Cilt Lekeleri Için Hangi Işlem Yapılır?

10.11.2022 0 Comments

Cilt Lekeleri Için Hangi Işlem Yapılır
Cilt lekelerine karşı uygulanan tedavi yöntemleri arasında;

  • Kimyasal peelingler,
  • lazer tedavisi,
  • Enzim peeling yani leke maskesi uygulamaları,
  • Mezoterapi ve çeşitli kremler yer almaktadır.

Yüzdeki lekeler için hangi işlem yapılır?

Güneş lekeleri adından da anlaşılacağı üzere güneşten gelen ışınların zararlı etkileri sonucu kişilerin ciltlerinde ortaya çıkan kahverengi renkli lekelenmelerdir. Güneş lekelerinin ortaya çıkmasındaki en önemli etken güneş olmakla beraber, kişinin vücudundaki hormonlara ilişkin birtakım değişimler ve metabolizmasında yaşanan süreçler de güneş lekelenmelerine sebebiyet verebilmektedir.

Temel sebep kişiden kişiye değişmekle birlikte güneş lekeleri, doğuştan olmayan ama cilde rengini veren melanin pigmentinin belli bir bölgede normalden ve olması gerekenden fazla toplanması sonucu oluşmaktadır. Melanin lekeli alanlarda neden daha fazla üretilmektedir dersek bunun en önemli sebebi güneş yani ultraviyole (UV) ışınlarıdır.

Çünkü melaninin görevi cilde rengini vermenin yanında cilt altı dokuları UV ışınlarından korumaktır. Bu sebeple yoğun UV maruziyeti ya da yıllar içerisindeki birikim sonucunda genetik olarak yatkın bireylerde lekelenmeler meydana gelebilmektedir. Diğer taraftan gebelik, ilaçlar, bazı hastalıklar ve kozmetiklerde ışık hassasiyetini arttırarak lekelenmelere yol açabilmektedirler.

MELAZMA Kadınlarda hamilelik ve doğum kontrol hapı kullanımı hormonların işleyişini değiştiren belirgin faktörlerdir. Güneş ışınlarına özellikle gebelik sürecinde ya da doğum kontrol haplarının kullanımı sırasında bilinçsiz ve aşırı maruz kalınması güneş lekelerinin oluşumunda tetikleyici olabilmektedir.

ÇİLLER Çiller oluşumlarında genetik yatkınlığın büyük rol oynadığı, cilt üzerinde ortaya çıkan küçük kahverengi benekler biçiminde lekelerdir. Açık ten, kızıl veya sarı saç, renkli göz gibi yapısal özelliklere sahip kişilerde çillere daha sıklıkla karşılaşılmaktadır.

  1. Çiller güneş ışınlarının daha aktif olduğu bahar ve yaz aylarında daha belirgin bir görüntü kazanmakta ve çoğunlukla güneş ışığının daha çok temas ettiği yüz, sırt ve omuz, ellerin üst yüzü gibi bölgelerde ortaya çıkmaktadır.
  2. DOĞUM LEKELERİ Ortaya çıkış nedeni henüz tam anlamıyla bilinmeyen doğum lekeleri adından da anlaşılacağı üzere doğumdan gelen leke türleridir.

Cilde rengini veren pigmentlerden veya damarlardan kaynaklanabilmektedir. Yüz, boyun, ense ve kol-bacak bölgeleri doğum lekelerinin en çok görüldüğü alanlardır. Doğum lekeleri tiplerine göre beyaz, pembe, kırmızı, açık kahverengi, mor gibi birçok farklı renkte olabilmektedir.

GÜNEŞ LEKELERİ, ÇİLLER VE DOĞUM LEKELERİ NASIL GEÇER? Güneş lekeleri, çiller ve doğum lekeleri genel olarak kişiye ciddi bir sağlık sorunu oluşturmayan cilt problemleri olmakla beraber, özellikle yüz bölgesinde yer alan lekeler kişileri estetik açıdan rahatsız edebilmektedir. Bu estetik kaygılar kişinin psikolojik ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Lekelerin tedavisine başlanmadan önce mutlaka dermatoloji uzmanı tarafından lekelere yönelik doğru tanının konulması gerekmektedir. Ciddi bir hastalığın işareti olup olmadığının tespiti hasta açısından büyük önem taşımaktadır. Yapılacak muayene sonrasında lekelerin türüne göre tedavi planlanması gereklidir.

Cilt lekeleri lazerle geçer mi?

Lazer İle Lekelerin Giderilmesi Cilt Lekeleri en sık karşılaşılan kozmetik sorunlardan biridir. En önemli nedeni güneştir. Bunun dışında gebelik, ilaçlar ve bazı kremler lekelere yol açabilir. Lekelerin giderilmesinde cilt soyma yöntemi ve bazı soldurucu kremler kullanılmaktadır. Bu amaçla merkezimizde 755 nm dalga boyunda long pulsed Alexandrite lazer ve leke uygulamasında özel 0,5 cm çapında özel bir başlık kullanılmaktadır. Lazerle leke uygulamasında prensip melanin ihtiva eden melanozon ve melanositlerin kısmen selektif fototermoliz ile hasara uğratılması ve melanin adacıklarının parçalanarak fagositozunu sağlanması esasına dayanır.

You might be interested:  Cilt Için Hangi Tip Kolajen Kullanılır?

Güneş lekeri Kozmetiklere Bağlı Gelişen Lekeler Yaşlılık Lekeleri Pigmentasyonlar Çiller(Lentigo) Dövmeler Derin Lekeler Cafe au Lait Lekeleri Diğer Lekeler

Her Lazer Leke Giderilmesinde Kullanılabilir Mi? Her lazer lekelerin giderilmesinde kullanılamaz. Leke giderilmesinde kullanılabilecek bir lazerin lekelenmeyi sağlayan melanositlere duyarlı enerji ihtiva etmesi gerekir yada lekelenmeyi sağlayan bu hücre kanıtı ortadan kaldıracak soyma işlemini gerçekleştirmesi gerekir. Leke Giderilmesinde Kullanılacak Lazerler Nelerdir?

Ruby Lazerler / Qswitch Copper Bromide Lazer Alexandrite Lazerler / Q switch Co2 Lazerler Dye Lazerler

Leke Giderilmesinde Lazere Yaklaşım Nasıl Olmalıdır? Öncelikle lekelerin dermatolojik açıdan değerlendirmeleri yapılmalıdır. Klinik bilgi ile birlikte uygulamaya karar verilmelidir. Özellikle malign değişim ihtimali gösterme ihtimali, bulunan lezyonlarda mutlaka biopsi yapılmalıdır.

  1. Biopsi sonrasında benign sonuç alındıktan sonra lazer terapi uygulanmaktadır.
  2. Ancak malign değişim göstermediği bilinen leke lezyonları lazerle uygulama yapılmalıdır.
  3. Lekeler Lazerle Kaç Seansta Giderilebilir? Lekelerin cildin katmanlarında hangi seviyeye kadar uzandıkları çok önemlidir.
  4. O nedenle yüzeysel lekeler (çiller,yaşlılık lekeleri,güneş lekeleri gibi) genellikle 1 yada 2 seansta yok edilirler.

Ancak derine uzanan lekeler 2-4 seansta yok edilirler. Wood ışığında derine uzanan lekeler beyaz röfle verirken yüzeysel lekeler beyaz röfle vermezler Lekeler Giderildikten Sonra Tekrar Oluşabilir mi? Tüm leke giderilmesi metodlarında olduğu gibi lazerle leke uygulamasında da leke giderildikten sonra aynı bölgede tekrar gelişebilirler.

PRP ile güneş lekeleri gider mi?

7- PRP güneş lekelerini geçirir mi? – PRP (Trombositten Zengin Plazma) ile ince kırışıklıkların, sivilce izlerinin ve güneş lekelerinin tedavisinde başarılı sonuçlar alındığını görmekteyiz. Doç. Dr. Tarık ÇAVUŞOĞLU Sorularınızı Cevaplıyor

Yüz lekesi için hangi doktora gidilir?

“Leke”, ciltte oluşan her türlü izi ifade eden geniş bir terimdir ve çok sayıda leke türü vardır. Cilt lekelerine yol açan etkenlerin başında güneş ışınları gelmekte. Yaşla birlikte oluşan kahverengi lekelerin yanı sıra, gebelik, sivilce lekeleri de sıklıkla gözlenmektedir. Aşırı güneşe maruz kalma, hormonal değişiklikler, bazı enfeksiyonlar ve stres, lekelerin gelişiminde birincil katkıda bulunan faktörlerden bazılarıdır. Altta yatan duruma bağlı olarak bazıları kendi kendine yok olurken bazıları tedaviye ihtiyaç duyar.

Peki, cilt lekeleri için hangi bölüm/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. CİLT LEKELERİ İÇİN HANGİ BÖLÜM/DOKTORA GİDİLİR? Cilt lekeleri şikayeti olanların Dermatoloji (Deri Hastalıkları – Cildiye) bölümüne başvurmaları gerekir. Uzman hekim öncelikle lekenin rengini, oluşumunu inceleyerek lekeye teşhis koyabilmek adına gerekli görüntüleme ve gerekirse patolojik incelemeleri sağlayarak buna uygun tedavileri sunacaktır.

CİLT LEKESİ NEDİR? Leke, derideki herhangi bir iz için kullanılan terimdir. Aşırı güneşe maruz kalma, hormonal değişiklikler, genetik faktörler, beslenme bozuklukları, bazı enfeksiyonlar ve stres lekelerin gelişimine katkıda bulunan etkenlerden bazılarıdır. Foto: shutterstock Bunlar: – Yaş lekeleri: Karaciğer veya yaşlılık lekeleri olarak da adlandırılan lentijinler genellikle 5-20 mm çapında düz, iyi huylu lezyonlardır. Bu lekeler, kahverengiden siyaha kadar değişebilir ve genellikle tekrar tekrar güneşe maruz kalmadan kaynaklı olarak orta yaşlarda ortaya çıkar.

  • Melazma: Bazen kloazma olarak da adlandırılan melazma, genellikle yüzde kahverengi lekelerin görüldüğü bir durumdur.
  • Genellikle hormonal değişikliklerle tetiklenirler ve sıklıkla bu nedenle hamile kadınlarda görülürler.
  • Doğum lekeleri: Doğum lekeleri, normalde doğumda bulunan cildimizdeki renkli lekelerdir.
You might be interested:  Günlük Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Bazen bu lekeler kırmızı renkte olabilir. Bu durumdaki lekeler, genellikle “vasküler doğum lekesi” dir. Doğum lekeleri derideki anormal kan damarlarından kaynaklanır. Diğer ana doğum lekesi türüne “pigmentli doğum lekesi” denir. Bu tür doğum lekesi doğumda bulunur ve genellikle kahverengi, siyah veya mavimsi gri renklidir.

Mezoterapi Leke tedavisi nedir?

Leke mezoterapisi, leke açıcı bazı etken maddelerin cildin lekeli bölgesinin alt kısmına, küçük iğnelerle enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavidir. İlaç direk deri altına sorunlu bölgeye verildiği için daha etkili sonuçlar aldığımız bir tedavidir.

Yüzdeki lekeler için hangi lazer yapılır?

Leke tedavisinde Q-switch lazer 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirme yi okudum; randevu hatırlatma ve hizmet sunumu için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum.

Güvenlik Kodu :
Güvenlik Kodunu Giriniz:

img class=’aligncenter wp-image-189362 size-full’ src=’https://www.enesbioestetikcenter.com/wp-content/uploads/2022/10/dadaxyxojicu.jpg’ alt=’Cilt Lekeleri Için Hangi Işlem Yapılır’ /> Cilt, deri görünümünü etkileyen en önemli organ olup, cilt kusurları da güzelliğin gölgelenmesi üzerinde rol oynayan başlıca sağlık sorunları arasında yer alır. Yaşlanma ile birlikte gelen cilt lekeleri, akne izleri ve güneş lekeleri cilt tonundaki eşitsizliği bozarak ciltte istenmeyen görüntülere yol açabilir.

Günümüzde gelişen medikal teknolojiler yardımıyla pek çok alanda olduğu gibi cilt sorunlarının tedavisi ve cildin gençleştirilmesi alanlarında da yenilikçi tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Bunlardan bir tanesi olan Q-Switch lazer tedavisi, lazer ışınları kullanılarak cilt kusurlarının giderilmesi ve istenmeyen dövmelerin silinmesi gibi işlemlerde güvenle kullanılmaktadır.

Q-Switch lazer yöntemi ile dövmeler, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller ve tüm lekelerin tedavisi yapılabilmektedir. Bu teknikle cildinize gönderilen lazer ışığı, sadece sorunlu bölge üzerinde çalışarak etrafındaki dokulara zarar vermeden lekelerinizi tedavi edebilir.

Iğneli epilasyon izi kalır mı?

Buz Lazer Lazer Epilasyon Soru & Cevap İğneli Epilasyon Zararlı Mı?

L*** 19 Kasım 2019 Lazer epilasyon yaptırmak için evimizin yakınındaki bir yere gittim. Koltuk altı, bacak, genital ve yüz için görüştüm. İğneli epilasyon yapıyorlar,nasıl yapılacağını falan anlattılar. Bu lazer gibi değil dedim. Lazer gibi sonuçları aynı, Hem iğneli epilasyon daha etkili falan dediler. Merhabalar, iğneli epilasyon lazer sistemi değildir. Kıl köklerine iğne yardımıyla elektrik akımı verilerek kıl kökü yakılır. Her kıl köküne tek tek bu işlem yapılır ve dolayısıyla uygulama çok uzun sürer. İğneli epilasyonda ağrı fazladır ve genellikle uygulamadan önce lokal anestezik krem sürülür.

Buna rağmen ağrının çok şiddetli hissedildiği bildirilmektedir. Uygulamadan sonra da yanma hissi ve sızı devam eder. Bu nedenle kılların yoğun ve kalın olduğu bölgelerde ve geniş alanlarda iğneli epilasyon önerilmez. İğneli epilasyon sonrasında ince ciltlerde ve koyu renkli ciltlerde kalıcı iz ve leke kalma olasılığı fazladır.

Uygulama sonrası genellikle sivilce benzeri ucu beyaz yapılar görünür ve bu durum 1 hafta ile 10 gün arasında sürebilir. Kabuklanma, alerji, kabartı,1-2 hafta sürebilen kızarıklık olasılığı yüksektir. İğneli epilasyonda hijyen çok önemlidir. Enfeksiyon riskine karşı kişiye özel iğneler kullanılmalıdır. K*** 04 Aralık 2019 lazer epilasyona başlamak için bir kaç yerle görüştüm.gittiğim yerlerden bir tanesi iğneli epilasyon yapıyor.iğneli epilasyonu öyle bir anlattıki kafam karıştı acaba lazer yerine iğneli epilasyon mu yaptırsam diye düşünmeye başladım.iğneli epilasyon yaptıran tanıdığım hiç kimse yok. bu nedenle size sormak istedim, iğneli epilasyonun herhangi zararı varmı? Merhabalar, iğneli epilasyonda kıl köklerine iğne ile elektrik akımı verilir ve kıl kökleri yakılır. Her kıl köküne bu işlem tekrarlanır. Dolayısıyla hem oldukça ağrılı hem de uzun süren bir uygulamadır. Uygulamadan sonra da yanma hissi genellikle devam eder. E*** 21 Ekim 2021 merhaba dün bir klinik ile görüştüm iğneli lazer epilasyon yöntemini kullanıyorlarmış daha etkiliymiş çünkü kıllara tek tek uygulama yapılıyormuş ne kadar doğru birde iğneli ya canım çok ağrı ve yan etkisi olur mu ? Merhabalar, öncelikle iğneli lazer epilasyon demişsiniz fakat iğneli epilasyon bir lazer sistemi değildir.

You might be interested:  Bebeklerde Cilt Kızarıklığına Ne Iyi Gelir?

Dermapen leke tedavisi nedir?

Dermapen leke tedavisi, Cilt lekelerinden rahatsızlık duyan kişiler için geliştirilen kalıcı bir yöntemdir. Uygulama sırasında kullandığımız teknolojik özellikli cihaz ucunda çok fazla iğne bulunur. Bu milimetrik iğneler yardımıyla uygulanan bölgede gözle görülemeyecek kadar küçük delikler açıyoruz.

Yüz lekesi için hangi doktora gidilir?

“Leke”, ciltte oluşan her türlü izi ifade eden geniş bir terimdir ve çok sayıda leke türü vardır. Cilt lekelerine yol açan etkenlerin başında güneş ışınları gelmekte. Yaşla birlikte oluşan kahverengi lekelerin yanı sıra, gebelik, sivilce lekeleri de sıklıkla gözlenmektedir. Aşırı güneşe maruz kalma, hormonal değişiklikler, bazı enfeksiyonlar ve stres, lekelerin gelişiminde birincil katkıda bulunan faktörlerden bazılarıdır. Altta yatan duruma bağlı olarak bazıları kendi kendine yok olurken bazıları tedaviye ihtiyaç duyar.

Peki, cilt lekeleri için hangi bölüm/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik. CİLT LEKELERİ İÇİN HANGİ BÖLÜM/DOKTORA GİDİLİR? Cilt lekeleri şikayeti olanların Dermatoloji (Deri Hastalıkları – Cildiye) bölümüne başvurmaları gerekir. Uzman hekim öncelikle lekenin rengini, oluşumunu inceleyerek lekeye teşhis koyabilmek adına gerekli görüntüleme ve gerekirse patolojik incelemeleri sağlayarak buna uygun tedavileri sunacaktır.

CİLT LEKESİ NEDİR? Leke, derideki herhangi bir iz için kullanılan terimdir. Aşırı güneşe maruz kalma, hormonal değişiklikler, genetik faktörler, beslenme bozuklukları, bazı enfeksiyonlar ve stres lekelerin gelişimine katkıda bulunan etkenlerden bazılarıdır. Foto: shutterstock Bunlar: – Yaş lekeleri: Karaciğer veya yaşlılık lekeleri olarak da adlandırılan lentijinler genellikle 5-20 mm çapında düz, iyi huylu lezyonlardır. Bu lekeler, kahverengiden siyaha kadar değişebilir ve genellikle tekrar tekrar güneşe maruz kalmadan kaynaklı olarak orta yaşlarda ortaya çıkar.

  • Melazma: Bazen kloazma olarak da adlandırılan melazma, genellikle yüzde kahverengi lekelerin görüldüğü bir durumdur.
  • Genellikle hormonal değişikliklerle tetiklenirler ve sıklıkla bu nedenle hamile kadınlarda görülürler.
  • Doğum lekeleri: Doğum lekeleri, normalde doğumda bulunan cildimizdeki renkli lekelerdir.

Bazen bu lekeler kırmızı renkte olabilir. Bu durumdaki lekeler, genellikle “vasküler doğum lekesi” dir. Doğum lekeleri derideki anormal kan damarlarından kaynaklanır. Diğer ana doğum lekesi türüne “pigmentli doğum lekesi” denir. Bu tür doğum lekesi doğumda bulunur ve genellikle kahverengi, siyah veya mavimsi gri renklidir.