Evde Buharlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Cildinizin kir ve bakterilere fazlasıyla maruz kaldığını düşünüyorsanız buharlı cilt bakımı cildinizi temizleye yarayacaktır. Özelikle geniş gözenekler ve siyah noktalar cildiniz de belirgin bir görünümdeyse buharlı cilt bakımları ciltteki gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olabilir. İşte evde buharlı cilt bakımı yapmak isteyenlere yardımcı olacak haberimiz. – Cildimiz zamanla kiri ve yağı içine hapsederek ciltte gözenekler oluşmasına sebep olabiliyor. Büyüyen gözenekler cilt de kalıcı izler bırakırken sonuç olarak kötü bir cilt karşımıza çıkabiliyor. Buharlı cilt bakımı olmazsa olmaz gözenekleri temizleme işlemidir.
- Profesyonel olarak yapılan cilt maskeleri öncesi her zaman buharlı cilt bakım uygulaması başta gelmektedir.
- Buharlı cilt maskesi sonrası cilde uygulanan nemlendirici, tonik ve maskeler cilde daha iyi işleyerek daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.
- Buharlı cilt maskeleri ile derinlemesine temizlik sağlamak için evde pratik yöntemlerle cildinizi bakıma hazırlayabilirsiniz.
Sıcak su ile işlem yapacağınız için biraz dikkat etmek sizin bir takım kazalar yaşama riskinizi ortadan kaldıracaktır. BUHARLI CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR? Öncelikle temiz bir tencereye su koyup, kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın. Daha sonra bu suyu cam veya porselen bir kaba koyarak isterseniz içerisine esansiyel yağlar veya ot ilave ederek cildinizi bu suda 10 dakika kadar bekletin. KULLANABİLECEĞİNİZ YAĞLAR VE BİTKİLER JOJOBA YAĞI: Cildinizin güçlenmesine yardımcı olur. ARGAN YAĞI : Kuru cilt için mükemmel bir nemlendirici görevi görür. LAVANTA YAĞI : Sivilce izlerinde etkili bir yağdır. AVAKADO YAĞI: Hassas ciltler için kullanılır.
- NANE-OKALİPTÜS Cildin canlanmasına yardımcı olur ve ferahlatır MAYDONOZ: Doğal bir sıkılaştırıcıdır.
- BANYO ESNASINDA BUHARLI CİLT BAKIMI BANYODA BUHARLI BAKIM Eğer su kaynatıp buharlı cilt bakımı uygulaması yapmak istemiyor ve daha pratik bir yöntem arıyorsanız.
- Banyo esnasında sıcak suyu açarak 5-10 dakika kadar akmasını sağlayın.
Sıcak su akarken bir yandan buhar vücudunuzu çevreleyerek buharlı cilt bakımı uygulaması yapmış olacaksınız. Duştan sonra cildinizi tamamen nemlendirerek ışıl ışıl parlamasını ve neme doymasını sağlayabilirsiniz. Buharlı duş sonrası cildinizde bal maskesi veya nemlendirici işlemi görecek zeytinyağlı bir maske yaparak cildinizin canlanmasını sağlayabilirsiniz.
Contents
- 0.1 Yüze buhar yaparken içine ne konur?
- 0.2 Yüze buhar kaç günde bir yapılır?
- 0.3 Siyah noktalar buharla nasıl temizlenir?
- 1 Önce peeling mi buhar mı?
- 2 Yüze buhar banyosu kaç dakika?
- 3 Buzlu su yüze iyi gelir mi?
- 4 Evde yüze buhar banyosu nasıl yapılır?
- 5 Vajinal buhar banyosu nasıl yapılır?
- 6 Yüze nasıl buhar uygulanır?
- 7 Yüze buhar banyosu kaç dakika?
Yüze buhar yaparken içine ne konur?
Ciltte biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarının en pratik şekilde temizlenmesini sağlayan buhar banyosu, herkesin evinde kolay şekilde uygulayabileceği cilt bakım rutinidir. Özellikle düzenli olarak makyaj yapan, her gün dışarı çıkıp kire ve toza maruz kalan cildin canlanması ve yenilenmesi için uygulanması tavsiye edilir. Aloe vera faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır? Aloe vera jeli kullanımı BUHAR BANYOSUNUN FAYDALARI NELERDİR? Yüze buhar banyosu uygulamak, cildin hiçbir kimyasala maruz kalmadan temizlenmesini ve arınmasını sağlamaktadır. Özellikle çevresel faktörlerden ve yeme-içme alışkanlıklarından meydana gelen siyah nokta ve sivilcelerin en doğal ve pratik şekilde geçmesini sağlamaktadır. Muzun faydaları nelerdir? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır? – Buhar banyosu, tıkanan gözeneklerin açılmasını sağlar, kir ve yağdan kaynaklı ciltte oluşan siyah noktaların temizlenmesini sağlamaktadır. – Cildi yağ, kir ve makyaj kalıntısından arındırarak cildin daha canlı görünmesine yardımcı olmaktadır.
- Cildi arındıran buhar banyosu, cilt tonunu eşitler ve dinamik bir görüntü kazandırır.
- Sivilce, gözeneklerin tıkanması ve ciltteki yağ oranının artmasından dolayı meydana gelmektedir.
- Gözeneklerin açılması ve cildin yağ dengesinin sağlanması sonucu sivilce oluşumu büyük oranda azalmaktadır.
- Her hafta düzenli olarak buhar banyosu yapmak, cildin günlük makyaj kalıntısından arınmasından ziyade akne oluşumunu engeller.
– Ciltteki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. – Cildi rahatlatır ve daha ferah bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. – Kan dolaşımının hızlanması kırışıklık oluşumunu geciktirerek kişinin daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır. Kırışıklık giderici maske: Evde hazırlanabilen doğal maskeler. BUHAR BANYOSU NASIL YAPILIR? Buhar banyosu, geniş bir kabın içerisine kaynayan suyu koyup yüzü kabın üzerine 10-15 dakika kadar tutarak bekletilir. Buhar banyosunun etkili olması için ise geniş bir havlu ile kafa kapatılarak buharın direkt olarak cilde temas etmesi hızlandırılmış olur.
Yüze buhar kaç günde bir yapılır?
Buhar Banyosu Kaç Dakika Yapılır? Buhar banyosunu 10 günde 1 defa olacak şekilde deneyebilirsiniz.
Buhar banyosundan sonra yüze ne sürülmeli?
Buhar banyosu sonrası ne yapılmalı? – Buhar banyosundan sonra yüzünüze bir şey sürmeden önce siyah noktalarınızı temizlemeniz gerekir. Bunun için bir komedon çubuğu ya da siyah nokta bandı kullanabilirsiniz. Siyah noktalarınızı temizledikten sonra cildinizi gül suyu ya da farklı bir tonikle silerseniz açık gözenekleriniz bu sayede sıkılaşacaktır.
Siyah noktalar buharla nasıl temizlenir?
Üç yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su bardağı suyun içinde kaynatılır. Ya da bir tencere kaynamış suyun içine bir miktar adaçayı yaprağı dökülür. Siyah noktalı bölge birkaç dakika buhara tutulur. Gözenekler açılıp, cilt yumuşadığı için siyah noktalar kolayca temizlenir.
Yüze buhar banyosu duştan önce mi sonra mı?
Asya kıtasındaki kadınlar yüzyıllardır güzelleşmek için ciltlerine buhar banyosu uyguluyor. Özellikle Koreli kadınlar günümüzde dahi, her duş sonrası buhar banyosu yapmayı ihmal etmiyor. Buhar banyosu özellikle nitelikli bir cilt temizliği için biçilmiş kaftan.
Son yıllarda ülkemizde de önemi anlaşılan buhar banyosunun cilde birçok yararı bulunuyor. Biz de bu yazımızda “Buhar banyosu ciltte nelere iyi gelir ?” ” Buhar banyosu nasıl yapılır? ” sorularını yanıtlamaya çalışacağız. Buhar banyosu ciltte nelere iyi gelir? Buhar banyosu, yapımı zor bir rutin gibi dursa da cilde oldukça faydalıdır.
Bu uygulama;
Cildimizi etkili bir şekilde temizler
Cildimizde biriken kirleri, yağları, tozları cilt temizliği yaparak gidermeye çalışırız. Ancak sadece cilt temizliği yaparak gözeneklerimizi arındıramayız. Buhar banyosu kir ve yağdan dolayı tıkanmış gözeneklerimizi temizleyerek, cildimize etkin bir yağ arındırması imkânı sunar.
Kullandığımız cilt bakım ürünlerinin verimini artırır
Doğru cilt temizliği yapamadığımızda, bakımımızı yapmak için kullandığımız ürünler, cilde tam nüfuz etmez ve etkisi azalır. Buhar banyosu sayesinde gözeneklerimiz tam açıldığı ve cildimizi yağdan arındırabildiğimiz için kullandığımız ürünlerin ciltte etkisi artar. Yani buhar banyosu sayesinde kullandığımız ürünlerin daha verimli olmasını sağlayabiliriz.
Cildimizi yaşlanma etkisine karşı korur
Buhar banyosu yaparak cildi yaşlanma etkilerine karşı koruyabileceğinizi biliyor muydunuz? Cildimize yoğun nem sunan buhar banyosunu yaparken, yaşlanma etkisini giderici doğal yağlar koyarak kırışıklık, ince çizgiler, ışıltı kaybına karşı bakım yapabiliriz.
Cildimize nem kazandırır, yumuşatır
Buhar banyosu cilde ısıyla birlikte direkt nem uyguladığından dolayı, cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve yumuşacık yapar. Özellikle mevsime bağlı cilt kurumalarında, mevsim geçişlerinde yaşanan olumsuz durumları gidermede oldukça başarılıdır. Buhar banyosunu yaptıktan sonra cildinize Babe Su Bazlı Nemlendirici Kremi uygulayarak nem takviyesini destekleyebilir hem de cildinizi yatıştırabilirsiniz. Buhar banyosu nasıl yapılır? Yukarıda buhar banyosunun faydalarına değindik şimdi nasıl kullanıldığını anlatacağız.
Önce peeling mi buhar mı?
Bu durumda yapılması gereken düzenli olarak cildin temizlenmesidir. Cildi temizlemek için de en iyi yöntemlerden birisi peeling yapmaktır. Çünkü peeling gözeneklerin açılmasını sağlayarak içerisinde biriken kirlerin temizlenmesini kolaylaştırır. Peeling yaparken daha öncesinde yüzü yıkayarak kirlerden arındırmak daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
Peeling yapmadan önce neler yapmak gerekir? Peeling, gözeneklerin açılarak kirlerin daha kolay yüzeye çıkmasını sağlar. Evde peeling yapmadan öncede cilde buhar banyosu yaptırmak kirlerin yumuşamasını sağlar. Böylelikle kirler peeling esnasında daha kolay arınır. Buhar banyosu için 4 su bardağı kadar su kaynatılır ve uygun bir kaba konulur.
Başınıza havlu kapatarak bu buharın 10 dakika yüzünüze gelmesini sağlamanız gerekir. Daha fazla buhara maruz kalmak cildinizin zarar görmesine neden olabilir. Bu sebeple süreye dikkat edilmesi gerekir. Daha sonra yüz bir pamuk yardımı ile silinir ve ılık su ile yıkanır.
Daha sonra peeling işlemine geçilir. Evde peeling yapmak için gereken malzemeler Evde peeling yapmak sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Evinizde bulunan malzemeler ile siz de masrafsız bir şekilde cildinizi temizleyebilir ve gerekli bakımı yapabilirsiniz. Evde peeling yapmak için gereken malzemeler ise şu şekildedir; · 1 tatlı kaşığı toz şeker · 1 tatlı kaşığı su · 1 tatlı kaşığı limon suyu Evde peeling nasıl yapılır? Evinizde peeling yapmak için öncelikle yukarıda belirtilen malzemeler elde edilir.
Daha sonra verilen malzemeler karıştırılır ve bu karışım cilde sürülerek masaj yapılır. Burada toz şeker cildi uyararak gözenekleri açacaktır. Bu karışım bitene kadar işlem tekrarlanır ve göz çevresi hariç bütün yüze uygulanır. Daha sonra bu karışım yüzde 5 dakika kadar kalır.
Buhar gözenekleri sıkılaştırır mı?
10. Düzenli ve Bol Su İçmek – İnsan vücudunun ¾ ü sudan oluşmaktadır. Dolayısıyla cildimiz günlük yaşantımızda en çok suya ihtiyaç duyar. Pürüzsüz ve canlılığını kaybetmemiş bir cilde sahip olmak istiyorsak günlük olarak tükettiğimiz su miktarına dikkat etmemiz gerekir.
- Yaşadığımız bölgeye, mevsimsel farklıklara ve yaş gibi faktöre göre değişiklik gösterse de yetişkin bir insan günde ortalama olarak 2 litre yaklaşık 8 bardak su içmelidir.
- Su cildi toksinlerden arındırarak gözeneklerin nefes almasını ve sıkılaşmasını sağlar.
- Ayrıca suyu sadece içerek değil, cilde doğru şekilde uygulayarak da cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.
Sıcak su buharı yaparak cilt gözeneklerinin açılması, cildin sıkılaşması için kolaylıkla uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem birçok güzellik merkezinde uygulanırken evde de uygulamak mümkün. Uygun bir kap içerisinde ısıttığınız su, kaynadığı anda yüzünüzü buharına tutun.
Yüze buhar banyosu kaç dakika?
Bakım – Makyaj kalıntılarından, cildin altında biriken toksinlerden ve ölü deriden cildi arındırmak için buhar banyosu çok pratik ve sağlıklı bir yöntemdir. Makyaj, ve cildin kendi ürettiği sebum ile gözenekler dolarak tıkanabilir, bu durumda da arındırıcı maske, peeling öncesinde tıkalı gözenekleri açmak için buhar banyosu en etkili yöntemlerden biridir.
- Özellikle, karma ve yağlı ciltleri derinlemesine temizlemek için buhar banyosu belirli aralıklarla yani haftada 1 veya 15 günde 1 olacak şekilde uygulanmalıdır.
- Ancak, kuru ve hassas cildi olanlar rutin cilt temizliğini sürdürmeli ve buhar banyosunu gerekmedikçe tekrarlamamalıdır.
- Buhar Banyosunu yapmak için; Derin ve geniş bir kap (1-2 lt su alabilen) Orta boy havlu Kaynamış su Bu basit malzemelerle cildinizi mükemmel biçimde temizleyebilirsiniz.
Ayrıca, siyah nokta probleminiz varsa buhar banyosu gözeneklerin açılmasını sağlayacaktır. Adım adım buhar banyosu detoksu; Öncelikle 1,1-5 lt kadar suyu kaynatın. Cildinizi temizleyin ve saçlarınızı toplayıp buhar banyosu için hazırlanın. Kaynayan suyu derin kap içine alıp, yüzünüzü buhara tutabilecek rahat bir yere oturun.
Buharın dağılmasını önlemek için başınızı ve kabı kaplayacak şekilde havluyu örtün. Başınız 20-30 cm yukarıda olacak şekilde yüzünüze buhar tutun ve 5- 10 dakika kadar devam edin. Bu süreçte, gözenekleriniz açılarak ferahladığını hissedeceksiniz. Buhar banyosunun ardından varsa siyah noktalarınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Bunun için kozmetik marketlerde satılan yuvarlak uçlu bir aparat veya siyah nokta temizleyici bant kullanabilirsiniz. Bu noktada önemli bir detayda, asla gözenekleri tırnağınızla sıkmayın, çünkü cildi tahriş ederek kalıcı hasar bırakma riski oluşur. Buhar banyosu sonrasındaki cilt bakımı da önemlidir.
Buzlu su yüze iyi gelir mi?
Buzu Yüze Sürmek Cildi Anında Canlandırır! Soğuğun gençleştirici ve suyun canlandırıcı özelliğinin bir araya geldiği yüze buz uygulaması ile cildinizi kısa sürede yenileyebilirsiniz. Yorgun ya da uykulu olduğunuz zamanlarda cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesi için yüzünüze buz uygulayabilirsiniz.
Evde yüze buhar banyosu nasıl yapılır?
Makyaj kalıntıları, ölü deri ve cildin altında biriken toksinler. Tüm bunların hepsini sadece bir günde, buhar banyosu yaparak geçirmek ister misiniz? Buhar banyosu son yılların en popüler cilt bakım rutinlerinden biri haline geldi. İşte cildi derinlemesine temizleyen buhar banyosu hakkında merak edilen tüm soruları sizler için yanıtladık.
- Güzellik ve cilt bakım uzmanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, cildi derinlemesine temizleyen en etkili doğal uygulamanın, buhar banyosu olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
- Özellikle karma ve yağlı ciltli kişilerin haftalık bakım rutinlerine eklemesi gereken buhar banyosu, cildi makyaj kalıntılarından, ölü deriden, gözeneklerde biriken kir ve yağdan arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir.
Buhar banyosu burun tıkanıklığı ve grip olan kişiler tarafından sıkça yapılan yüksek ısılı tedavi yöntemlerden biridir. Bir diğer kullanım alanı ise cilt bakımı yapmak için sıcak suyu yüze tutarak cildin gözeneklerini açmak ve temizlemek için sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biridir.
– Cildin yüzeyinde oluşan siyah noktaları temizler. – Gözenekleri açar. Bu sayede makyaj kalıntılarını ve ciltteki kirleri temizler. – Sivilce ve akne oluşmasına yol açan toksinlerin arınmasını sağlar. – Yüz kaslarının rahatlamasına yardımcı olur. – Kan dolaşımını artırır. Bu sayede stres nedeniyle ciltte oluşan yorgunluğu ve cansız görünümü ortadan kaldırır. – Buhar banyosu sırasında kullanılan doğal otların ve yağların içeriğindeki faydalı elementler cilde nüfuz eder. – Ciltteki biriken fazla yağların atılmasına yardımcı olur. – Tamamen doğal ve kolay bir cilt temizleme uygulamasıdır. – Kırışıklıkların azalmasını sağlar. – Ölü derileri yumuşatır. Böylelikle ölü derinin altından taze ve canlı dokunun oluşmasının önü açılır.
PEKİ, BUHAR BANYOSU NASIL YAPILIR? Uygulamaya başlamadan önce mutlaka cildinizdeki makyajı temizleyin. Buhar banyosunu yapmak için, geniş bir kase, kaynamış su ve yüz havlusu yeterli olacaktır.2 litre kaynamış suyu kasenin içerisine dökün. Başınızı kasenin üzerine tutarak buharın yüzünüze gelmesini sağlayın.
Buhar cilde zarar verir mi?
Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek konu ile ilgili bilgiler verdi. Sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için günlük hayatta dikkat etmemiz gereken bazı basit kurallar vardır. Buhar Banyosundan Uzak Durun Cilt bakımı ve temizliği denildiğinde akla ilk gelen yüzü çok yıkamak ve yüze buhar banyosu uygulamak gelir.
Ancak buhar banyosu yüzü aşırı ısıtır bu nedenle de cildin asit ve su dengesi bozulur. Bu durum da cilt egzamasına zemin hazırlar. Bunun dışında buhar verdikçe cilt gözenekleri daha çok açılır. Cildinizin özelliğini bilmeden (Kuru mu,hassas mı,çok yağlı mı,allerjik mi ?) rast gele nemlendirici kullanmakta doğru değildir.
Yüzü Çok Sık Yıkamak Yüzünüzü çok yıkamak yanlıştır.Çünkü cilt daha kendi yağını tolere etmeden siz tekrar yıkarsanız,bu sefer cildinizin kurumasına neden olursunuz.Ayrıca klima da cilt kuruluğuna neden olabilir.Bunu engellemek için gün içinde nemlendirici sürmenizde fayda var.
- Sabun Seçimi Cilt bakımı bebeklik döneminden itibaren yapılmalıdır.Cilt tipinize uygun doğal olan sabunla yüzünüzü yıkamalısınız.
- İyi dinlendirilmiş, fazla kloru alınmış bir su da bir toniktir.Nemlendirici olarak da hiçbir şey yoksa bir acı badem sütü, badem yağı kullanabilirsiniz.Badem sütüyle de makyajınızı temizleyebilirsiniz.
Yaşlanma 25-30 Yaş Arasında Başlar Yaşlanma ise 25-30 yaş arasında başlar. Bu yaşlardan itibaren cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçmenizde yarar var.Çok ince olan boyun derisi çabuk kırışır.Bu nedenle yüze uygulanan nemlendirici krem nazik dokunuşlarla boyuna uygulanmalıdır.Göz çevresi için de nemlendiricinizi parmak uçlarınızla hafifçe yedirerek sürmelisiniz.
Vajinal buhar banyosu nasıl yapılır?
Dualar ve mantralar ile kişiye özel, kendi konusu ve niyeti ile hazırladığımız Vajinal Buhar banyosu harmanları ile ilgili tüm detayları aşağıda paylaşıyorum: Harmanlarla çalışmaya başlamanın en güzel yolu, çok net gibi bir niyet belirlemek ve her çalışmada bu niyeti kendine hatırlatmaktır.
- Vajinal Buhar Banyosu uygulaması ile kendin için yaratacağın bu değerli zamana eşlik edecek bitkilerle çalışmaya başlamadan önce onlara şifaları için teşekkürlerini sunmak ve destekleri talep etmek de çok değerlidir.
- Bu kadim çalışma rahim bağlantısını güçlendirip, bizi bizden önceki kadın silsilemiz ile bağlantıya geçirirken, onlardan bize taşınan rahim bi lgeliğini de aktive eder.
Tüm bu çalışmalar, başta pelvik taban kaslarımızdaki travmaların salıverilmesine destek olduğu için geçmişi iyileştirip, geleceğe daha sağlıklı bilgiler ve rahim bağlantısı ile ulaşmamıza vesile olur. Vajinal Buhar Banyoları bitkilerle hazırlanan çayın, sıcak buharının kullanım nedenine göre belli süre vulvaya temas ettirilmesi ile yapılan bir uygulamadır.
- Vajinal buharlama, gözeneklere, yumuşak dokuya ve pelvik bölgenin diğer açıklıklarına nüfuz eden buhar üzerinde oturmayı içerir.
- Bitkilerin su içindeki infüzyonu sayesinde su buharına eklenen şifalı özellikler, vulvaya temas ettirilip belirli konularda iyileşme sağlanır.
- Anadolu dahil olmak üzere Dünya’nın bir çok yerinde binlerce yıldır uygulandığını bildiğimiz çok kadim bir uygulama olan Vajinal buharlamanın nasıl çalıştığını açıklamak için bilinen herhangi bir bilimsel klinik bilimsel çalışma yok.
Her ne kadar vajinal buharlama tıbbi olarak kapsamlı bir şekilde incelenmemiş olsa da, bazı jinekolojik durumlar için yararlı bir uygulama olabileceğini gösteren kanıtlar artmaktadır. S on yirmi yıl içinde, vajinal buharlamanın Jinekoloji üzerindeki etkisini araştıran bir dizi çalışma yapılmış ve şimdiye kadar tüm sonuçlar olumlu olmuştur.
( Pusan National University ( Kore), Seul University (Kore), Zürih Üniversitesi( İsveç), the Public Health Service in Amsterdam, Nanjing University of Chinese Medicine, (Çin) gibi) Peristeam Hydrotherapist eğitimi aldığımız Amerika’lı hocalarımızın 1000’den fazla kadınla bire bir, birlikte çalıştığı deneyimlerden, on binlerce kadına ulaştırdığı buhar banyoları sayesinde aldığı geri dönüşlerden en değerlisi : kadının kendi kadınlığı ile çok güçlü bir iletişime geçmesine vesile olması.
Beden üzerinde bir çok mucizevi etkiye vesile oldukları ispatlanmış vajinal buharlamanın diğer yararları ise şöyle:
- Isı rahime giden damarları uyararak, dolaşımı iyileştirir, düzensiz menstural döngüleri düzenler. Rahme giden kan damarlarını besleyerek menstural ağrının azalmasına destek olur. Kapanmış yara dokusunu yumuşatır Cilt dokusunu nemlendirir. Normal uterin fonksiyonunu iyileştiren uterin durgunluğunu temizler ve doğurganlık / üreme sağlığına çok olumlu katkıları vardır. Vajinal mikrobiyomayı düzenler ve sağlıklı bakteri savunma mekanizmasını uyarır. Hormon fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olur. Oksitosin salınımını uyarabilir.
- Güzellik ve cilt bakım uzmanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, cildi derinlemesine temizleyen en etkili doğal uygulamanın, buhar banyosu olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
- Özellikle karma ve yağlı ciltli kişilerin haftalık bakım rutinlerine eklemesi gereken buhar banyosu, cildi makyaj kalıntılarından, ölü deriden, gözeneklerde biriken kir ve yağdan arındırmak için en etkili yöntemlerden biridir.
Yüze nasıl buhar uygulanır?
Makyaj kalıntıları, ölü deri ve cildin altında biriken toksinler. Tüm bunların hepsini sadece bir günde, buhar banyosu yaparak geçirmek ister misiniz? Buhar banyosu son yılların en popüler cilt bakım rutinlerinden biri haline geldi. İşte cildi derinlemesine temizleyen buhar banyosu hakkında merak edilen tüm soruları sizler için yanıtladık.
Buhar banyosu burun tıkanıklığı ve grip olan kişiler tarafından sıkça yapılan yüksek ısılı tedavi yöntemlerden biridir. Bir diğer kullanım alanı ise cilt bakımı yapmak için sıcak suyu yüze tutarak cildin gözeneklerini açmak ve temizlemek için sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biridir.
– Cildin yüzeyinde oluşan siyah noktaları temizler. – Gözenekleri açar. Bu sayede makyaj kalıntılarını ve ciltteki kirleri temizler. – Sivilce ve akne oluşmasına yol açan toksinlerin arınmasını sağlar. – Yüz kaslarının rahatlamasına yardımcı olur. – Kan dolaşımını artırır. Bu sayede stres nedeniyle ciltte oluşan yorgunluğu ve cansız görünümü ortadan kaldırır. – Buhar banyosu sırasında kullanılan doğal otların ve yağların içeriğindeki faydalı elementler cilde nüfuz eder. – Ciltteki biriken fazla yağların atılmasına yardımcı olur. – Tamamen doğal ve kolay bir cilt temizleme uygulamasıdır. – Kırışıklıkların azalmasını sağlar. – Ölü derileri yumuşatır. Böylelikle ölü derinin altından taze ve canlı dokunun oluşmasının önü açılır.
PEKİ, BUHAR BANYOSU NASIL YAPILIR? Uygulamaya başlamadan önce mutlaka cildinizdeki makyajı temizleyin. Buhar banyosunu yapmak için, geniş bir kase, kaynamış su ve yüz havlusu yeterli olacaktır.2 litre kaynamış suyu kasenin içerisine dökün. Başınızı kasenin üzerine tutarak buharın yüzünüze gelmesini sağlayın.
Buhar sivilceye iyi gelir mi?
Evet, buhar banyosu sivilce oluşumunu önlemede etkili bir yöntemdir. Özellikle sivilce oluşumuna meyilli olan yağlı cilt tipine sahip kişilerin düzenli olarak buhar banyosu yapması önerilir. Buhar banyosu cilt altında oluşan yağları giderir, gözenekleri açar, kan dolaşımını hızlandırır ve cildi derinlemesine temizler.
Yüze buhar banyosu kaç dakika?
Bakım – Makyaj kalıntılarından, cildin altında biriken toksinlerden ve ölü deriden cildi arındırmak için buhar banyosu çok pratik ve sağlıklı bir yöntemdir. Makyaj, ve cildin kendi ürettiği sebum ile gözenekler dolarak tıkanabilir, bu durumda da arındırıcı maske, peeling öncesinde tıkalı gözenekleri açmak için buhar banyosu en etkili yöntemlerden biridir.
Özellikle, karma ve yağlı ciltleri derinlemesine temizlemek için buhar banyosu belirli aralıklarla yani haftada 1 veya 15 günde 1 olacak şekilde uygulanmalıdır. Ancak, kuru ve hassas cildi olanlar rutin cilt temizliğini sürdürmeli ve buhar banyosunu gerekmedikçe tekrarlamamalıdır. Buhar Banyosunu yapmak için; Derin ve geniş bir kap (1-2 lt su alabilen) Orta boy havlu Kaynamış su Bu basit malzemelerle cildinizi mükemmel biçimde temizleyebilirsiniz.
Ayrıca, siyah nokta probleminiz varsa buhar banyosu gözeneklerin açılmasını sağlayacaktır. Adım adım buhar banyosu detoksu; Öncelikle 1,1-5 lt kadar suyu kaynatın. Cildinizi temizleyin ve saçlarınızı toplayıp buhar banyosu için hazırlanın. Kaynayan suyu derin kap içine alıp, yüzünüzü buhara tutabilecek rahat bir yere oturun.
Buharın dağılmasını önlemek için başınızı ve kabı kaplayacak şekilde havluyu örtün. Başınız 20-30 cm yukarıda olacak şekilde yüzünüze buhar tutun ve 5- 10 dakika kadar devam edin. Bu süreçte, gözenekleriniz açılarak ferahladığını hissedeceksiniz. Buhar banyosunun ardından varsa siyah noktalarınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Bunun için kozmetik marketlerde satılan yuvarlak uçlu bir aparat veya siyah nokta temizleyici bant kullanabilirsiniz. Bu noktada önemli bir detayda, asla gözenekleri tırnağınızla sıkmayın, çünkü cildi tahriş ederek kalıcı hasar bırakma riski oluşur. Buhar banyosu sonrasındaki cilt bakımı da önemlidir.