Cilt Yağlanması Ve Sivilce Nasıl Önlenir?

10.11.2022 0 Comments

Cilt Yağlanması Ve Sivilce Nasıl Önlenir
Yağlı cilt, tenine istenmeyen bir parlaklık verebilir ve gözeneklerinin tıkanmasına neden olabilir. Bu da akne sorunlarına yol açar çünkü yüzünde yağ üreten yağ bezleri daha geniş ve daha yoğundur. Ama korkma, çünkü yağlı cildi önlemenin çok basit yolları var! Doğru sağlık ürünlerini kullanarak ve yaşam tarzında küçük değişiklikler yaparak cilt sağlığını ciddi oranda iyileştirebilirsin.

  1. 1 Nazik bir yüz temizleyici ile yüzünü günde iki kez yıka. Bu, gözeneklerini tıkayan fazla yağdan kurtulmanı sağlar. Dermatologlar sabah akşam basit bir yüz temizleyici kullanmanın yağlı cildi önlemenin en iyi yolu olduğunda hemfikir.
    • Cildini kurutmadan yüzünü temizlemeni sağlayan nazik bir yüz sabunu seç. Yüzüne yağ veya nem katan nemlendirici bir sabun kullanma.
    • Yüzünü ılık suyla yıka. Sıcak su yüzünü kurutabilir veya rahatsız edebilir.
    • Yıkamanın ardından yüzünü yumuşak bir havluyla iyice kurula.
    • Cildi kurutmak için tasarlanan sert sabun veya yüz temizleyicilerinden uzak dur. Yüzü yıkamanın amacı yüzünü ve gözeneklerini yağ ve ölü cilt hücrelerinden arındırmaktır. Yağlı ciltleri kurutmak için tasarlanmış bir sabun seçersen, en hafif olanını seçmeye çalış ve yalnızca ihtiyaç duyduğunda kullan.
    • Basit bir temizleyici işe yaramıyorsa, benzoil peroksit veya salisilik asit içeren bir ürün kullan. Bu ürünler genellikle akne içindir ama yağlı ciltle başa çıkmaya da yardımcı olurlar.
  2. 2 Gözeneklerini sıkılaştırmak ve yağdan kurtulmak için tonik kullan. Birçok tonik türü vardır. Yağlı ciltle başa çıkmak için ya sıkılaştırıcı ya da ferahlatıcı tonik kullan. İçindekileri kontrol et: sıkılaştırıcı toniklerde alkol bulunurken ferahlatıcı olanlarda genellikle kafein veya yeşil çay vardır.

    Cilt yağlanmasını önlemek için ne yapılmalı?

    Günde maksimum 2 kere yüzünüzü yıkayın. Ayrıca temizleyici olarak kullandığınız ürünlerin cilt tipinize ve PH değerine dikkat edin. Mutlaka gün içerisinde yaptığınız makyajla uyumayın. Yüzünüz yağlıysa ve sizde sürekli makyaj yapan biriyseniz ürünlerinizi yağ bazlı değil, su bazlı olarak tercih edin.

    Gece yüz neden yağlanır?

    Yüzdeki Aşırı Yağlanma Neden Olur? –

      10.07.2021 Tüm Bloglar

    Cilt yağlanması, yanlış beslenme düzeni, genetik, hormonal değişimler, stres gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Tüm bu durumlar, dönemsel olarak karşılaşılan cilt yağlanmasına neden olur. Cilt yağlanması, bölgesel olarak görülebilen bir sorun veya tüm yüzde karşılaşılan bir problem olabilir.

    Yağlı cilt yaşlanır mı?

    Yağlı Ciltlerin Yaşlanma Karşıtı Bakım Hakkında Bilmesi Gerekenler: – Cilt Yağlanması Ve Sivilce Nasıl Önlenir Çok yaygın bir düşünce var: Yağlı ciltler, diğer cilt tiplerine göre daha yavaş yaşlanır ve kolay kolay kırışmaz. Bu düşüncenin doğru olmadığını söylemekle işe başlamak isteriz! Gerçekte, yağlı cilt diğer tüm tipler gibi yaşlanır, ancak daha pürüzsüz görünebilir çünkü sebum üretimi cildin dokusunu ve doğal ışıltısını korumaya yardımcı olur.

    1. Bununla birlikte, aşırı sebum, yaşlanan cildi akne ve rosacea gibi durumlara karşı daha duyarlı hale getirir.
    2. Böylece lazer tedavileri gibi cilt yenileme uygulamalarının etkinliğini azaltabilir.
    3. Benzer şekilde, güneş hasarı, cildimizdeki kolajen ve elastin miktarının azalması gibi faktörler de yaşlandıkça cildimizin ürettiği sebum miktarından büyük bir etkiye sahiptir.

    Kısacası, eğer yağlı bir cilde sahipsen ve yaşlanma belirtilerine engel olmak istiyorsan bir an önce uygun ürünlerle bakıma başlamanı, cildini koruma altına almanı öneririz.

    Yağlı ciltlerde neden sivilce olur?

    Akne (Sivilce) Nedir? – Akne (sivilce), kıl kökleri ve yağ bezlerinde meydana gelebilen bir sağlık problemidir. Yağ bezleri, cildi nemli tutmak amacıyla sebum adı verilen yağ salgılamaktadır. Bu bezlerin tıkanması sonucunda iltihaplı sivilce ve kistler oluşabilmektedir.

    1. Akne çok yaygın görülmektedir.
    2. Her ırktan ve yaştan insanda sivilce vardır.40’lı ve 50’li yaşlarındaki insanlar bile sivilceye sahip olabilir.
    3. Bununla birlikte, sivilce en çok ergenlik çağında görülür.
    4. Ergenlik döneminde, hem erkek hem de kızlarda erkek cinsiyet hormonlarının (androjenler) seviyeleri artmakta ve bunun sonucunda yağ bezleri daha fazla yağ üretmektedir.

    Normalde üretilen sebum kıl köklerinden ve gözeneklerden cilde geçer. Ancak fazla sebum gözenekleri tıkayarak sebum geçişini bloke edebilir. Foliküller tıkandığında, ciltte bulunan bakteriler foliküllerin içinde büyümeye başlar. Bunun sonucunda iltihap ve sivilce büyümesi gelişir.

    Beyaz sivilce (kapalı komedonlar): Bu sivilceler kapalı halde ve küçük beyaz iltihap dolu tepeye sahiptir. Siyah noktalar (açık komedonlar): Bu sivilcelerin tepesinde küçük, siyah bir açıklık vardır. Bu sivilceler siyah olmasına rağmen bu kir nedeniyle oluşmamıştır. Sebum havadaki oksijen sonucunda siyah renge dönüşür. Papüller : Bunlar yumuşak, küçük pembe yumrulardır. Püstüller : Lezyonun üstünde irin, altındaki ciltte kırmızı renk olan sivilcelerdir. Bunlar iltihaplı aknenin özellikleridir. Nodüller : Derinin derinliklerinde ortaya çıkan sert, büyük, ağrılı sivilcelerdir. Kistler : İrin dolu, derinde bulunan, ağrılı sivilcelerdir ve sıklıkla yara izlerine neden olur.

    Yağlı ciltler için evde ne yapılmalı?

    Yağlı ciltlerin en favori bakım ürünlerinden olan beyaz kil özellikle ciltteki fazla yağı emmek adına oldukça etkilidir. Elma sirkesi ise antibakteriyel etkisiyle ciltte sivilce oluşumunu önler. Yarım salatalığı rendeleyin ve tüm malzemelerle birlikte karıştırın. Temiz cilde uygulayarak 20 dakika kadar bekletin.