Haftalık Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?
6. Sıra Geldi Nemlendirici Adımına – Serum uygulaması, cildinin ihtiyacı olan bakımı yapmak için harika bir adım. Ancak nem dengesi için yeterli değil. Bu nedenle daha nemli görünen bir cilt için mutlaka cildin ile uyumlu bir krem uygulaması yapman şart. Yine en başta da belirttiğimiz gibi cildini tanıyarak, yapısına uygun bir ürün tercih etmen gerektiğini unutmamalısın.
Contents
Haftada kaç gün cilt bakımı yapılmalı?
GüncelCilt bakımı nasıl olmalı ve ne sıklıkta yapılmalı?
Cilt bakımıyla hem derinlemesine temizlik elde ediliyor hem de kullanılan ürünlerin emilimi ve etkinliği artıyor. Üstelik yapılan masajla ciltte rahatlama sağlanıyor Abone Ol: Cilt bakımıyla hem derinlemesine temizlik elde ediliyor hem de kullanılan ürünlerin emilimi ve etkinliği artıyor. Üstelik yapılan masajla ciltte rahatlama sağlanıyor Güzel bir cilde sahip olmanın basit kurallarından biri de düzenli bakım yaptırmak. Bu bakımı, evde kendiniz yapabileceğiniz gibi profesyonel yardım alarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
Cilt bakımı lekelere, kırışıklıklara, kuruluğa ya da yağlanmaya karşı değişik amaçlarla yapılabiliyor. Özel Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden uzman Dr. Buket Pençe, “Cildimize her gün uyguladığımız temizlik, nemlendirme, güneşten korunma amaçlı maddelerle en basit cilt bakımını zaten sürekli kendimize yapmamız gerekiyor.
Günlük bakımlarını düzenli yapamayan kişilere en az ayda bir-iki kez uzman estetisyenler tarafından cilt bakımı uygulanabilir. Profesyonellerce yapılan cilt bakımında cilt daha derinlemesine temizlenir, yapılan masajlarla yüz boyun kasları gevşer” diyerek böylece ciltte rahatlama olduğunu, sürülen losyon, krem veya maskelerin emiliminin arttığına dikkat çekiyor.
Bakım, sivilceyi de engeller Cilt bakımı nasıl olmalı ve ne sıklıkta yapılmalı? Cilt tipine göre, hem kullanılan maddeler, uygulama yolları, şekilleri hem de uygulamanın sıklığı değişiyor. Dermatologlar, hastalara tedaviye destek amacıyla cilt bakımı uygular. Böylece deriyi incelterek tedaviyi hızlandırmayı sağlarlar.
Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır. Bu bakımlar sonunda lekeler bir miktar açılır. Ayrıca leke açıcı kremlerin etkinliği artar, hastanın ince kırışıklıkları hafifler, günlük kırışıklık kremlerinin emilimi artar ve yağlı bir deride sivilce oluşumu engellenebilir.
Her seanstan önce cilt yıkanır, sonra derin temizlik, glikolik asit (meyve asidi) ile yüzeysel peeling (soyma), seans sonunda da deri problemlerine yönelik (leke, kırışıklık, akne) kremler ve güneş koruyucu uygulandıktan sonra gerekirse nemlendirici de sürülebilir. Cilt bakımı hangi aşamalardan oluşuyor? Cilt temizliği: Özellikle temizlik mutlaka her gün yapılmalı.
Cilt çok yağlı değilse yalnız akşam uygulanabilir. Yatmadan önce derideki kir, toz, makyajın temizlenmesi çok önemli. Makyaj temizliği, cilt tipine göre yağı çözebilen losyon, süt, kremlerle yapılabilir. Makyaj yoksa nötr (PH=7) veya asit (PH=5,5) yapıda sabunlar da kullanılabilir.
AHA ve BHA ne zaman kullanılır?
AHA ve BHA eksfolyanlar nasıl kullanılmalıdır?
Eksfolyanlar cilt bakım rutinine temizleme ve tonik adımlarından sonra dahil edilmelidir. Eğer eksfolyan sıvı formdaysa pamuğa alarak cilde uygulanmalıdır, losyon veya jel şeklindeyse parmaklar yardımı ile cilde uygulanabilir. Eksfolyan uygulandıktan sonra kuruması beklenebilir veya kurumadan bile ardından serum, göz çevresi kremi, nemlendirici veya gündüz kullanıyorsanız güneş koruyucunuzu uygulayabilirsiniz. Göz çevresi bölgesine kullanımı: önce küçük bir bölgede denenmelidir, eğer aşırı kızarıklık, kaşıntı, batma gibi reaksiyonlar vermezse göz çevresine de uygulanabilir. Göz içerisine kesinlikle kaçmamalıdır. Göze çok yakın bölgelerde, göz kapağı, kaş ve kirpiklerde kullanılmamalıdır. İlk kullanımlarda düşük konsantrasyonlarda AHA ve BHA ile başlanmalıdır. Örneğin ilk defa AHA içerikli eksfolyan kullananlar %2 oranında AHA ile başlayıp yavaş yavaş konsantrasyon arttırılmalıdır. Cilt alıştıkça AHA konsantrasyonu %4, %8, %10 gibi arttırılabilir. İlk kullanımlarda sadece akşam bakım rutinine dahil ederek kullanılmalı, cilt alıştıkça sabah- akşam bakım rutinine dahil edilebilir. Sabah-akşam kullanılması eksfolyanın etkinliğini arttıracaktır. Deneyerek ve cildin tepkilerini gözlemleyerek kullanım sıklığına ve konsantrasyona karar verilmelidir. Önemli: Sağlıklı bir cilt için cilt bakım rutinine eksfolyan dahil edilse de edilmese de gündüzleri cilt bakım rutinine geniş spektrumlu güneş koruyucu mutlaka kullanılmalıdır. Güneş koruyucunun cildi zararlı güneş ışınlarından etkili bir şekilde korumaya devam edebilmesi için 2 saatte bir yenilenmesi gerekmektedir.
AHA ve BHA Eksfolyanların Birlikte Kullanılması Güneş lekeleri, cilt tonu eşitsizliği, mat ve solgun görünümde cilt, sivilce izleri, cilt kuruluğu, ince kırışıklıklar, pul pul dökülmeler gibi endişelerde AHA içerikli eksfolyanlar etkilidir. Cilt yağlanması, siyah nokta, geniş gözenek, sivilce, akne, rozasea, kızarıklık, hassaslık endişelerinde ise BHA eksfolyanlar etkili çözüm sunmaktadır.
Dönüşümlü olacak şekilde bir akşam AHA eksfolyan kullanıp, diğer akşam BHA eksfolyan kullanılabilir. Sabah bakım rutininde AHA eksfolyan kullanılıp akşam bakım rutininde BHA eksfolyan kullanılabilir. AHA ve BHA’nın ikisini de içeren formüller tercih edilebilir.
Cilt bakım rutini konusunda yardıma ihtiyaç duyarsanız WhatsApp Destek ile bizimle iletişime geçerek uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.
Tonik haftada kaç kez kullanılır?
Tonik Günde Kaç Kez Uygulanır? – 28 Nisan 2021 Cilt bakımı pürüzsüz bir cilt için altın anahtar. Peki ya cilt bakımı için altın anahtar hangisi? İşte bu yazıda sizinle beraber bunu keşfedeceğiz. Cilt bakımı her aşamasıyla ve düzenli yapıldığında iyi gelmeyeceği cilt henüz yok.
- Fakat arada en ufak bir adımın atlanması bile istenilen verimi veremeyebilecektir.
- Bu yüzden önce cilt bakım adımlarına daha sonra da en önemli cilt bakım ürününe değinelim.
- İşten eve geldiniz.
- Son demlerini yaşayan bir makyaj ve yorgunluk.
- Aynaya baktığınızda bunu görüyorsunuz.
- Öncelikle yapmanız gereken, cildinizi makyajdan kurtarmak olacak.
Önce temizleme suyu ile makyajı üstten çıkardınız fakat hala derin bir temizlik yapamadınız. Güzel bir temizleme sütü, jeli ya da yağı kullanıp cildinize masaj yaparak makyajdan kurtuldunuz. Artık cildiniz temiz. Sonraki adım ise belki de asla atlamamanız gereken bir adım: Tonik. Sağlıklı görünen ve ışıldayan bir cilt için çok fazla uğraş verebiliyoruz. Cilt bakımı için farklı farklı bir sürü ürün alıyor ve kozmetik shopların altını üstüne getirebiliyoruz. Fakat bunların hepsinin sonuçlarını ancak düzenli kullanımda alabiliyoruz.
Çoğu zaman “tonik”, cilt bakımında atlanan bir ürün. Fakat önemi belki de en fazla olanlardan. Toniklere bir nevi cilt bakım ürünlerinin olmazsa olmazı diyebiliriz. Antiseptik özelliğe sahip olan bu tonikler, gün boyu cildinizi maruz kalan makyajdan arındırırlar ve temizlerler. Jel ilk adımda cildin üzerindeki kirleri alır fakat tonik ikinci adımda gözeneklerinize kadar temizlik vaat eder.
Cilt bakımı günlük yapılır. Yani haftanın 7 günü cilt bakımını bir rutin haline getirmeniz gerekir. Doğal olarak cilt bakımı içerisinde yer alan tonikler de haftanın her günü cildinize uygulanabilirler.
Yüze kil maskesi kaç günde bir yapılır?
Kil Maskesi Kaç Günde Bir Yapılır? – Kil maskesi güçlü bir maske olduğu için hafta bir defadan fazla yapılmasını önermiyoruz çünkü sık uygulandığından cildin kurumasına neden olabilir. Çok yağlı ve akneli bir cildiniz varsa hafta bir kil maskesi yapmak uygun olabilir çünkü kil sebum dengesini oluşturmaya yardımcı olur.
Cilt tipine ve ne amaçla kullanıldığına bağlı olarak, kil maskesinin ne sıklıkla uygulanacağı kişiden kişiye değişiklik gösterir. İdeal uygulama aralığı kil maske için iki haftada bir şeklindedir. Burada önemli olan maskenin cildinizde bekleme süresi. Doğru kil maskesi kullandığınız ve maskeyi cildinizde uzun süre bekletmediğiniz takdirde, kil maskesi cildinize zarar vermez.
Maskeler söz konusu olduğunda kişisel tecrübe de önemli bir kriterdir. Faydalı da olsa kil maskesinden hoşlanmayan, verdiği hissi sevmeyen ya da tercih etmeyen kişilere de rastlamak mümkün. Kil maskesini denedikten sonra eğer sürekli uygulamaya karar verirseniz başlangıçta iki hafta ara ile uygulayabilirsiniz.