bebek totosu gibi yumuşacık oldu hiç olmadığı kadar nemli. cilt tonum da daha eşit görünüyor, kızarıklıklarım gitti ve parlak duruyor. bu dünyada yaratılmış en iyi ürün. cilt lekelerinizi giderme üzerine bir numara. çatlak izleri, yara izleri vs gibi şeylere de yarıyor, ancak içinde gerçekten c vitamini bulunduran markaları almak gerek. (bkz: the ordinary ) gibi markalar. cildi alışık olmayanlar yaz aylarında ve güneşe çıkacakları zaman kullanmasınlar. önce nemlendirici sürüp on dakika bekleyin ve c vitamini serumunu en fazla dört damla olacak şekilde kullanın. amazon’dan alışveriş yaparken attım sepete aldım bir tane meraktan.

    Cilt için hangi vitamin hapı kullanılmalı?

    Cilde İyi Gelen Vitaminler Nelerdir? – Elbette her vitamin takviyesi cilde katkı sağlar. Sağlıklı bir cildin ihtiyaç duyduğu olmazsa olmaz bazı vitamin türleri vardır. A, B, C ve E vitaminlerini içeren ürünleri kullanmanın cilt sağlığı ve güzellik üzerindeki etkisi, uzmanlar tarafından da sıklıkla dile getirilir.

    Hangi vitamin cildi beyazlatır?

    Yazın güneşin cildimizde bıraktığı izleri ve lekeleri gidermek için en uygun dönemdeyiz. Dr. Ebru Karpuzoğlu, güneş lekelerini gidermek ve lekelerin koyu rengini hafifletmek amacıyla cilt beyazlatıcı ürünlerde en çok kullanan doğal içerikleri sıraladı.

    1. C vitamini: Cildi destekleyen ve sıkılık kazandıran kolajen dokunun üretilmesinde önemli rol oynar.
    2. C vitamini içeren krem veya serumlar cilde uygulandığında deriye rengini veren melanosit hücrelerinin aktivitesinin düzenlendiği görülür.
    3. C vitamini ürün ambalajlarında ascorbic acid, magnesium ascorbyl phosphate veya ascorbyl palmitate adlarıyla listelenebilir.

    Limon veya portakal özütü bulunan ekstrelerde cilt açıcı içerik olarak kullanılır. Kojik asit (Kojic acid): İsmi sizi korkutmasın, bildiğimiz kimyasal ve yakıcı asitlerden değil. Japonya ve Uzakdoğu Asya ülkelerinde uzun süredir kimyasal beyazlatıcı ‘hydroquini’ye alternatif olarak kullanılan kojik asit, Asya’da yetişen Reishi mantarından elde ediliyor.

    • Beyaz kristalimsi yapıdaki kojik asit deride kahverengi pigmentlerin (melanin) yapılmasından sorumlu tirozsinaz proteinin fonksiyonunu yavaşlatarak, cildin koyulaşmasının önüne geçiyor.
    • Ek olarak antioksidan özelliği bulunan kojik asit, cilt açıcı ürünlerde doğal türevli içerik olarak tercih ediliyor.

    B3 vitamini (Niacinamide): Derinin fazla renk pigment üretimini kontrol altında alan etkili bir cilt beyazlatıcıdır. Derideki kolajen üretimini destekleyerek ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu da engeller. Cildin nem tutmasını da artıran B3 vitamini, derinin yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar.

    1. Anti-aging, nemlendirici ve cilt aydınlatıcı özelliğiyle B3 vitamini, cilt beyazlatıcı içeriklerde en çok kullanılan maddelerden.
    2. Meyan kökü özütü: Her ne kadar antik çağlardan beri meyan kökü sağlık için kullanılsa da 1990 yılların başında Japon bilim adamları meyan kökünün içinde bulunan glabridin adlı maddenin UVA ve UVB güneş ışınlarını emebildiğini ve etkili bir cilt beyazlatıcı içerik olarak kullanılabileceğini kanıtladılar.

    Cilt bakım ürünlerine eklenen meyan kökünün, derideki koyu lekelere karşı savaştığı, cildi sakinleştirdiği ve kırmızılığı azalttığı görüldü. Ürün ambalajlarındaki içerik listesinde meyan kökü liquorice extract veya glycyrrhiza glabra olarak listeleniyor.

    1. Beyaz dut özütü: Meyan kökü özütü gibi deride kahverengi pigmentlerin (melanin) üretimini tetikleyen tirosinaz enziminin fonksiyonunu engeller ve koyu lekelerin oluşumunun önüne geçer.
    2. Cilt açıcı ürünlerin içeriğinde beyaz dut özütünü mulberry (morus alba) olarak görebilirsiniz.
    3. Ayı üzümü özütü: Ayı üzümü bitkisinin yapraklarından elde edilen özüt içindeki alfa-arbutin maddesi çilleri, koyu lekeleri ve deri renk farklılıklarını giderir.

    Bir ay boyunca yapılan bir araştırmada, alfa-arbutin içeren cilt beyazlatıcı ürünleri kullanan 80 kadının cilt renginde belirgin şekilde açılma gözlenmiştir. Özellikle cilt rengini açan ürünlerde kullanılan bu özütü, içerik listesinde bearberry (uva ursi) olarak görebilirsiniz.

    C vitamini lekeleri giderir mi?

    C Vitamini Cilde Faydaları Nelerdir? – C vitamini ciltteki kırışık görünümünü azaltarak yaşlanmaya karşı bakım yapıyor. Ayrıca, ciltteki kolajen üretimini arttırarak cilt üzerindeki esnekliği geri kazandırıyor. C vitamini sivilce, akne, siyah nokta gibi problemlerin önüne geçerek pürüzsüz bir cilt yüzeyi kazandırıyor.

    1. Böylece c vitamini ile deri altındaki hasarları ve dışarıdan gelecek hasarları engelleyebilirsiniz.
    2. C vitamini serumu gözaltına etkileri ile de ön plana çıkıyor.
    3. Gözaltı morluklarına karşı savaşan c vitamini, gözaltındaki ince kırışıklık ve gözaltı torbalarına da son derece faydalı bir üründür.
    4. Cilde canlılık ve parlaklık katan c vitamini bunların yanı sıra çatlak görünümünü en aza indirgiyor.

    C vitamini ciltteki kuruluğa karşı da iyi geliyor. Düzenli olarak kullanıldığı zaman cilde nem kazandırarak cilt yüzeyindeki tahriş görüntüsünü de engelliyor. Peki, C vitamini cilt lekelerine iyi gelir mi? C vitamini ciltteki güneşten kaynaklı lekeler ve sivilce, akne izlerinin bıraktığı lekelere karşı olumlu anlamda bire bir içeriğe sahip üründür.

    A vitamini lekelere iyi gelir mi?

    Uzun yıllar yapılan bilimsel araştırmalar sonucu, A vitamininin yaşlanma belirtilerini azaltmadaki başarısı tıbbi otoritelerce ortaya koyulmuş ve kabul edilmiştir. A vitamini cilt sağlığı için gereklidir. A vitamini antioksidan fonksiyonuyla hücreleri hastalıklara karşı korur, yaşlanma sürecini yavaşlatır.

    A vitamini eksikliğinde bağışıklık sistemi zayıflar, vücut direnci azalır, deri pullanması ve akne gibi sorunlar görülebilir. En etkin formu Retinol Palmitat Retinol adı verilen A vitamini bileşenleri cilde doğrudan uygulanarak akne, kırışıklık veya güneşe fazla maruz kalmaktan oluşabilen cilt sorunlarına yönelik kullanılır.

    Vitamin A’nın cilde faydaları Vitamin A cilt için önemli bir vitamindir; cildin oluşumu ve gelişimi için önemli rol oynar. Çok kuru ve hassas ciltlerde vitamin A cildin pullanmasını önler. Kış egzaması denilen burun üstü, kaş çevresi, bölgesinde oluşan kuruluğu kısa zamanda giderir.

    Vitamin A komedon oluşumuna karşı etki sağlayarak yağ fonksiyonlarını dengeler. Olgun atrofi ciltlerde sertleşmiş ve elastikiyetini kaybetmiş cilt dokusunu yumuşatır. Vitamin A cildin doğal kolajen üretimini destekler. Özellikle A vitamini cildi gençleştirici ve cilt kırışıklığı, lekeleri yok edici özelliğe sahiptir.

    Vitamin A’nın yanı sıra E ve F vitaminleri de doğal cilt yenileme sürecini etkin bir şekilde destekler. Profesyonel cilt bakımında; Vitamin A, kür şeklinde uygulanır. Temiz cilde vitamin A serum, ultraschall yöntemiyle cilde yedirilir, nüfuz ettirilir.

    1. Ardından vitamin A maske ile cilde masaj şeklinde uygulanır ve maske 25 dakika ciltte bekletilir.
    2. Daha sonra fazlalığı kağıt mendille yüze hafif press yapılarak alınır.
    3. Ev bakımında; Yine vitamin A, kür olarak ev bakımında devam edilir.
    4. Sağlıkta vitamin A Bu vitamin göz sağlığını muhafaza etmek için temel besleyicidir.

    A vitamini düzenli alınması halinde ilerleyen yıllarda görme sorunlarını önler. Cilt, diş, ve kemiklerin oluşum ve korunması için vitamin A’ya ihtiyaç duyulur. Sivilcelerin meydana gelmesini önler. Aynı zamanda enfeksiyona karşı savaşan vitamin olarak da bilinir.

    Besinlerde vitamin A A vitamini içeren besinler, hayvansal ve bitkisel olmak üzere iki gruptadır. A vitamini içeren hayvansal besinler balık yağı, yumurta, süt, tereyağı, peynir, karaciğer; A vitamini içeren bitkisel besinler havuç, ıspanak, lahana, brokoli, biber, koyu yeşil sebzelerdir. Portakal, kayısı, mandalina, şeftali gibi meyveler de A vitamini içerir.

    Bu besinleri tüketirsek ihtiyacımız olan A vitaminini karşılayabiliriz. A vitamini kaç çeşittir? A vitamini retinol ve karoten olmak üzere iki çeşittir. A vitamini çeşitlerinden retinol hayvansal kaynaklarda, karoten ise bitkisel kaynaklarda bulunur. Bu etkin antioksidanlar cildimizi güneşin zararlı ışınlarının tahribatından korur.

    C vitamini lekelere iyi gelir mi?

    C Vitamininin Cilde Faydası? – Az Bilinen 7 Etki – C Vitamininin Cildinize Faydaları Diğer bileşenlerin aksine, en çok övgüyü C vitamini hak ediyor. Çoğumuz sağlık açısından faydalarına az çok aşinayız. Fakat, bu antioksidan aynı zamanda cilt bakım rutinlerinin de vazgeçilmez bir parçası.

    C vitamini, yaygın özellikleri ve cildi yenileyebilmesi sayesinde, cilt temizleme ürünlerinden, serumlara, nemlendiricilere ve yüz maskelerine kadar her ürünün formülünde yerini almış durumda. C Vitamininin Sağlık ve Cilt Bakımına Yararları Sağlık dendiğinde, akla C vitamininin gelmemesi işten bile değil.

    En güçlü antioksidanlardan biri” olan bu bileşen yalnızca güzelliğe değil, sağlığa da katkı sağlıyor. Önemli sağlık sorunlarına iyi gelmesinin yanı sıra, C vitamini cildiniz için de oldukça yararlı. Cilt bakımı nda, C vitamininin bilinen en iyi özelliği ise yaşlanma geciktirici olması.

    Antioksidan yapısı ile yaşlanmanın sinir bozucu belirtileri ile başa çıkmanızı sağlıyor. C vitamini kollajen üretimini uyarır ve üretilen kollajen cildin kalitesini ve dokusunu arttırır. İlaveten, bu cilt harikası vitamin, tirozinaz isimli enzimin salgılanmasını önleyerek tirozinin melanine dönüşmesini engeller ve böylece cilt renginin değişmesinin (hiperpigmentasyon) önüne geçer Ancak tek süper gücü kolajen arttırması ve hiperpigmentasyonu önlemesi değil.

    C vitamini, güneş ışığına fazla maruz kalmaktan oluşan hasarı da önlüyor. C vitamini serbest radikal kaynaklı hasarları önlemenin yanı sıra, cildi aydınlatır ve koyu renkli lekelerin solmasına yardımcı olur. Üstüne üstlük, cildin sıkılaşmasını sağlayarak, bu sayede ince çizgilerin önlenmesine katkıda bulunur.

    C vitamininin en iyi yanı ise, (sayılamayacak kadar çok güzellik yararı dışında) bazı diğer abartılmış cilt bakım malzemelerinin aksine, önlemlerle dolu koca bir liste içermemesi. C vitamini cilt bakımında kullanıldığında güvenli, hassas ve etkilidir. Mutlaka Denemeniz Gereken C Vitamini Ürünleri C Vitamini, cildiniz için her bakımdan yararlı olabilir.

    Ancak, her formül aynı etkiyi göstermeyebilir. Deriye nüfuz eden ve cildi nemlendiren ürünlerin verimliliği diğerlerine nazaran daha fazla. Eğer siz de etkili bir C vitamini ürünü arıyorsanız, sizler için önerdiğimiz ürünlere bir göz atın; 1. Serbest Radikalleri Engelleyin Bu C vitamini serumu, olmazsa olmaz cilt ürünlerinden biridir. Deneyin: Skinceuticals C E Ferulic Antioksidan Bakım 30ml 2. Nemlendirin Uzmanların görüşü C vitaminli formüllerin aşırı nemlendirici olması yönünde. Caudalie Vineactiv Üç Etkili Nemlendirici Bakım Kremi tam olarak bunun için geliştirilmiş bir ürün. Portakal, limon ve üzüm özü içeren bu eşsiz krem kirlilik partiküllerinin ciltte birikmesini sınırlarken, kırışıklık görünümünün azalmasına da yardımcı oluyor.