Evde Cilt Tipi Testi Nasıl Yapılır?
Cilt Tipi Testi Nasıl Yapılır? – Cilt tipi belirleme testi yaptırarak kesin sonuç almak adına hekimlere veya test merkezlerine başvurabileceğiniz gibi, evde kendiniz de kolaylıkla test işlemini yapabilirsiniz. Evde cilt tipi analizi yaparak çok hızlı bir şekilde cildinizin yağlı, kuru veya hassas olduğunu anlayabilirsiniz. Evde cilt tipi testi için;
Yüzünüzün farklı bölgelerine bir kurutma kağıdı ile hafifçe dokunun. Ne kadar yağın göründüğünü belirlemek için kağıdı ışığa doğru tutun. Tabaka çok az yağ aldıysa veya hiç yağ almadıysa, büyük olasılıkla kuru cildiniz vardır.Kurutma kağıdı alın ve burun bölgelerinden yağ gösteriyorsa, cildiniz karmadır. Son olarak eğer kurutma kağıdı yağla ıslanmışsa, yağlı bir cilde sahip olmanız son derece olasıdır.
Contents
Hangi cilt tipi olduğumu nasıl anlarım?
Cilt tipleri iki basit yöntemle belirlenebilir. Cilt tipinizi kabaca anlamak için parmak uçlarınızla yüzünüzün çeşitli bölgelerine dokunun. Yanaklarınıza, alnınıza, çenenize ve burnunuza dokunduğunuzda sebum oranı fazlaysa, cilt tipiniz yağlı; az ise normal, yok denecek kadar az ise kurudur.
Cilt analizi testi nasıl yapılır?
CİLT ANALİZİNDE NELER ÖLÇÜMLENİYOR? NE FAYDASI VAR? – Cilt analizinde kişinin cilt tipi belirlenir. PC yardımı ile hastanın istatiksel olarak kaydı tutulur. Tedavi sürecindeki değişimler izlenir. Tedavi boyunca ciltteki değişimler grafiksel olarak görülebilir. Cilt analiz işlemi tedavinin bütününe yayılan bir işlemdir. Cilt analizi ile birlikte şu tür sorulara da cevap aranır;
Kişi herhangi bir dermatolojik uygulama görüyor mu? Epilasyon yaptırıyor mu? Alerjisi var mı? Sabun kullanıyor mu? Cildinde gün içinde yağlanma oluyor mu? Soğuk havada, duştan sonra ciltte kuruma, gerilme, pullanma oluyor mu? Kozmetik ürün kullanıyor mu, kullanıyorsa hangi tür ürünler kullanıyor? Cilt bakımı uyguluyor mu, uyguluyorsa ne kadar aralıklarla uyguluyor?
Normal ve karma cilt nasıl anlaşılır?
Ciltler ana hatlarıyla birbirine benzer olması yanında dokuların olduğu tabakalar farklılık gösterir. Bu nedenle 4 farklı cilt tipi vardır. Peki cilt tipinizi nasıl öğrenebilirsiniz? Evde yapacağını doğal uygulamalarla cilt tipinizi öğrenmek çok kolay! “Evde doğal yollarla cilt tipimizi nasıl anlarız?” sorusunun yanıtı haberimizde. – Cilt ; insan bedenini saran ve onu dış etkenlerden korunması için bir engel oluşturan kalkana benzer. Dokuların ve organların bu sayede etkilerden korunması sağlanır. Eğer ciltte oluşan bir takım sorunlar varsa; mutlaka bir sağlık sorunu yaşıyoruz demektir.
- Ciltler ana hatlarıyla birbirine benzer olması yanında dokuların olduğu tabakalar farklılık gösterir.
- Cilt tipleri 4 türe ayrılır.
- Sebum ve su olan bu tabakada; sebumun yoğunluğuna göre cildi anlayabiliriz.
- Arma Cilt Nasıl Anlaşılır? Cilt tipini anlamak için parmak uçlarıyla yüzünüzde bulunan tüm noktalara tek tek dokunun.
Bölgelerin bazı kısımları yağlı bazılarında kuruluk hissi oluşması karma cilt olduğunuzu gösterecektir. Bu bölge genellikle alın, burun ve çene kısmı yağlıdır. T bölgesi diye adlandırılır. Diğer bölgeler kurudur. Kuru Cilt Nasıl Anlaşılır? Sebum oranının düşük olduğu bu ciltlerde gözenek yoktur ve ince bir deri mevcuttur.
- Dudak ve gözlerin etrafında ince çizgiler bulunur.
- Ayrıca; dış etkenler olan; rüzgar, soğuk, güneş, suya maruz kalması cildi kurutur; pullanma, dökülme, kaşıntı, soyulma ve çatlamalar oluşur.
- Banyoda kızaran ciltler hep kuru ciltlerdir.
- Uru ciltlerin nemlendirilmesi özellikle ihmal edilmemelidir.
- Yağlı Cilt Nasıl Anlaşılır? Geniş gözenekleri olan, parlamanın fazla olduğu ve kalın bir doku içerir.
Sebum oranı yüksektir. Burun, alın ve çene bölgesinde aşırı yağlanma gözükür. Akne, sivilce ve siyah noktalar fazla ortaya çıkar. Sadece geç kırışması açısından avantaj sağlar. Yağlanma için ürünler kullanılarak oran azaltılabilir. Normal Cilt Nasıl Anlaşılır? Cildi pürüzsüz, gözeneksiz, sıkı, pembemsi olan normal ciltler en sorunsuz ve şanslı olan ciltlerden birisidir.
Hangi cilt tipinde sivilce çıkar?
Hangi Cilt Tipinde Sivilce Çıkar? – Sivilceler (akneler) cilt tipinize göre farklılık gösterirler. Yani her sivilce (akne) ve herkesteki sivilce (akne) aynı değildir. Eğer karma, yağlı veya sivilce (akne) eğilimli bir cilt tipiniz varsa yağ bezlerinin ürettiği sebum miktarı artacağından akne (sivilce) çıkma olasılığı da yüksek olan kesimdesiniz demektir.
Yüzüm yağlı mı karma mı?
Cildin Kuru veya Yağlı Olduğunu Nasıl Anlarız? –
22.03.2021 Tüm Bloglar
Cildinizin kuru veya yağlı olduğunu anlamak için elinizle masaj yapabilirsiniz. Yağlı ve kaygan bir his bırakan bölgeler çoğunlukta ise yağlı; kuru veya orta olan bir his kalıyorsa karma ya da kuru bir cildiniz olduğunu anlayabilirsiniz. Beraberinde fotoğraflarda cildinizin parlaması ya da sivilce ve akneye eğilimli bir cilde sahip olmak da yağlı cildin işaretlerindendir.
Cilt analizi ücretli mi?
Sağlıklı görünen cilt, birlikte çalışan 6 belirtiden oluşur. Fotoğrafınızdan bu belirtilerin her birinin değerlendirmesini yapar, böylece cildinizin güçlü yanlarını ve nasıl sağlıkla parlayan bir cilde sahip olacağınızı anlayacaksınız! Cilt bakımı kişinin spesifik ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi gereken bir süreçtir.
Cilt tipine uygun bakım ürünlerinin kullanılması hem kısa vadeli hem de uzun vadeli etkilerin görülmesini sağlar. Kısa vadeli olarak cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Uzun vadeli cilt bakımı etkileri arasında yaşlanma belirtilerinin gecikmesi ve lekelerin azalması sayılabilir. Garnier tarafından sunulan online cilt analizi, kişinin yüzünü daha iyi tanımasını sağlar.
Cilt analizi nedir?, bu yöntemi denemek isteyenlerin merak ettikleri sorular arasındadır. Analizler, kişi için ideal bakım sürecini şekillendiren yöntemlerdir. İdeal bakımın düzenli uygulanması ile bu sürecin pozitif etkilerinden faydalanmak mümkündür.
Bakım rutinlerinin tek tip olmaması oldukça değerlidir. Birisi için işe yarayan yöntemler, diğer cilt tiplerinde zararlı sonuçlar yaratabilir. Bu nedenle yüzünüze sürdüğünüz tüm bakım ürünlerinin özenle seçilmesi önerilir. Cilt Bakımını Kolaylaştıran Yapay Zeka Analizleri Garnier analizleri ile teknolojinin beraberinde getirdiği tüm faydalar ve kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Yapay zeka cilt analizi, yüzünüzün fotoğrafının otomatik olarak taranmasını sağlar. Bu teknoloji sayesinde cilt tipinizin detaylı incelemsi gerçekleşir. Cildinizdeki mevcut problemler ve çözümlerinin desteklenmesi için gerekli bakım süreci elde edilir.
Yapay zeka cilt tipi tespiti yapar ve altı farklı belirtinin taramasını gerçekleştirir. Yapay zekanın belirlediği altı belirtiden birisi, parlaklıktır. Işığın cildinizden ne kadar yansıdığının ölçüldüğü bu adım, genişlemiş gözeneklerin belirlenmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca yüzün nem dengesini de belirler.
Yapay zeka tarafından aranan özelliklerden bir diğeri, renk eşitsizliğidir. Yanaklar başta olmak üzere tüm yüzde görülebilen renk eşitsizlikleri bulunur. Kahverengi lekelerin tespit edilmesi de bu adımda gerçekleşir. Cilt analizi, renk eşitsizliğinin giderilmesine yönelik bir rutin oluşturur.
Tespit edilen faktörler arasında, dolgun görünüm de bulunur. İlerleyen yaşla birlikte yüzdeki cilt dokusunun gevşemeye başladığı görülür. Dolgun görünümün analizde tespit edilmesi, rutine yaşlanma karşıtı bakım ürünlerinin eklenmesini sağlar. Bakım rutinlerinde göz ardı edilen, ancak yapay zeka tarafından kolayca tespit edilen faktörlerden bir diğeri, pürüzsüzlüktür.
Yüzün farklı bölgelerindeki çizgilerin incelenmesi ile pürüzsüzlük oranı tespit edilir. Rutinlere bu çizgilerin giderilmesi ve minimum düzeye indirilmesi için önerilen unsurlar eklenir. Garnier tarafından sunulan Skin Coach cilt analizi içerisinde, temizlik ve koyu leke görünümü analizleri de tamamlanır.
T bölgesi ne demek?
T – bölgesi, alnı, burnu ve çeneyi kapsayan kısma deniyor. Bu üçü bir araya geldiğinde T şeklini oluşturuyor ve adı da buradan geliyor. Yağlı ve karma cilde sahip olanların en büyük şikayetlerinden biri ise T bölgelerinin parlaması.
Kuru ciltlerde sivilce olur mu?
Sivilcenin sadece yağlı ciltlerin sorunu olduğunu sanmayın. Kuru ciltlerde de derin, köklü ve rahatsız edici sivilceler çıkar. Sebebi, zaten kıt olan yağ salgısının herhangi bir sebeple tetiklenmesi ve bu salgının gözenek içinden parşömen kağıdı gibi kuru olan yüzeye bir türlü çıkamamasıdır.
Cilt analizini kim yapar?
Cilt Bakım Uzmanı Ne Demek? – Cilt bakımı uzmanı, bireylerin dış görünüşünü daha iyi bir duruma getirmek için yüz ve vücut bakımı yapar. Müşterinin cilt durumunu analiz etme, kullanması gereken ürünleri tavsiye etme, yüz ve tam vücut tedavi hizmetleri sunma gibi birçok sorumluluğu bulunmaktadır.
Dermatolog cilt analizi yapar mı?
Deri prick testi ( cilt yüzeyine) intradermal test ( cilt içine) ve yama testleri bu amaçla dermatologlar tarafından yapılan testlerdir.
Karma cilt tipi nasıl olur?
Ayrıntılı bakış – Karma cilt hakkında her şeyi öğrenin Cildimizin özellikleri, cilt bölgesine göre değişir: Örneğin, göz kapaklarımızdaki cilt ve avuç içi veya koltuk altımızdaki cilt çok farklı bir anatomiye sahiptir ve farklı işlev görür. Sadece yüzü düşünürsek yanaklarımız, alnımız ve çenemizdeki deri farklı özelliklere sahiptir.
Hangi cilt tipi daha çabuk yaşlanır?
Cildimizin yapısı, büyük ölçüde kalıtımla belirlenir. Buna rağmen birçok etken cildin değişmesine yol açar. Örneğin; havanın soğuk veya sıcak olması, nemi veya kuruluğu öte yandan stres, uykusuzluk, kullanılan ilaçlar, hormonsal değişimler veya cilt bakımı yöntemleri, cildinizi değiştirebilir.
- Bunun dışında insanın değiştiremediği acı gerçek yaşlanma var ki, kırışıklıkların en büyük sebebidir.
- Yaşlanmanın birinci sebebi, cilt hücrelerinin sıvısını kaybetmesi ve kurumasıdır.
- Buna ultraviyole ışınlar ve sigara neden olur.
- Serbest radikal teorisi) İkinci neden ise yer çekimidir.
- Yer çekimi, vücudumuzdaki bütün dokuları olduğu gibi yüzümüzdeki dokuları da aşağı doğru çeker.
Bu iki sebebe hücrelerin yaşlanması, eskimesi ve kuruması eklenince yaşlanmanın belirtileri ortaya çıkar. Cildinizdeki yaşlanma nasıl anlaşılır? Ciltteki yaşlanmayı 4 şekilde tespit ederiz. Kişiden kişiye değişmekle birlikte kimi hastalarımızda bir tanesi, kimlerinde ise birden fazlası görülebilir.
Gözeneklerdeki açılmaDerideki dalgalı renk geçişleriSarkmalarKırışıklıklar
Bu dört ana bulgunun derecesine göre tedavi şekillerini belirleriz. Kişinin yaşı, cilt şekli ve çeşidi tedavi öncesi bize yol gösterici olur. Cildimiz gün içinde bile farklılıklar gösterebilir Cildi çok yağlı olan bazı insanlar, yüzlerini acımasız bir şekilde sabunlayıp fırçalarlar, alkollü tıraş losyonları ile kurutmaya çalışırlar.
Sonunda cilt nemini kaybeder. Bazen bunun tersi olur, cildi çok kuru olanlar, yazın sıcak günlerinde bile yağlı nemlendiriciler kullanmaya devam ederler. Böyleleri de aniden siyah noktalarla karşılaşabilirler. Öte yandan cilt aynı gün içinde bile farklı özellikler gösterebilir. Örneğin duştan çıktığınızda veya soğukta kaldığınızda daha kuru olur.
Hormonsal dönemler de cildi etkiler. Bu nedenle cildinizi herhangi bir zamanda inceleyen bir uzman, onu yeteri kadar tanıyamayabilir. Cildinizi en iyi kendiniz takip edebilirsiniz. Cilt tiplerinin yaşlanmaya etkisi Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur.
Bunda cilt tipinin etkisi vardır. Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir. Tabii genetik yapı da diğer tüm organ yaşlanmalarında olduğu gibi etkendir. Mimiklerini çok kullanan, konuşurken kaşını gözünü sürekli oynatan insanlarda ise göz ve alın çevresi daha çabuk kırışır.
O yüzden hangi cildin daha çok kırıştığını net olarak söyleyemeyiz. Çünkü her cilt tipinin de kendince artıları ve eksileri vardır. Ve bu hesaba katıldığında doğal olarak her cilt tipi de farklı şekillerde yaşlanır. Yani bu yüzden herhangi bir cilt tipi daha iyidir demek doğru değildir.
Cilt tipi değiştirilebilir mi?
Yaşadığımız büyük kentler bile cilt tiplerimizde büyük değişimlere sebep olabilir. – Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir felsefik yaklaşımı, yaşam içerisinde her şeyde görebileceğimiz belki de en önemli konulardan biridir. Bu düsturdan yola çıktığımızda cilt tiplerimizin de sabit kalmasının mümkün olmadığını anlayabiliriz.
- Zaman içinde, hormonlara, çevre koşullarına ve strese bağlı olarak cilt tiplerimiz değişebilir.
- Gençlik yaşlarında karma olan bir cilt, olgunlaştıkça normale dönebilir.
- Ya da normal bir cilt stresle beraber karma tipe dönüşebilir.
- Bunların arasında kesin bir çizgi yoktur.
- Cildiniz aniden karakter değiştirirse, bu hormonal bir sorunun belirtisi olabilir.
Bu durumda doktora başvurmanız gerekir. Aynı şekilde cilt tipiniz mevsimlerden de etkilenebilir. Örneğin, soğuk hava veya aşırı güneşlenme cildinizi değiştirebilir. Bazen bu değişikliklere kozmetik ürünler de yol açabilir. Yaz için uygun olan ürünler, kış için uygun olmayabilir.
Imi zaman da duygusal dalgalanmalar, beklenmedik günlük değişimlere yol açabilir. Örneğin, yoğun ve stresli bir günün sonunda cildinizin yağlandığını görebilirsiniz. Yaşadığımız bu büyük kentler bile cilt tiplerimizde büyük değişimlere sebep olabilir. Hafta sonları doğal ortamlarda bulunmaya özen göstersek bile, bu yeterli olmayabilir.
Özellikle büyük kentlerde yaşayanların düzenli olarak C vitamini almaları çok önemlidir. Sigara içenlerin C vitaminine ihtiyacı daha fazladır. Kentte yaşayanların haftada 2 kere peeling yapması da şarttır.
Düzensiz cilt tipi nedir?
Düzensiz bir cilt tonu nedir ve sebepleri nelerdir? Yüzünüze yakından bakarsanız bazı kısımlarının rengi diğer kısımlardan farklı renk tonunda olduğunu fark edeceksiniz. Bunun nedeni, cilt tonunuzun eşit olmamasıdır ve bu olayın gerçekleşmesini sağlayacak birkaç neden vardır: Güneşe maruz kalmak Çok fazla güneşe maruz kaldığında cildiniz aşırı derecede melanin üretir.
Bu pigmentler UV ışınlarını emerek cilt hücrelerine zarar verir ve maruz kalan bölgeleri diğerlerinden daha koyu hale getirir. Bu da hiperpigmentasyona neden olur. İnflamatuar sonrası hiperpigmentasyon Cildiniz herhangi bir yerinde kalıcı yaralar varsa, yara koyulaşabilir. Yüzünüzdeki sivilceler için de bu geçerlidir ve yüzünüzde hoş olmayan bir görüntü oluşturabilir.
Hormonal değişikler Hamileyseniz veya doğum kontrol hapı kullanıyorsanız, hormonlardaki dengesizlik yüksek melanin üretimine neden olabilir. Bu durumda melazma size düzensiz bir cilt tonu verir. Cildiniz belirli kozmetik ürünlere veya ilaçlara tepki verirse melzama olasılığına karşı dikkatli olun. Hindistan cevizi yağı maskesi Malzemeler: -1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı -1 yemek kaşığı toz şeker -1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Tüm malzemeleri kasede karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve nazikçe ovalayın. Gözlerin etrafındaki alandan kaçının.
Ilık suyla yıkayın ve kurulayın. Hindistan cevizi yağı maskesi koyu renkli lekeleri azaltır ve cilt rengini eşitler. Şeker, ölü deri hücrelerini temizler ve Hindistan cevizi yağı cildinizi nemlendirir. Yulaf ezmesi maskesi Malzemeler: -2 yemek kaşığı yulaf ezmesi -½ çorba kaşığı limon suyu -2 yemek kaşığı bal -4 damla çay ağacı esansiyel yağı Malzemeler: Yulaf ezmesini öğütün ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.
Karışımı yüzünüze uygulayın ve en az 15 dakika bekletin. Soğuk su ile temizleyin. Yulaf ezmesi cildinizi iyice temileyen ve parlak hale getiren saponinler içerir. Aynı zamanda tüm cilt tipleri için anti-enflamatuar özelliğe sahiptir. Bal cildi besler ve temiz tutar.
T bölgesi ne demek?
T – bölgesi, alnı, burnu ve çeneyi kapsayan kısma deniyor. Bu üçü bir araya geldiğinde T şeklini oluşturuyor ve adı da buradan geliyor. Yağlı ve karma cilde sahip olanların en büyük şikayetlerinden biri ise T bölgelerinin parlaması.
Karma ve yağlı ciltler nasıl olur?
Karma cilt tipi – Karma ciltlerde alın, burun ve çene yağlıdır. Yani yüzde T şeklinde bir yağlanma görülür. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler olabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalıdır.4 Karma cilt tipine sahipseniz süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik, cildin durumuna göre nemlendirici ve eğer gerekiyorsa göz çevresi için krem kullanabilirsiniz.5
Cildin hassas olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Hassas ve toleranssız bir cilt, normal ciltlere oranla iç ve dış faktörlere karşı çok daha fazla tepki gösterir. Hassas cilt, bu etkenlere karşı tepki göstermeye meyillidir. Hassas cilt, genellikle kendini karıncalanma, batma, yanma hissi ve hatta kızarıklık görünümüyle belli eder. Fiziksel Etkenler Kozmetik ürün kullanımı, sabun, su, erkekler için tıraş vb. Kimyasal Etkenler Kozmetik ürün kullanımı, sabun, su, erkekler için tıraş vb Psikolojik Etkenler Stres ve duygu değişimleri vb. Hormonal Etkenler Adet döngüsü vb. İçsel Faktörler Baharatlı yiyecekler, sigara ve alkol kullanımı vb. Hassas ve toleranssız ciltler, tüm bu nedenlere bağlı olarak diğer cilt tiplerini etkilemeyen bu etkenlere karşı tepki gösterir. Ciltteki bu aşırı hassasiyet, tolerans seviyesinin düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Tolerans seviyesindeki azalmanın ve ciltteki hassasiyetin en büyük 2 etkini bulunmaktadır :
- Her şeyden önce, hassas ve toleranssız bir ciltte, cildin koruyucu bariyeri fonksiyonunu yerine getiremez.
Kuru ciltlerde sivilce olur mu?
Sivilcenin sadece yağlı ciltlerin sorunu olduğunu sanmayın. Kuru ciltlerde de derin, köklü ve rahatsız edici sivilceler çıkar. Sebebi, zaten kıt olan yağ salgısının herhangi bir sebeple tetiklenmesi ve bu salgının gözenek içinden parşömen kağıdı gibi kuru olan yüzeye bir türlü çıkamamasıdır.