Krem Rengi Akıntı Ne Anlama Gelir?
Şeffaf: Doğal vajinal akıntıların çoğu şeffaf veya beyazımsı bir renkte görülen, genellikle kokusuz olan, normal ve sağlıklı akıntılardır. Yumurta akı kıvamında ve kaygan olabilen bu akıntı; kadının yumurtlama döneminden önce, cinsel uyarılma sırasında ve hamilelik dönemi boyunca görülür.
Beyaz-Krem: Özellikle adet döngüsünün başında veya sonunda görülen beyaz akıntının tonu, krem veya açık sarıya dönük olabilir. Bu renkte vajinal akıntı yaşayan bir kişinin başka semptomları yoksa beyaz akıntı büyük olasılıkla sağlıklı yağlanmanın bir işaretidir. Bunun yanı sıra beyaz akıntının lor peyniri gibi pütürlü bir kıvamı varsa ve akıntıya keskin bir koku eşlik ediyorsa, bu vajinal akıntı mantar enfeksiyonu belirtisi olabilir.
Bağışıklık sisteminin zayıflaması ve pH dengesinin hormonlara bağlı olarak değişmesi gibi etkenler sonucunda ortaya çıkan mantar enfeksiyonu; kaşıntı, yanma ve tahrişe neden olabilir ve ağrılı idrara çıkma ya da ilişki sırasında ağrı gibi sorunlara yol açabilir.
Sarı-Yeşil: Sarı veya yeşil vajinal akıntı, olağan değildir ve özellikle yoğun kıvamlı, köpüklü ve kötü koku eşliğinde görülmektedir. Bu tarz bir akıntı trikomonas adı verilen ve genellikle cinsel ilişki yoluyla bulaşan bir enfeksiyonun işareti olabilir. Kimi zaman cinsel yolla bulaşan hastalıklar herhangi bir belirtiye yol açmazken; kaşıntı, kızarıklık, tahriş, idrar yaparken yanma ve sık idrara çıkma gibi belirtilerin göz ardı edilmemesi gerekir.
Gri: Sağlıklı bir duruma işaret etmeyen gri vajinal akıntı, bakteriyel vajinoz (BV) adı verilen yaygın bir bakteriyel enfeksiyonun habercisi olabilir. Bakteriyel vajinoza genellikle kaşıntı, tahriş, kızarıklık, bozuk balık kokusunu andıran keskin bir koku gibi semptomlar eşlik etmektedir.
- Vajinal floradaki dengesizliğin bir sonucu olan bakteriyel vajinozda, vajinal duş ve birden fazla cinsel partnerin olması gibi durumlar enfeksiyon oluşmasını kolaylaştırır.
- Gri vajinal akıntısı olan kadınlar mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmelidirler.
- Pembe: Açık veya koyu pembe olabilen pembe akıntı gebeliğin ilk ve son dönemlerinde lekelenme şeklinde ortaya çıkabilir.
Döllenen yumurtanın rahim içinde bir yer bulma çabası sonucu implantasyon (yerleşme) kanaması yaşanabilmektedir. Gebeliğin erken dönemlerinde görülen pembe renkli akıntı düşük belirtisi veya dış gebelik habercisi olabilirken, gebeliğin son dönemlerinde görülen pembe renkli akıntı ise rahimin doğuma hazırlık kasılmalarından kaynaklı olabilir.
- Bazı kadınlarda yumurtlamadan sonra lekelenme şeklinde pembe akıntıya rastlanabilir.
- Bir başka pembe leke şeklinde akıntı nedeni ise, tam ıslanmadan girilen cinsel ilişki veya menopoza bağlı kuruluk nedenli oluşan ilişki sonrası tahriş durumlarıdır.
- Rahim ağzında geniş çaplı erozyon (rahim ağzı yarası) durumunda da ilişki sonrası pembe lekelenmeli akıntı olabilir.
Kırmızı-Kahverengi: Özellikle adet dönemi sırasında veya hemen sonrasında meydana gelen kırmızı veya kahverengi akıntı genellikle normal olarak kabul edilir. Adet döngüleri arasında da lekelenme şeklinde az miktarda kanlı akıntı yaşanabilir.
Contents
- 1 Krem gibi akıntı hamilelik belirtisi mi?
- 2 Akıntı renkleri ne anlama gelir?
- 3 Hangi Akintilar tehlikeli?
- 4 Yeni gebelikte akıntı nasıl olur?
- 5 Gebelikte vajinal akıntı ne renk olur?
- 6 Akıntı kanser yapar mı?
- 7 Hamileliğin ilk günlerinde vajinal akıntı nasıl olur?
- 8 Beyaz peynirimsi akıntı hamilelik belirtisi mi?
- 9 Vajinada ıslaklık hissi hamilelik belirtisi mi?
Krem gibi akıntı hamilelik belirtisi mi?
Adet Gecikmesinden Önce Karşılaşılabilecek Erken Gebelik Belirtileri – Gebelik testiniz pozitif çıkana kadar hamile olup olmadığınızı bilmenin bir yolu yoktur. Ancak, adetiniz gecikmeden ve test yaptırmadan önce aşağıdaki erken gebelik belirtilerini yaşamanız gebe olduğunuz hakkında size fikir verebilir: Hassas Göğüsler: Göğüsler, genellikle gebelik oluştuğunda mesajı alan ilk organdır.
Bazı kadınların göğüsleri, gebe kaldıkları ilk günlerde östrojen seviyeleri yükselmeye başladığından dokunulduğunda ağrılı, dolgun ve hatta acı verici olabilir. Rengi Koyulaşan Areolalar: Gebe kalmayı takip eden haftalarda areolalarınızın (meme uçlarınızın etrafındaki dairelerin) koyulaştığını, çapının arttığını ve hatta üzerinde minik kabarcıklar oluştuğunu fark edebilirsiniz.
Yorgunluk: Yükselen hamilelik hormonu seviyeleri, hamileliğin ilk dört ayında kendinizi halsiz ve uykulu hissetmenize neden olabilir. Mide Bulantısı: Yeni hamilelik hormonlarının hızla yükselmesi nedeniyle gebe kaldıktan sadece günler sonra sabah bulantısı ve kusmalar başlayabilir.
- Okuya Duyarlılık: Bazı gebe kadınlar, artan östrojen seviyeleri nedeniyle erken dönemde etraflarındaki kokulara daha duyarlı olurlar.
- İdrar Sıklığı: Birdenbire sık sık idrara çıkma ihtiyacı hissetmeye başlamak hamileliğin erken dönem işaretlerinden biri olabilir.
- Yüksek Vücut Isısı: Progesteron seviyeleri yükseldikçe vücut ısınız artacaktır.
Servikal Mukus: Kremsi hale gelen ve yumurtlama döneminden sonra da aynı şekilde kalan vajinal akıntı, erken dönem hamilelik belirtisi olabilir.
Krem akinti neden olur?
Rengi beyaz şekilde olan akıntılar krem veya açık sarı şeklinde de görülebilir. Böyle bir akıntısı olan kişilerde semptomlar görünmüyor ise organın sağlıklı olduğu anlamını taşır. Bu durumda sağlıklı yağlanmanın varlığı anlaşılır.
Akıntı renkleri ne anlama gelir?
Ankara Vajinal Akıntı Tedavisi Vajinal akıntı genel olarak her kadının başına gelen ve sağlıklı bir durum. Ama bazı durumlarda riskli bir hale geliyor. Belirli dönemlerde çok koyu olmayan ve renksiz bir akıntı normal karşılanırken, daha koyu ve yeşil renkli bir akıntı ise bir enfeksiyon belirtisi olarak değerlendiriliyor.
Hangi Akintilar tehlikeli?
Kadınların yaşamları boyunca en sık karşılaştığı yakınmalardan biri olan vajinal akıntılar önemsiz, doğal hormonal bir sürecin sonucu olabileceği gibi enfeksiyonlardan, kansere kadar birçok hastalığın da habercisi olabilir. – Dr. Alparslan Baksu hangi özelliklere sahip vajinal akıntıların neye işaret ettiğini anlattı.
Her akıntı mutlaka bir hastalığı işaret etmeyebilir. Adet döngüsünün belli dönemlerinde, şeffaf, kokusuz, herhangibir yakınmaya yol açmayan akıntı doğaldır, bir hastalığa işaret etmez. Bu tür akıntılar hormonların etkisiyle oluşur ve kendiliğinden geçer. Bu tür akıntılar için hekime başvurmaya gerek yoktur.
Vajinal akıntıda miktar, akıntının öneminde rol oynamaz. Bazen tamamen normal bir akıntının miktarı fazla olup, kişiyi rahatsız edebilir. Vaginal akıntı renkli (sarı, yeşil), kokulu, beyaz peynir parçaları şeklinde ise, yanma, kaşıntı ve cinsel ilişkide rahatsızlığa yol açıyorsa altta bir patojen etken söz konusudur.
- Eğer akıntı kanlı, et suyu renginde ise akla kadın organları kanserleri gelmelidir.
- İLK İHTİMAL OLARAK ENFEKSİYON DÜŞÜNÜLMELİ Vajinal akıntıda ilk akla gelen etken enfeksiyon oluşturan mikroplardır.
- Daha az oranda rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanallarının kanserleri akla gelmelidir.
- Akıntının özellikleri (rengi, kokusu ve yoğunluğu) bize hastalığın nedeni hakkında yaklaşık bir bilgi verebilir.
Örneğin tricomonas vaginalis enfeksiyonunda yeşil-gri, köpüklübir akıntı, şiddetli yanma kaşıntı varken, gardnerella vaginalis enfeksiyonunda kötü (bozuk balık kokusu) kokulu ve gri-beyaz renkli bir akıntı vardır. Mantar enfeksiyonlarında ise beyaz peynir parçaları şeklinde bir akıntı, yoğun yanma ve kaşıntı şikayeti vardır.
Yumurtalık kanallarının kanserinde et suyu renkli bir akıntı ve alt karın ağrısı, rahim kanserinde ise menopoz sonrası kanama veya adet dışı kanama şeklinde kendini belli eder. RAHİM VE RAHİM AĞZI KANSERİNE DİKKAT Rahim ağzı kanserinde ilişki sonrası kanama veya kanlı akıntı vardır, hastalığın ileri dönemlerinde bu kanlı akıntı kötü kokulu hale döner.
Yani akıntıdaki kötü koku mutlaka bir patolojiyi ifade eder. Bakteri ve mantarlarla oluşan akıntıların hepsinde kadınla birlikte eş tedavisi gerekmez. Örneğin tricomonas vaginalis enfeksiyonunda eş tedavisi de gerekirken, mantar enfeksiyonlarında genellikle eş tedavisi gerekmez.
Akıntı ile birlikte kasık ağrısı ve ateş yüksekliğinin olması iç genital organlarda da enfeksiyon şüphesi uyandırır. Bu durum derhal ciddi bir tedavinin başlanmasını gerektiren sağlık sorunudur. Yine kanlı akıntının kötü kokulu olması rahim ağzı kanserini akla getirmelidir. Buradaki kötü koku dokuların harabiyeti nedeniyledir.
Kanlı akıntı ile birlikte alt karın ağrısının olması kadın organ kanserlerini akla getirmeli ve derhal uzman doktora başvurulmalıdır.
Beyaz kremsi akıntı adet belirtisi mi?
BEYAZ AKINTI ADET BELİRTİSİ MİDİR? – Yumurtlama döneminde vücutta oluşan değişiklikler nedeniyle akıntı şekli, rengi ve miktarı değişir. Bundan dolayı adet öncesi beyaz akıntı görülebilir. Yani beyaz akıntılar adetin yaklaştığının haberini verebilir. Öte yandan, akıntılar vajinal enfeksiyonlardan da kaynaklanabilir.
Yeni gebelikte akıntı nasıl olur?
Sık sık belirgin akıntıların gelmesi en erken hamilelik belirtileri arasında bulunur. Bu akıntılar beyaz ve süte benzer kıvamlı bir sıvı olarak görülebilir. Bunun dışında regl kanamasına benzemeyen ve az az gelen kanamalar da erken dönem hamileliğin belirgin bir belirtisidir.
Gebelikte vajinal akıntı ne renk olur?
Hamilelik belirtisi olan akıntı bu dönemde fazla olmaya başlar. Akıntının yoğun olması durumu normal olarak bilinir. Hamilelik Belirtileri Arasında Akıntı Ne Zaman Başlar? Hamilelik belirtileri arasında en sık görülen belirtilerin arasında akıntı vardır.
- Akıntı erken gebelik belirtisidir.
- Gebeliğin ilk haftalarında vajinadan bir akıntı gelmektedir.
- Bu süreçte beklenmeyen akıntılar yaşanır ve akıntılarla birlikte ani olarak gelen kasık ağrıları da görülecektir.
- Ancak her anne adayında akıntı görünmez.
- Hamilelik belirtisi olan akıntının rengi, yoğunluğu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
Akıntı belirtisi hamileliğin ilk haftalarında ortaya çıkar. Akıntının Rengi Ve Yoğunluğu Ne İfade Eder? Gebelikte genellikle vajinal akıntının rengi beyaz, sarı ya da koyu renkli olur. Fakat hamileliğin neredeyse her anında annede şeffaf ve renksiz bir akıntı olur.
- Daha sonrasında bu akıntı beyaz renge döner.
- Gebelikte beyaz akıntı giderek koyulaşabilir.
- Bu belirti bebeğin yerleşmesi ve hormonların tavan yapmasından kaynaklanmaktadır.
- Hamilelikte ise akıntı genellikle gebeliğin ilk 6 -8 haftalarında fark edilir düzeyde olur.
- Çünkü gebeliğin ilk 2 ayında anne adayının vücudundaki hormonlar artar.
Hamilelikte Yerleşme Kanaması Nedir? Çoğunlukla pembe renkli vajinal akıntı olarak yaşanan yerleşme kanaması olarak bilinir. Yerleşme kanması oldukça normal bir süreç olsa da her kadın bu kanamayı yaşamaz. Yerleşme kanması gebeliğin ilk haftalarında görülen pembemsi akıntıdır.
- Adınlar hamileyken bu belirtiyi gördüğünde korkmamalıdır.
- Döllenmiş yumurta, rahime ulaştığında kendini bir yere yerleştirmek zorundadır.
- Bu yerleştirme sırasında rahim duvarında hafif bir kanama olur.
- Vajinal akıntı meydana gelir.
- Ancak kanama artarsa, çok ağrılıysa veya rengi koyulaşıp kırmızıya dönüyorsa tehlikelidir.
Hamilelikte Normal Olmayan Akıntı Türleri Nelerdir? Hamilelik esnasında olan akıntının yanı sıra normal olmayan akıntılarda meydana gelmektedir. Genel olarak sarı akıntı bir enfeksiyon nedeniyle meydana gelmektedir. Bu akıntı hamilelikte enfeksiyon yaşandığını gösterir.
Akıntı, kaşınma veya hafif sızı; mantar enfeksiyonu işaretidir. Bu akıntı eğer giderek şiddetleniyorsa hemen doktora başvurulmalıdır. Hamilelikte pembe akıntı, ilk dönemlerde normaldir. Sonraki dönemlerde vajinal tahrişe bağlı olarak görülebilir. Ancak pembe renk koyulaşırsa veya kanlı olmaya başlarsa dikkat edin.
Özellikle ağrı eşlik ediyorsa bu akıntıya hemen doktora gidin. Hamilelikte gri akıntı normal değildir ve sıklıkla Bakteriyel Vajinozis adı verilen, bakteriyel bir enfeksiyondur. Gri akıntının yanı sıra hamilede kaşınma, tahriş, kötü koku ve vajinada kızarma meydana gelir.
Eğer akıntınız gri renkte ise hemen doktora giderek size en uygun ilacı kullanmaya başlayın. Hamilelikte vajinal akıntının yeşil renkli olması normal değildir. Yeşil akıntı genellikle bakteriyel enfeksiyonun ilk belirtisidir. Eğer hamilelikte yeşil akıntınız var ise hemen doktora gitmekte fayda vardır.
Hamilelikte Tehlikeli Olan Akıntılara Eşlik Eden Belirtiler Nelerdir? 1- Karın ağrısı ve yüksek ateş varsa, 2- Kötü kokuluysa, 3- Akıntı ile birlikte acı, kızarıklık, kaşınma varsa, 4- Akıntının yoğunluğu sürekli artıyorsa, 5- Baş dönmesi varsa, 6- Kanama şeklinde akıntı olursa, 7- Akıntı içerisinde eğer kan pıhtısı var ise, Bu belirtilerin tamamı akıntıya eşlik ediyorsa tehlikelidir.
Beyaz peynirimsi akıntı hamilelik belirtisi mi?
Beyaz akıntı hamilelik belirtileri arasında yer alabilir. Normalde akıntınız yoksa ve vajinadan beyaz akıntı gelmeye başladıysa, kanda veya idrarda gebelik testi yaptırmanız iyi olur. Hamilelikte beyaz akıntı genellikle bu döneme özgü hormonal değişiklikler nedeniyle meydana gelir.
- Hamileliğiniz boyunca vajinadan ince, beyaz bir vajinal akıntı gelmesi normaldir.
- Bununla birlikte, akıntı süzme peynire benzeyen kalın ve yumrulu hale gelirse, o zaman bu durum Kandidaenfeksiyonundan kaynaklanabilir.
- Andidaenfeksiyonu, özellikle hamilelik sırasında tüm kadınlarda görülebilen bir mantar enfeksiyonudur.
Hamilelik sırasında beyaz akıntının çeşitli nedenleri vardır bu nedenler şunlar olabilir
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar – Belsoğukluğu ve klamidya, hamilelik sırasında anormal süt beyazı akıntısına neden olabilen cinsel hastalıklardır Pelvikinflamatuar hastalık Rahim ağzı kanseri Mantar enfeksiyonları: Bazen, hamilelik sırasında kalın beyaz akıntı maya veya mantar enfeksiyonu / vajinal enfeksiyon belirtisi olabilir,Kandidiyaz, çoğu zaman Candidaalbicans olmak üzere mantarların yol açtığı bir enfeksiyondur ve idrar yaparken yanma ve ağrıya neden olmasının yanı sıra genital bölgede beyaz akıntı, şiddetli kaşıntı, kızarıklık ve şişliklere neden olur.
Hamilelikte Beyaz Akıntı Normal Bir Durum mudur? Hamilelik sırasında beyaz akıntı normal bir durumdur. Ancak akıntıya yüksek ateş, karın ağrısı ve kaşıntı ile birlikte sarı, kahverengi, pembe veya yeşil renkli akıntı eşlik ediyorsa yahut akıntı kötü kokuyorsa bu durum enfeksiyon belirtisi olduğundan mutlaka doktora gitmelisiniz.
- Düzenli olarak banyo yapın: Hamilelikte beyaz akıntının geçmesi için her gün banyo yapmak ve iç çamaşırlarınızı değiştirmek atabileceğiniz ilk adımdır. Her gün banyo yapmak, cinsel organlarınızı anında temizleyebilir ve sizi akıntılardan kurtulabilir. Ayrıca, her gün banyo yapmak vajinada bakteri birikimini önleyebilir ve vajinal enfeksiyondan sizi uzak tutabilir. İç çamaşırlarınızı güneş ışığında kurutun ve giymeden önce ütüleyin. Yoğurt gebelikte beyaz akıntıyı önlemek için tüketebileceğiniz en harika gıdadır. Bağırsak floranızı düzenler ve sindirim sisteminin dostudur. Gebelik boyunca her gün 1 kase yoğurt tüketin. Mümkün olduğunca umumi tuvaletler kullanmaktan kaçının. Kasık kıllarını uzatmayın, düzenli traş olun. Taharetlenirken önden arkaya doğru taharet alın. Cinsel organınızın güzel kokması için parfüm veya kimyasal kullanmayın. Bol su için. Günde 8 su bardağı su içmek beyaz akıntıyı önlemek için çok mühimdir. Su içmek vücudunuz sağlıklı çalışmasını sağlar ve vajinal enfeksiyonuönler. Pamuklu çamaşır giyin: Hamile olsanız da olmasanız da, iç çamaşırlarınızın kalitesi cinsel organlarınızın sağlığı için çok mühimdir. İç çamaşırlarınız nefes almıyorsa, pamuklu değil polyesterse, vajinada enfeksiyon geliştirme ve beyaz akıntı sorunu yaşama ihtimaliniz yüksektir.
- Yumurtlama evresinden sonra, adet öncesi dönemde ise hafif koyu kıvamda bir akıntı görülmesi normaldir.
- Cinsel olarak uyarıldığınızda, hamilelikte veya lohusalıkta da renksiz vajinal sıvılar görülür.
- Doğal ve sağlıklı kabul edilen vajinal akıntı, rahatsızlık vermeyen, kokusuz, renksiz yapıdadır.
- Ancak bazen genital bölgede gelişen enfeksiyonlara bağlı olarak akıntıların yapısı da değişebilir.
- Bu tür akıntılar genellikle kötü bakterilerin çoğaldığına ya da bölgede mantar enfeksiyonu ve benzeri sorunlar oluştuğuna işaret eder.
- Endi doğal vajinal akıntınızı adet döngünüz boyunca takip etmeniz, olası değişiklikleri fark edip zamanında müdahale ederek veya gerekli önlemleri alarak uzun sürebilecek hastalıkları engellemenize yardımcı olabilir.
- Önemsenmeyen ya da normal akıntı olduğu düşünülen vajinal akıntılar, Human Papilloma Virüsü’nün neden olduğu rahim ağzı kanseri (serviks) gibi ciddi hastalıkların habercisi olabilir.
- Vajinal enfeksiyonun yaygın belirtilerinden biri olarak kabul edilen akıntıların kokusunun, renginin ve yoğunluğunun takibinin yapılması gerekir.
- Akıntı erken gebelik belirtisidir.
- Gebeliğin ilk haftalarında vajinadan bir akıntı gelmektedir.
- Bu süreçte beklenmeyen akıntılar yaşanır ve akıntılarla birlikte ani olarak gelen kasık ağrıları da görülecektir.
- Ancak her anne adayında akıntı görünmez.
- Hamilelik belirtisi olan akıntının rengi, yoğunluğu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
- Akıntı, kaşınma veya hafif sızı; mantar enfeksiyonu işaretidir.
- Bu akıntı eğer giderek şiddetleniyorsa hemen doktora başvurulmalıdır.
- Hamilelikte pembe akıntı, ilk dönemlerde normaldir.
- Sonraki dönemlerde vajinal tahrişe bağlı olarak görülebilir.
- Ancak pembe renk koyulaşırsa veya kanlı olmaya başlarsa dikkat edin.
- Eğer akıntınız gri renkte ise hemen doktora giderek size en uygun ilacı kullanmaya başlayın.
- Hamilelikte vajinal akıntının yeşil renkli olması normal değildir.
- Yeşil akıntı genellikle bakteriyel enfeksiyonun ilk belirtisidir.
- Eğer hamilelikte yeşil akıntınız var ise hemen doktora gitmekte fayda vardır.
- Hamileliğiniz boyunca vajinadan ince, beyaz bir vajinal akıntı gelmesi normaldir.
- Bununla birlikte, akıntı süzme peynire benzeyen kalın ve yumrulu hale gelirse, o zaman bu durum Kandidaenfeksiyonundan kaynaklanabilir.
- Andidaenfeksiyonu, özellikle hamilelik sırasında tüm kadınlarda görülebilen bir mantar enfeksiyonudur.
- Vajinal beyaz akıntı genel olarak hamilelik belirtisi olarak görülmektedir.
- Sarı ve kokulu vajinal akıntılar ise çoğunlukla bir enfeksiyon belirtisi olarak değerlendirilmektedir.
- Vajinal akıntılar hamilelik belirtisi olarak ifade edilebilmektedir.
- Ancak her vajinal akıntının hamilelik belirtisi olduğunu söylemek de doğru olmayacaktır.
Sağlıklı vajinal akıntı nasıl olmalı?
Doğal ve sağlıklı kabul edilen normal vajina akıntısı; aşıntı yapmayan şeffaf,beyaz kokusuz, kaygan ve ıslak bir akıntıdır. Ölü hücreleri, bakterileri dışarı atan vajinanın sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olan normal vajinal akıntı her gün çamaşırları kirletmez ve tedavi gerektirmez.
Beyaz peynirimsi akıntı neden olur?
Mantar enfeksiyonları: Vajinadan gelen kokusuz, peynirimsi veya süt beyaz akıntılar mantar enfeksiyonu ile ilişkilidir. Hastalarda yanma ve kaşıntı şikayetleri vardır. Tedavide Tetrakonazol veya Mikonazol kullanılır.
Kadınlarda enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Vajinal Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir? Vajinal akıntı, vajinal kaşıntı veya hassasiyet, vajinada ağrı, cinsel birleşme esnasında ağrı, idrar yaparken yanma veya rahatsızlık hissi, vajina ve genital bölgede kızarıklık, şişlik bu belirtilerdendir.
Dip akıntısı ne demek?
Çeken akıntılar, deniz dip yapısının topuk-dalyan-topuk (kum tepeciği-yarık-kum tepeciği) şeklinde olduğu bölgelerde görülen ve sığ sudan derin suya hareket eden oldukça kuvvetli akıntılardır.
Adetten önce akıntı ne renk olur?
Vajinal akıntı, vajinanın kendi doğal nem dengesine bağlı olarak görülen akıntılardır. Bazen hafif bir ıslaklık şeklinde görülebilirken bazen de çamaşırda lekelenmeler olarak tespit edilebilir. Normalde adet döngüsünün evrelerine göre farklılık gösteren vajinal akıntı, adet kanamasından sonra beyaz renkte, yumrutlama evresinde ise şeffaf ve uzayan bir yapıda görülebilir.
Vajinanın kendine has ve dinamik bir sistemi vardır. Bölgede yararlı bazı bakteriler dengeli bir şekilde yaşar ve vajinanın kendine özel bir pH ve nem dengesi bulunur. Bu özel denge, vücudun içindeki ve dışındaki değişimlere duyarlıdır. Adet döngüleri veya hamilelik süreçleri boyunca görülen ve genellikle hormonal değişimlere bağlı olarak değişen ‘normal’ akıntılar dışında, bazen farklı koku ve yoğunlukta vajinal akıntılar görülebilmektedir.
Adet kanaması bittikten sonra kremsi ve beyaz, az miktarda akıntı görülmesi normaldir. Yumurtlama evresine girildiğinde, yani adet kanamasından sonraki yaklaşık 14. günde, yumurta beyazı gibi renksiz ve koyu kıvamlı, uzayan bir akıntı görülebilir, hatta bu akıntı doğurganlığın bir belirtisi olarak da kabul edilebilir.
Yumurtlama evresi bittikten sonra, sonraki adet kanamasına kadar yine az miktarda, beyaz renkli akıntılar görülebilir. Adet döngüsü boyunca görülen bu akıntılar, kokusuz olabilir ya da çok hafif ama rahatsız edici olmayan bir kokuya sahip olabilir. Adet döngünüz boyunca vajinal akıntınızı günlük olarak kontrol ve takip etmek, bir değişiklik olduğunda daha çabuk fark etmenize yardımcı olacaktır.
Vajinal akıntının kokusu, yoğunluğu, rengi ve miktarı değişiyorsa; bu belirtiler genital bölgede bir sorunun varlığına işaret ediyor olabilir. Vajinanın doğal mikrobiyal dengesi bozulduğunda anormal akıntılar görülmeye başlar. Vajinanın doğal dengesini bozan şeyler:
Bölgenin temizliğine dikkat etmemek.Bölgeyi çok fazla temizlemek. Özellikle şampuan ve sabun benzeri ürünlerin vajina ve vulva temizliğinde kullanılması, vajinal bakteri ve pH dengesinin bozulmasına neden olarak kötü bakterilerin çoğalmasına neden olabilir.Sentetik iç çamaşırı kullanımı da bölgenin hava almasını engelleyerek mantar enfeksiyonuna neden olabilir.Yeni bir partnerle cinsel ilişkiye girmek. Erkekte bulunan sağlıklı bakteriler, kadının vajinasında ani değişimlere neden olabilmektedir.Hormonal doğum kontrol yöntemleri.Antibiyotik kullanımı.Hormonal değişimler.Diyabet
Vajinanın doğal yapısında meydana gelen değişiklikler, aşağıdaki durumların ortaya çıkmasına neden olabilir: Vajinal florada sağlıklı ve dengeli bir şekilde varlığını sürdüren bakterilerin dengesinin bozulması ile ortaya çıkar ve anormal vajinal akıntının en yaygın sebebi olarak kabul edilir.
Akıntı kanser yapar mı?
Kadınların en sık yaşadığı vajinal hastalıklardan biri olan vajinal akıntı ve vajinal mantar, jinekoloğa başvurma nedenlerinin başında yer alır. Vajinal akıntı her zaman kötü bir anlam ifade etmese de kronikleşen ya da yapısı değişen akıntılar enfeksiyon habercisi olabilir.
Hastaların günlük yaşantısını da etkileyen akıntılar, yalnızca eczaneden alınan fitil ya da krem benzeri ilaçlar ile iyileşmez. Bu nedenle anormal vajinal akıntıların bir enfeksiyondan kaynaklanıp kaynaklanmadığı kontrol edilmelidir.
Hamileliğin ilk günlerinde vajinal akıntı nasıl olur?
Hamilelik belirtisi olan akıntı bu dönemde fazla olmaya başlar. Akıntının yoğun olması durumu normal olarak bilinir. Hamilelik Belirtileri Arasında Akıntı Ne Zaman Başlar? Hamilelik belirtileri arasında en sık görülen belirtilerin arasında akıntı vardır.
Akıntı belirtisi hamileliğin ilk haftalarında ortaya çıkar. Akıntının Rengi Ve Yoğunluğu Ne İfade Eder? Gebelikte genellikle vajinal akıntının rengi beyaz, sarı ya da koyu renkli olur. Fakat hamileliğin neredeyse her anında annede şeffaf ve renksiz bir akıntı olur.
Daha sonrasında bu akıntı beyaz renge döner. Gebelikte beyaz akıntı giderek koyulaşabilir. Bu belirti bebeğin yerleşmesi ve hormonların tavan yapmasından kaynaklanmaktadır. Hamilelikte ise akıntı genellikle gebeliğin ilk 6 -8 haftalarında fark edilir düzeyde olur. Çünkü gebeliğin ilk 2 ayında anne adayının vücudundaki hormonlar artar.
Hamilelikte Yerleşme Kanaması Nedir? Çoğunlukla pembe renkli vajinal akıntı olarak yaşanan yerleşme kanaması olarak bilinir. Yerleşme kanması oldukça normal bir süreç olsa da her kadın bu kanamayı yaşamaz. Yerleşme kanması gebeliğin ilk haftalarında görülen pembemsi akıntıdır.
Kadınlar hamileyken bu belirtiyi gördüğünde korkmamalıdır. Döllenmiş yumurta, rahime ulaştığında kendini bir yere yerleştirmek zorundadır. Bu yerleştirme sırasında rahim duvarında hafif bir kanama olur. Vajinal akıntı meydana gelir. Ancak kanama artarsa, çok ağrılıysa veya rengi koyulaşıp kırmızıya dönüyorsa tehlikelidir.
Hamilelikte Normal Olmayan Akıntı Türleri Nelerdir? Hamilelik esnasında olan akıntının yanı sıra normal olmayan akıntılarda meydana gelmektedir. Genel olarak sarı akıntı bir enfeksiyon nedeniyle meydana gelmektedir. Bu akıntı hamilelikte enfeksiyon yaşandığını gösterir.
Özellikle ağrı eşlik ediyorsa bu akıntıya hemen doktora gidin. Hamilelikte gri akıntı normal değildir ve sıklıkla Bakteriyel Vajinozis adı verilen, bakteriyel bir enfeksiyondur. Gri akıntının yanı sıra hamilede kaşınma, tahriş, kötü koku ve vajinada kızarma meydana gelir.
Hamilelikte Tehlikeli Olan Akıntılara Eşlik Eden Belirtiler Nelerdir? 1- Karın ağrısı ve yüksek ateş varsa, 2- Kötü kokuluysa, 3- Akıntı ile birlikte acı, kızarıklık, kaşınma varsa, 4- Akıntının yoğunluğu sürekli artıyorsa, 5- Baş dönmesi varsa, 6- Kanama şeklinde akıntı olursa, 7- Akıntı içerisinde eğer kan pıhtısı var ise, Bu belirtilerin tamamı akıntıya eşlik ediyorsa tehlikelidir.
Beyaz peynirimsi akıntı hamilelik belirtisi mi?
Beyaz akıntı hamilelik belirtileri arasında yer alabilir. Normalde akıntınız yoksa ve vajinadan beyaz akıntı gelmeye başladıysa, kanda veya idrarda gebelik testi yaptırmanız iyi olur. Hamilelikte beyaz akıntı genellikle bu döneme özgü hormonal değişiklikler nedeniyle meydana gelir.
Hamilelik sırasında beyaz akıntının çeşitli nedenleri vardır bu nedenler şunlar olabilir
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar – Belsoğukluğu ve klamidya, hamilelik sırasında anormal süt beyazı akıntısına neden olabilen cinsel hastalıklardır Pelvikinflamatuar hastalık Rahim ağzı kanseri Mantar enfeksiyonları: Bazen, hamilelik sırasında kalın beyaz akıntı maya veya mantar enfeksiyonu / vajinal enfeksiyon belirtisi olabilir,Kandidiyaz, çoğu zaman Candidaalbicans olmak üzere mantarların yol açtığı bir enfeksiyondur ve idrar yaparken yanma ve ağrıya neden olmasının yanı sıra genital bölgede beyaz akıntı, şiddetli kaşıntı, kızarıklık ve şişliklere neden olur.
Hamilelikte Beyaz Akıntı Normal Bir Durum mudur? Hamilelik sırasında beyaz akıntı normal bir durumdur. Ancak akıntıya yüksek ateş, karın ağrısı ve kaşıntı ile birlikte sarı, kahverengi, pembe veya yeşil renkli akıntı eşlik ediyorsa yahut akıntı kötü kokuyorsa bu durum enfeksiyon belirtisi olduğundan mutlaka doktora gitmelisiniz.
- Düzenli olarak banyo yapın: Hamilelikte beyaz akıntının geçmesi için her gün banyo yapmak ve iç çamaşırlarınızı değiştirmek atabileceğiniz ilk adımdır. Her gün banyo yapmak, cinsel organlarınızı anında temizleyebilir ve sizi akıntılardan kurtulabilir. Ayrıca, her gün banyo yapmak vajinada bakteri birikimini önleyebilir ve vajinal enfeksiyondan sizi uzak tutabilir. İç çamaşırlarınızı güneş ışığında kurutun ve giymeden önce ütüleyin. Yoğurt gebelikte beyaz akıntıyı önlemek için tüketebileceğiniz en harika gıdadır. Bağırsak floranızı düzenler ve sindirim sisteminin dostudur. Gebelik boyunca her gün 1 kase yoğurt tüketin. Mümkün olduğunca umumi tuvaletler kullanmaktan kaçının. Kasık kıllarını uzatmayın, düzenli traş olun. Taharetlenirken önden arkaya doğru taharet alın. Cinsel organınızın güzel kokması için parfüm veya kimyasal kullanmayın. Bol su için. Günde 8 su bardağı su içmek beyaz akıntıyı önlemek için çok mühimdir. Su içmek vücudunuz sağlıklı çalışmasını sağlar ve vajinal enfeksiyonuönler. Pamuklu çamaşır giyin: Hamile olsanız da olmasanız da, iç çamaşırlarınızın kalitesi cinsel organlarınızın sağlığı için çok mühimdir. İç çamaşırlarınız nefes almıyorsa, pamuklu değil polyesterse, vajinada enfeksiyon geliştirme ve beyaz akıntı sorunu yaşama ihtimaliniz yüksektir.
Vajinada ıslaklık hissi hamilelik belirtisi mi?
Hamile olduğunu anlamak için çeşitli belirtiler bulunmaktadır. Vücutta meydana gelen bir takım reaksiyonlar ise hamilelik belirtisi olarak araştırılmaktadır. Vajinal akıntı ise hamilelik ile ilgili olup olmadığı araştırılan konular arasında yer almaktadır.
Akıntı hamilelik belirtisi mi? Vajinal beyaz, sarı ve kokulu akıntılar hamilelik belirtileri midir tüm detayları ile derledik. – Vajinal akıntılar farklı dönemlerde değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak ise akıntı hamilelik döneminde farklı şekillerde görülebilmektedir. Vajinal akıntı, sağlık açısından olukça faydalı bir durum olarak da belirtilebilir.
Ancak akıntının kokulu olması gibi durumlar bir rahatsızlık belirtisi olarak değerlendirilebilmektedir. Vajinal akıntı hamilelik dışında da görülebilen oldukça sağlıklı bir durumdur. Akıntı Hamilelik Belirtisi mi? Vajinal akıntı oldukça normal ve sağlıklı bir durum olarak ifade edilebilir.
Vajinal akıntı hamilelik dışında da görülebilen normal bir durum olarak bilinmektedir. Ancak belirgin ve sık olarak gerçekleşmeye başlayan akıntıların erken hamilelik belirtileri arasında yer aldığını söylemek de mümkündür. Hamilelik belirtisi olarak nitelendirilebilen akıntıların, beyaz renkli bir süte benzeyen kıvama sahip olduklarını söylemek mümkündür.
Beyaz akıntılar oldukça sık olarak görülmeye başlandığı takdir de hamilelik belirtileri arasında değerlendirilebilmektedir. Aynı zamanda vajinadan az miktarda gelen kanamalar da hamilelik belirtileri arasında sayılabilmektedir. Bu akıntıların regl kanaması ile karıştırılmaması gerekmektedir.
Vajinal Beyaz, Sarı ve Kokulu Akıntılar Hamilelik Belirtileri midir? Genel olarak vajinal akıntılar hamilelik belirtisi olarak değerlendirilmezler. Vajinal akıntılar, vajinayı temizlemek ve enfeksiyonları engellemek için düzenli olarak meydana gelmektedir. Ancak vajinal akıntının rengi, kokusu ve miktarı farklılıklar gösterebilmektedir.
Genel olarak vajinal akıntı, cinsel uyarılma ve yumurtlama dönemlerinde daha da fazla artış göstermektedir. Aynı zamanda hamilelik döneminde görülen vajinal akıntının miktarında da önemli miktarda artış görülmektedir. Üstelik kokulu bir akıntı olması da hamilelik döneminde normal olarak ifade edilebilir.
Hamile olan kişiler de meydana gelen vajinal akıntının diğer akıntılardan ayırt edilmesini sağlayan en belirgin farkı ise beyaz ve süt renginde olması olarak ifade edilebilir. Hamilelik Döneminde Vajinal Akıntı Hamilelik döneminde değişen hormonlara bağlı olarak vajinal kan akışı meydana gelmektedir.