Cilt Lekeleri Nasıl Geçer Ibrahim Saraçoğlu?
Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir. Sonuçlar kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte bu yöntemle lekelerim yok oldu diyenler vardır.
Yuzdeki lekeleri nasil yok edebiliriz Saraçoğlu?
Bir fincan maden suyu ve bir fincan elma sirkesini karıştırın. Günde bir kez akşam yatmadan önce pamuk ile cildinize uygulayın. Yarım saat sonra yıkayabilirsiniz. Öğleden önce ve öğleden sonra günde iki kere uygulanabilir.
Evde cilt lekeleri nasıl giderilir?
Her gün yatmadan: Elma sirkeli cilt toniği – Cilt tipiniz ne olursa olsun her gün yatmadan önce kullanabileceğiniz bu toniğin, zamanla lekelerin renginde bir açılma yarattığını gözlemleyebilirsiniz. Uygun bir şişeye yarı yarıya elma sirkesi ve içme suyu ekleyin. Temizlediğiniz cildinize pamuk yardımıyla masaj yaparak sürün.
Yüzdeki kalıcı lekeler nasıl çıkar?
Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır.1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz. Yeterince bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla bu karışımı sürdüğünüz yeri durulayabilirsiniz.
Cilt lekelerinden kurtulan var mı?
Melazma (melasma) daha çok kadınlarda görülen yaygın bir cilt hastalığıdır. Fazla güneş ışığına maruz kalınması ve hormonal değişimler nedeniyle cildin bazı kısımlarında koyu lekeler meydana gelir. Daha çok yüz bölgesinde ve yüzün her iki tarafında koyu kahverengi lekeler olarak ortaya çıkar.
- Melazma tedavi yöntemleri mevcut olan bir cilt hastalığıdır.
- Günümüz teknolojisinde melazmadan kurtulan pekçok kişi vardır.
- Lazer tedavisi, kimyasal peeling gibi son teknolojik yöntemler bu cilt hastalığına şifaya vesile olabilmektedir.
- Melazma (Melasma) Nedir? Melazma; cilt üzerinde siyah yahut kahverengi lekelerin oluşmasına verilen isimdir.
Cildin rengini veren hücrelere melanosit denilir. Melanosit hücrelerinin aşırı melanin üretmesiyle de ciltte melazma meydana gelir. Erkeklere nazaran daha çok kadınlarda görülen melazma, yaygın görülen bir cilt hastalığıdır. Ayrıca hamile kadınlarda da sık sık görülür ve lekeler sonradan kendiliğinden geçebilir.
Melazma, burun, alın, dudak üstü yanak ve üst kollarda koyu kahverengi lekeler olarak ortaya çıkmakla birlikte ağrı ve kaşıntıya da neden olmaz. Herkeste koyu kahverengi olmayıp, açık kahve tonlarında da lekeler gözükmektedir. Melazma (Melasma) Cildin Hangi Kısımlarında Görülür? Melazma genelde yüz bölgesinde ve yüzün her iki tarafında da görülür.
Daha çok vücudun güneşe maruz kaldığı kısımlarda kahverengimsi lekeler halinde gözükür. Melazmanın ciltte en çok görülen yerleri şunlardır;
Yanak lar Alın Burun köprüsü Çene Dudak üstü Kolların ön ve üst kısmı Omuzlar Boyun
Melazma (Melasma) Nedenleri Nelerdir? Melazmaya neyin sebep olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Araştırmacılar kişinin çocukluktan beri cildinin yoğun güneş ışınlarına maruz kalması ve genetik olmasının neden olduğunu söylemektedir. Ayrıca bazı durumlar ciltteki melanin hücresinin daha fazla üretilmesine neden olaraktan melazma oluşumunu arttırmaktadır.
Bu durumlar şunlardır; Hamilelik dönemi (östrojen ve progsteron hormonunun artmasından dolayı) Ağız yoluyla alınan hormon ilaçları Hormon tedavileri Doğum kontrol hapları Bazı psikiyatri ilaçları Uzun süre güneşe maruz kalma Stres ve tiroid hastalığı Cilt soyucu ilaç, peeling, lazer gibi cildi hassaslaştıran tedaviler Cilde sürülen bazı kokulu sabunlar Açık tenlilere nazaran koyu tenli olanlar Sir ağda gibi cildi tahriş eden işlemler Bazı kozmetik ürünler, cilde limon yahut karbonat sürmek de melazmaya neden olabilmektedir.
Melazma (Melasma) Nasıl Teşhis Edilir? Melazma lekeleri olanlar öncelikle Dermatoloji (Deri Hastalıkları – Cildiye) bölümünden randevu almalıdır. Dermstolog genelde muayene ederek teşhis koyabilir. Fakat bazen Wood lambası adı verilen ışıkla cildinizdeki lekelere bakabilir.
- Bu ışıkla melazmanın cildin yüzeyinde mi yoksa derininde mi olduğunun anlayabilir.
- Melazma teşhisi koyduktan sonra melazmanın şiddetine göre tedavi yöntemi uygular.
- Melazma (Melasma) Nasıl Tedavi Edilir? Bazı melazma lekeleri tedaviyle geçerken bazıları da tedaviye gerek duymadan kendiliğinden geçmektedir.
Kendiliğinden geçmesi genelde hamilelikte ya da doğum kontrol hapından dolayı melazma otraya çıktıysa olur.
Evde leke maskesi nasıl yapılır?
Yoğurdu, karbonatı, limon suyunu ve zeytinyağını birbirine güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi fazla bekletmeden, göz çevrelerine sürmeden hızlı bir şekilde yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Haftada bir, ayda toplamda en fazla beş kez uygulamanız yeterlidir.
Hangi yağ cilt lekelerine iyi gelir?
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
Yüzdeki kahverengi lekeler zamanla geçer mi?
Ciltteki koyulukların sağlık açısından çoğu zaman bir risk oluşturmadığını belirten Dr. Metehan Özgür, önemli uyarılarda bulundu. Özgür, evde uygulanan yöntemlerle ilgili de bilgiler verdi. – Medikal Estetik Hekimi Dr. Metehan Özgür, cilt lekelerinin, cildin bazı alanlarında normalden daha fazla melanin üretilmesi sonucu oluştuğunu belirterek, “Melanin gözlere, cilde ve saça renk veren pigmenttir. Ciltteki koyu alanlar sağlık açısından çoğu zaman bir risk oluşturmasa da kozmetik nedenlerden dolayı can sıkan bir duruma dönüşebiliyor.
Birçok sebebi olmakla beraber en sık iki sebep güneş ışınları ve yaşlanmalarıdır” dedi. Lekelerin renkleri açık kahverengiden çok koyu kahverengi hatta siyaha kadar değişebileceğini ifade eden Dr. Özgür, “Bu renk tonları, kişinin cilt tonuna bağlıdır ve ağrısızdırlar. Cilt lekeleri aynı zamanda değişik boyutlarda olabilirler ve vücudun herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilirler ama çoğu zaman da bu bölgeler güneşe maruz kalan alanlardır.
Cilt lekelerinin en sık bulunduğu alanlar elin arkası, yüz, sırt ve omuzlardır. Daha koyu tene sahip bireylerde leke de daha koyudur. Normal zamana bırakıldığında oluşan en küçük lekenin kendiliğinden geçme süresi yaklaşık 12 aydır ve çok yavaş solar” diye konuştu.
Dr. Metehan Özgür, kendiliğinden geçmeyen lekelerin kişiler için oldukça can sıkıcı olduğunu, ancak bu lekelerden kurtulmanın yollarının bulunduğunu belirterek, lekelerden kurtulmak için uygulanabilecek tedavi seçenekleri şöyle aktardı: ” Thulium Lazer tedavileri: Güneş lekelerinin, çillerin, doğum lekelerinin ve ciltteki izlerin Thulium Leke Lazeri tedavisi mümkündür.
Thulium Lazer ile yapılan işlemde diğer lazer sistemleri ile yapılan uygulamalardan farklı olarak ciltteki lekeler parçalanmaktansa, ciltte oluşturulan kontrollü ufak zedelenmeler ile kişinin vücudundaki ‘makrofaj’ denilen iyileştirici hücreler sorunlu bölgeye çekilir.
Böylece cildin kendi kendini yenilemesi sağlanır. Mezoterapi: Mezoterapi, kabaca doğal bitki özleri, homeopatik ajanlar, ilaçlar, vitaminleri diğer biyoaktif maddeler içeren karışımları çok sayıda iğne deliğinden özel bir teknikle değişik konsantrasyonlarda cilt ve ciltaltına zerk etmedir. Leke tedavilerinde mezoterapinin büyük faydasını görmekteyiz.
Kriyoterapi: Kriyoterapi ciltte yama şeklindeki koyu, lekeli bölgelere sıvı nitrojen uygulayıp dondurarak kontrollü bir hasarlama yöntemidir. Evde uygulanabilecek yöntemler: Medikal estetik tedavilerin dışında evde de uygulanabilecek yöntemler mevcuttur.
Koyu cilt lekeleri nasıl geçer?
Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır.1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz. Yeterince bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla bu karışımı sürdüğünüz yeri durulayabilirsiniz.